Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mosogatógép hiba
 
Témaindító: Redsaw, idő: Dec 13, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   183 / 259
(#) baka60 válasza botesz hozzászólására (») Júl 10, 2017 /
 
Megnéztem "élőben" a MIELE gépeket. Nem akartam hinni a szememnek, hogy 15-20 éves gépek milyen állapotban tudnak lenni. Egy G666-ost és egy G661 SC-t nézegettem. Alapvetően az a kül a kettő között, hogy az utóbbinak szabadon van a fűtő egysége, tehát látható és zárt szárítású, tehát nem kifujja a szárító levegőt. Melyiket válasszam?

A BOSCH lehet, hogy megmarad, diribdarabra szedem és megkeresem a hibáját.
(#) botesz válasza baka60 hozzászólására (») Júl 10, 2017 /
 
A mechanikus programkapcsolós Miele vel már volt gondom.Szétkopott a programkapcsolója...Az oldalon vannak digitálisak abból válogass azok örökösek!!!Csak arra figyel hogy nehogy olyat válasz aminek a 3 oldala egy lemezből van hajtva...javíthatatlan.aminek külön le lehet szedni az viszont nagyon jó.
(#) botesz válasza baka60 hozzászólására (») Júl 10, 2017 /
 
A G880 as ról tapasztalatból mondom hogy jó.Én azt venném vagy azt ami az oldal tetején van.
(#) Near hozzászólása Júl 12, 2017 /
 
Sziasztok!
Adott egy Bosch sms69m08eu gép.
A hiba előzményei: egyik este inditottam egy programot rendesen lement.
Kipakoltam minden majd a power gomb következett. Na itt kezdődött a gubanc. Kettő helyett egy relé kapcsolt csak ki. Kijelző bekapcsolva maradt, gombokra reagált de programot nem inditott. Vezérlő ki relé megkopogtat kattant majd vissza és ment rendesen. Párszor ki be kapcsoltam majd érdekes módon kikapcsolt àllapotbol magátol bekapcsolt és furcsa szikrázás szerü hangot adott. Kihuztam és a gép aljábol valahonnan (nem a vezérlőről) égett szagot éreztem.
Újra bedugtam meg nézzem mi lesz, azóta ezt a hibát produkálja.

A hiba:
Első indításnál elindul (power gomb kiesett a relé végleg beragadt). Elinditja a programot de a víz töltèsen már nem jut túl. Először E11 NTC hibára kidob.
Az érdekes dolog másodjára jön. Másodjára is elindul a program, szintén a végtelenségig akarja tölteni de ekkor már E14 el dob ki. Ha kihúzom, bedugom ugyan ugy E14. 1-2 óra kihuzott állapot után megint E11 aztán E14.
Szükség esetén videót is tudok csatolni.
A vezérlő szétszedése előtt készítettem képet a bekötésről és az alapján raktam össze, így nem tudom hogy ez okozhatott e ilyet.
Ahogy azt sem hogy mi lehetett az az égett szag holott égés semmin se látszik. A szivattyúk is működnek csak a viz szintet nem érzékeli. Ami biztos hogy a vezérlőnek nem volt égett szaga és a szintérzékelő reed reléjének sincs ami a tartály oldalán van. Maga az érzékelő pontosan nem tudom hol helyezkedik el.

Elnézést a kisregény miatt, de csak így tudtam leírni hogy mi is fogott ki rajtam. Jó lenne észhez téríteni, minden segítségért hálás vagyok, sajnos most találkoztam először ilyen hibával.
(#) botesz válasza Near hozzászólására (») Júl 12, 2017 /
 
Van egy úszokapcsokó alul 3 vezetékkel .az szokott elégni és olyankor nem tudod kikapcsolni.
(#) aki.baki hozzászólása Júl 12, 2017 /
 
üdv
Megint elakadtam a bosch masinával. Kézzel vezérelve a befolyó vizet tökéletesen működött. Sajnos le kellett cseréljem kisebb méretűre a csatlakozót ezért iktattam ki a szelepet. Vissza kötöttem a befolyó szelepet most leáll állandóan víz hiány miatt. Lehet hibás a szelepe és kevés vizet enged be és ezért jelez víz problémát. Vagy az átfolyás mérő lehet hibás de akkor manuálisan mért működött?
Előre is köszi a választ.

II. Gondolatainkat szedjük össze és egy jól megfogalmazott és nyelvtanilag is helyes hozzászólásban írjuk meg azokat.
A hozzászólás módosítva: Júl 12, 2017
(#) granpa válasza aki.baki hozzászólására (») Júl 12, 2017 /
 
Hoppá, egy kis baki: Lehet, hogy rossz a szelep?!
A hozzászólás módosítva: Júl 12, 2017
(#) aki.baki válasza granpa hozzászólására (») Júl 12, 2017 /
 
Elképzelhető? Engedi be a vizet hallani ahogy folyik be , de lehet keveset enged be?
(#) botesz válasza aki.baki hozzászólására (») Júl 13, 2017 /
 
Esetleg a labirintustartály le lehet dugulva.És mivel megküldted hálózati víznyomással ezért működött mert a szelep egy nyomáscsökkentő egyben.
(#) aki.baki válasza botesz hozzászólására (») Júl 13, 2017 /
 
A tartályt kitisztítottam. Azt csinálja amikor beengedi a vizet megy egy darabig rendesen. Ki gyullad a víz hiány jelző led. Aztán elkezdi 1 talán 2 másodpercenkét beengedni a vizet. Szakaszosan csinálja. Folyamatosan ég a víz hiány jelző led. A kézi vezérléssel teljesen rendben működött. Sehol nem folyt a víz. Lehet a nyomás csökkentő hibája?
(#) botesz válasza aki.baki hozzászólására (») Júl 13, 2017 /
 
Milyen gép ez?
(#) aki.baki válasza botesz hozzászólására (») Júl 14, 2017 /
 
üdv
bosch s9n1b típusú.
A labirintusa egyszerűbb. Csak 1 szelep van rajta meg megy mikrókapcsoló.
Ha simán beengedtem a vizet teljesen jól működött. Most vissza raktam az aqua stoppot rá most meg leáll. A csap kijelzés gyullad ki. Azt gondolom kevés vizet enged be adott idő alatt és ezért jelez víz hiányt.
A miele gépre vissza térve ha bekapcsolom az "oben spülen" vagy angolul " top solo" feliratú gombot teljesen lefut a programja. Ha nem kapcsolom be akkor egy pár perc elteltével villog a hiba jelzés a "zu-ablauf".
A hozzászólás módosítva: Júl 14, 2017
(#) botesz válasza aki.baki hozzászólására (») Júl 14, 2017 /
 
E nr. Kell anélkül nem megy . A top solo funkciónak nincs köze a hibához.Valószínűleg le van dugulv a nyomáskapcsoló
(#) aki.baki válasza botesz hozzászólására (») Júl 14, 2017 /
 
Köszönöm a választ. A Bosch megoldottam rossz volt a nyomás csökkentő kapott egy másik aqua stoppot. Most teljesen jól működik.
Miele gs681 ha erre gondolsz ez a típusa a Mielének. Az még megoldandó mitől nem működik rendesen. Merre lehet az a nyomás kapcsoló?
(#) botesz válasza aki.baki hozzászólására (») Júl 14, 2017 /
 
A bosch ra gondoltam de akkor már mindegy.A szivattyún van rajta.
(#) Near válasza botesz hozzászólására (») Júl 15, 2017 /
 
Megnézem köszi majd írom a fejleményeket csak nincs sok időm rá.
(#) harmathlaci hozzászólása Júl 16, 2017 /
 
Sziasztok!Kérdéssel fordulok hozzátok.Alany candy cdp 4609x mosogatógép.Képen látható hibával áll meg mosogatás végén és nem öblít, szárít! Minden okos ötletet megköszönöm.
A hozzászólás módosítva: Júl 22, 2017

IMG_2314.JPG
    
(#) baka60 hozzászólása Júl 21, 2017 /
 
Már dolgozik a Miele (G 857 SC i lett).
Hazahozatal után azonnal szétkaptam elemeire, mindent kitakarítottam, majd összeraktam.
Csoda - ha egyáltalán működött - hogy ment a régi tulajnál, mert csodák jöttek ki belőle. Vízkő, sómaradványok, iszap dögivel.
Természetesen indítás előtt megtöltöttem sóval a tartályt is. Minden program szépen lefut, de folyamatosan ég a piros, sóhiányt jelző led.
Mi lehet az oka?
(#) baka60 válasza baka60 hozzászólására (») Júl 21, 2017 /
 
Úgy néz ki, csak nem oldódott még elég töménységűre a sóoldat. A harmadik mosogatás végére eltűnt a hibajelzés.
A hozzászólás módosítva: Júl 21, 2017
(#) botesz válasza baka60 hozzászólására (») Júl 21, 2017 /
 
Ez normális idő kell neki mire az oldat megemeli az úszót.
(#) hal111 hozzászólása Júl 23, 2017 /
 
Üdvözlet!

Ma vásároltam használtan egy Siemens mosogatógépet, mely részben megy, nagy részben nem. A hibajelenség az lenne, hogy random kikapcsol egy relé kattanás mellett. A maximum működése eddigi ~2 perc volt, ilyenkor a vizet felvette, hallatszott, hogy a szórófej működik, illetve le is engedte a szivattyúval a vizet, bár ez a része kicsit gyanús, mert elég gyengén jött ki a csőből a használt víz. Ami a legfőbb hibajelenség vele kapcsolatban, hogy csatlakoztatom a hálózathoz, bekapcsolom, és ha hozzá sem nyúlok, átlag 30 másodperc után teljesen kilövi magát az egész gép, majd várni kell ~1 percet, hogy vissza tudjam kapcsolni, és kezdődik az egész folyamat újra. Programok között tudok választani, el is tudom indítani amíg ha nem kapcsol ki közben, szóval látszólag minden funkciója megy a kezelő panelen. Semmit nem találtam erről a hibáról, illetve nem tudom, hogy érdemes-e szerelőt hívnom ezért, vagy teljesen kuka az egész.
(#) botesz válasza hal111 hozzászólására (») Júl 24, 2017 /
 
Típust ugye nem írtál de sejtem hogy melyik az. Nézd meg esetleg be van-e kapcsolva az auto off funkció bár elvileg normál üzembe az nem okozhatná ilyet. Típust légyszi !!!
(#) T2T hozzászólása Júl 24, 2017 /
 
Sziasztok!

Egy kis segítséget szeretnék kérni, elakadtam.
Van egy AEG Favorit 65000-as mosogatógépünk, a jelenség az, hogy egy ideje egyáltalán nem szárít a program végén (a program végigmegy rendben), de mostanában elkezdte azt, hogy a vizet sem melegíti, vagy csak néha-néha.
Amit csináltam, ellenőriztem:
1. Kiszereltem, kipróbáltam, végigmértem a fűtőbetétet, az működik, fűt rendesen.

2. Kiszereltem a kombinált NTC termosztátot (azt hiszem a koszosságot is ez méri), végigmértem folyamatosan melegített vízben és 20-70 fokos tartományban a specifikációnak megfelelően változik az ellenállása, gondolom az nem lehet hibás. Mondjuk az első kiszereléskor az egészen valami megkövült trutyi volt, de azt leszedtem, tisztára mostam és azóta sem szűnt meg a jelenség.

3. Végigforrasztottam a kontroll panelt, a relék közül kettőt ki is cseréltem a négyből a biztonság kedvéért, azon nem látok kontakt hibára utaló nyomot.

4. A nyomásmérő / vízszintszabályzó kapcsolót kiszedtem, szétszedtem, de látszólag nem látok rajta semmit, ami hibára utalhatna. Mérni azt sajnos nem tudom, nem ismerem a karakterisztikáját. Az gyanús, hogy miután pár hete már csak hideg vízzel mosott a gép és szétszedtem / összeraktam a vízszintszabályzót megint volt, hogy meleg vízzel mosogatott, de szárítani továbbra sem szárít.

Azt szeretném kérdezni, hogy a fentiek alapján jó úton járok, ha a nyomásszabályzót cserélem? Feleslegesen nem akarnék 10+ ezer forintért venni újat, mert mi van, ha nem ez a hibás? Cseréljem ki az NTC-t is? A két szenzor együtt 20 ezer Ft körül van, az még talán belefér ha tényleg megoldja a hibát. Okozhatja valami más is a jelenséget? Nagyon sajnálnám a most 5 éves múlt gépet lecserélni, de időnként már nagyon elegem van belőle.
A hozzászólás módosítva: Júl 24, 2017
(#) botesz válasza T2T hozzászólására (») Júl 24, 2017 /
 
Képeket kérnék a motortérről. Elektro tanyán megtalálod az sm ját az alapján be tudsz lépni a szervíz módba majd ott kiolvasni a hibát.
(#) hal111 válasza botesz hozzászólására (») Júl 24, 2017 /
 
Köszönöm segítséged! Csatolok egy képet, amin minden adat látszik.
(#) botesz válasza hal111 hozzászólására (») Júl 24, 2017 /
 
Ez az amire gondoltam. Amikor kikapcsol olyanok leugrik 0:00 ra vagy teljesen eltűnik róla a kijelzés? Ha teljesen eltűnik róla akkor nikecel úszóban lévő 3 vezetékes mikrokapcsolót nézd meg össze szokott égni és akkor van ilyen hogy nem lehet ki/be kapcsolni.Ha ez nem nyert valószínűleg panel gondja van sajnos eléggé hájtek eletronikája van ennek a gépnek.
Ha csak 0:00 ra ugrik majd utána fél percel kikapcsol az normális.Teszt módba kéne belépni hogy megnézd van e benne hiba.
Ennek feltétele hogy a gépben ne legyen futó program alap állapotban legyen.
Start plusz a programok közül a kijelzőhöz legközelebb eső egymás mellettit nyomvatartod közben bekapcsolod a gépet. P0 kell irnia ha sikerült.Az általad lenyomott 2 progi gombok egyike a tesztmód a másikkal a visszamenőleges hibákat lehet kiolvasni.
(#) hal111 válasza botesz hozzászólására (») Júl 24, 2017 /
 
A gép teljesen kikapcsol, azaz eltűnik minden a kijelzőről. Ha újra bekapcsolom, akkor az előző beállított program van a kijelzőn, illetve az annak megfelelő gomb feletti led világít, szóval "eltárolja" a likvidálása előtti állapotot. Ha mondjuk 1:18 perces programot indítok, és 1:16-nál kilövi magát teljesen, akkor a cirka 1 perces szünet után újra bekapcsolva 1:18-ról indulna ismét.
(#) T2T válasza botesz hozzászólására (») Júl 24, 2017 /
 
A motorteret most nem tudom lefényképezni, de ott túl sok érdekesség nincs, szemre minden rendben van. Ha hozzájutok hogy szétkapjam le fogom fotózni.
Sajnos az elektrotanyán ehhez a konkrét modellhez nem találok SM-et, ami még talán nyomokban hasonlít rá, az az EDW1500 SM-ja. Az alapján be tudom menni a szervíz menübe (bekapcs gomb és S1 + S3 gombok), utána S1-re én csak i0 hibakódot kapok (ezt tárolja 2. és 3. hibaüzenetnek is).

Valamiért a hibatörlés (S1 + S3 utána S2) nekem nem akar rendesen működni, vagy én nem értem a működést, mert ekkor a harmadik LED (LD3) villog és egy 15-ös kód jelenik meg a kijelzőn, viszont törölni nem tudom semmivel. Na erről végképp nem ír semmit az SM.
(#) botesz válasza T2T hozzászólására (») Júl 24, 2017 /
 
Elvileg a 2. kép a hiba ami ha jól látom i0 akar lenni.Inverteres mocija van?
(#) botesz válasza T2T hozzászólására (») Júl 24, 2017 /
 
Én megtaláltam az sm t. aeg_f99009mop_91141801203_sm néven keresd.
Következő: »»   183 / 259
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem