Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kávéfőzőgép hiba
 
Témaindító: patexati, idő: Nov 3, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   26 / 72
(#) dodiasz hozzászólása Júl 5, 2017 /
 
Üdvözlök mindenkit !

Van egy bosch benvenuto b20 kávégépem . Eddig rendesen működött , de most valami kórságot kapott , nem jövök rá , hogy mi lehet a baja ! Bekapcsolás után az öblítés szimbólum világít , nem villog , a kazán pedig nem fűt fel ! Kazán nem szakadt , a panelon mérve minden OK , áramot megkapja !Tirisztorok cserélve , hiba marad !!!!
Ha tudna valaki tanácsot adni , vagy esetleg már járt hasonló módon , kérem segítsen !
Előre is köszönöm !!!!!
(#) weresgyufa hozzászólása Júl 5, 2017 /
 
Sziasztok. Sikerült életre keltenem a Bosch VeroProfessional 100-asom, két Triak ment tönkre benne még, most már minden funkció működik, DE... vannak érdekes dolgai amit nem értek...
Olykor ha úgy gondolja akkor nem tudja összetömöríteni a kávét ha a legerősebben akarom lefőzni, majd ugye leáll és kéri hogy nézzem meg a főzőegységet. Kiszedem kiütögetem a zaccot ami benne marad, visszateszem újrapróbálkozom és másodjára már semmi gond nélkül lefőzi...
A másik érdekesség az az, hogy a főzés után nem marad egyben a pogács hanem gyakorlatilag tocsog a vízben de nem tudom ezt mi okozhatja.
Ha van tippetek mit nézzek meg, cseréljek ki, megnézem.
Köszönöm előre is.
(#) attila1 hozzászólása Júl 26, 2017 /
 
Sziasztok! Még mindig Saeco Vienna De Luxe kávéfőző hibával küzdök.Most már körbe megy benne a víz,szivattyú cserélve,kazán,csövek savazva. Darál,bele is szórja a darált kávét,tehát idáig el is jut a gép. Viszont a KP egység csatlakozójába nem tudja belenyomni a vizet,mert nyilván nem jó helyen áll. Valaki meg tudja mondani,hogy miért nem áll jó helyen meg a KP egység hajtóműje? Sajnos valaki az előttem lévők közül erőszakkal szedte ki a KP egységet,gondolom már akkor sem a jó helyen állt meg. Mikrokapcsolók jók.Ha szétszedem a hajtást,beállítom oda,hogy könnyen berakható legyen a KP egység,akkor elindul rendben a program,de a vízhozzáadásnál kiáll hibára,és utána már nem szedhető ki a KP egység,csak erőszakkal. Képeket mellékelek. Ha van valakinek építő jellegű tanácsa,azt megköszönném.
A hozzászólás módosítva: Júl 26, 2017
(#) weresgyufa válasza weresgyufa hozzászólására (») Júl 26, 2017 /
 
Korai volt az öröm el sem hiszem ismét nem nyomja a vizet, megint kimentek benne a Triak-ok el sem hiszem... megint nem főz a készülék semmit, mert nem tud elegendő vizet szállítani, azt csinálja, mintha a szivattyú nem kapna megfelelő fezsültséget, annyira berreg mint egy telefonba na vibra motor és pl. forróvíznél épp hogy kicsepeg belőle 10 csepp víz.
Javítás óta szerintem max. 30-40 kávét főztem le vele, hát eddig tartott.
(#) attila1 válasza weresgyufa hozzászólására (») Júl 26, 2017 /
 
Nem ismerem ezt a típust,de végig mentél a szivattyú csővezetékein?Ha csak a szivattyút indítod,az sem nyomja a vizet rendesen? Nem lehet,hogy valamelyik cső el van dugulva? Ez miatt is lehet rossz hangja a szivattyúnak.
(#) dB_Thunder válasza attila1 hozzászólására (») Júl 26, 2017 /
 
