Fórum témák
» Több friss téma |
A megindítás a tapadási súrlódás miatt pedig erős motort kíván.
Az alsó két keréknek excenteres a beállítása ?
Az titok !
![]() ![]()
Azt gondoltam excenteresre csináltad egyszerűbb beállítani .
Egyszerűbb úgy a beállítás , viszont nincs a környéken egy jó esztergályos aki pontosan és értelmes áron megcsinálta volna az excentert
Ha nem excenter, akkor a rugós előfeszítés... de valami azért kellene.
Az excenterekre a felső görgőknél is szükség van. Egy lehet csak fix, a vele szemben levővel az x-y merőlegességét állíthatod ki, a másik kettővel pedig az X-Z merőlegességet. Kivéve persze, ha koordinátafúrógépre teszed a kész kocsit....
A rugós feszítőn még agyalok , meglátom az első munkánál hogy kell e vagy elmegy nélküle a gép
Sziasztok!
Mach3-al szívok, egy dell notebookot használok dokkolóval(a dokkolón van a párhuzamos port). LPT port tesztelő progival tudom működtetni a portot(multiméterrel mérve a kimenetet). A mach3-ban beállítom a portot,a motor outputs defaultban van és az imput menüben az Estop active low. Ezután kell e még valamit tennem hogy az lpt porton kint legyen a vezérlőjel? Ha a nyilakat nyomkodom a tengelyt számlálói mennek, de a kimeneten nem mérek semmit. Mit csinálok rosszul? Netes tutorialok és a videókon sem látom hogy ennél többet csinálnának. üdv.
Minden görgő felfogatásnak van holtjátéka, és rugalmassága.
Ha a maximálisan fellépő erővel előfeszíted a vezetéket, akkor ezek a kottyanások, és rugalmas holtjátékok eltűnnek. Nem tudom mennyire zavarna, de 10mm-es átmérő esetén 100um-es holtjátékokkal így néz ki egy kör:
Szia! Először is tudni kellene - kimegy-e egyetlen impulzus is? Én ledeket használtam a step-dir detektálására. A multiméter becsaphat. Milyen motor drivered van, ami a step-dir jeleket a motornak adja?
Szkóppal sem jön ki jel.
Motor driver még nincs rákötve. üdv.
Milyen a kimenet: OC, vagy push-pull?
Faipari marógép lesz 100mikron nem igazán látszik a nagyméretű mintákban .
Így van , nálunk egy -két deci meg se kottyan
![]()
Akkor valamid rossz. Lehet, hogy egyszerűbb lenne egy sima PC-ről is kipróbálnod egyfajta keresztpróbaként.
Köszönöm, de ha az LPT port tesztelő programmal tudom akimenetet kapcsolni, akkor nem lehet sem a mérés rossz sem aport. Tuti a programban rontok el valamit, de köszönöm a segítséget.
üdv.
Én azt vallom: Egyszerre csak egy dolgot. Ha már biztos vagy a lépésben. akkor kutass tovább.
A hozzászólás módosítva: Márc 21, 2017
2017-ben nem triviális szerezni lpt portos gépet. Így marad a debuggolás.
Pedig az. Csak jó helyen kell keresgélni. Például itt.
A hozzászólás módosítva: Márc 21, 2017
Én ilyen alaplapot választottam, de még nem teszteltem:
Üdv!
Polisztirol lapot lehetne cnc-s lézerrel vágni ? Ha igen kb hány mW-os kellene szerintetek ? 2-5cm vastag lapra gondoltam ...
Az 1W-os (1000mW) a fehér papírlapot is kínlódva viszi át...
Én 2-5 milliméterhez saccoltam, gépész lennék vagy mi.))
Ilyet házi körülmények között gyakorkatilag lehetetlen.
Naponta haszmálok lézervágót, ez 4 KW, és csak 20 mm-es acéllemezig dolgozik. A műanyag vágésa komplikáltabb..
Hogyan működik ez a lézer vágó? A lézer melegíti az acélt és oxigénnel kifújja az olvadékot?
Egy 4kW-os fiber lézer tapasztalati jellemzők alapján kollimált sugárral.
A kifúvás nitrogén kifúvógáznál igaz teljesen, (színesfém rozsdamentes acél) de a szénacéloknál az oxigén aktívan részt vesz a folyamatban (mint a lángvágó esetében) az olvadék jelentős része el is ég, ami plusz hőfejlődést is jelent. |
Bejelentkezés
Hirdetés |