Fórum témák
» Több friss téma |
Üdv!
Egy lézeres kérdésem lenne. 2.5-5mm dekorgumit (olyan mint az egérpad alsó része) mekkora teljesítménnyel lehetne szépen vágni? A sebesség nem számít nagyon. Az alapanyag színe szürke vagy fekete lenne, de ha szükséges a lézer miatt akkor bármi más is lehet.
Üdv! Segítségeteket szeretném kérni. Van egy CN-1068DS tekercselő gépem, amit CNC210 vezérel. Elvileg F-6421 vagy (F-642-01) verziójú cnc vagy valami hasonló vezérli. F-642-1. Nem tudom tönkre ment-e, vagy csak én programoztam el. Amit utoljára beállítottam prog. csak azt csinálja (szálvezető mozog, orsótengelyt forgatja a beállított paramétereknek megfelelően.) Sajnos nem tudom megváltoztatni az értékeket. vagy lekódoltam végfelhasználó szintre, vagy elromlott. Találtam egy kis FLASH-A progit, és frissítő fájlokat hasonló gépekhez de sajnos ami nekem kell olyan nincs. Ha valakinek volna ötlete hogy hogyan tudnám ismét használhatóvá tenni, azt nagyon megköszönném.
Tapasztalatom nincs, de sokat olvastam a témába, szerintem 40-60W-tal már menne.
Ismerős a 2mm vastag dekorgumit 2 wattos lézerrel szépen vágta.
Jól hangzik, ekkora modul el is férne a gépen.
Milyen színűt vágott kb mekkora előtolással?
Sziasztok!
Egy kis segítséget kérnék, mert igen belekavarodtam a dologba. Léptetőmotorra szeretnék áttételt számolni. A követelmény az lenne, hogy az 1,8°-os lépésszögű léptetővel hajtott áttétel másik oldala 1,5°-ot vagy ennek hányadosát forduljon, tehát 0,75°, 0,375° stb. A léptetőn szerintem egy T5-ös tárcsa van, kb. 11 mm átmérővel. Az sem baj ha jó nagy lesz az áttétel, akár 150 mm-es is lehet a hajtott tárcsa.
A 0.3° nem jó? Pont az ötöde a kívántnak, 1:6 áttétellel elérhető.
Igazából mindegy lenne, de nekem a számítási metódus lenne a lényeg, hogy meg tudjam határozni a hajtott kerék átmérőjét, mert az 3D nyomtatással készül és meg kell tudnom rajzolni.
Ha a rajta lévő T5 szíjtárcsa fogait megszámolod és megszorzod 6-al megkapod a nagy kerék fogszámát. De érdemes nyomtatni? nem drágák ezek az alkatrészek, sokszor még bontott is fellelhető...
Végül is, ha lehet kapni pont akkorát. Bár én nagyobb áttételben gondolkodtam.
Biztosan 11mm az a tárcsa?
Ahogy a katalógust nézem T5-10 a legkisebb, ennek majdnem 16mm az átmérője(15.92). Ehhez egy T5-60 és kész is...
Szia!
Nekem a kék 5.5W-os vidáman viszi... Vagy akár a 4mm-es nyír rétegelt lemezt is...
Alakul a gépecském ,egyre közeledik a befejezés
Nem átmérőt kell számolnod, hanem fogszámot, és a fogszám alapján kell megszerkesztened a fogaskereket.
Egyébként pedig kérdéses, hogy mennyire akarod lelassítani a mozgást, mert a léptetőmotorok nem a nagya fordulatukról híresek, ha valóban 6-os módosításod lesz, nagyon lomhává válhat. Nem gondolkodtál mikrolépéses hajtáson?
Én azon az energialáncon változtatnék egy kicsit nagyon rosszul néz ki így rajta.
Minden energialáncnak megvan az az opciója, hogy mennyire lehet meghajtani használd ki ha már van! A hozzászólás módosítva: Ápr 5, 2017
Gondolkodtam én már mindenen, de mivel nekem a szögelfordulás pontossága a lényeg most és azt nem tudom mikrolépéssel megoldani.
Ez esetben ahogy Triggersoft írta, az i=6 módosítás a járható út, a hajtott kerék fogszáma hatszorosa kell legyen a hajtóénak, és akkor 1 teljes lépés 0,3 fok lesz.
Egy tízes és egy hatvanas fogszámú kerékkel mindent megoldottál. Nyomtatni lehet ugyan, de én javaslom a webáruházakat, biztos minőségben gyorsan kapsz tökéletes, sorozatgyártásban készülő darabokat. A 3DPrint nem egy olcsó technológia. Egy fogasszíj-kereket kiszerkeszteni sem egyszerű, a profil származtatása mindig pontosabb, és az élettartamot sem a printer hozaganyaga határozza meg. A hozzászólás módosítva: Ápr 5, 2017
Igazad van , a golyós anyák rögzitése miatt még úgyis szét kell szednem akkor majd följebb rakom a vezetősint .
Nem szükséges a sínt feljebb raknod, ha az energia láncot meghosszabbítod máris megfelelő lesz az íve.
A Z tengelynél kész az emelés, tényleg jobban néz ki a másik sajna úgy marad ..
Fotó?
A másiknál miért nem hozod lejebb az energialáncot? A hozzászólás módosítva: Ápr 7, 2017
Mert nem akarom végigvinni a vezetékeket a híd lábán -
fotó lesz nemsoká ![]()
" Minden energialáncnak megvan az az opciója, hogy mennyire lehet meghajtani használd ki ha már van! " Ezt Te magad írtad! Ez úgy néz ki mintha 1-2 taggal rövidebb lenne mint kellene. Az emelés persze jobb lenne, de szerintem néhány tag hosszabbítás is javítana az íven.
Még hosszabb is a kelleténél mindkét lánc csak kb a fele mozog a többi csak fekszik a vezetősínen , de nem akartam külön kábelcsatornában vinni a vezetékeket az energialáncig inkább azt hosszabbítottam meg
Háát így elég gagyin néz ki.
Idézet: „Mert nem akarom végigvinni a vezetékeket a híd lábán -” El is cseszed a külcsínt rendesen. A helyedben hallgatnák a többiekre. ![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |