Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Akkumulátoros fúró
 
Témaindító: gabee, idő: Feb 5, 2007
Lapozás: OK   11 / 22
(#) velegiistvan válasza mandlitibor hozzászólására (») Nov 7, 2016 /
 
230-asítani csak nagy áramleadású táppal lehet, ezek a gépek terhelésnél 25-35 A-t is megesznek. Így szerintem nem érdemes.
Ezt nézted már?
http://www.akkutrade.hu
Itt esetleg nézz szét, hátha találsz olcsón új NiMh-s akkut.
Esetleg még ebay-n lehet találni:
http://www.ebay.com/itm/MTEC-Akku-Batterie-fur-Bosch-PSR12VE-2-PSB1...ZXkhSL
Szerintem ez a max, amit én egy ilyen gépre költenék:
Gyanítom ez a te gépedbe jó.

Ha nem két sebességes a géped, akkor én nem költenék rá, csak ha nagyon muszáj.
Ebay-n soknál NiCd van kiírva, de érdemes rákérdezni, mert lehet, hogy NiMh, csak nem megfelelően töltötték ki a leírást.
(#) velegiistvan hozzászólása Nov 7, 2016 /
 
Sziasztok!

Ismét egy kérdésem volna hozzátok:
Ha egy gépnél azt írja a gyártó, hogy "heavy duty", az ipari felhasználást jelent, vagy csak jól hangzó, tartós üzemre utaló kifejezés?
(#) proli007 válasza velegiistvan hozzászólására (») Nov 7, 2016 /
 
Az árát nézd meg, és mindjárt megtudod hogy marketing szöveg-e csak..
(#) Ge Lee válasza velegiistvan hozzászólására (») Nov 7, 2016 / 1
 
Leginkább semmit nem jelent. Nekem az 5000Ft-os is teszi a dolgát már évek óta, pedig kapott rendesen, és ez nem is heavy duty. De láttam az ellenkezőjére is példát, hogy a nagy nevű gyártó terméke széthullott.
(#) velegiistvan válasza Ge Lee hozzászólására (») Nov 7, 2016 /
 
Értem, köszi. Az ebay-n néztem az árát, de arra nem adok, mert ott elég sokszor túláraznak dolgokat.
(#) velegiistvan hozzászólása Nov 12, 2016 1 /
 
Sziasztok!

Megjavítottam a korábban említett Panasonic ey6432 fúrómat. Normális az, hogy a motorban nincs hűtés, vagy az előző tulaj kiszedhette belőle? Kb. 6 vékony facsavar, és 6 db 4-es lyuk kifúrása után felforrósodott a motor, és minimális mennyiségű égett szag jött a gépből. Nincs leégve a motor, mert utána megvártam, hogyk ihűljön, és húztam neki néhányat, simán elindult.
Menetzárlatos lehet az armatúra, vagy mi lehet a gond? Terhelés nélkül 7 A-t eszika motor, amit megint csak sokallok, szerintem 2-3 A-nál többet nem kéne fogyasszon üresjáratban.

A kapcsolónál stabilak a kötések, a csatlakozó szemessaruk csavarját leellenőriztem.
(#) rascal válasza velegiistvan hozzászólására (») Nov 12, 2016 /
 
A 7A soknak tűnik tényleg. 12V-os fúrónál én 1.5-2A-t mértem üresben. Valami lapátkerék nincs benne? Az a légmozgás hűti a fordulat szabályzó fetet is ami a motor mögött van elhelyezve egy relatív kicsi hűtőbordán. Ha szerencséd van, akkor valami szennyeződés került csak bele és az szorítja meg, de az égett szag azért nem jó előjel.
(#) velegiistvan válasza rascal hozzászólására (») Nov 12, 2016 /
 
Nem, én is csodálkoztam, nincs benne szélkerék, vagy barbárvolt az előző tulaj és kitörte valamivel. Akkor veszek bele másik motort, mert így nem merem használni, nehogy kivigye egy zárlat alkalmával a kapcsoló elektronikáját. A múltkor nem a fet volt a gond, hanem az akkusaruk nem érintkeztek rendesen, azért nem ment. Most azt rendbehoztam, de nem akarok plusz munkát magamnak, így inkább nem használom amíg nincs meg a cseremotor.
(#) GB2 hozzászólása Nov 21, 2016 /
 
Sziasztok!
7,2V-os Bosch akkus fúró sebesség szabályzójában elfüstölt egy alkatrész, ami most rövidre zárja az akkut. Meg tudnátok mondani mi lehetett ez? Képeket csatoltam. Köszönöm előre is.
(#) rascal válasza GB2 hozzászólására (») Nov 21, 2016 /
 
Az egy nagyobb áramú schottky dióda. Úgy kell bekötni, hogy működés közben záróirányban legyen előfeszítve. A motorban indukálódó áramoktól védi az elektronikát.
(#) GB2 válasza rascal hozzászólására (») Nov 21, 2016 /
 
Köszönöm. Milyen értékűt célszerű beszerezni?
(#) rascal válasza GB2 hozzászólására (») Nov 21, 2016 /
 
Talán 20A, nem tudom pontosan megmondani. Én is csak rámérésből tudom, hogy az olyan alakú ott dióda. Minél nagyobb, annál jobb. Ha ilyen alakút nem kapni ki is vezetheted kívülre egy "hagyományos" alakúra.
(#) GB2 hozzászólása Nov 21, 2016 /
 
A fúró üresjáraton 2-2.5A-t vesz fel. Komoly terhelés alatt, pl ha lefogom a tokmányt akkor 10A-t. Ez alapján elég a 20-as vagy esetleg jó kisebb is? A legtöbb ilyen nagy áramú TO-220-as tokozású. . Kerestem neten képeket akkus fúrók belsejéről. láttam is hasonló diódákat mint ami elfüstölt. De sajnos azokon se volt semmilyen érték.
(#) ferci válasza GB2 hozzászólására (») Nov 22, 2016 /
 
Motoroknál olyan dióda kell, aminek a max árama kb egyenlő a max motorárammal. A te esetedben még nagyobb kell, mivel a hűtése nem megoldható. MBR2045, 2060 féle megfelelne, ha be tudnád szerelni. Vagy ha találsz smd tokozással ilyen kaliberűt, kis nyáklapra forrasztva, ami befér...
(#) JOCO10 hozzászólása Dec 22, 2016 /
 
Sziasztok
A kérdésem az lenne, hogy egy 12v-os fúróba 3 vagy 4 db inr 18650 15q aksit használjak?
Mi a véleményetek?
(#) sector99 válasza JOCO10 hozzászólására (») Dec 22, 2016 /
 
Szia !
Én hármat használok, tökéletesen működik. Lehet, hogy egy picit lassabb a fordulatszám, meg kisebb a nyomaték de nem zavar. Átlagos használatra megfelel. De majd hallgassál meg másokat is.
(#) bodnar00 válasza JOCO10 hozzászólására (») Dec 23, 2016 /
 
Sziasztok! Pont erre keresek válasz én is, 3 vagy 4db aksi kellene? Meg olvastam itt védőáramkörről , meg csipogós jelzőről, amiről néztem videókat is. Nem világos hogy akkor most mindkettő kell vagy elég az egyik, és a védőáramkör az mit csinál? Lekapcsolja a cellákat káros terhelésnél? Akkor nem elég csak az egyik?
(#) Kovidivi hozzászólása Dec 23, 2016 /
 
Sziasztok!
Ti honnan szoktatok 18650-es akksit venni? Szükségem lenne 4db-ra, lehető legnagyobb kapacitással, maximális 5A-rel lenne terhelve, 12V-os csavarbehajtó kapná meg. Pl. ez: Bővebben: Link? Nem írja a max. kisütési áramot. Köszi.
A hozzászólás módosítva: Dec 23, 2016
(#) sector99 válasza Kovidivi hozzászólására (») Dec 24, 2016 /
 
Szia !
Az első dolog az, hogy mindenképpen itthon vedd meg üzletben, Kínából még véletlenül se ! Amit linkeltél, az nem lesz jó, inkább ez kell Neked. A csavarbehajtók áramfelvétele terhelésnél 15-20 A is lehet, tehát az általános célra tervezett akkukat, a csavarbehajtó rövid idő alatt tönkreteszi. De jó még pl. a Samsung INR18650-25R- is, vagy hasonló. A lényeg, hogy az adatlapján szerepeljen, hogy nagy áramú igénybevételre gyártották.
(#) Kovidivi válasza sector99 hozzászólására (») Dec 24, 2016 /
 
Ez a behajtó nem fog 10A-nál többet soha felvenni, lesz benne túláram védelem. Ha ki tudom majd próbálni, lehet még kisebb áramnál korlátozom. Ezzel a géppel csak könnyű munkák lesznek végezve, semmi fúrás, vagy ilyesmi. A nagy kapacitás fontosabb lenne. Nem mindegy, hogy 1750mAh vagy 2400mAh (37%-kal több üzemidő) viszont szerintem 5A-rel csúcsokban bármelyik 18650-ös jó minőségű cellát lehet terhelni. Vagy ha találok olcsón 6 cellát, akkor párhuzamosan kötve cellánként 2.5A lesz a max. áram, az is egy lehetőség.
(#) martin96 válasza Kovidivi hozzászólására (») Dec 24, 2016 /
 
Banggoood-on lehet venni Samsung INR18650 30Q akksikat. Ezek eredetiek, kisebb belső ellenállással, mint a 25R. Tehát lehet terhelni nyugodtan 20A-al folyamatosan. De a fúrók azok úgyis csak ritkán vesznek fel ennyit.
Ez a legnagyobb legkisebb belső ellenállással rendelkező akku amit ismerek. Vagy van még az LG HG2 is.
Ha kissebb áramú is elég, akkor van vaterán Sanyo 18650-as aksik 1000Ft-ért. Ezek 3500mAh-sak, de csak 10A-al szabad terhelni folyamatosan.
A hozzászólás módosítva: Dec 24, 2016
(#) sector99 válasza Kovidivi hozzászólására (») Dec 24, 2016 /
 
Ok, mi leírtuk az érveinket, innentől kezdve Tiéd a döntés...
(#) Kovidivi válasza sector99 hozzászólására (») Dec 24, 2016 /
 
Köszi mindenkettőtöknek!
A hozzászólás módosítva: Dec 24, 2016
(#) turbolader válasza sector99 hozzászólására (») Dec 24, 2016 /
 
A Kinából érkezett samsung cellákból 14 db egy gyerek gokartját hajtja, 5 db pedig az akkus fúrómat, hónapok óta.
Nem is volt olcsó, 1200- ra jött ki darabja...fele, mint itthon.
Lehet onnan rendelni, csak jól meg kell nézni, kitől.
(#) rascal válasza turbolader hozzászólására (») Dec 25, 2016 /
 
Ha nem titok, akkor te kitől vetted?
(#) Kovidivi válasza turbolader hozzászólására (») Dec 25, 2016 /
 
Az 5db sorosan van kapcsolva? Tehát 18.5-20V-od van. Mi volt az eredeti akksi feszültsége?
(#) turbolader válasza rascal hozzászólására (») Dec 25, 2016 /
 
Reklámozni nem szeretnék konkrét eladót, de ha nagyon számit visszakereshetem..csak rég volt Július már. Aliexpresszen kerestem, és az eladási adatok és értékelések alapján választottam az eladók közül.
Száznál több rendelésen vagyok túl,ruhától mérőműszeren át alkatrészekig. Természetesen volt már olyan, ami nem jött össze (nem érkezett meg, hibás volt, törött), de eddig minden esetben azonnal visszautalták a vételárat.
(Természetesen bele kell számolni, hogy az ilyen akkuk 4 dollár felett mozognak darabáron,csodák nincsenek)
(#) Kovidivi hozzászólása Dec 25, 2016 /
 
Sziasztok.
Tanácsot szeretnék kérni, hogy milyen csatlakozóval oldjam meg az akksik fúróm töltését? Az eredeti töltő nem használható, mert nincs elég kivezetése. 3 soros cella van a pakkban, tehát 4 vezeték kellene az akksi pakktól a töltőig. Nem folyna nagy áram, 1A, de ezt befolyásolja az összekötő vezeték hossza és kersztmetszete is. A töltő 3db 5V 1A tápot és 3db TP4056-ot fog tartalmazni. Az akksiban már nincs hely semminek. Tüskesorra gondoltam először, de talán van jobb ötletetek. Köszi.
(#) rascal válasza Kovidivi hozzászólására (») Dec 25, 2016 /
 
Hát valami olyat és olyan helyre, amit ha leteszel a harmatos fűbe akkor se zárja rövidre az akkukat.
(#) Ge Lee válasza Kovidivi hozzászólására (») Dec 26, 2016 /
 
Nálam is ez van most tervben, mert eddig sorba kötve töltöttem őket, de ahogy öregszenek az akkuk kezdenek elmászni egymáshoz képest, úgyhogy nem úszom meg a balanszert. Én a tuchel-re szavaztam, már azért is mert abból van itthon egy zacskóval. Szerintem az 1A sem gond neki, de én 0,5A-nél jobban sosem töltöm.
Következő: »»   11 / 22
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem