Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Inverteres hegesztőtrafó
 
Témaindító: Gabi, idő: Aug 12, 2005
Lapozás: OK   496 / 562
(#) otvenkilenc válasza Johny81 hozzászólására (») Máj 3, 2017 /
 
Az Lm393-kat használhatják a BUS feszültség figyelésére a sönt feszültség, hömérséklet stb Az SG3525 vezérlő ezt álltja eő a PWM jelet, amiinek a kitöltése meghatározza a beállíitott áramot.a CA3140 lehet például a söntfeszültség erősítője.

Csatoltam egy elméleti kapcsolást ami lehet a tiédnek is a kapcsolása a főtranszformátor környéke és a FEt-k meghajtásának egyik módja. Ami valószínű, hogy egyezik a tiéddel mert a fényképen is két külön meghajtótranszformátor van. Az SG3525-t vezérlő kapcsolásokat nem mellékeltem mert sokféle megoldás létezhet. Max az Én inverterem idevonatkozó vezérlőjéből tudnék részletet, de sok kapcsolás található a neten azzal az IC-vel.
(#) Johny81 válasza otvenkilenc hozzászólására (») Máj 4, 2017 /
 
köszi szépen,hamarosan megnézem és jelentkezem...
(#) otvenkilenc válasza maszek0005 hozzászólására (») Máj 4, 2017 /
 
Ez csak TIG, ahhoz, hogy plazmavágó fejhez is használható legyen magasabbnak kell lennie a munkafeszültségnek.(kb 100V)
(#) uniman válasza otvenkilenc hozzászólására (») Máj 4, 2017 /
 
Lehetséges, hogy tévedsz?: Bővebben: Link
(#) otvenkilenc válasza uniman hozzászólására (») Máj 4, 2017 /
 
Igazad van tévedtem, nem kerestem rá a neten.
A hozzászólás módosítva: Máj 4, 2017
(#) Johny81 válasza otvenkilenc hozzászólására (») Máj 6, 2017 /
 
jut eszembe,szerinted a szabályozókörnek akkor is szabályoznia kell a kitöltési tényezőt,ha nincs terhelés alatt a hegesztő?Mert szerintem igen.Ez viszont nem szabályoz ha tekergetem a potit,hegeszteni meg nem merek így vele,nehogy megint eldurranjon az igbt.
(#) dara válasza Johny81 hozzászólására (») Máj 6, 2017 /
 
Szerintem meg nem.Az áramszabályzást,küső táppal tudod megnézni hogy működik-e.Megnézed az ic adatlapját,és megnézed mekkora fesz kell hogy elkezdje visszavenni a kitöltést.Próba,és ki is derül működik e.
(#) otvenkilenc válasza Johny81 hozzászólására (») Máj 6, 2017 /
 
Ha csak az SG3525-t veszem alapnak akkor ha nincs terhelés nem változik semmi. Pontosabban. beállítasz egy áramértéket a potencióméterrel, ez a feszültségszint valamilyen kitöltési értéket állít be az SG-ben. (0.4 V -3,7 V ig ez felel meg 0 és 49% értéknek) Ez az alapeset. Addig ez így marad míg az nem változik meg. Ahhoz, hogy a kitöltés megváltozzon ennek a feszültségnek kell megváltoznia. Ezt vagy a potencióméter abban az esetben ha az közvetlenül csatlakozik az FB bemenetre vagy egy külső jel okozhatja ami ide csatakozik pl a sönterősítő jele. Ami függvénye a söntön átfolyóáramnak. A sönterősitője képezi azt a jelet ami a kitöltést fogja megváltoztatni. Tehát a "potinak" a sönterősítő bemenetén kell lenni, hogy összetudja hasonlítani a söntön esőfeszültséggel.

Ha a potencióméter tekergetésre nem változik a kitöltés akkor az nem jut el a PWM IC-ig. A kitöltés az SG3525 Fb bemenetén éppen aktuális feszültség adta kitöltésre áll be. Ami vélhetőleg stabil és nem lebeg valamilyen hiba miatt.
Tehát az SG3525 nem szabályoz. Ellenőrizd az Fb bemenetem a feszültséget, hogy ott változik e. Milyen fezültség van az SG3525 FB lábán? Addig ne terheld.
(#) otvenkilenc válasza Johny81 hozzászólására (») Máj 6, 2017 /
 
A PWM IC-k általában semmi mást nem csinálnak csak annyit tesznek, hogy a bemenetre adott feszültségre egy ahhoz tartózó kitöltésű jelet hoznak létre. A szabályzó kört hurkot külön kell kiépíteni ha szükség van rá mint például ebben az esetben. De például lehet egy mikroszámítógép is ha komolyabb igényeket akarnak kielégíteni. Itt a szolgáltatásokra gondolok.
(#) Johny81 válasza otvenkilenc hozzászólására (») Máj 7, 2017 /
 
így van,pontosan jól írtad...a fő panelon van egy 3 pin-es csatlakozó előtte 3 piktogram, egy nyíl befelé ,egy nagy négyszögjel és dupla négyszögjel ábra van.Itt ha a nyíl a nagy négyszögjel kivezetések közé ellenállást teszek,akkor csökken a kitöltési tényező,ha nincs semmi,akkor alaphelyzetbe áll vissza,ez kb olyan 40% körül lehet és ebből egészen kb 10% vagy az alá is lehet szabályozni.A dupla négyszögjel ábra mögötti láb,viszont nem tudom mire szolgál(talán visszacsatolás?)Ez a 3eres kábel egy függőlegesen szerelt panelra megy,hibás alkatrészt nem mértem rajta.Szerinted hogy teszteljen úgy az gépet,hogy ne lője ki megint az igbt-ket,mert a múltkor egy baromi nagy áramerősséggel indult és durr.
A hozzászólás módosítva: Máj 7, 2017
(#) otvenkilenc válasza Johny81 hozzászólására (») Máj 7, 2017 /
 
"A dupla négyszögjel ábra mögötti láb,viszont nem tudom mire szolgál(talán visszacsatolás?)"
azzal a lábbal nagy valószínűséggel meg növelni lehet a kitöltést. Állisd be kis kitöltésre állandóra és úgy próbád ki De a visszacsatolást szüntesd meg. Ha nincs semmi gond akkor a kimeneten az üresjárati feszültségnek kell lennie. A sönt környékét feltérképezed?
(#) Johny81 válasza otvenkilenc hozzászólására (») Máj 7, 2017 /
 
Hello!A kimeneten kb 57V üresjárati feszültség van,egy pillanatra próbáltam,de nagyon csattant teljesen letekert potival is,így sztm nem szabályoz.hány% legyen a kitöltés,amivel már próbálható?
A gate és a source közé beépített diódapáros gondolom védelemre szolgál?Mert az egy oldalon most nincsen benne,így szabad próbálni?
A hozzászólás módosítva: Máj 7, 2017
(#) zozo506 hozzászólása Máj 7, 2017 /
 
Hello! Olyan kérdéssel fordulnák hozzátok , hogy kaptam egy weco discovery 140-es inverteres hegesztőt, de sajnos hibás . Olyan mindha nem lenne ereje begyujtani a pálcát, tehát szikrázik mikor a fémhez érintem , de nem gyujt és elég fura búgó hangja van akkor , nem olyan mint egy jó inverternek. Olyan mindha csak "nyögne" . Lenne ötletetek , hogy mi a hiba ?
(#) otvenkilenc válasza Johny81 hozzászólására (») Máj 7, 2017 /
 
Biztos, hogy nem szabályoz, az SG3525 Fb bemenetén milyen fezültség volt van? Kb 0,5 -0,6 Volt legyen az FB lábon. Mikor csattant és mi? Testeld le az FB bemenetet és úgy nézd meg, hogy mi van a meghajtó kimeneteken. Mérd is is meg, hogy valóban testpotenciálon van az FB.
(#) Johny81 válasza otvenkilenc hozzászólására (») Máj 7, 2017 /
 
de-de a sg3525 szabályoz,mert mint írtam a nagy panelon ahol az sg3525 is van,van egy 3pin-es aljzat,ami előtt nyíl be egy négyszögjel és a dupla négyszögjel ikon van.Itt a négyszögjel és a nyíl összekötésével ki lehet kapcsolni pwm-et,ha pedig ellenállást kötök e két láb közé akkor csökkenti a kitöltési tényezőt,így az ic jó és szabályozható is.A söntnél legalábbis szerintem ez a sönt egy ferritgyűrű található pár menet tekerccsel és 2-2 kivezetéssel.Ez a gyűrű a igbt-ket tápláló áram útjában van bekötve.
Csattani az igbt- csattant,el...
gate source közé kötött diódapáros nélkül szabad próbálni?
A hozzászólás módosítva: Máj 7, 2017
(#) otvenkilenc válasza Johny81 hozzászólására (») Máj 7, 2017 /
 
Úgy értem, hogy az IGBT áramkörében a történteket nem érzi. Melyik csattant el Mindig ugyanaz? A meghajtótranszformátor utáni áramkört is fel kellene térképezni
(#) p_kowa válasza Johny81 hozzászólására (») Máj 8, 2017 /
 
Igen van, pont ezt írta le Ge Lee, csak nem értelmezted. Ne pácával próbálgasd, hanem készíteni, vagy keresni kell egy megfelelő műterhelést, ami ugyan kisebb, mintha pálcával terhelnéd, de arra elég, hogy az áramjelet lehessen mérni a szabályzókörben. Az az általad említett "sönt" nem sönt, hanem áramváltónak hívják. a ferritgyűrű belsejébe van fűzve a trafó primer egyik szála, a gyűrűre feltekert menetek pedig mennek egy lezáróellenállás/egyenirányító kettősre, az pedig onnan be kell hogy jusson az sg3525 be. Na itt kéne szkóppal mérni jelalakot üresjáratban és a műterheléssel is. Ha nincs különbség, akkor a baj az áramváltóval, illetve az utána lévő résszel lesz az oda tartozó sg3525 bemenetig. Műterheléssel ajánlatos úgy számolni, hogy a beállítható legkisebb áramnál valamivel nagyobb folyjon a szekunderkörben. Hogy miből csinálsz ilyen műterhelést? Pár ötlet van itt fenn a topicban. Csináltak már cekászból, kerítésdrótból, izzókból, mindegy, csak az ellenállása legyen megfelelő, és persze ne égjen el.
(#) otvenkilenc válasza Johny81 hozzászólására (») Máj 8, 2017 /
 
A Továbbiakban nem vagyok hajlandó hozzászólni mert valakinek nem teszik.
(#) p_kowa válasza otvenkilenc hozzászólására (») Máj 8, 2017 /
 
Ha rám célzol, akkor tévedsz, nem kifogásoltam a hozzászólásaidat, egyedül csak azt, hogy a meg nem talált hibát pálcával keresgeti, aminek a vége igbt "csattogás" lesz, ugyanis az elektromos ív nagyon kis ellenállásán folyó áramot vélhetően szabályzóköri hiba miatt semmi nem korlátozza. Ezért lenne jó ilyenkor egy műterhelés, aminek a segítségével legalább mérni tudna, mielőtt elfüstöl az egész.
(#) Johny81 válasza otvenkilenc hozzászólására (») Máj 10, 2017 /
 
ne csüggedj,az Én utolsó hozzászólásomat is törölték,csak azt nem tudom miért,meg azt sem tudom az admin miért van itt,ha olvasás nélkül csak töröl,mivel ha elolvasta volna,láthatta volna,hogy sem politikai,sem erotikus sem semmilyen törvénybe ütköző nem volt a hozzászólásomban...
(#) otvenkilenc válasza Johny81 hozzászólására (») Máj 10, 2017 /
 
Nem csüggedek csak az, hogy jelzés nélkül sunyin valaki törölteti a hozzászólásom ahelyett, hogy rákérdezne arra TŐLEM amivel nem ért egyet, az feltud bosszantani. Ezzel megszívatja azokat akik kérdeznének mert ezek után nem fogok hozzászólni. Oldják meg azokkal akik töröltetik a hozzászólásom mert azok biztosan jobban tudják ha veszik maguknak a jogot, hogy felülbíráljanak és ő maga döntse el mint ítész, hogy az törlésre érett vagy nem.
(#) p_kowa válasza otvenkilenc hozzászólására (») Máj 10, 2017 /
 
akkor nem rám céloztál
(#) granpa válasza Johny81 hozzászólására (») Máj 10, 2017 /
 
Bocs: Lehet, hogy a halmozott helyesírási hibák, ill. a "szokásos" kisbetűs mondatkezdés az ok?
(#) kivancsi4 válasza Johny81 hozzászólására (») Máj 11, 2017 /
 
"Használati útmutató és szabályok"
A válasz ott van leírva, kérünk szánj egy kis időt az elolvasására.
(#) Payne09 válasza Payne09 hozzászólására (») Máj 11, 2017 /
 
Üdv az uraknak! Most kaptam meg a lakatfogót amit egy hónapja rendeltem és végre tudtam mérni a kimenő áramot a gépemen. Mit ne mondjak, elég érdekes adatokat kaptam.
Ezeket mértem, persze néhány amperrel eltérhetnek.
A gépen lévő kijelző alapján és a műszer által mért eredmények.
0A=58A
20=73A
25=85A
35=95A
45=105A
60=106A
70=116A
80=116A
Feljebb nem mentem, mert amint látszik ott már nem akkorák a különbségek
Lehet ezzel kezdeni valamit, hogy nagyjából összehozzam a vélt és valós Ampereket?
Poti a kijelzőn nincs, de az áramerősség állító potméteren van egy trimmer.
Köszönöm a segítséget!
(#) swich hozzászólása Máj 23, 2017 /
 
Sziasztok. Kaptam egy méretes kondenzátort, segítségeteket kérném abban hogy, megfelelne e inverteres hegesztő primer pufferének. Adatai: 3300µF - 350VDc. Képeket mellékelek.
(#) Johny81 válasza granpa hozzászólására (») Máj 25, 2017 1 /
 
nem tudom,_de azóta két hozzászólásomat is törölték,_nem tudom miért,_mert helyesírási hiba nem volt benne és olyan megjegyzést sem tartalmazott._Szerintem a moderátor pikkel rám,_vagy szimplán idióta._Nem tudom,_de törlöm is magam a rendszerből..._Egyébként tuti ezt a hozzászólásomat is törölni fogja az idiótája._

Ha nem siratunk meg, ugye nem baj?
A hozzászólás módosítva: Máj 26, 2017
(#) granpa válasza Johny81 hozzászólására (») Máj 25, 2017 1 /
 
Ebben a hozzászólásodban is van néhány (kb. 8) helyesírási hiba; kezdve a nagybetűs mondatkezdésnél, folytatva a szóközök elhagyásával. Ilyen megjegyzések mellett biztosan törölve leszel.
(#) fastaction válasza swich hozzászólására (») Máj 26, 2017 /
 
Szia , Csak a tisztánlátás végett kezdő vagyok . Szerintem nem igazán jó az a kondenzátor , mert :
- új korában is határeset volt a feszültség tűrése ( pufferelt fesz. 320v , de szerintem jutnak rá nagyobb tüskék ) ,
- nagyon régi ,
- kicsit nagy a kapacitása , de ez géptől függ ,
- 65 fokos a hőtűrése , ez kevés ,
- súlyban a gép fele lenne ,

Add el , vagy cseréld el szerintem .
Üdv
(#) swich válasza fastaction hozzászólására (») Máj 27, 2017 /
 
Köszönöm válaszod. Én is határesetnek tartottam, akkor túladok rajta.
Következő: »»   496 / 562
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem