Fórum témák
» Több friss téma |
Hú az igen! Jó nyúzott hangja van
![]() Melyik is ez a kapcsolás? Amúgy az is érdekes lehet, hogy milyen a hangzás, más menetszámnál, vagy akár a vasmag nélkül! Melyik is ez a kapcsolás?
Ebben nincs tekercs, ez a boss mt2 klónja
a Gitár torzítók fórumon már belinkeltem a kapcsolást, nem irom ide még egyszer, nehogy baj legyen. A tekercs a maestroo boomerang-ban van emi egy wah pedál. Mire gondolsz a nyúzottal?
na lenne is egy pár kérdésem:
az angol tudásom elég szar ezért ezt nekem lkekéne fordítani hogy mikel hozzá dod 250 overdrivenál 1 - (optional) LED indicator with 8k2 resistor 9v battery snaps & holder and/or DC jack Copper-clad board, etchant, 24 gauge stranded wire Enclosure és a képen a bekarikázott rész az micsoda?
Üdv! Mivel nem tudok angolul, ezért megpróbálom leírni hogy nagyjából mik lehetnek:
Led visszjelző 8,2k ellenállással 9V-os elem, drótok, panel stb. A képen bekarikázott a LEDes visszajelző (ha megy az effekt akkor világít), ha nem tetszik kihagyod. Úgyis nehéz beszerezni 3áramkörös kapcsolót Ja és én is csináltam MT-2 -t, tényleg nagyon jó, , komolyabb mint ezek az egyszerűek. Jópár könnyűt csináltam és szinte ugyanúgy szólt mindegyik, bezzzeg az MT2-vel... egyszerűen gyönyörű hangja lesz akármilyen gagyi gitárral
Nemhogy picit, nagyon. 0.87 mA-rel led nem fog világítani.
20mA-re átszámolva 9V-os tápról 350 Ohm jön ki. 10-re 700 Ohm.
Hello!
Amiket bekarikáztál az egy lábkapcsoló, a másik egy LED ami világít amikor torz állásba a kapcsoló. A harmadik pedig egy DC 9V jack amibe az adaptert kell dugni! És köthesz rá elem csatlakozót is (bár én nem használok olyat, nálam mind tápról mennek). Tulajdonképpen az a legegyszerűbb, ha direktbe kötöd az áramkört, hogy torzítson! Mert ha úgy működik; akkor utána majd jöhet a kapcsoló és a LED. Átrajzoltam Neked az áramkört, tehát így ha megépíted akkor torzítani fog, és így nincs hibalehetőség. /Az mondjuk lehet, hogy ha nem használnál 9V-os elemet, akkor talán el lehet, hagyni az R12 -est azt a 100ohm-ot./ És a csavarozható DC jack a legpraktikusabb (a rajzon annak a hátulja van...)!
Pontosan
ezt a 9v dc jackat elhagyhatom hogy csak egy 9v-os elmről akarom hogy menjen nem? és a jack helyére kell kötöm a 9v-os elemet nem? mert nekem a 9v-os elm jobb lenne. amúgy menyi ideig szól 1 db. 9v-os elemről?
Sziasztok! Ha ilyen LEDes visszajelzőt csináltok azt inkább nem 20mA-ra méretezzétek főleg akkor ha elemmel akarjátok üzemeltetni, mert leszívja pillanatok alatt. Egy ilyen áramkörnek az áramfelvétele kb 2-5mA, számoljátok ki hogy mennyivel tovább bírja LED nélkül! Ha mindenképp akartok bele LED-et akkor inkább 5-10mA-rel számoljatok, és próbálgassátok hogy elegendő-e a fényerő, és elég kicsi-e az áramfelvétel
Igen, oda kötöd! Hát az enyém az elég gyorsan lemerül, de mondjuk az enyém az eredeti BOSS pedál (analóg), nekem kb. 2 napig bírja! :no:
Hibás a kapcs rajz! A 100k-s potinál a lila pont a földre megy és bőven elég egy 10k-s poti. Így már szépen torzít. De még így is sípol ha a gitáron a hátsó hangszedőre kapcsolok vagy ha a tone potikat úgy állítom akkor is sípol és folyamatosan. Mi lehet a baj?
mindegy nekem azis elég lesz mert az utcára jó lesz az nekem.
vki nem tudja honnan bírnám letölteni a guitar pro 5 -öt? nem torrenttel mertaz nálam nem megy. vagy vki feldarabolná és felrakná a data.hu -ra?
nem tudom ellég béna lehetek mert ezt elbasz***m vki bírna küldeni a nyákról képet elölről oldalról alulról mindenütt érdekelne. ejnye ilyen béna is csak én lehete. meg néztem hogy nincs-e szakadás de nem találtam. igaz egy leddel néztem meg.
Segítünk, csak asszem nem tudjuk, hogy konkrétan mi a probléma?! Szóval megépítetted és nem szól vagy pontosan mi a bibi? Ha összeraktad, küldj fotót légyszi az aljáról és az alaktrészek felöli oldalról!
Witti, vagy bárki más!
Ismertek olyan kapcsolást, aminek a hangzása ennek a soloihoz hasonló? A howie's metal simplexnek köze sincs hozzá sajnos, neten keresgéltem de nem igazán találtam olyan hangzású torzítókat.
Hello Ensium! Megépítetted a metal simplex-et és nagyon gagyi? Bár gondolom, hogy azért rockra lehet használni.
Ajánlhatnék két metáltorzítót a Boss MT2-őt és a Sansamp GT2-őt, mert jópár hangzás kikeverhető velük (,de nem egyszerűek - bár ez relatív...) Viszont annyira elfogult vagyok az Ibanez SD9 Sonic Distortion -al, hogy inkább ezt javaslom. Kegyetlen dinamika van benne, zúzós pedál, a szólóknál a közép és magas hangok is gyönyörűek! Ha rám hallgatsz nem bánod meg! SD9!
jaja nem szól nem ad ki semmi hangot. képet nem biztos hogy tudok küldeni mert nincs mivel lefényképezze. az lehet a baja hogy a 25pF helyett 22pF ot raktam bele mert nem volt 25-ös, de an még 27pF-osom. ja és csak kettő stereo jack volt azokat meg nem nagyon tudtam hogy kössem be de meg próbáltam . ja és melyik a kisebb kondenzátor: amin azt írja hogy 103 és alá van húzva vagy amelyiken az hogy 102 és ezis alávan húzva mondta még régebben a tanárom de már elfelejtettem.
Hát ha azt mondom, hogy simán veszi a Kossuth-ot, akkor?
Ez mondjuk annak betudható, hogy árnyékolatlan, meg csak összedobtam. Nekem a hangja nem tetszik, olyan mint egy PCs multieffekté.. (Guitar Box pl.) A Sansampot ajánlottad a multkor, de nekem túl kicsi volt a nyák, és az ellenállások után feladtam a forrasztgatást, az alkatrészek még megvannak, csak lusta vagyok nagyobb nyákot kreálni hozzá.Ha haza értem jobban megnézem ezt az Ibanez pedált, milyen ict használtál hozzá? Látom itt TL072-őt írnak, jó mert abból van itthon 4 darab.
itt a képek nem valami jó miőségű.
és még itt
na meg itt. majd megnézitek hogy hol rondhattam el. de nem tudom.
A tranyóval kapcsolatban is van egy olyan érzésem, hogy itt nem fogok kapni pont ilyet. Megépítem egyenlőre a TL072-vel aztán ha gondok lesznek vele kicserélem. Kösz szépen.
Üdv! Gyári SD9-ed van??? Lehet hogy én is építek egyet ha már ennyi jót mondtatok róla, bár engem az MT-2 nyűgözött le nagyon
Hello! Juj juj, tényleg nagyon rosszak a képek! Egy alapvető bibi az, hogy a Nyáknak a tükörképét rajzoltad meg. /Így gondolom nehezebb is volt összerakni/. De ennek ellenére, ha jó helyre kerültek a cuccok működnie kellene...
Nincs lehetőséged jó minőségű fotót készíteni? (És látni kellene azt is, hogy minden vezeték jó helyre megy-e... ) Hát elvileg az alaktrészek jól vannak berakva. Kicsit képszerkesztőztem, tükröztem stb... És 1-2 hibaszerűséget véltem felfedezni, de lehet a kép csal!
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy van-e valakinek olyan tapasztalata, hogy egy torzítót milyen tápellátással érdemes megépíteni. Arra gondolok, hogy láttam már olyat, ami 9V-os elemről ment (lemerül), de olyat is, amihez volt adapter (melegszik). Olyat csinált már valaki, amiben benne volt a tápegység (az meg nagy)?
Hello Imi! A válasz egyszerű! Elem hülyeség, főleg ha sok torzítód van. Pedálba tápot az is hülyeség, mert a többit is menetheted arról. Nálam 5-7 pedál meg is tápról (és az, hogy melegszik az normális)!
Azt javaslom neked is, hogy fogj egy sima olcsó 12V-os 500mA-es kis adaptert, és rakjál bele egy 7809-es stabil IC-ét meg pár kondit. Küldök róla rajzot! FONTOS, hogy a 100n -os kondikat közvetlenül az IC lábár kell forrasztani. Ez kiszűri a zajokat! Tökéletes lesz! /Ha jól belegondolsz, ez belerakható lenne effektbe, de akkor az összes pedálodba ezt kéne építeni, de így már belemegy a 220V is, szóval veszélyes is./ |
Bejelentkezés
Hirdetés |

Ez mondjuk annak betudható, hogy árnyékolatlan, meg csak összedobtam. Nekem a hangja nem tetszik, olyan mint egy PCs multieffekté.. (Guitar Box pl.) A Sansampot ajánlottad a multkor, de nekem túl kicsi volt a nyák, és az ellenállások után feladtam a forrasztgatást, az alkatrészek még megvannak, csak lusta vagyok nagyobb nyákot kreálni hozzá.