Megnéztem a Vienna Superautomatikánál hogy van ez...
Erőszakkal kivenni nem túl szerencsés, lehet hogy már maradandó károsodást szenvedett.
A meghajtó tengely csak egyféle képen csatlakozhat..
A hajtómű 2 irányba is foroghat, ha nem áll vissza a kivehető állapotba, akkor szerintem gond van az elektronikával is.
(#) attila1 válasza dB_Thunder hozzászólására (») Júl 26, 2017 /
 
Szia! Akkor lehet,hogy gond van a vezérlésével? 5-6 alkalommal szedtem szét a hajtómű részét,mert sosem jó helyen állt meg. Szinte minden esetben a fogaskerék máshol parkolt.
Kellene valami donort nézni. Köszi a választ!
(#) dB_Thunder válasza attila1 hozzászólására (») Júl 26, 2017 /
 
Én helyetted ezt nem látom!
Ha a mechanika akadás nélkül végig tud menni akkor gyanús az elektronika. A motor megy már 12voltról is szép lassan, de szerintem több fog kelleni, hogy a főző állásba a tömítésre rendesen rázárjon! Kézzel is végigmozgathatod előtte.
(#) weresgyufa válasza attila1 hozzászólására (») Júl 27, 2017 /
 
Szia.
Mondom az elejétől... egyik nap gondolt egyet és nem főzött kávét, vagyis csak hideget. A termikus biztosíték tönkre ment a bojleren, kicseréltem és minden jó lett, gondoltam én, mivel az műszerrel mérve szakadás volt az új pedig rövidzár. Nos nem csak ez ment ki hanem két Triak is, kimérve nem igazán volt olyan amilyennek lennie kéne, így kicseréltem azokat is, csak ugyan olyat nem kaptam mint ami benne volt, csak helyettesítőt és nem 700V-osat hanem 600V-osat, mert nem volt belőle sehol. Beletettem és láss csodát minden működött, csak szerintem a darálót sikerült elállítanom, mert a zaccpogácsa nem maradt egyben és a szemcsemérete is nagypon nagy volt. De gond nem volt vele főzte a kávét ahogyan kell, tegnapig kb, mert reggel bekapcsoltam és a pumpa épp hogy berregett és vizet is alig nyom, tehát nem olyan hangja van, nem olyan hangons mint egy kávédaráló, hanem mint egy mobiltelefonon a vibra motor, csak hogy értsd a hasonlatot.
Szóval most víz alig alig jön, viszont melegnek meleg.
(#) attila1 válasza weresgyufa hozzászólására (») Júl 28, 2017 /
 
Szia! Ez érdekes,hogy hidegen is tovább fut a program,és nem áll ki hibára.A másik meg,hogy ekkora triakok lennének a szivattyú áramkörében. Sajnos tényleg nem ismerem ezt a típust,de egy kapcsolási rajzot tudnál linkelni valahonnan?
(#) bbb válasza weresgyufa hozzászólására (») Júl 28, 2017 /
 
Nem vízköves véletlenül a rendszered?
(#) FAZ1 válasza llaci56 hozzászólására (») Aug 6, 2017 /
 
Na az is nagyon okos ám, aki a vízkő ellen sósavat ajánlgat. Valójában - a lehetőségekhez képest - az a legrosszabb megoldás. Hogy miért nem a szelídebb citromsavat, ecetsavat vagy oxálsavat ajánlja - ki tudja?
Volt nálunk az üzemben egy nagy, félbeszerelt 500 literes zománcozott tartály - benne higított sósavval. Abban áztatgatták a vízgyűrűs vákuumgépek bronzból készült lapátos forgórészeit, ha azok már túlontúl el voltak vízkövesedve, s a nagy 3"-os svédfogóval sem lehetett szabad kézzel megmozgatni.
Egyszer az egyik szárítós anyó kitalálta, hogy ő vízkőteleníti a kávéfőzőjét.
Mondták neki (viccesen) a lakatosok, hogy ott a madzag, kösse rá a fülére, oszt tegye be egy fél órára.
Így is tett.
Ám amikor húzta kifele a madzagot, azon már - bizony bizony - csak a fekete bakelit fül volt!
A teljes kávéfőző (persze gyárilag aluminiumból!) - egy az egyben eltünt! Beoldódott - a vízkővel együtt!
Ott és akkor mindenki csak fetrengett a röhögéstől, hisz olyan arcot vágott hozzá az anyó. ....
A hozzászólás módosítva: Aug 6, 2017
(#) weresgyufa válasza bbb hozzászólására (») Aug 12, 2017 /
 
Szia, nem azzal kezdtem szétszedés után, hogy vízkőtlenítem a rendszert.
Jelenleg lövésem nincs mi legyen vele, keresnék egy olyan valakit aki ért a Bosch gépekhez, aztán megcsináltatnám. Nem akarom megint napokig szetborogatva kerülgetn.
Esetleg tudtok ajánlani valakit?
(#) weresgyufa hozzászólása Aug 21, 2017 /
 
Esetleg valaki nem tudja, hogy kapcsolási rajzot honnan tudnék szerezni Bosch Verobar szériához?
(#) dB_Thunder hozzászólása Aug 21, 2017 /
 
Megjött a Viennához a proci pótló. Voltak vele érdekességek, újra kellet forrasztani az Atmegát a nyákon, mert kontaktos volt!! Azóta működik ez az olasz istenverése megint.

vienn.jpg
    
(#) kurtosister hozzászólása Aug 21, 2017 /
 
Sziasztok!
Krups EA8050pn
Segìtségetek kérném a fennt emlìtett krups kb kétszer annyi ideig engedi a vezérlő forogni a darálót mindt a gyári időzìtése.uj panelt senki nem tud beszerezni, valakinek ötlete mi lehet a hiba vagy javított e már hasonlót?
(#) dB_Thunder válasza kurtosister hozzászólására (») Aug 21, 2017 /
 
Csak okoskodás, mivel nem vágom a típust:
Nincs benne valami "mérleg"? Amivel a darálék mennyiségét figyeli?
A Saeco szutyokban egy állítható mikrokapcsoló figyeli a darálék mennyiségét.
(#) kendre256 válasza dB_Thunder hozzászólására (») Aug 21, 2017 /
 
A Saeconak van jópár típusa, a Talea Giro például alkalmazkodik a kávéhoz. Nézi, hogy a darált kávé összepréselésekor a főmotor mekkora áramot vesz fel, és ebből kalkulálva csökkenti, vagy növeli a darálási időt, ezzel állítja be a darált kávé mennyiségét. Figyelembe veszi azt is, hogy milyen erős kávét állítottál be, de végeredményben a darálási idővel szabályoz.
A hozzászólás módosítva: Aug 21, 2017
(#) dB_Thunder válasza kendre256 hozzászólására (») Aug 21, 2017 /
 
Csak egy kicsivel kellett volna lejjebb nézni..
Vienna.
Nem tartom kizártnak hogy itt is figyelembe veszi azokat az információkat amit te mondtál.
De biztos, hogy nem (csak) az idővel operál a miénk, ha kifogyóban a kv akkor tovább darál.
Persze ha nincs meg a mennyiség egy adott időn belül megáll hibával.

Mivel az miénk jól, a kolléga úrnak kellene segíteni...
Lehet hogy nem tanult be, vagy nem tudja mérni az általad említett paraméterek valamelyikét.
(#) kurtosister hozzászólása Aug 22, 2017 /
 
Nincs benne mérleg Krups ban közvetlenül a fözőbe darál .de ezekhez a gépekhez semmilyen leírást nem találok hogy hogy lehetne Reset elni a vezérlőt mìg más márkák pl Delonghi gondolt erre
(#) kurtosister hozzászólása Aug 22, 2017 /
 
Normál kávénál 16 másodperc erős kávénál 22 másodperc és ez mind kettő rengeteg kb fele is elég volna mert a ìgy full tele darálja a fözőt.
Az amit emlìtettetek egy próbát megér pattintok bele egy másik daráló müvet hátha megoldja
(#) weresgyufa hozzászólása Szept 3, 2017 /
 
Sziasztok.
A szomszédom papájának van egy Delonghi ESAM 3400S gépe, ami egyik napról a másikra nem melegíti a vizet fel, gyakorlatilag el sem indula főzés, mert addig juk hogy warming up, please wait... és ez megy egy óráig is és semmi... közben ha pl. melegvizet szeretnék vagy gőzt, természetesen az is hidegvíz
Merre induljak el, még nincs itt a gép nálam, de a héten elhozzák aztán nekiállok szétszedni, hátha kiderül valami vizuálisan is, csak érdekelne, ki találkozott hasonlóval, mire kell számítsak.
Köszönöm előre is.
(#) kurtosister hozzászólása Szept 3, 2017 /
 
Szia
Delonghi nál kazán csere lesz!
(#) merciabc hozzászólása Szept 3, 2017 /
 
Sziasztok!
A héten vettem egy miele cva2660 tipusú kávégépet, azzal hogy be sem lehet kapcsolni.
Konkrétan tápkábelt bedugva felébredt a gép, semmi ilyen jellegű hiba nem volt.
Gyanút fogtam, komolyabban szétnéztem benne.
Ott kezdődött a problémám. Van benne egy motor meghajtású (talán kétállású váltószelep?)
A teteje szét van barmolva, mintha belenyomtak volna egy forrasztópákát!
Mi ez a szelep, és mi a funkciója?
A többi része ahogy látom rendben van.
Mire figyeljek, mi lehet a széria hibája?
A hozzászólás módosítva: Szept 3, 2017
(#) merciabc válasza merciabc hozzászólására (») Szept 3, 2017 /
 
Még egy közelebbi kép róla.
Hmmm... vagy kiégett a ház?
A hozzászólás módosítva: Szept 3, 2017
(#) merciabc válasza kurtosister hozzászólására (») Szept 3, 2017 /
 
Szia!
A mienk meg keveset darál szerintem, mióta kicseréltem az örlőkéseket benne.
A motor áramfelvételét figyeli a vezérlő, semmilyen mérő egység nincs benne.
Ha jól emlékszem, az XP 7260-ban is ugyan ez az elektronika van.
(#) kurtosister válasza merciabc hozzászólására (») Szept 4, 2017 /
 
Én azt ajánlom próbálj nagyobb szemcsére állìtani
Több adagot darálj közben kikapcsoltam ujra be és darálás, nekem bavált .Még anyit hogy sűrített levegővel tisztìsd meg a kefés motort a szén portól és bìzzunk benne beválik
(#) merciabc válasza merciabc hozzászólására (») Szept 5, 2017 /
 
Tényleg nem tudna valaki valami erről a modellről?
Senki nem javított ilyet?
(#) kisskarex hozzászólása Szept 9, 2017 /
 
Sziasztok!
Kis segitségre lenne szükségem és hátha valaki ismeri a tipust.Saeco Minuto darálós kv főzőm van de valami oknál fogva nem a két csövön ereszti a kv-t hanem csak a jobb oldaliból,a balos csak csöpög ellenben középen hátulról is spriccel a kv persze a két csésze közé.Valószinűleg valami dugulás lehet de gőzöm sincs hogyan kell szétkapni átnézni kipucolni.Valakinek esetleg nincs robbantott ábrája vagy valami infó hogy hogyan álljak neki?Szeretném még használni ezért nem kalapáccsal állnék neki.
Hátha valakinek van jó ötlete.Vettem hozzá való tisztitó szert is de a hiba megmaradt.
Előre is köszönöm!
(#) Kovidivi válasza kisskarex hozzászólására (») Szept 9, 2017 /
 
Dugj be egy drótotna kifolyó csőbe, és kapargászd végig. Nálam a krupsnál egy műanyag cső csatlakozik a kifolyó részre. Utána persze engedj le pár hosszú kávét.
Következő: »»   26 / 72
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem