Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kapcsolási rajzot keresek
 
Témaindító: Kallai Csaba, idő: Márc 11, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   326 / 373
(#) szpeter92 hozzászólása Márc 2, 2018 /
 
Sziasztok.

Valakinek van-e esetleg kapcsolási rajza, alkatrészjegyzéke Gastroback Froth au lait mini tejhabosítóhoz?
(#) levaitamas hozzászólása Márc 3, 2018 /
 
Sziasztok!
Kazánhoz keresek olyan kapcsolást, ami egy pl. 12V-os relét vezérel. Annyi lenne vele szemben az elvárás, hogy pl. 60C fokon meghúzza a relét, 30C fokon elengedje. Ha újból eléri a 60C fokot a folyamat induljon újra.
Az is jó, ha a rövidzárra/szakadással vezérelhető, mert a hőmérsékletet csőtermosztáttal beállítom.
Előre is köszönöm!
(#) kadarist válasza levaitamas hozzászólására (») Márc 3, 2018 /
 
Ehhez a követelményrendszerhez nem kapcsolás kell, hanem pár vezeték meg egy 230V AC behúzású relé a 12V-os helyett és akkor még 12V-os táplálás sem kell.
(#) levaitamas válasza kadarist hozzászólására (») Márc 3, 2018 /
 
4x1mm2-es kábel van.
Egy vízteres kandallónál adódott a probléma.
A kandalló előremenő csövén van egy csőtermosztát 60C foka állítva. Ez kapcsolja a "kiskör" szivattyúját. Azért írom a kiskört, mert be van építve egy 60C fokos háromjáratú szelep, hogy megakadályozza a kandalló kátrányosodását.
Van egy másik keringető szivattyú is a "nagykörön". Ez jelenleg ugyanakkor kapcsol, mint a kicsi szivattyú.
A probléma akkor jelentkezik, amikor elaszik a tűz. A nagykör vízhőmérséklete szinte már hideg, de a szivattyúk még mindig üzemelnek, mert a kandalló betét még nem hűlt 60 fok alá. Gyakorlatilag feleslegesen üzemelnek órákig a szivattyúk. Ha van valamilyen jó vagy jobb ötleted, szívesen meghallgatom.

Kép.jpg
    
(#) kadarist válasza levaitamas hozzászólására (») Márc 3, 2018 / 1
 
Kell még egy csőtermosztát a meglévő mellé, amelynél más hőfokot állítasz be és így vezéreled valamelyik szivattyút.
(#) ROBESTON hozzászólása Márc 3, 2018 /
 
Sziasztok!
Kiégett univoxAPT100 BD változatu erősítőhöz keresek kapcsolási rajzot.
(#) Kovács Tibor válasza levaitamas hozzászólására (») Márc 3, 2018 / 1
 
Először is a hidraulikus része túl van bonyolítva... Vagy két szivattyú legyen visszacsapókkal, ekkor az a köri szivattyú megy amelyiket vezérled. Vagy egy szivattyú háromjáratú szeleppel és a kívánt irányba küldöd a vizet..
De egyébként semmi baja nem lesz a kandallónak ha pl 60fokig nem keringeted semerre, azután ha ezt eléri mehet a radiátor felé...ha visszahűl 60 alá akkor meg leáll. De még jobb ha teszel egy másik termosztáttal hagyod üzemelni 40 fokig.
(#) proli007 válasza levaitamas hozzászólására (») Márc 3, 2018 / 1
 
Hello! Ha erre gondoltál..
(#) kilo válasza levaitamas hozzászólására (») Márc 3, 2018 / 1
 
Elegendő a "kiskör"szivattyú is a felrajzolt rendszerbe (kazánköri szivattyú). A kazánvédő szelep gondolom 55-60 fokos lehet,ezért csak az ennél melegebb víz mehet tovább a "nagykörre"(radiátorkör) ami ugye azt jelenti,hogy ekkor kezd nyitni a kazánvédő visszatérő ága ami eddig zárva volt. Márpedig ha eddig zárva volt akkor a TE rendszeredben nem tudott keringetni semmit a radiátorköri szivattyúd.Hidraulikusan rosszul van kivitelezve. Elég csak a kazánköri,ez elintéz mindent. Vegyél egy minőségi kapilláris termosztátot amit ha lehet a kazántestbe csatlakoztasd a jó hőátadás érdekében és ezzel indítsd a kazánköri szivattyút 60 fok felett. 60 fok alatt kikapcsol és leállítja a keringést (az ennél alacsonyabb hőmérsékletű vizet egyébként sem engedi a szelep a radiátorok felé).
(#) ROBESTON válasza ROBESTON hozzászólására (») Márc 8, 2018 /
 
Köszönöm a kapcsolási és panel rajzok megoldva.
(#) chipi hozzászólása Márc 12, 2018 /
 
Sziasztok,

Kapcsolást keresek, vagy bekötési rajzot, ehhez a HDMI LAN küldőhöz. Sajnos rossz volt a firmware frissítés, és most nem indul el. Vissza szeretném tölteni a régi firmware -t.


Ebben kérnék segítséget! Köszönöm!
(#) twingo16v hozzászólása Márc 12, 2018 /
 
Szisztok!
Kapcsolási rajzot keresek a képen látható rf. távirányítós rgb led controllerhez.
Ha valakinek van ilyen, és megnézné nekem, hogy van bekötve, és milyen alkatrészek vannak benne, azt megköszönném.
(#) Dee Dee hozzászólása Márc 13, 2018 /
 
Sziasztok!
Szétszedtem egy időkapcsolót, (ezt: Bővebben: Link)
mert a dugvillája letört. Akkor láttam, hogy a kék vezetékek közötti elem elég rossz bőrben van. Ez egy nagy ellenállás volna? Ha igen, érdemes lehetne kicserélni? Milyenre?
(Megnéztem egy hasonló időzítőt, hátha arról leolvasok valamit, de az is már repedezett volt).
Ezért kéne a kapcsolási rajz.
Köszönöm!
(#) proli007 válasza Dee Dee hozzászólására (») Márc 13, 2018 / 1
 
Hello! Nagyon meglepődnék, ha egy "ilyen akármihez" kapcsolási rajz lenne. De ha a másik még működik, akkor az ellenállás is jó, tehát mérhető. Vagy ennek még vezető részének ellenállás mérésével is megsaccolható az értéke. Végezetül marad a kutya módszere, a próbálkozás. Ha elindul a motor egy értékkel, akkor annál egy kicsivel kisebb ellenállásra van szükség. Lehet, hogy a motor eredetileg 110V-os lenne és a soros ellenállás csak egy mankó, a 230V miatt. Esetleg egy X2 kondival is lehet próbálkozni, ha vannak ilyenek kéznél.
(#) Gafly válasza Dee Dee hozzászólására (») Márc 13, 2018 / 1
 
Ehhez miért kell rajz?
De ha csak az volt a gond, hogy a "dugvillája letört", akkor még mérhető az értéke.
Javasolt nagyobb terhelhetőségű darabot (esetleg több alkatrészből összerakva) betenni. Tipikusan ilyen "nyúzástól" az ellenállás nagyobb mért értéket mutat, mint kisebbet...
(#) Dee Dee válasza Gafly hozzászólására (») Márc 13, 2018 /
 
Köszönöm a gyors válaszokat. Ez nem jutott eszembe. Valószínű jó az ellenállás, 47,7 kOhmot mértem; másik két időzítőn 45,6 ill. 57,7-et. Attól tartottam, hogy így veszélyes lehet tovább üzemeltetni, de ha ez így rendben van, akkor oké. Gondolom ez az, ami melegszik benne, de csak ki van találva...
(#) uniman válasza Dee Dee hozzászólására (») Márc 14, 2018 / 1
 
Hello! Talán látni az ellenállás színsávjait...bár ez lehet nem pont az a típus.
A hozzászólás módosítva: Márc 14, 2018
(#) Kovács Tibor hozzászólása Márc 17, 2018 /
 
Sziasztok!
Kocsiba szeretnék sebességi fokozat kijelzést építeni...
Olyan kapcsolást keresek ami 7 szegmenses LED-et vezérel 5 db kontakt (reed relé) bemeneten keresztül. két érzékelő figyelné hogy a sebváltó fölső vagy alsó helyzetben van és másik három pedig hogy bal/közép/jobb irányban oldalra. Ettől függően kellene kiírja a sebességi fokozatokat. 1-2-3-4-5-H, ha pedig sehonnan nem jön kontakt akkor :0.
Van ötlet hogy merre induljak? Legegyszerűbb lenne egy PIC program de ehhez nem értek.. egyszerű logikai áramkörökkel és BCD/7szegm LED vezérlővel próbálkozom...kösz a segítséget!
(#) otvenkilenc válasza Kovács Tibor hozzászólására (») Márc 17, 2018 /
 
Mit jelent nálad az hogy váltó felső vagy alsó helyzetben van?
(#) otvenkilenc válasza Kovács Tibor hozzászólására (») Márc 17, 2018 /
 
(#) Kovács Tibor válasza otvenkilenc hozzászólására (») Márc 17, 2018 /
 
Igazad van: inkább előre/hátra helyzet a pontos megnevezés..
(#) proli007 válasza Kovács Tibor hozzászólására (») Márc 17, 2018 /
 
Hello! Igazából egy fiókokban heverő 2716-os EPROM is megtenné. A0..A4-re bekötve a kapcsolók és Q0..Q6 kimenetére kötött közös anódos kijelző a 7 ellenállásával. Aztán már csak a bementi variációhoz kell a kimenti kódot (melyik szegmens világítson) hozzárendelni és beégetni. Meg az 5V-os táp. Mint itt csak nem kell a sok körítés hozzá. De sajnos persze égetni kell az EPROM-ot. Sajnos a régi PROM-ok kihaltak, mint sok minden más is..
(#) Kovács Tibor válasza proli007 hozzászólására (») Márc 18, 2018 /
 
EPROM égetőm nincs és a kódolását sem ismerem...
Viszont PIC égetőm van, tehát kész áramkört tudok építeni és kész programot is "beleírni". Csak meg kéne hozzá tanulni programozni..
Most sima TTL logikai kapukkal próbálkozom és 7446-al fogom meghajtani a kijelzőt. Szerencsétlenségemre közös katódos a kijelzőm amit jó lenne használni, ehhez még inverterek kellenek. De haladok.
(#) Kovács Tibor válasza Kovács Tibor hozzászólására (») Márc 18, 2018 /
 
Szerintem megszületett, nem a legegyszerűbb de a rendelkezésre álló alkatrészekből összehozva:
A sebváltónál reed relék lesznek, vagy mikrokapcsolók. A bemeneteket testre kell zárni az adott pozícióban...
(#) otvenkilenc válasza Kovács Tibor hozzászólására (») Márc 18, 2018 /
 
Az Sn7446 nyitott kollektoros kimenetű az ugye tudod? Milyen szimbólumok fognak megjelenni a kijelzőn ha a bemeneteket aktiválod? Nekem nem világos, hogy mi szükség van az SN74000 előtti áramkörnek? Nem kötekedés csak kíváncsi vagyok..
(#) Chipmunk1960 hozzászólása Márc 18, 2018 /
 
Sziasztok! Mindenhol keresgéltem, de nem találtam sehol, semmi információt. Vasaló gőzgenerátorról lenne szó. Már javítottam párat egyszerűbb hibákkal, ez is úgy jött, azt megcsináltam, el volt vízkövesedve a rendszer teljesen, nem szállított. Néhány hét múlva megint visszajött, hogy csak nem működik. Csinál mindent, egyededül most a ucontroller az a lába, amelyik a vízpumpát kapcsolná, egy SCR -en keresztül, nem ad vez jelet. Minden más teljesen jól működik. Ez egy TEfal Express GV7150 egyébként. Érdekességként a Kenwood-ban nincs is szivattyú, csak egy szelep, gondolom az is azért, hogy a nyomás, ne nyomhassa vissza a forróvizet a tartályba, mikor hül, a szelep nyit s simán ráfolyik a víz a kazánba. Mivel 4.5 Bar van benne felfűtés után, nem hinném, hogy a kis szivattyú olyankor képes lenne "rátölteni" a kazánra. Van esetleg valakinek valami infója, tapasztalata, amit megosztana velem??? Üdv: Mike
(#) otvenkilenc válasza Kovács Tibor hozzászólására (») Márc 18, 2018 /
 
Segítség: Az SN7432 kimnete csak akkor "L" szintű ha mindkét bemenetén az van. Tehát az előre és bal jelű bemeneteken is "L" szint van. Ebben az esetben azonban ellentmondásos. Mit szeretnél mi jelenjen meg a kijelzőn az előre a bal, közé, jobb s a hátra bemenetek aktíálásakor?
A hozzászólás módosítva: Márc 18, 2018
(#) proli007 válasza Kovács Tibor hozzászólására (») Márc 18, 2018 /
 
Hello! Egy TTL IC kimenetét nem túl illendő közvetlen diódával lehúzni. Oda valami soros ellenállás illene tenni.
A kódolás egyébként nem túl nagy gond. Fel kell írni a Bit állapotot a bemeneten. Ezt Hex-re alakítva lesz egy cím. A kimeneten pedig hogy ehhez a bemeneti álláshoz milyen kimenti állapot tartozik. Vagy is hogy melyik Led világít. Ebből is lesz egy adat Hex. És ezt kell az előző címre beírni.
Egyébként egy ilyen EPROM-ot két 8-as DIP kapcsolóval és egy 555-ös 50ms-os monostabillal be lehet égetni. Feltéve hogy a ráírt égető feszültség rá van adva az IC-re. Ekkor csak a bitkombinációkat kell bekapcsolgatni. De ezt csak érdekességképpen írom, mert itt mindössze 6 címre kell beégetni az adatot.
(#) FAZ1 válasza Dee Dee hozzászólására (») Márc 19, 2018 /
 
Hááát - apááám!

Ez egy igazi kőkorszaki mechanikus időzítő szerkezet. Ilyet én még sohase láttam.
Sokkal jobban jársz, ha veszel végre egy igazán elektronikusat. Még ezt javítgatni? ...

Hmmm.
(#) Kovács Tibor válasza otvenkilenc hozzászólására (») Márc 19, 2018 /
 
A cél az hogy az :
előre és bal/közép/jobb együttes megléte esetén írja ki az 1/3/5 számokat.
hátra és bal/közép/jobb együttes megléte esetén írja ki az 2/4/H számokat/betűt.
Más esetben mindig 0 a kijelzés.
Következő: »»   326 / 373
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem