Fórum témák
» Több friss téma |
Így van , nálunk egy -két deci meg se kottyan
Akkor valamid rossz. Lehet, hogy egyszerűbb lenne egy sima PC-ről is kipróbálnod egyfajta keresztpróbaként.
Köszönöm, de ha az LPT port tesztelő programmal tudom akimenetet kapcsolni, akkor nem lehet sem a mérés rossz sem aport. Tuti a programban rontok el valamit, de köszönöm a segítséget.
üdv.
Én azt vallom: Egyszerre csak egy dolgot. Ha már biztos vagy a lépésben. akkor kutass tovább.
A hozzászólás módosítva: Márc 21, 2017
2017-ben nem triviális szerezni lpt portos gépet. Így marad a debuggolás.
Pedig az. Csak jó helyen kell keresgélni. Például itt.
A hozzászólás módosítva: Márc 21, 2017
Én ilyen alaplapot választottam, de még nem teszteltem:
Üdv!
Polisztirol lapot lehetne cnc-s lézerrel vágni ? Ha igen kb hány mW-os kellene szerintetek ? 2-5cm vastag lapra gondoltam ...
Az 1W-os (1000mW) a fehér papírlapot is kínlódva viszi át...
Én 2-5 milliméterhez saccoltam, gépész lennék vagy mi.))
Ilyet házi körülmények között gyakorkatilag lehetetlen.
Naponta haszmálok lézervágót, ez 4 KW, és csak 20 mm-es acéllemezig dolgozik. A műanyag vágésa komplikáltabb..
Hogyan működik ez a lézer vágó? A lézer melegíti az acélt és oxigénnel kifújja az olvadékot?
Egy 4kW-os fiber lézer tapasztalati jellemzők alapján kollimált sugárral.
A kifúvás nitrogén kifúvógáznál igaz teljesen, (színesfém rozsdamentes acél) de a szénacéloknál az oxigén aktívan részt vesz a folyamatban (mint a lángvágó esetében) az olvadék jelentős része el is ég, ami plusz hőfejlődést is jelent.
Üdv!
Egy lézeres kérdésem lenne. 2.5-5mm dekorgumit (olyan mint az egérpad alsó része) mekkora teljesítménnyel lehetne szépen vágni? A sebesség nem számít nagyon. Az alapanyag színe szürke vagy fekete lenne, de ha szükséges a lézer miatt akkor bármi más is lehet.
Üdv! Segítségeteket szeretném kérni. Van egy CN-1068DS tekercselő gépem, amit CNC210 vezérel. Elvileg F-6421 vagy (F-642-01) verziójú cnc vagy valami hasonló vezérli. F-642-1. Nem tudom tönkre ment-e, vagy csak én programoztam el. Amit utoljára beállítottam prog. csak azt csinálja (szálvezető mozog, orsótengelyt forgatja a beállított paramétereknek megfelelően.) Sajnos nem tudom megváltoztatni az értékeket. vagy lekódoltam végfelhasználó szintre, vagy elromlott. Találtam egy kis FLASH-A progit, és frissítő fájlokat hasonló gépekhez de sajnos ami nekem kell olyan nincs. Ha valakinek volna ötlete hogy hogyan tudnám ismét használhatóvá tenni, azt nagyon megköszönném.
Tapasztalatom nincs, de sokat olvastam a témába, szerintem 40-60W-tal már menne.
Ismerős a 2mm vastag dekorgumit 2 wattos lézerrel szépen vágta.
Jól hangzik, ekkora modul el is férne a gépen.
Milyen színűt vágott kb mekkora előtolással?
Sziasztok!
Egy kis segítséget kérnék, mert igen belekavarodtam a dologba. Léptetőmotorra szeretnék áttételt számolni. A követelmény az lenne, hogy az 1,8°-os lépésszögű léptetővel hajtott áttétel másik oldala 1,5°-ot vagy ennek hányadosát forduljon, tehát 0,75°, 0,375° stb. A léptetőn szerintem egy T5-ös tárcsa van, kb. 11 mm átmérővel. Az sem baj ha jó nagy lesz az áttétel, akár 150 mm-es is lehet a hajtott tárcsa.
A 0.3° nem jó? Pont az ötöde a kívántnak, 1:6 áttétellel elérhető.
Igazából mindegy lenne, de nekem a számítási metódus lenne a lényeg, hogy meg tudjam határozni a hajtott kerék átmérőjét, mert az 3D nyomtatással készül és meg kell tudnom rajzolni.
Ha a rajta lévő T5 szíjtárcsa fogait megszámolod és megszorzod 6-al megkapod a nagy kerék fogszámát. De érdemes nyomtatni? nem drágák ezek az alkatrészek, sokszor még bontott is fellelhető...
Végül is, ha lehet kapni pont akkorát. Bár én nagyobb áttételben gondolkodtam.
Biztosan 11mm az a tárcsa?
Ahogy a katalógust nézem T5-10 a legkisebb, ennek majdnem 16mm az átmérője(15.92). Ehhez egy T5-60 és kész is...
Szia!
Nekem a kék 5.5W-os vidáman viszi... Vagy akár a 4mm-es nyír rétegelt lemezt is...
Alakul a gépecském ,egyre közeledik a befejezés
Nem átmérőt kell számolnod, hanem fogszámot, és a fogszám alapján kell megszerkesztened a fogaskereket.
Egyébként pedig kérdéses, hogy mennyire akarod lelassítani a mozgást, mert a léptetőmotorok nem a nagya fordulatukról híresek, ha valóban 6-os módosításod lesz, nagyon lomhává válhat. Nem gondolkodtál mikrolépéses hajtáson? |
Bejelentkezés
Hirdetés |