Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Hegesztő inverter javítás
Lapozás: OK   52 / 114
(#) zolo79 válasza erbe hozzászólására (») Feb 25, 2017 2 /
 
Azért kérdezek, mert nem szeretnék 1 hónapot azzal tölteni, hogy megtudjam amit szeretnék!
Nincs annyi időm, hogy azt a millió oldalt elolvassam és annak nagy része csak sima beszélgetés, használható dolog meg csak nyomokban található.
Az utolsó hozzászólásodban szereplő leírás nem hiszem, hogy a napokban hangzott el ezen a szálon.
Melyik oldalon volt ez az 1000-ből? S ebben még akkor sem szerepel, hogy a PC táp legnagyobb trafójáról lenne szó! Attól még, hogy Te ezt tudod, nem mindenki van így!!
A kereső is azért van, hogy az ember megtalálja amit keres, de ha nem tudja pontosan, hogy hogy keresse, akkor egy hetet is eltölthet úgy az ember, hogy ****** sem talál!
Légyszíves vedd figyelembe, hogy nem mindenki elektródával a ****ében született!!

Tartózkodj a továbbiakban az ilyen megnyilvánulásoktól! (sz)
A hozzászólás módosítva: Feb 26, 2017
(#) alex0 válasza zolo79 hozzászólására (») Feb 26, 2017 / 1
 
Ahogy már többen leírták, a lemezes vasmag nem jó ide, mert nem erre a frekvenciára készült. Szerezz egy rossz, képcsöves monitort vagy televíziót, abban találsz megfelelő anyagot. A képcső nyakán is van ilyen vas, meg a sorkimenőben "U" alakú.
Így néz ki az "U" alakú, a képcső nyakán meg ilyen van, amikor még egyben van. Ezeket kell háttal összefogva ("H" forma) megtekerni.
(#) zolo79 válasza alex0 hozzászólására (») Feb 26, 2017 /
 
Köszi szépen, megpróbálok ilyesmit szerezni!
(#) zolo79 hozzászólása Feb 26, 2017 /
 
PC táp trafó ferritmagjai. Ez akkor elég lesz hozzá? Primer huzalvastagság kell rá? Vagy hajkurászom tovább a magokat..
(#) zolo79 válasza zolo79 hozzászólására (») Feb 26, 2017 /
 
Elnézést, szekunder huzalvastagság! Ami kb. 3mm szigeteléssel együtt nálam. Van itthon 2,5-es szigetelt sodrott rézkábelem, az csak jó hozzá.
A ferritmagokat egy csepp pillanatragasztóval lehet egymáshoz rögzíteni, hogy ne csúszkáljon el egymáson?
(#) zolo79 hozzászólása Feb 26, 2017 /
 
Mindenféle méretű, színű, szagú ferritmag. Mostmár valamelyik csak jó lesz.
(#) zolo79 hozzászólása Feb 26, 2017 3 /
 
Ja, tényleg amit még elfelejtettem, hogy elnézést kérjek a s.gg és a sz.r csúnya szavakért!
Azt hittem itt igazi férfiak vannak és nem kisgyerekek az óvodából akik megmondják a másikat 2 csúnya szóért!!
Még egyszer elnézést kérek! Majdnem mintha a Nők lapja honlapját böngészném, csak mások a témák!
(#) zolo79 válasza alex0 hozzászólására (») Feb 26, 2017 /
 
S ezeket a ferriteket hogy lehet normálisan megtekerni ha ilyen ívesek? Na meg hol férnek ezek el a kis inverterben? Ferritrúd nem jó hozzá? Mert az előző oldalon legfelül lévő képen sem látom, hogy esetleg U vagy akármilyen más formájú lenne a fojtó magja.
(#) kivancsi4 válasza zolo79 hozzászólására (») Feb 26, 2017 / 1
 
Javasolnám a moderátoroknak a kitiltásodat a HE fórumról, te nem vagy ide való!
(#) zolo79 válasza kivancsi4 hozzászólására (») Feb 26, 2017 2 /
 
Miért is? Mert nem hagytam, hogy beszólogassanak? Vagy te jelentetted a 2 csúnya szót? Az ilyen emberek az életben is ilyenek sajnos.
Te csak ne javasolgass semmit! Én csak segítséget kértem és nem jutottam előrébb azzal a "segítséggel".
Bocsi, hogy nem mindenki olyan, hogy azért él, hogy másoknak és a moderátoroknak megfeleljen!
(#) Moderátor hozzászólása zolo79 hozzászólására (») Feb 26, 2017
 
Te jöttél a mi házunkba segítséget kérni, nem mi a tiedbe! Itt a mi szabályainkat vagy betartod, vagy kívül tágasabb. (sz)
(#) alex0 válasza zolo79 hozzászólására (») Feb 27, 2017 /
 
Szia!

Én nem építettem még hegesztőt, de úgy gondolom, hogy a rajz szerinti elrendezés jó lehet. Lényeg az, hogy a fojtónak nyitott vasmag kell. Ferritrúd is jó lenne, de azt nehezebb beszerezni, vagyis helyesebben mondva azt vásárolni kell, nem tudsz ekkora méretben bontani. A beépítés pedig már más kérdés, mivel én nem ismerem a készülékedet, hogy mekkora hely van benne. De a kisebb képcső-vasmag is elég kell legyen.
(#) kaszagabi hozzászólása Feb 27, 2017 /
 
Sziasztok!
Van egy Hyundai HYD 140i típusú hegesztőm. Bekapcsoláskor nincs hibajelenség, ívet is húz. Azonban ívhúzáskor (pár másodperc múlva) valamiért folyamatosan világítani kezd a hőfokjelző led-je. Kikapcsolás után, amint lekapcsol a relé, újrakapcsolom, és ugyanígy ívhúzáskor letilt. Ilyenkor kimenőfeszültség nincs.
Két hőkapcsoló van benne. Egyik a hűtőbordára csavarozva, a másik pedig a transzformátorra erősítve. Mindekettő kiiktatása esetén ugyanezt csinálja. A hőkapcsoló valamelyikét rövidrezárva, egyből kivillan a led.
Üresjáratban nincs ez a hibajelenség.
Mi lehet a probléma?
A hozzászólás módosítva: Feb 27, 2017
(#) kaszagabi hozzászólása Feb 27, 2017 /
 
A gépről készült képek.
(#) 13_Balu50 válasza kaszagabi hozzászólására (») Feb 27, 2017 /
 
Szia!
Sok minden lehet a hiba, de a lelke az sg3525A vezérlő IC biztosan jó, mert akkor nem fogna ívet, szerintem,valami gond védelmi résznél lehet és betilthatja a vezérlést, hibás félvezetők, ic, ellenállás stb. Van benne egy 8 lábu IC a vezérlő panelen a számát nem lehet leolvasni, a számából lehetne következtetni mi a szerepe a panelen. A segédtápot állitja elő vagy a védelem ic-je vagy valami más stb. Ha nincs rajz vissza kéne rajzolni, ha kétoldalas a nyák akkor felejtős.
Ilyet javitani kapcsolási rajz nélkül nagyon nehéz, nagyon veszélyes és kockázatos is, biztonsági leválasztó trafó, soros primer köri égő és kellő müszerezettség (szkóp) nélkül hozzá se fogj, mert a fetek és a diódák könnyen repülhetnek, amelyek még jelen állapotban szerintem jók, amelyek cseréje sokba fájna ha elszállnának.
(#) Phile80 válasza kaszagabi hozzászólására (») Feb 27, 2017 /
 
A kis panelen elvileg van egy MCR-100 SCR, többnyire az megy tönkre az ehhez hasonló gépekben és ilyen tüneteket produkál.
A hozzászólás módosítva: Feb 27, 2017
(#) erbe válasza zolo79 hozzászólására (») Feb 27, 2017 / 1
 
A ferritmagokat egymáshoz lehet ragasztani bármivel, bár a tekercs eléggé összefogja. Az eltérítő magokból akár egyetlen darab elég, még a legkisebből is. Szigetelt kábelt nem célszerű ilyen tekercshez használni. Túl sok helyet foglal, ha nem elég hőálló, olvad a szigetelése,... Ha lefejted az eredeti szigetelését, valamilyen vékony szövet, bélésselyem betekeréssel jól alakítható, mechanikailag és hőnek ellenálló bevonatot kapsz. Lakkozás jól átitatja, rögzíti. Korábbi hozzászólás képein látható sárga tekercsnek nincs vasmagja, úgy is megfelel. Nem láttam még olyan inverteres hegesztő belsőt, ahol egy ilyen öntartó tekercs, maggal vagy anélkül ne férne el.
(#) papplaszlone hozzászólása Feb 28, 2017 /
 
Remélem jó a rajz . Ha nem szóljatok hozzá!
(#) papplaszlone hozzászólása Feb 28, 2017 /
 
Itt a végfok
(#) 13_Balu50 válasza papplaszlone hozzászólására (») Feb 28, 2017 1 /
 
Szia!
Ez nem semmi, mennyi idődbe került, visszafejteni és megrajzolni ?
(#) r.laci válasza Chipmunk1960 hozzászólására (») Feb 28, 2017 /
 
Helló
Csináltam pár képet ahogy kérted, remélem segít. Szkópom nincs itthon ezért se néztem még meg, suliba persze megoldható, bár tanár úr azt javasolta, hogy rajz hiányában elég lehetetlen próbálkozás a dolog, szóval egy kapcsolási rajz lenne a legjobb.
(#) kaszagabi válasza Phile80 hozzászólására (») Feb 28, 2017 /
 
Sajnos csak ilyen minőségben tudtam képeket csinálni, nem a legjobban látható...
(#) kaszagabi válasza 13_Balu50 hozzászólására (») Feb 28, 2017 /
 
A kis panel kétoldalas, úgy hogy megrajzolni tényleg nem a legkönnyebb. Töltöttem fel képeket Phile80 hozzászólásához, hátha jobban látszik a típusa.
(#) Chipmunk1960 válasza kaszagabi hozzászólására (») Feb 28, 2017 /
 
Szia, Ez normál 3525-ös panel, meg van a rajza, a 4 tranzisztorról megy ki a jel, a Th a tiltásban van, ha jól emlékszem egy 1:300 osztású trafóról kapja a jelet, amit ellenállásokkal osztogatnak, az adott max A-hez.
Holnap megkeresem a rajzát.
A hozzászólás módosítva: Feb 28, 2017
(#) Phile80 válasza kaszagabi hozzászólására (») Feb 28, 2017 /
 
Az lesz amihez az van írva hogy 100-6, mivel a teljes neve MCR-100-6.
(#) Chipmunk1960 válasza r.laci hozzászólására (») Feb 28, 2017 /
 
Szia, A 9 lábú IC-nek kellene a típusa, mert kísértetiesen hasonlít a meghajtása a másikra, ami a kis panelon van. Ott van felette a 4 kistranyó, felette pedig a 4 fet ami a trafót hajtja meg.
(#) r.laci válasza Chipmunk1960 hozzászólására (») Feb 28, 2017 /
 
Helló
Az IC típusa SG3525, most látom, hogy elég rossz lett a kép ha hazaértem csütörtökön próbálok jobbat lőni, hogy többet lássatok.
(#) 13_Balu50 válasza 13_Balu50 hozzászólására (») Márc 1, 2017 /
 
A 8 lábu ic CA3140 az egy müveleti erősitő, a segédtáphoz nem hiszem , hogy köze lenne, valószinüleg a bemenetére vannak kötve a védelmi részek, a kimenete meg közvetlenül vagy valamilyen alkatrész beiktatásával SG3525A ic-hez kapcsolódik, nagy valószínüséggel az IC (CA3140) is jó. Ha meglesz annak a panelnak (sg3525A)a rajza, tisztábban lehet majd látni, mi mivel van kapcsolatban. Azt a 3 lábu MRC100-ast én is megnézném, hogy nem hibás -e mert feltehetően ez is betilthatja a vezérlő ic-t. Az nem biztos, hogy rossz, csak olyan értékü jelet kaphat a vezérlő lába,-( de hogy honnan az kérdés)- amikor tiltani kell, hiszen feltehetően azért van ott as SG ic közelében.
(#) otvenkilenc válasza 13_Balu50 hozzászólására (») Márc 1, 2017 /
 
"ez is betilthatja " Hmm az ez is tilthatja formával mi a baj? Csak maga a tilt szó miért nem jó? Csernus jól elhintett a be -zést..
(#) kaszagabi válasza Chipmunk1960 hozzászólására (») Márc 1, 2017 /
 
Azt megköszönöm így előre is!
Következő: »»   52 / 114
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem