Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mosogatógép hiba
 
Témaindító: Redsaw, idő: Dec 13, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   189 / 259
(#) botesz válasza konrad2000 hozzászólására (») Nov 6, 2017 /
 
Motorteret írtam és nem sótartályt...
(#) spider2 válasza botesz hozzászólására (») Nov 6, 2017 /
 
Közben kiderült hogy a keringtető motorja lett zárlatos. Tehát azt kellene cserélni. Már csak az a kérdés hogy megéri-e venni hozzá új motort? Véleményetek?
(#) spider2 hozzászólása Nov 7, 2017 /
 
Csere mellett döntöttünk mert motort nem lenne egyszerű szerezni hozzá, meg nem is túl olcsó. A gépet szétbontottam darabokra. Ha valakinek kellene belőle valami az jelezze, biztos hogy megegyezünk valami jelképes összegben. A pontos típus Ariston LV 640A de más típusba is jók lehetnek a dolgok. Pl a bekapcsoló gomb is zsír új. De a keringtető motoron kívül minden hibátlan.
(#) Museto hozzászólása Nov 7, 2017 /
 
Szép estét Mindenkinek! Van egy bakfis korban levő ADG 6966 Whirlpool mosogatógépem mellyel kb egy évvel ezelőtt küzdöttem, végül a Reed relé cseréje megszűntette az F7-es hibakódot. Most megint előjött a dolog, időközben beszereztem egy új labirintust, mert a régi elég szutykos, vízköves volt, tisztogattam már néhányszor, átmeneti sikerrel. Mivel az impulzus számláló kis kereke is elég lustának tűnt, így rászántam magam a cserére. A meglepetés a csere után jött, ugyanis megint beugrott az F7. Cseréltem megint - immár az új egységben - a Reed relét, semmi javulás. Végül ismételt tisztítás, fujatás után mégis csak vissza tettem a régi labirintust, persze egy új relével, és lám a gép megint működik. Mivel semmi különbség sem látszódik kívülről a két egység között, az a szörnyű gyanúm támadt, hogy elképzelhető-e, hogy a régebbi és az új labirintusban levő impulzus adó mágneskerék osztása nem azonos, ezért az egy fordulat alatt leadott impulzusok száma sem azonos? Ez csak egy feltételezés, de nyugtalanít, kérlek benneteket, aki tapasztalattal bír ez ügyben, ossza meg velem. Előre is kösz, Museto
(#) botesz válasza Museto hozzászólására (») Nov 8, 2017 /
 
Zárj a csapon nem lesz annak semmi baja.
(#) Museto válasza botesz hozzászólására (») Nov 8, 2017 /
 
Azt tettem, müxik működik is, de a régivel. Majd ha megint bedöglik, beteszem az újat, és "csapolok".
A hozzászólás módosítva: Nov 9, 2017
Moderátor által szerkesztve
(#) HFRICI hozzászólása Nov 18, 2017 /
 
Sziasztok
Samsung mosogatógép E3 hibát jelez. kérném segítségeteket a hiba megtalálásához. Előre is köszi
HFrici
(#) Infreet hozzászólása Nov 18, 2017 /
 
Jó estét kívánok Mindenkinek!
Segítséget szeretnék kérni az alábbi témában.
Van egy 7 éves Electrolux beépíthető mosogatógépem, mely az alábbi hibát produkálja:
Négyes, ECO programon használjuk általában, ami egy kb. két órás program. Normál esetben a program végét 5 sípszó jelzi, zöld fény a padlón, az ajtó nyitható. Most - valószínűleg - lemegy a program, de végén négyet szaggatva sípol piros fény alul villog. Az ajtót kinyitva gőz távozott a beltérből, gombokra nem reagál, csak a programváltó alsó és felső piros nyíl villog, illetve 40-es hibakód jelenik meg. A szivattyú "hörgő" hangot ad. A gép kikapcsolásával természetesen megszűnik minden leírt jelenség, ám visszakapcsolásával újra a leírtakat produkálja, gombokra nem reagál. Ezen a fórumon olvastam valakitől hasonló problémát, akinek a labirintus tartály tisztítását javasolták. Ezen felbátorodva a tartályt a gép oldaláról leszereltem, és tisztítást követően visszaraktam. A gép tálcája alatt vizet nem találtam, a nikecell által vezérelt kapcsolót nem szereltem ki, csak kezemmel benyúlva kipróbáltam. Óvatosan a nikecellt fel - lejáratva normálisnak tűnő hangot adott. A leírtak után a gépet újra üzembe helyeztem, a gombok újra reagáltak, a szokásos ECO programot elindítottam, de a két órás program után ugyan azt a hibát produkálta. Jelenleg újra nem reagál semmilyen funkciógombra, a szivattyú "hörög", a nyilak villognak, négyes szakaszokban folyamatosan sípol.
Hozzáértőtől várnék probléma megoldó tanácsot, amit előre is megköszönök.
(#) botesz válasza Infreet hozzászólására (») Nov 19, 2017 /
 
Az I40 hibakód vízszintérzékeléssel kapcsolatos.Teszt módba be kéne lépni mi a pontos hibakódja mert neked csak a hiba típusát adja meg nem a konkrét hibát.Elektro tanyán megtalálod a szevízkönyvét abba le van írva a hibakiolvasás módja.Vízszintszabályzót és a légsűrítőjét takarítsd ki.
(#) Infreet válasza botesz hozzászólására (») Nov 20, 2017 /
 
Nagyon szépen köszönöm a választ.
Az említett alkatrészeket elérem az oldalfal megbontásával, vagy csak alulról, amihez a gép oldalára döntése szükséges? Ha az utóbbi által hozzáférhető, akkor ahhoz szükségem lesz segítségre.
Köszönöm a választ előre is.
(#) botesz válasza néci hozzászólására (») Nov 20, 2017 /
 
Mi a gond ezzel?
(#) botesz válasza Infreet hozzászólására (») Nov 20, 2017 /
 
Oldalról és előről hozzáférsz.
(#) Moderátor hozzászólása néci hozzászólására (») Nov 21, 2017
 
Apróhirdetési téma, oda tedd fel, légy szíves!
(#) fulcsii hozzászólása Nov 23, 2017 /
 
Sziasztok! Van bajom, csak nem tudom mi! Kaptam egy Orion od 007 es mosogatógépet. Bekapcs, elindul, indul a szivattyú is, csak víz nélkűl. A szelep kinyit, enged is be valamennyi vizret, de a gépbe nem jut be. Abban a tartályban, amiben a lágyító van, van víz. Na most azon van szelep. Az nem kap feszűltséget. Ezen keresztül kerűl a gépbe a víz, vagy valahogy máshogy?
(#) Palatinszky hozzászólása Nov 24, 2017 /
 
Kedves Fórumozók! Van egy Zanussi ZDV12002FA típusú mosogatógépem. 2 éves, végig előírásszerűen használva, só meg minden. Nemrég a szintszabályzója kezdett furán viselkedni, aztán egy mosogatás után végleg megbolondult, szivattyú folyamatosan ment, úgyhogy szétszedtem. A szintszabályzó csöve volt bedugulva. Kitakarítottam, azóta szuperül működik, minden program végigmegy csont nélkül, DE NEM FŰT. Rámértem a fűtőszálra, előírásszerű 30 Ohm, nem szakadt. Feltételezem hogy rossz szintszabályzóval járva a tisztítás előtt túlmelegedett. Sejtem hogy van benne túlmelegedésvédő "klixon", csak épp nem találom. Vezérlőnyákot kiszedtem, teljesen épnek tűnik (építek/javítok elektornikát, felismerem a megpörkölödött ICket, ez eléggé hibátlannak tűnik.). Hol lehet ebben a túlmelegedésvédelem? Külön egység vagy valamihez hozzácsapták? A fűtőszál és a motor egy nagy egységet alkot, ezt egyelőre nem vettem le lustaságból, a szálat így is ki tudtam mérni. Előre is köszi bármi infót!
(#) botesz válasza Palatinszky hozzászólására (») Nov 24, 2017 / 1
 
2 klixon van a fűtőbetéten.Ha mérni tudod akkor a klixonok átadnak.Az szokott lenni hogy elkoszosodik és ha valamelyik klixon leold hiába kapcsol vissza a panel már nem ad rá feszt.
(#) Palatinszky válasza botesz hozzászólására (») Nov 24, 2017 /
 
Köszi! Mi a teendő ilyenkor? A fűtő+motor egységet lebontom az nem gond. A klixonokat lehet valahogy takarítani? Izopropil-alkoholos fujkálás?
(#) Dino71 válasza Palatinszky hozzászólására (») Nov 25, 2017 /
 
Ha a clixon átad akkor minek piszkalni.Jó az úgy. Az elektronikán a fűtés relé kapcsol e egyáltalán ?, ha kapcsol az érintkezők átadnak? Köss egy 60w os izzót a fűtés helyére. Kiderűl egyből. Ha nem kapcsol akkor lebet NTC rossz vagy rossz érintkezés. Ja látszatra az elektronikában kevés a hibát keresni. Lehet ott is gond.
A hozzászólás módosítva: Nov 25, 2017
(#) fulcsii válasza fulcsii hozzászólására (») Nov 25, 2017 /
 
Meg van a baj! A légcsapda egy gramm vizet nem ad át. 6 barral nyomattam, semmi. Úgy el van dugulva. De olyan helyen, nem férek hozzá. Ötlet van e, hogyan lehetne kipucolni? esetleg honnan lehetne másikat szerezni?
(#) Palatinszky válasza Dino71 hozzászólására (») Nov 25, 2017 /
 
Egyelőre közvetlen a fűtőszálak belépésénél mértem, a klixonok szerintem azon kívül vannak. Még méregetek, csak ma nem értem rá. Köszi az infókat!
(#) botesz válasza Palatinszky hozzászólására (») Nov 26, 2017 /
 
A klixonok belül vannak szóval ha az egyik nem ad át akkor nem tudnál semmit se mérni.
(#) fulcsii hozzászólása Dec 2, 2017 /
 
Sziasztok!
Létezik olyan hogy a klixonok akkor vezetnek ha felmelegszik és nem akkor mikor hideg? Azt hiszem becumiztam egy dolgot. A mosogatógép nem fűt. Klixonokat szakadtnak mértem, kiszedtem. kiváncsiságból melegítettem gyertyával őketm majd el kezdtek vezetni. Aztán lehült és újra nem. Létezik ilyen? Tud valaki valami okosságot, katalógust?
(#) botesz válasza fulcsii hozzászólására (») Dec 2, 2017 /
 
Persze.A klixonoknak ez a dolga
(#) Palatinszky válasza botesz hozzászólására (») Dec 3, 2017 /
 
Na kezd izgi lenni. Eddig én is azt hittem hogy a klixon az melegben megszakit hidegben kinyit. Elmondod hogy van ez egy mosogatogépben? Azt látom hogy a fütöszálam két végén van egy egy klixon. Szobahön az egyik nyitott a másik zárt állapotban van. A fütöszál amugy nem szakadt ha a klixonokon belül mérem.
(#) Palatinszky hozzászólása Dec 3, 2017 /
 
Számomra is az lenne logikus hogy szobahön mindkét klixon zárt hiszen csak igy tud elkezfeni melegiteni a fütöszál. És ha tulmelegszik akkor a klixon megszakit. Kettö meg gondolom azért kell hogy biztonság legyen.
(#) Palatinszky hozzászólása Dec 3, 2017 /
 
Ja és ezért gondolom hogy a mosogatogépem hibája jelenleg az egyik klixon ami megszakitott állapotban ragadt.
(#) Dino71 válasza Palatinszky hozzászólására (») Dec 3, 2017 / 1
 
Na az amelyik meg van szakadva az a biztonsági. Az nem kapcsól vissza magátol. Az kuka.A hiba oka általaban abból ered,hogy a ker. szivattyú kevés vizet nyom át a rendszeren. Ez lehet dugulás. Vagy kopottak a perselyek csapagyak a motorban és a
nincs meg a megfelelő foedulat. És ezáltal túlfűt, a biztonsági klixon meg lekepcsól. De lehet NTC hiba is. Vagy beragad a fűtes reléje......azok a biztonsági klixonok amik közvetlenűl a fűtő egységen vannak azok biztonságiak!! Az valamiértt kiold anak oka van! Az nem kapcsol vissza!!
A hozzászólás módosítva: Dec 3, 2017
(#) Museto hozzászólása Dec 3, 2017 /
 
Tisztelt Fórumozók! Már sok segítséget kaptam e helyről, most megint hozzátok fordulok az ADG 6966 Whirlpool masinám miatt. Hosszú idő után megint bejött az F7 hibakód, ami ugye vízbetáplálási problémára utal. A szokott köröket megfutottam, betáp vezeték, Acquastop rendben, a Reed relét kicseréltem, a vízmennyiséget csapelzárással változtattam, de az F7 nem bír eltűnni. A labirintust is cseréltem, de az újjal is hasonló kudarcba fulladt minden próbálkozásom. Most az lenne a kérdésem, hogy ezeken túl, hol lehetne a hiba okát keresni? A mágneskerék feletti jeladóból két vékony vezeték megy a központi egységbe, lehet-e ott valami, ami esetleg rosszul reagálhat a kapott jelekre és ezért nem dolgozik össze az impulzusos literszámlálóval. Teljesen tanácstalan vagyok. Bár egy 14 éves gépről van szó, de nálunk "öregedett" meg, és nagyon meg voltunk vele elégedve, nem szeretnénk megválni tőle. Szerelő már rá se néz ilyen korú gépre, azt mondja, kuka. Bízom benne, hogy tudtok segíteni a hiba behatárolásában, megoldásában.
(#) Palatinszky válasza Dino71 hozzászólására (») Dec 3, 2017 /
 
Szuper, nagyon köszi, ez nagy segítség volt! Az okát amúgy megtaláltam, és már meg is oldottam: a vízszintérzékelőhöz vezető cső volt masszívan eldugulva, és ezért előfordulhatott hogy nagyon kevés vízzel ment a gép. Ilyen biztonsági klixont gondolom csak szakemberrel érdemes cseréltetni. Nem tűnik lehetetlen feladatnak, de biztonsági részegységeket szeretem rutinos hozzáértőre bízni. Köszi mégegyszer mindenkinek a hozzászólásokat!
(#) fulcsii válasza botesz hozzászólására (») Dec 4, 2017 /
 
Szia! Ez nem értem, amikkel én eddig találkoztam, azok hidegen vezettek és ha elérte a hőfokot, akkor szakított. Ezek nem ezt csinálják. forditva működnek.
Következő: »»   189 / 259
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem