Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Van valami téma, ahol elférünk? Oda felrakhatom megnézni. Saját terv, de szerintem szörnyű, dolgozni kell rajta még bőven, hogy vállalható legyen. Kétoldalasnak kellett volna a nyáknak lennie, de csak egyoldalas volt itthon. Gondolhatod hogy néz ki a másik oldalam.
Szerintem ebbe belefér: Bővebben: Link
Idézet: „Posztolok én is valamit, elrettentésképpen.” Nem rettentem el. Hanem ügyes, nagyon hasznos. Gondolom előtte pontosan fel kell tölteni akkukat.
Ha meglátjátok a tervet és a nyákot, majd másképp gondolkodtok. Felraktam ebben a témába: Bővebben: Link.
Köszi. Fel kell, teljesen, úgy kap az ember reális eredményt.
De jó! Pont a múlt héten szedtem szét a dugdosós paneljét...
Eszerint anno nem szabtam el , mert az utolso digit nem fért ki a breadboardra.
Jó lett bizony. Nagy köszönet érte, régen hevert már nálam ez a pár darab szép kijelző, de csak néhány napja fedeztem fel a kapcsolást a topikjában.
Még néhány cuccom elkészült a napokban.
Átalakítottam két csavarbehajtót lithium ionosra, és kellett hozzá valami töltő is. Az egyik dobozába belefaragtam 4db 5V 2A-es tápot, és 4db TP4056-ot, a LED-eket kivezettem az előlapra. Mind a 4 töltő külön-külön ki van vezetve oldalra, dugdosható sorkapocsra, így lehet variálni, hogy sorba legyenek a töltők kötve, vagy kettő-kettő párhuzamosan, aztán sorosan, stb. Az akksiba 3S2P elrendezésűek a cellák, 4.4Ah összesen. Ugyanehhez a töltőhöz készült egy 18650 cella töltő lap, itt csak fel vannak fogatva a foglalatok, kettő párhuzamosan kötve. Elkészült még egy eszméletlen hasznos lámpa, Darbin Orvar youtube videója adta az ötletet. Át lesz még kicsit alakítva, kap önzáró- és szárnyas anyát, plusz a vezeték el lesz rendesen rendezve. 12W-ot fogyaszt, és 12V-ot kér. A hozzászólás módosítva: Jan 23, 2017
Ezzel a boschal be kellett volna perelnünk a céget. Nekem is ilyen volt, újkorában sem bírt pár csavarnál többet behajtani. Látom a tied is karcmentes és már másik akkut kapott...
Úgy vettem használtan. Persze hogy karcmentes
Ilyen akksikkal ezt tudták a mérnökök is. Az eredeti töltő is szemétbe való, de legalább volt benne trafó, nem úgy mint egy black&decker-ében. Csak egy soros jó nagy kondi, meg egy kis elektronika. Most viszont elégedett felhasználója vagyok a gépnek, és még a cellák is pont elfértek a régi akksik helyén, szóval rossz szavam sem lehet.
Mekkorák a ledek az első képen? Az aksi dobozban lévő TP4056-okat izolált tápokról töltöd?
Természetesen 4db tápegység van bent, egymástól teljesen függetlenek. Ha kivezetem az 5V-os részüket is, akkor szabadon variálható feszültségeket kapok: mint például: 5V 8A, 10V 4A, 20V 2A. Ezek Ebay-es USB adapterek, tudják is a 2A-t, jó fajták, és olcsók! A LED szalag 5050-es LED-eket tartalmaz, meleg fehéret.
Minden elismerésem!
Az a led óra a háttérben, az is nagyon szuper !
Jó kis projekt
Én is csinaltam litiumosítást csavarbehajtón és fúrón, nagyon jól sikerült és pozitív véleménnyel vagyok, mindenféle fesz figyelő védelem nélkül már 1 éve használom folyamatosan, igaz a töltőt nem én csináltam, hanem 1 cellás fényképező töltője, de a belinkelt ic nagyon tetszik , az ára mégjobban (remélem nem elírás) eddig még csak 8-900-ért láttam ezert nem érdekelt, de így érdekes. Ntc-nek mit használtál? Üdv
Készítettem egy kis videót a DPTP SNES és SEGA projektemről, mely azt mutatja be, hogy miképpen működhet egy kazetta két gépben..
Bővebben: Link
Szia. Köszi! Nincs hővédelem a celláknál, a töltő sem igényli. Csak túláram- és alacsony cellafeszültség védelem van bent, az áram 15A-nál határol, pont elég.
Egy GPS modullal (Quectel L76) játszottam, írtam hozzá egy függvénykönyvtárat: Bővebben: Link
Gratulálok, de gondolom a pontosság értékelését még finomítod, mert ha teljesen elmegy a jel akkor kiválót ír.
A szélesség-hosszúság 5. helyi értéke 0-9-ig az kb 7-10m, persze felhasználás függvénye, hogy ez kiváló-e. Nem tudom ez a modul SBAS-os e (EGNOS) ennek fennállásának kijelzése elég általános. A hozzászólás módosítva: Jan 25, 2017
Ha teljesen elmegy a jel, akkor a legfelső sorban az érvényesség nullára vált át, ez jelzi hogy a struktúra összes többi eleme valószínűleg hülyeség. Ezt direkt csináltam így, hiszen ezeket az adatokat küldi a GPS modul. A szélességet és a hosszúságot a modul tízezred-fokperc felbontással küldi (xx° xx,xxxx'), ebből számítok fokot. A pontosságot a modul által küldött HDOP érték adja. SBAS-os egyébként a modul.
Szia, hirom és lorom játékokat hogy kezeled?
Sehogy, felmásolom és megy..
A hirom és lorom váltásra csak akkor van szükség, ha a rom tartalom meg van osztva.. Eredetileg is egy sima nand kapuval oldották meg a váltást.
Loromnál A15 kimarad, és a BA bankcímek leesnek egyel. Szoftból átkavarod a romot mielőtt felmásolod a flashbe?
A15 alapból kimarad, ott a címvezérlés ugrik egyet.
Mivel 8bit-es az adatbusz és byte módban kell kezelni a memóriát, D15 lesz A0 vagy is a cím vezérlés egyet jobbra ugrik, ezáltal az A15 már amúgy is ugrana HI-re mivel az már a felső tartományba esne mint A16 vagy is a HI A0, de ügye az nem kell, csak akkor ha a ROM tartamat megosztod, ha nincs megosztva, akkor arra nincs szükség. Tehát a 16bit-es tartomány byte módban D15:A14-ig tart, majd A15 kiesik és A16:A23-ig lesz a felső 8bit.
Kollégák! Ennek tenyleg ebben a témában van a legmegfelelőbb helye?
Sziasztok.
Átépítettem a régi tápomat, mert a régi már olyan volt belülről, mint mikor Mucsi Zoltán villanyszerelőt játszott
Egy tipp a táphoz:
A tömszelencéket húzd szorosra (ha a kép előtte készült, bocs), cseréld kisebbre, vagy a vezetékek vastagságát bővítsd mondjuk zsugorcsővel. Akkor tartani is fogja őket. A hozzászólás módosítva: Jan 28, 2017
|
Bejelentkezés
Hirdetés |

Eszerint anno nem szabtam el
, mert az utolso digit nem fért ki a breadboardra.