Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Codefon kaputelefon
 
Témaindító: ovaozse, idő: Márc 24, 2013
Lapozás: OK   7 / 29
(#) enestis válasza enestis hozzászólására (») Júl 10, 2017 /
 
Közben megoldódott a probléma...ha érdekel bárkit is, megírom.
üdv
e
(#) maszek0005 válasza enestis hozzászólására (») Júl 10, 2017 /
 
Hát ez a fórum lényege! Mások okulására le szoktuk írni, hogy milyen megoldás született. Addig is köszönettel veszem a leírást. Üdv: Jani
(#) akeebaby válasza enestis hozzászólására (») Júl 11, 2017 /
 
Szia,

összefoglalva: Codefon új központ telepítve és a lakáskészülékek maradtak MKT és a központ mellé vettetek MKT kártyát vagy lecseréltétek a lakáskészüléket is ????
Egyébként programozási hibára gyanakszom a tapasztalataim alapján.... tehát javaslom :000 kulcs master kód kulcs
91 kulcs 1 kulcs sípol kulcs még egyszer (1 es lakás proxy-k törölve)
91 kulcs 10 kulcs sípol kulcs még egyszer (10 es lakás proxy-k törölve)
és akkor innen újra tenni a 10 est.... ha az ok akkor majd lehet az egyest programozni, mivel nincs bekötve így "ráér az még"

Szóval tapasztalatom szerint ez a hiba csak akkor van ha esetleg mindkettőben ugyanaz a proxy kódja és az összeakad!!!! (a program megtalálja a proxy kódját az egyesnél és az nincs felszerelve/bekötve vagy egyéb .... így OFF -ot dob és nem keres tovább)
Lehet a kártya másolt és az is okozhat hibát!!
javaslatom az hogy töröld az összeakadó lakásokat és cserélj proxy -t akkor meglátod nem lesz baj.
Ha tudsz EEPROM tartalmat küldeni akkor megmondom mi is a hiba !!!
Legrosszabb esetben kapcsold ki a készülék figyelést.... én nem javaslom.. mert akkor minden kód és proxy is nyit még ha nincs is felszerelve...... és a hiba sem jön ki később sem...
Én személy szerint akkor is ragaszkodom a készülék figyeléshez ha esetleg a 10. emeletre kell felhúzni külön kábelt... viszont akkor minden egyéni készülék hiba kijön időben és el lehet csípni pontosan a baj okát....
A tapasztalatom egy 2000 lakásos társas-házi szövetkezet alapján van ahol mára harmadik generációt telepítjük a központokból, figyelve arra hogy a T... tulajdonosoknak megmaradhasson az akár 40 éves MKT lakáskészülék ..... ne kerüljön egy fillérjébe sem de ugathasson ha nem OK valami ......... úgyhogy látok egy pár dolgot
És van 19 Codefon központom mára már szerencsére !!!!
A hozzászólás módosítva: Júl 11, 2017
(#) akeebaby válasza enestis hozzászólására (») Júl 11, 2017 /
 
Szia,
mire írtam addigra megoldódott !!
De nagyon kíváncsi lennék rá mi volt a gond !!!
Én is szeretek tanulni !!!!
És másoknak is fontos !!!!
Kérlek részletesen amennyire csak lehet !!!
Köszi
A hozzászólás módosítva: Júl 11, 2017
(#) enestis válasza akeebaby hozzászólására (») Júl 11, 2017 /
 
Üdv!
Amit leírtál, az történt.
A tanult anyag: ha egy proxy több lakáshoz van betanítva, mindig a legkisebbhez nyúl először, ha ez nincs, akkor off-ol. Ha lenne, akkor ezzel a legkisebb lakásszámmal dolgozik, hiába tanítottuk meg magasabb lakásnak is. És a hiba is így szűnt meg, kitöröltük az alacsonyabb helyekről, és akkor már tudta azonosítani a magasabb lakáskód is.
Annyit előre kell bocsájtanom, én nem szakmabeli vagyok, csak egy sima bölcsész, technikai kíváncsisággal. És az esetleírás, hogy ugyanis nem engedte a tízes lakás 10-esként felismerni az elébb reátanított proxyt, hanem csak egyesként, számomra csak a lakáshoz tartozó hibaként volt értelmezhető, mivel a többi lakásnál ilyen hibát nem észleltem.. Azaz valamikor ez a proxy egyesként ki lett próbálva...és én csak a végeredményét szenvedtem el, hogy már négyet sem tudtam hozzáigazítani. A szép a dologban, hogy pont az egyes lakásét próbáltam pótlékként, mert annak a lakója nyaralt és a csapda még inkább megerősödött: a több lakáshoz betanított proxy mindig a legalacsonyabb lakáshoz fog működni. Ahogy írtad, ha ott még nincs készülék, off-fal kiszáll és annyi.
Ez tehát egy szoftveres sajátosság, amit a műszakilag képzett Codefon szerelők tudnak, a bölcsészek meg nem.
Hát így...
(#) balint66 hozzászólása Júl 22, 2017 /
 
Üdv ! Érdeklődnék és segítséget kérnék ! Van az épületünkbe codefon digitális kaputelefon ,a beltéri egységén szinte semmi különösebb nem tapasztalható ,max az ajtónyitó gomb helyezkedik el a kagyló alatt ! azt szeretném átszerelni rajta ,hogy rádiófrekvenciás relés indítással a kapuzárja nyitódjon amikor jövők haza ! minden megvolna már hozzá ,meg van a rádiófrekvenciás ,relés vevő ,a relétől 2db vezetékér megy már a kaputelefonba ,összekötve a kaputelefon ajtónyitó gombjával ,de nem nyitja még se a kapu elektromos zárját ,ha a kagylót leveszem ,akkor se ,mert azt gondoltam a kagyló levételét is tudnám szimulálni kisebb relével ,de az se jó ! Milyen megoldást lehetne alkalmazni ,hogy a rendszer távvezérléssel nyithassa a bejárati kaput ? ez egy társas épület ahol élek ,csak a lakásba lévő beltéri egységen tudok valamit variálni ! Köszönöm szépen a segítséget !
(#) akeebaby válasza balint66 hozzászólására (») Júl 23, 2017 /
 
Szia,

a proximity kártya nem jó ? (ha a központ olyan..)

A lakáskészülék belsejét meg kell nézni !! Digitális vagy analóg ? (segít ha lefotózod akkor megmondom).

Ahogyan írod hogy csak a lakás készülékhez férsz hozzá,
akkor csak a következő módon oldható meg :

A kaputelefon DIGITÁLIS vagy ANALÓG, ugyanaz csak a kötések mások: kell egy két csatornás rádió távirányító és az kell hogy a kapuból is érzékelje biztosan a nálad levő távirányítót !!!!

Az egyes csatornát bekötöd a kaputelefon bontóvillájára, ezzel szimulálod a beemelést (ennek a működése benntartó mód legyen, tehát ha rányomsz a távirányítón akkor bekapcsolva marad...ha ismét akkor lekapcsol). A kettes csatornát bekötöd a kapunyitó gomb helyett.. itt mindegy, hogy hogyan működik, de jobb ha "pillanatnyi" (ha rányomsz a távkapcsolóra akkor csak addig kapcsol amíg nyomod).

Ekkor a működés a következő: megjössz a központon beütöd a lakás számod, amikor cseng akkor nyomod az egyes gombot (ekkor felvetted a készülék hallgatóját), majd vársz egy kicsit és nyomod a kettes gombot és akkor nyit...... Bonyolult !!

És a hibalahatőségek: álltalában a rádiós kapcsolók tök mindegy hány csatornásak de a kapcsolási mód beállítása egy átkötéssel történik, tehát ha az egyes csatorna "bentartó módon van" akkor a többi is. Ebből az következik, hogy ha egyszer végigcsinálod azt amit fentebb leírtam akkor alapból bekapcsolva marad a "hallgató felemelése" és a "kapunyitás" is.
Tehát ha legközelebb hazajössz akkor a kaputelefon központ a lakás számának csengetésekor vagy "OFF" hibát ad, vagy pedig cseng és nem tudod "felvenni" a távkapcsolóddal mert azt érzékeli, hogy fel van véve...

Ez azért van mert :

Ha a "hallgató felemelése... egyes csatorna" marad bekapcsolva, akkor a központ csörget és nem tudsz nyitni... mert ez a "ne zavarj" üzemmód.. leveszed a hallgatót és lent ha csengetnek akkor azt hallják hogy csörög de nem veszed fel, te meg fent semmit nem hallasz.....

Vagy ha a kapunyitó gomb van benyomva... Kettes csatorna maradt bekapcsolva.... akkor meg a készülék jelenlétét nem érzékeli a központ (mivel a vonal rövidzárban van) és így egy "OFF" hibaüzenetet kapsz !!


A rádiós vezérlődet mindenképpen a központba kell kötni !


Keress Privátban és részletezem !!!
(#) proli007 válasza akeebaby hozzászólására (») Júl 23, 2017 /
 
Hello! Csak ennek így semmi értelme, mert ha már beüti a lakáskódot, akkor a a nyitókódot is beütheti, hiszen ott áll. Szerintem azt szeretné, hogy ne kellejen az ajtóban "nyomkodni"..
(#) akeebaby válasza proli007 hozzászólására (») Júl 23, 2017 /
 
Igen

Pont ezért írtam le, hogy ennyi max ha csak a lakáskészülékhez fér hozzá
(#) zsszami hozzászólása Aug 11, 2017 /
 
Sziasztok!

Codefon digitális rendszer hány központot bír el? Többkapus rendszerre gondolok.
(#) zsszami hozzászólása Aug 12, 2017 /
 
Sziasztok!
Vettem egy Pickit2-öt de nem olvassa a Codefon eepromot, akármit is csinálok. Egy multi adapter van hozzá. Már ismerem az eprom lábkiosztását, a pickit feszszintjeit megmértem, rendben vannak, de csak 00 jön az olvasáskor. Van valami ötletetek?
(#) bbb válasza zsszami hozzászólására (») Aug 12, 2017 /
 
Szia4

Milyen az a "Codefon eeprom"? Leginkább kontakthibára gyanakodj elsőre
(#) akeebaby válasza zsszami hozzászólására (») Aug 12, 2017 /
 
Szia miért kell olvasnod ???

Az EEPROM - ot akarod olvasni ami 8 lábú és foglalatban van ?
(#) dehogyisnem válasza zsszami hozzászólására (») Aug 12, 2017 /
 
Egy Pickit klónnal nekem sem sikerült emlékeim szerint ezért rendeltem egy minipro-t.

Talán ez segít...
http://www.microchip.com/forums/m591415.aspx

Tibor
(#) Brienter hozzászólása Aug 21, 2017 /
 
Sziasztok!
Segítségeteke szeretném kérni codefon digitális kaputelefonnal kapcsolatban.
A rendszerre 10 lakáskészülék csatlakozik a hiba pedig a következő:
Némelyik lakásba fel lehet csengetni hiba nélkül de legtöbbször a szám beírása után a központ elkezdi csengetni az adott készüléket egy csengésig utána kattan egyet és elhallgat, esetleg a lakáskészülék végig csöng ezalatt de a kézi eszélő felvételekor nem marad abba és nem is lehet kommunikálni. Ha egy lakáskéstüléket(teljesen mindegy melyiket) leveszek visszaáll a normál működés.
Szerintetek mi okozza a hibát? Merre induljak el? Nekem kábel problémának tűnik...
(#) akeebaby válasza Brienter hozzászólására (») Aug 21, 2017 /
 
Szia,

analóg vagy digitális a rendszer ??? Esetleg kevert ??

Ha ezt tudjuk akkor tudok segíteni !!!!

Gyanítom hogy MKT kártya van spórolásból a lakók felé... hogy nekik ne kelljen a lakáskészüléket cserélni.
Ilyenkor az a baj hogy minden szutyok 40 éves MKT készülék rajta van ... ez önmagában is hibalehetőség. És ilyenkor jön még hogy van 1-2 digitális készülék is ami nincs helyesen bekötve.

10 lakás .. az a lakáskészülékek cseréjével kb 35 000 HUF + szerelés erre vedd rá a közös képviselőt !!!! Ekkor csak digitális készülék van és 2 ér elég mindenhez !!! Megspórolsz 1000 hibalehetőséget !!!

Én a területemen 65 lakásos lépcsőházakban dolgozom így nekem ki kellett találnom "alternatív megoldást".... ez is jól megy, viszont több infó kellene !!!

Lakó vagy vagy telepítő?
Milyen a rendszer ? Hol mennek a kábelek Stb !!!

Csak így lehet optimális megoldást találni !!!
A hozzászólás módosítva: Aug 21, 2017
(#) janos46 hozzászólása Aug 23, 2017 /
 
Szervusztok!
Segítséget szeretnék kérni.
Egy méretes villámnak sikerült megtalálnia a ház villámhárítóját, és rendezkedett. A TV-k, UPC modemek, stb mellett a kaputelefonnál is.
A központ is kinyiffant, az cserélve lett.
A lakáskészülékek fele nem válaszol. Van esetleg erre tapasztalat, hogy mi ment benne tönkre, vagy készülék csere?
Esetleg valami megoldás arra, hogy ez legközelebb ne következzen be?

Kösz.
(#) Gafly válasza janos46 hozzászólására (») Aug 23, 2017 /
 
Milyen kaputelefon?
(#) janos46 válasza Gafly hozzászólására (») Aug 23, 2017 /
 
Bocs, a leglényegesebb lemaradt
DP3000, azaz Codefon rendszerű.
(#) granpa válasza janos46 hozzászólására (») Aug 23, 2017 1 /
 
Érvizsgálat/készülékvizsgálat. Ha készülékhiba, akkor mindnek ugyanaz, kérdés a javíthatóság. Készülékek felcserélése; működőhöz, a nem működőt, és kiderül, vonal, vagy készülékhiba.
(#) janos46 válasza granpa hozzászólására (») Aug 23, 2017 /
 
Köszi, a készülékek vizsgálatán már túl vagyunk. Készülékhiba. Pont az esetleges javíthatóság a kérdés. Hátha már valaki találkozott ilyen esettel, és esetleg tudja, mi ment tönkre. Mondjuk a PIC-et nem fogjuk cserélni, de hátha valami egyszerűbb alkatrész szokott tönkremenni. Kapcs rajz a lakáskészülék panelhoz nincs, kibogarászni meg nekem nem megy.
(#) granpa válasza janos46 hozzászólására (») Aug 23, 2017 1 /
 
Ezekben a lakáskészülékekben PIC van?
(#) janos46 válasza granpa hozzászólására (») Aug 23, 2017 /
 
Igen: Microchip 12F508 + HEF4051 a jumperek kódolását beolvasni.
(#) Gafly válasza janos46 hozzászólására (») Aug 23, 2017 /
 
Első körben próbáld meg csoportosítani a készülékeket olyan módszerrel, hogy mi a hiba.
Meg tegyél fel képet a panelről (ahol olvasni is lehet a feliratokat).
De nem értek hozzá...
(#) janos46 válasza akeebaby hozzászólására (») Aug 24, 2017 /
 
Na, nem volt elég részletes amit leírtam
Tehát elölről:
Jött a villám.
Kinyírta a központot. Ki lett cserélve.
Kiderült, hogy 23 db. digitális lakáskészülék is rossz az 52-ből. Nem blokkolnak, de nem válaszolnak. Megvan, hogy melyik készülékek.
A kérdések:
1. A hibás digitális lakáskészülékek panelja esetleg könnyen javítható-e, vagy dobjuk ki, és csere? (tudjuk, hogy melyik készülékek a hibásak)
2. Esetleg a központ esetén tudott-e, hogy ilyenkor melyik alkatrész szokott tönkremenni ilyen esetben? (Codefon rendszerű, DP3000)
3. Hogyan lehet az ellen védekezni, hogy a jövőben ne csináljon ilyen kárt a villám azzal, hogy a villámhárítóban leszalad, és a közelében lévő vezetékekben akkora túlfeszültséget indukál, hogy tönkremennek a készülékek. (16 V 5W zenerről vélemény?)
(#) dehogyisnem válasza janos46 hozzászólására (») Aug 24, 2017 /
 
Na.
Így már világosabb.
A lakáskészülék panel cseréje, ha volt biztositása a háznak akkor kézenfekvő. Ezeket javítgatni nem érdemes szerintem. Ha a pic elfárad hiába cseréled, abba még progi is kell. Azt meg ugye levédte a gyártó. Lehet h tévedek, de a villámcsapás ellen nem igen van elég gyors eszköz, bár lehetséges. Ha belső kapacitása alacsony és nem zavarja a hálozatot akkor beépítheted. A központ kimenetén van egyébként védelem gyárilag de hát ugye ebben az esetben nem ért sokat az sem. A lakáskészülék panelon meg semmi védelem nincs. Biztositása legyen a háznak...villám meg nincs olyan gyakran.
Tibor
(#) Moderátor hozzászólása akeebaby hozzászólására (») Aug 24, 2017
 
A helyesírási szabályok súlyos megsértése miatt a hozzászólás eltávolításra került.
(#) janos46 válasza dehogyisnem hozzászólására (») Aug 24, 2017 /
 
Kösz!
Mi az a védelem a központ kimenetén. Én nem látok semmi olyat a központi panelon, ami esetleg a védelem lehetne.
(#) akeebaby válasza janos46 hozzászólására (») Aug 24, 2017 /
 
Vedelem csak egy varistor van a digitalis vonal kimeneten..... max rovidzar ellen jo, meg a nagyobb tuskeket sem tudja megfogni.


MODERATOR: Tudom, hogy 2017 van, de eppen nyaralok, a mobilnetem elfogyott, igy a hipermodern telefonom nem sokat er..... az itteni recepcion meg WIN98 van angol !!!!
Nincs ekezetes karakter, sot telepiteni sem lehet mert CD kellhozza!!!!

Ismet torolve lett a hozzaszolasom olyan szabaly miatt ami nem is kelloen van megfogalmazva!!!

Megkerlek linkeld be az ekezet nelkuli helyes irasra vonatkozo szabalyt, ami alapjan toroltel egy olyan hozzaszolast ami segíthet egy bajbajutott forumtarsunknak es a temaba vag teljesen!!!!!
(#) granpa válasza akeebaby hozzászólására (») Aug 25, 2017 1 /
 
Mondatkezdő nagybetűk, írásjelek azon is vannak! Tehát alkalmazd! Ékezetmentesen nem Te írsz egyedül, de őket nem törlik, mert a többi szabályt betartják. Sőt a külhoni magyarokról tudjuk miért írnak néha helytelenül; nekik ez jutott.
Következő: »»   7 / 29
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem