Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » MP3-4 lejátszó építése
Lapozás: OK   9 / 10
(#) Zsombi13 válasza abcdabcd hozzászólására (») Ápr 12, 2017 /
 
Köszönöm a jó ötletet! Ilyesmire gondolsz? (a benne levő alkatrészektől tekints el kérlek, mert ezen a panelon próbáltam ki a rádiómat (ami továbbra sem működik ), és még nem sikerült kiforrasztanom belőle az alkatrészeket (nem volt rá időm) ).

(hünnye, mennyi zárójel! )
A hozzászólás módosítva: Ápr 12, 2017
(#) abcdabcd válasza Zsombi13 hozzászólására (») Ápr 12, 2017 /
 
Igen ilyenre, de nem kell beleforrasztani, csak belepróbálod és ha szerencséd van, akkor egész raszter távolságú a panel két oldala... egyébként meg akár ilyenre is megépítheted azt az 1IC-s végfokot is akár... mondjuk ezt itt talán kezd kicsit off lenni... de akkor már gondolom minden ismeret megvan az építéshez, Hajrá! Ha meg mégsem, akkor az meg majd ONtopic-ban...
A hozzászólás módosítva: Ápr 12, 2017
(#) Zsombi13 válasza abcdabcd hozzászólására (») Ápr 13, 2017 /
 
Igen, mostmár mindent (szerintem) kiderítettüni erről a kapcsolásról (remélem).
(#) Zsombi13 hozzászólása Ápr 14, 2017 /
 
Nézeődtem az internet szövevényes hálóján, és találtam egy ilyen képet:

Ezek a próbapanelek szabványos lyuktávolságúak, ugye? Mert ha igen, akkor meg tudjuk számolni a két sornyin láb távolságát (felül két lyuk, alul két lyuk, meg a középső árok), és akkor már tudjuk a modulnak a szélességét.
(#) Bakman válasza Zsombi13 hozzászólására (») Ápr 14, 2017 /
 
Igen, így menni fog. Hasonló modult használok, annak is ez a mérete, a lábak raszteres távolságokra vannak egymástól.
(#) Zsombi13 válasza Bakman hozzászólására (») Ápr 14, 2017 /
 
Az jó! Akkor fölül 2x2,54mm=5,08mm, lent meg 3x2,54mm=7,62mm, tehát ez így összesen 5,04mm+7,62mm=12,7mm, meg még qaz a mélyedés középen,de azt én nem tudom fejből, hogy mennyi, de olyan 7-8mm körülre saccolom.
(#) Bakman válasza Zsombi13 hozzászólására (») Ápr 16, 2017 /
 
A hasonló (FD Player mini) modul méretei, mellékletben.
(#) uniman válasza Zsombi13 hozzászólására (») Ápr 16, 2017 /
 
Hello!
Segítek...
A hozzászólás módosítva: Ápr 16, 2017
(#) Zsombi13 válasza uniman hozzászólására (») Ápr 16, 2017 /
 
Köszönöm szépen! Innen már tényleg (remélhetőleg) egyszerű a nyákterv. Közben meg tegnap este beugrott egy ötlet, miszerint a DIP 2x8 at így értik az adatlapon:

otlet.jpg
    
(#) noctilux hozzászólása Okt 2, 2017 /
 
Végre találtam egy ilyen modult, amin ac4601 (mp3,fm,bt,minden..)chip van, és ki van vezetve az AD_KEY lába külső gombsorhoz. Beforrasztottam egy tüskesort és olyan, mintha folyamatosan nyomva tartanék egy gombot. Százazor átnéztem, nincs zárlat. Egy ugyanilyen, amin nem volt kivezetve, úgy akartam megildani, hogy leforrasztom a panelról a mikrokapcsolókat és kivezetem. Ahogy egyet leszedtem, ugyanezt produkálta. Lehet, hogy sima forrasztástól meghal az ic?
(#) Bakman válasza noctilux hozzászólására (») Okt 2, 2017 /
 
A vezeték antennaként működik vagy a forrasztóónban lévő folyasztószer okoz annyi vezetést, hogy gombként érzékeli a rendszer.
(#) noctilux válasza Bakman hozzászólására (») Okt 2, 2017 /
 
Kiforrasztottam, és letakarítottam, sajna így is ugyanaz a helyzet. Ezt a rajzot találtam a chiphez, a gombokhoz ugyanez a kör ki van építve a panelon is. Lógna a levegőben a láb? Egy 22k-val a 3.3V lábra felhúzza.. Megpróbálom így.
(#) wbt hozzászólása Okt 10, 2017 /
 
Keresek olyan kis MP3 lejátszó modult, aminek a parancsokat szabvány soroson lehet beadni és nem SD-kártyás, hanem beépített FLASH-t tartalmaz (16-32MB).
(#) jucsaba válasza wbt hozzászólására (») Okt 10, 2017 /
 
Egészen biztos vagy a 16MEGÁBAN?
(#) Bakman válasza wbt hozzászólására (») Okt 10, 2017 /
 
Ez ugyan SD kártyát kíván de nagyon jó kis szerkezet. Elméletileg Pendrive-ról is tud olvasni de ez utóbbi funkciót még nem teszteltem: DFPlayer mini.
(#) wbt válasza jucsaba hozzászólására (») Okt 10, 2017 /
 
Igen, lesz benne WT5888-as modul is, azon 8-16-32MB FLASH van, ezeknél sok kis rövid szöveg lesz, 219-felé szét lehet darabolni és nem tudják kiolvasni/módosítani. Az a bajom vele, hogy nem tud sorost kezelni csak valami elvetemült SPI-t, de az is nyakatekert. (ráadásul szerintem hibás is a pdf. lásd kép) A Bakman által javasolt modul is lesz benne, az direkt jó, hogy SD-s és az tud sorost. No, persze majd kiderül, ha kézben lesz, hogy annak is olyan-e a leírása, mint a WT-jé, szóval fele sem igaz.

WT_SPI.jpg
    
(#) wbt válasza Bakman hozzászólására (») Okt 10, 2017 /
 
Pedig a pendrive-ra is nagyon kíváncsi lennék Hangminőség milyen? Zajos? (már ha van tapasztalatod róla mondjuk fejhallgatóval)
(#) Bakman válasza wbt hozzászólására (») Okt 11, 2017 /
 
A gond ott kezdődik, hogy nincs túl jó fülem az ilyenhez. A modulokat gyerekjátékokhoz használom, a gépek eleve zajos helyen vannak általában, nem követelmény a HighEnd. Amennyire én meg tudtam állapítani, jó hangja van. Két vonali és egy mono hangszóró kimenete van. Fejhallgatóhoz mindenképpen kelleni fog egy kis sztereo erősítő.

Ha nem felejtem el, hétvégén kipróbálok egyet pendrive segítségével.
(#) wbt válasza Bakman hozzászólására (») Okt 11, 2017 /
 
Előre is köszönöm kedvességed! Az egyik háttérzene lejátszásához kell, ez aránylag kicsi, de közeli hangszórókból szólna. A másik az nem érdekes zaj szempontjából, az csak néha kiüvölt valamit, ez lesz a WT, az azért elég zajos, de nem számít. A zenénél viszont nem kellene sutyorgásnak nagyon hallatszania. Most már csak egy hangmérnököt kell találnom a bájos hangú barátnőjével
(#) Dióda hozzászólása Szept 4, 2018 /
 
Sziasztok!
Adott két ilyen rádió/mp3/bt modul Bővebben: Link
Olyan gondom lenne velük hogy pm3 lejátszásnál pillanatokra megakad usb-ről.
Valaki esetleg nem tapasztalt hasonlót?
Régebbi kis pendrive van használatban és ha újraformázom és úgy másolok rá zenét akkor is azt csinálja.
Ötlet valaki?
(#) dante01 hozzászólása Nov 6, 2018 /
 
Sziasztok!
Elakadtam ,segítségeteket kérem.
Adott egy daewoo AGC5280 típusú autórádió. Az előlapja szerint ,,sd" kártyaolvasóval rendelkezik. Gyakorlatilag viszont csak MMC ( 7 érintkezős ) memóriakártyáról tud lejátszani zenét. Van benne egy TMC51F típusú usb és sd kártyaolvasó chip.
Érdekessége hogy a memóriakártya foglalaltnál is csak a 7 láb van bekötve a chipbe. a két szélső ami sd kártyánál a ,,dat2" és a ,,dat1" lenne ,az nincs bekötve sehová, viszont a tmc51f chipnél ezen két elnevezésű kivezetése a samsung s3p831 mikroprocesszorba van bekötve.
Elképzelhető hogy egy Sd kártya olvasható akkor is ha a dat1 és a dat 2 kiveztése nincs csatlakoztatva ? Olvastam valami SPI módról .... de nem értem a dolgot.
Belinkeltem idetmc51f egy ezzel a tmc51f chippel felépített kártyaolvasó rajzát. Szerintetek mi lehet a rajzon az a bizonyos ms-clk kivezetése a chipnek ? , és az a kártyafoglalat melyik kivezetéséhez csatlakozhat ? Az enyém csak ebben különbözik ettől a rajztól,hogy ez a 47es láb nincs sehová bekötve.
Sajnos a daewoo agc-5280 szerviz manuáljából kifelejtették a kártyaolvasó kapcsolási rajzát,csak nyákrajz van benne,de az előző linkeben szereplő rajztól lényegében csak annyiban tér el hogy a 47es láb nicns sehová csatlakoztatva. 31. oldal kártyaolvasó nyákrajz.
(#) dante01 válasza Dióda hozzászólására (») Nov 6, 2018 /
 
Én is jártam így, másik típust rendeltem aliexpressről és megoldódott.
(#) pipi válasza dante01 hozzászólására (») Nov 6, 2018 /
 
Hali!
Mekkora SDkártyával próbáltad? Lehet hogy csak a 2G vagy kisebb SD-t viszi, az SDHC-t >=4G nem tudja
(#) dante01 válasza pipi hozzászólására (») Nov 6, 2018 /
 
Hali. Basszus igazad lehet, 4Gb micro sd HC class4 kártya lenne ez. Ezt a kártyát próbáltam egy átalakítóval,hogy ne micro legyen. Akkor majd valahonnan kerítek kisebb sd memóriakártyát.
Vennék én 1-2 db mmc 512 Mb kártyát,de sehol nem kapok már használtat sem. Szeretem ezt a rádiót ,jó volna használni még.
A hozzászólás módosítva: Nov 7, 2018
(#) pipi válasza dante01 hozzászólására (») Nov 7, 2018 /
 
2gb kártyát kaphatsz még... ebayon is van, talán a 2gb-seket még nem hamisítják.
Vehetsz mikrosd 2gb-t is, az hogy sdhc-ként hirdetik/adják, valószinűleg nem igaz, nálam működik
(#) dante01 válasza pipi hozzászólására (») Nov 8, 2018 /
 
Rendeltem,de érdekelne hogy jól tudom-e hogy sd kártyát spi módban is lehet használi ami annyit jelent hogy a 9ből 7 lába lesz használva ,tehát a dat1 és a dat2 elnevezésű láb használaton kívül lesz ?
Hogyan lehet spi módba helyezni egy sd kártyát ?
Egyszerűen az egyik láb testre vagy tápra kerül ,vagy pedig egy impulzussorozatot kapva áll át spi módba ?
(#) pipi válasza dante01 hozzászólására (») Nov 8, 2018 /
 
Hali!
Szoftveresen lehet állítani. Nem merültem bele, több platformon is használtam könyvtári függvényekkel. Nem hinném hogy te nulláról meg akarod írni a fájlkezelést...
(#) adapter hozzászólása Jan 13, 2020 /
 
Sziasztok,
Láttam más is kínlódott már ilyennel nekem még csak be sem olvassa a zenéket, olyan mintha nem látna rajta semmit. (2Gb Pen-D, FAT32, mp3 128kbs/s, de más beállítással sem ment....)
Mit rontok el?
(#) Inhouse válasza adapter hozzászólására (») Jan 14, 2020 / 1
 
Nekem simán működött elsőre... Biztos, hogy FAT32? Mit ír hibának? Esetleg nem hagyományos karakterek a fájlnevekben?
(#) adapter válasza Inhouse hozzászólására (») Jan 14, 2020 /
 
Semmit, ha bedugom érzékeli, de se léptetni nem tudom, se elindítani.... Ha lehúzom lekapcsol... A FAT32 tuti, a fájlnevek vegyesek, van ami csak numerikus, van ami nem de többsége lehet tényleg hosszú ma este kipróbálom (majd ha hazaérek) más filenevekkel meg csak mondjuk 2-3 számmal...
Következő: »»   9 / 10
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem