Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » CNC építése házi alkatrészekből az alapoktól
Lapozás: OK   251 / 372
(#) Medve válasza seat hozzászólására (») Nov 17, 2016 /

Én "brutal force" oldottam meg egy hasonlót, tápot neki, aztán a vezérlésre az összes lehetséges kombinációt rátenni. Az egyikre ugye impulzusokat kell. Hány kivezetése van, ami nem ismert?
(#) titi hozzászólása Nov 17, 2016 /

Sziasztok!

Erről mi a véleményetek?
Bővebben: Link
(#) pjg válasza titi hozzászólására (») Nov 17, 2016 /

Ennyiért ajándék. Írja is: Promóció.
Bár az Ebay-n is olcsó: http://www.ebay.com/sch/i.html?_from=R40&_sacat=0&_nkw=20KH...sop=15
A hozzászólás módosítva: Nov 17, 2016
(#) seat válasza Medve hozzászólására (») Nov 17, 2016 /

Még 9 vezeték van ami nem ismert,én is ilyen módszerrel próbáltam,három kivezetese is van amire empulzust teszek akkor elkezd kattogni a motor és a zold led villog az impulzus utemére,de a motor nem fordul semerre. Arra gondoltam,hogy kell neki egy Dir jel is,de hiába probaltam ki minden variációt nem indult meg a motor.
(#) gerleimarci válasza juhasz10 hozzászólására (») Nov 18, 2016 /

Már vagy 4 napja működik a szerkezet, de most előjött egy hiba. Eddig ha rányomtam a return to zero-ra, akkor egy kicsit emelt rajta, utána visszament nullára(x,Y) és leengedte, de most többet akar rajta emelni, mint amilyen hosszú a z tengely. A max travelt hiába állítom A soft limitet is próbáltam, de akkor meg ha lépetetném arrébb, akkor azt írja, hogy alarm:soft limit.
(#) juhasz10 válasza gerleimarci hozzászólására (») Nov 18, 2016 /

Azt nézd meg, hogy a work position és a machine position egyezik-e. Ezt a sender programod írja ki. Nem tudom mit használsz.
(#) gerleimarci válasza juhasz10 hozzászólására (») Nov 18, 2016 /

Igen ez a másik amit nem értek. Nem egyezik. Miben különbözik a kettő? Universal gcode sendert használok. Furcsa számokat ír ki, nem tudom milyen mértékegységben.
(#) csatti2 válasza gerleimarci hozzászólására (») Nov 18, 2016 /

A machine position a gépi koordináta lesz. Ez mutatja, hogy a gép éppen hol áll a valódi koordináta rendszerében (amikor felvetetted vele a referenciapontokat és kifut a végállásokra, az lesz a 0 pontja). Ehhez képest veszel fel egy eltolást (offset), amikor megadod a gépnek hol legyen a munkadarab 0 pontja (work position, ezt lehet még tovább bonyolítani szerszám magassággal, stb.). Ez azért fontos, mert a G kódban megadott koordinátákat (speciális esetektől eltekintve) a munkadarabhoz képest kívánod megadni, hisz nem lenne különösebben jó ha mindig úgy kéne befogni a munkadarabod, hogy a gép 0 pontjánál legyen a munkadarab 0 pontja.
A hozzászólás módosítva: Nov 18, 2016
(#) gerleimarci válasza csatti2 hozzászólására (») Nov 18, 2016 /

Az a baj ennél a szoftvernél (szerintem) nem lehet felvenni a machine positiont, csak végálláskapcsolókkal(amik még nincsenek) egy homing ciklust lefuttatva.
A reset zeroval meg tudom adni a work position 0 pontja.

De az igazi problémám még mindig ez ruturn to zero Z tengelyes mozgása. Legutóljára már fel sem emelte.
(#) kameleon2 válasza gerleimarci hozzászólására (») Nov 18, 2016 /

Lehet gond a mértékegység, mert ha inchben lép, akkor nagyobbak a lépések. Egyszer én is jártam pórul, mert nem figyeltem eléggé a beállításokra.
(#) juhasz10 válasza gerleimarci hozzászólására (») Nov 18, 2016 /

Ha megállítod a kód futását valami miatt, akkor mindíg a machine position-ra akar menni a return zérónál. Ha jól emlékszem. Az unisenderrel voltak problémák . Azt hiszem csinált olyat is, hogy el akarta küldeni a Z-t 5000-re. De már homályosak az emlékek róla. Nem a legjobb választás az a program. Próbáld ki ezt Candle .
Legörgetsz az oldalon és ott van zip-ben.
Melyik GRBL van fent? Abban is vannak szedett-vedett verziók.
(#) gerleimarci válasza juhasz10 hozzászólására (») Nov 19, 2016 /

A work position-re megy vissza, csak az változik, hogy mennyire emeli fel a Z-t. Igazából ezen kívül tökéletesen működik.
Kipróbálom. A legújabb 0.9-es GRBL van fent.
(#) aaakovacs hozzászólása Dec 9, 2016 /

Sziasztok!
Készíteni szeretnénk cnc marógéphez egy 3d tapintót, sajnos nem vagyok túljáratos az elektronikai tervezésben ezért a neten néztem szét, találtam egy ígéretes tervet viszont a kapcsolási rajz nincs bár a nagyja vissza követhető de nem minden. Esetleg valaki aki ért hozzá kitudná egészíteni vagy kapcsolási rajzot késziteni?

https://ngtautomation.wordpress.com/2014/06/15/cnc-probe/

probe-sr3.png

(#) Gafly válasza aaakovacs hozzászólására (») Dec 10, 2016 /

Vannak más projektek is, például ez.
Önmagában a 3D tapintóhoz nem kell elektronika, az csak három speciálisan kialakított kontaktus. Elektronika ahhoz/akkor kell, ha az a programod/géped nem tudja közvetlenül fogadni a három kontaktust.
Tehát a kérdést úgy tenném fel visszafelé, hogy milyen formátumban várod az eredményt?
- Kontaktus?
- Soros adat?
- USB?
- Adatformátum?
- Mihez szeretnéd illeszteni?
- ...

A mechanika (beleértve a kontaktusok kialakítást is) megfelelő elkészítése számomra nehezebb diónak tűnik.
(#) aaakovacs válasza Gafly hozzászólására (») Dec 10, 2016 /

A precíz mechanika egytengelyűség az persze , hogy alap a kialakításnál az interfészem tudja fogadni akár egy sima kapcsolóként is . Az elektronikát épp a kapcsolók durvaságának kiküszöbölésére szeretném pergés, szikraköz megszakítás pillanatában a fent említett áramkört nézegettem illetve gondolkodtam egy sima schmitt trigger ben pl ilyenben
(#) Gafly válasza aaakovacs hozzászólására (») Dec 10, 2016 /

Az általad linkelt CD4093 egymagában 4 csatornát képes kezelni.
Kérdés:
- Interfészről még mindig nem tudunk semmi.
- Persze ha tud "sima" kapcsolót is kezelni, akkor az egész probléma nem is létezik (szerintem).
(#) aaakovacs válasza Gafly hozzászólására (») Dec 10, 2016 /

ez lenne az, jó ha nem sok értelme van bonyolitani akkor mégis miért teszik?
Bár az igaz hogy aktiv alacsony jelnél zárás lesz aktiv nem a nyitás..
(#) Gafly válasza aaakovacs hozzászólására (») Dec 11, 2016 /

GND/P15/P13/P10-re kötnéd?
(#) Stewe válasza aaakovacs hozzászólására (») Dec 11, 2016 /

Mit kell tudnia ennek a finomtapintónak?
A legjobb megoldás, mikor a tapintógolyó sugarának megfelelő kitérés ad jelet.... mert akkor a főorsó tengely pozíciója épp a tapintott felület koordinátáját adja.
(#) aaakovacs válasza Gafly hozzászólására (») Dec 11, 2016 /

bármelyik szabad bemenet beállítható , mivel dupla leválasztóm van illetve billentyű emulátor használok van szabad bemenetem bőven, én az egyik nagy sebességű pinre kötöm be.
(#) aaakovacs válasza Stewe hozzászólására (») Dec 11, 2016 /

0.01mm pontosságot azért illik tudnia könnyedén a tapintó kalibrálható nincs jelentősége h milyen elmozduláson ad jelet
(#) Zozi85 válasza aaakovacs hozzászólására (») Dec 11, 2016 /

Ez a terv eléggé túl van bonyolítva, és sok minden nem látszik rajta ami viszont lényeges lenne.
Ahogy mások is írták a legegyszerűbb egy jó kis mechanika és a megszakításos technika. Én két megoldást próbálgattam, az egyik a 6 golyós megoldás sima megszakítással ami meglepően pontos. A másik a 3 golyós, itt egy plusz központba visszaállást biztosító gumigyűrű is kell. Ennek a nagyon apró részleteknél vannak jó eredményei, ha például egy érmét kell szkennelni. A z magasságra nagyon érzékeny.

Bővebben: Link
(#) pjg válasza Zozi85 hozzászólására (») Dec 11, 2016 /

S ez hogyan működik?
(#) Zozi85 válasza pjg hozzászólására (») Dec 11, 2016 /

A másodiknál van minden golyóhoz egy tranzisztor is ami egyből kapcsolja a tapintó kimenetét ha nem érintkezik a golyó. Mind a két nyák ugyanabba a házba építhető, tehát amelyik épp kell azt rakom bele. Az első előnye a pontos visszaállás, de a nagyon finom részleteknél nekem nem vált be. A második nagyon érzékeny, de kétszer nem tudod teljesen ugyan azt a pontfelhőt létrehozni. Alkatrész bemérésre jobb az első, felület digitalizálásra nekem a második tűnik jobbnak.
(#) borvendeg hozzászólása Dec 12, 2016 /

Sziasztok!

Szükségem volna egy trapézorsóhoz porvédő harmonikára. Az orsó 12-es és kb. 20cm hosszú. Vett már valaki ilyet? Hol kapható stb.

üdv.
(#) kaqkk válasza borvendeg hozzászólására (») Dec 12, 2016 /

(#) borvendeg válasza kaqkk hozzászólására (») Dec 13, 2016 /

Köszi! Ezt megtaláltam, de kicsit vastagnak találom a 20mm-t.
(#) kaqkk válasza borvendeg hozzászólására (») Dec 13, 2016 /

Bővebben: Link Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Dec 13, 2016
(#) bbb válasza aaakovacs hozzászólására (») Dec 13, 2016 /

Ma láttam a Rádiótechnika évkönyv 2017-es számában a 147-160 oldalon pont ezeknek az érzékelőknek az összefoglalóját, s ha jól emlékszem elkészítési útmutató is volt benne (legalábbis volt nyákrajz, beültetéssel együtt)!
(#) aaakovacs válasza bbb hozzászólására (») Dec 14, 2016 /

Köszönöm a tippet jol hangzik már csak az említett számot kell szereznem.
Következő: »»   251 / 372
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem