Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Muzeális készülékek-alkatrészek restaurálása
Lapozás: OK   477 / 577
(#) sz_balint hozzászólása Márc 22, 2018 /
 
Sziasztok!

A társasházi lakásban lévő kaputelefon (CODEfon, ha jól gondolom, a régi digitális) beltéri egységből szeretnék még egyet a nappaliba is, hogy ne kelljen az előszobáig menni, ha csengetnek.

Azonban szeretném, ha a fehér műanyag, nem túl esztétikus készülék helyett egy régi telefon szolgálni kaputelefonként, valami ezekhez hasonló: régi kaputelefon 1., régi kaputelefon 2..

Ha jól gondolom, ez a leírás segítség lehet, csak én még nem csináltam ilyet... Van olyan ügyes szaki köztetek, aki segítene nekem ebben? (természetesen jószolgálati adományként kérem )

Előre is köszönöm a segítségeteket!
(#) pucuka válasza sz_balint hozzászólására (») Márc 22, 2018 /
 
Van kaputelefonokkal foglalkozó topik nem is egy, talán ott kéne érdeklődnöd. A szakik ott vannak.
(#) hobbyjani válasza sz_balint hozzászólására (») Márc 23, 2018 /
 
Az antik telefon meg van e hozzá ,amit át akarsz alakitani?
(#) sz_balint hozzászólása Márc 23, 2018 /
 
Még nincs meg, gondoltam annak fényében szerzek egyet, hogy lesz, aki elvállalja.
(#) antiktelefon válasza sz_balint hozzászólására (») Márc 23, 2018 / 1
 
Nem lehetetlen, külföldi készüléket vegyél, azok olcsóbbak. Valószínűleg teljesen ki kell belezni, mert a szénmikrofonok minősége és illeszthetősége nem túl jó, az elektronika pedig úgyis cserélendő. A csengő plusz betáplálás nélkül nem biztos, hogy fog működni, de rendszerfüggő. Ha lehetséges több kaputelefont rakni a rendszerbe, akkor azt lehetséges egy antik telefonba építeni. A legbiztosabb szerezni egy használt kaputelefont, ami illik a rendszerhez és egy az egyben átépíteni bele. Az automata kapcsolója machanikailag kis kihívás lesz.
(#) Janó bácsi hozzászólása Márc 24, 2018 / 4
 
Üdv mindenkinek. Még mindíg tél van, tegnap reggel még havat kellett lapátolnom. Ezért aztán be vagyok szorulva a műhely környékére, teszek, veszek, takarítok. Eközben elővettem pár régi alkatrészt és úgy döntöttem, csinálok belőlük valami retrónak kinéző dolgot. Egy erősítőre esett a választás, csak egy régi fénykép van róla. Döntött előlapos kivitel, valami német lehet, csak a "dizájn" miatt nyomtattam ki a képét. A dobozt megrendeltem asztalos barátomtól, gyorsan meg is csinálta, most már csak meg kell építeni az egészet. Ezzel foglalkozom majd az elkövetkező időkben, írok is róla ahogy készül.
(#) tdi75 hozzászólása Márc 24, 2018 /
 
Nagyon szép lett a doboz. Izgatottan várom
(#) Stewe válasza Janó bácsi hozzászólására (») Márc 24, 2018 /
 
Nagyon pofás!
Üvegkalitkát kap?
(#) Janó bácsi válasza Stewe hozzászólására (») Márc 24, 2018 /
 
Ez most nyitva marad, de úgy válogatom össze az alkatrészeket, olyan csöveket használok, meg csinálok védő lapot is, hogy megfeleljen a biztonsági követelményeknek.
(#) Stewe válasza Janó bácsi hozzászólására (») Márc 24, 2018 /
 
Nem csak az emberek biztonsága miatt gondoltam, - gyanítom le lesz választva - hanem külső behatások: porrongy, macska és tettestársaik.
(#) hobbyjani válasza sz_balint hozzászólására (») Márc 24, 2018 /
 
Szerintem vedd fel a kapcsolatot Janó bácsi kollegával,hátha neki van ilyesmi,vagy tudna egyet klónozni neked.
(#) Janó bácsi válasza Janó bácsi hozzászólására (») Márc 25, 2018 / 4
 
Folyt: Ahhoz hogy a kivitelezést meg tudjam tervezni, kell az összes alkatrész, ki kell mérni, hogyan fér el minden a panelon. Találtam a kacatok között két leégett hál. trafót, a háború előtti, és utáni időkből. Ezeket kell megcsinálni először, mert ezek a legnagyobbak, ehhez lehet méretezni a többi alkatrész helyét. A kitrafó talán a legkényesebb alkatrésze a csöves erősítőknek, erre kell a legnagyobb gondot fordítani. Tegnap meg is tekertem a trafót, ellenütemű lesz a vég, eszerint kellett két részben, szakaszosan felrakni a tekercseket, hogy egyforma legyen. Erre ment rá a tegnapi nap, ma a hál. trafó jön.
(#) tommeeka válasza fecameca hozzászólására (») Márc 25, 2018 /
 
szia!
Most próbáltam egy mini hifi "aux" bemenetére kötni és ugyan olyan halk sajnos. Az előlapi gombok sem reagálnak semmire sem, kivéve a "call tone" gombra, akkor egy brutális sípolás hallatszik. Amikor" LW"-re kapcsolom, akkor megfelelőnek tűnik a hangerő, de akkor semmilyen rádióadót nem találok.
Megnézem a kimenőjelet
köszönöm a segítséget!
(#) tommeeka hozzászólása Márc 25, 2018 / 1
 
Sziasztok!
Hozzájutottam egy gyönyörű Philips Premiere 61 típusú két csatornás rádióhoz, ami még sohasem volt szétszedve. A csavarok kinézetéről, illetve a csövek eredetiségéről ezt gondolom. A skálahúr is olyan volt, mintha most fűzték volna be, potméterek sem voltak kontaktosak, csak a kapcsolók nem ugrottak ki, illetve a ferrit rúd pozicionáló tárcsáról futott le a drót, amiért szét kellett szednem teljesen.
Az lenne a kérdésem, hogy plusz hangfalakat, ami hozzá való, milyet érdemes rákötni? Szeretném, hogy előre is sugározzon.
A máik kérdésem az lenne, hogy annak van jelentősége, hogy a hálózati trafó 220, vagy 240Voltra van e kapcsolva, csak mert felénk általánosságban 240Volt az elektromos hálózat, vagy több.
Ha valaki esetleg kapcsolási rajzot, vagy bármilyen dokumentummal tudna szolgálni eme rádióval kapcsolatban, annak is nagyon örülnék.
Köszi a segítséget előre is!
(#) elektroncso válasza tommeeka hozzászólására (») Márc 25, 2018 /
 
Ez gyönyörű állapotban van.
Ha felétek általánosan 240V körül van akkor tedd 240V-os állásba. Bár a trafó leégni nem fog 220V-os állásban sem, de az elektronika (főleg a csövek fűtése) nem fogja komálni a megemelkedett fűtőfeszültséget. 6,3V helyett 6,8V körül fognak kapni. A munkapontok is elmászhatnak. Ha ismered az eredeti anódfeszültséget akkor könnyű kiszámolni, hogy mennyire fog emelkedni. Én kicsit soknak tartom, de a tapasztaltabban majd megmondják.
A hozzászólás módosítva: Márc 26, 2018
(#) tiko77 hozzászólása Márc 26, 2018 /
 
Sziasztok!
R545 rádióhoz keresek hangszórót, hátlapot és hangerő szabályozó gombot, ha esetleg lenne valakinek felesleges.
Köszönöm!
(#) hobbyjani válasza tiko77 hozzászólására (») Márc 26, 2018 /
 
Talál oda akármilyen 5 colos 4 ohmos hangszóró,pl autóhangszóró ,legyen minimum 3W.
(#) tiko77 válasza hobbyjani hozzászólására (») Márc 26, 2018 /
 
Köszönöm az ötletet! Ha nem lesz más majd nézek, szívesebben pótolnám eredetivel.
(#) Janó bácsi válasza tiko77 hozzászólására (») Márc 26, 2018 /
 
A VT R545-höz csak a saját hangszórója jó, mert rajta van a kitrafó, és ehhez külön lemez van ráhegesztve. Ha másik hangszórót használsz, ki kell találni a kimenő trafó helyét, és meg kell oldani a rögzítését. Nem mindegy hogy hol, és hogyan áll a kitrafó, mert ilyen kis készüléknél az a veszély, hogy ha rossz helyen van, akkor a hálózati trafó "rászór" és brummos lesz a készülék.
(#) hobbyjani válasza tiko77 hozzászólására (») Márc 26, 2018 /
 
Van elég hely a dobozban ,ahova el lehet helyezni a kimenőtrafót,ha hiánzik a trafó,akkor az már más gond,a hangszórót le lehet festeni valami ezüst metál festékkel,úgy hasonlitani fog az eredetihez.
(#) tiko77 válasza hobbyjani hozzászólására (») Márc 26, 2018 /
 
Az eredeti hangszóró és a trafó is megvan, a membránon van pár apró szakadás ami miatt már közepes hangerőn is recseg. Amíg van lehetőség szeretem megtartani az eredeti állapotot vagy azonos alkatrészeket használni. Lehet hogy lesz hangszóró, ha mégsem majd elgondolkodom hogy mi legyen. Neki kellene:
A hozzászólás módosítva: Márc 26, 2018
(#) tiko77 válasza tiko77 hozzászólására (») Márc 26, 2018 / 1
 
Az említett R545 és a gyűjteményem.
A hozzászólás módosítva: Márc 26, 2018
(#) Janó bácsi válasza tiko77 hozzászólására (») Márc 27, 2018 /
 
Ha nem kapsz másik hangszórót, keress meg privátba, megjavítom a régit.
(#) Janó bácsi válasza Janó bácsi hozzászólására (») Márc 27, 2018 / 3
 
Folyt. Készen vannak a trafók, meg az alaplemez, lehet tovább tervezni. Első nekifutásra ilyennek gondolom, de lehet még változtatni rajta.
(#) Zeusz1212 válasza Janó bácsi hozzászólására (») Márc 27, 2018 /
 
Szerintem az a hálózati kapcsoló nem nagyon illik rá.
(#) exabit válasza Janó bácsi hozzászólására (») Márc 27, 2018 /
 
Szerintem se odavaló az a kapcsoló, inkább hátulra. A csöveket meg szimmetrikusan helyezném el: a két nagy középre, a két kicsi szélre.
A hozzászólás módosítva: Márc 27, 2018
(#) em válasza Janó bácsi hozzászólására (») Márc 27, 2018 /
 
Janó bácsi, ha nem titok mennyiért készítette el a dobozt az asztalos? Illetve vállal-e hasonló munkát? köszönöm!
(#) Stewe válasza exabit hozzászólására (») Márc 27, 2018 /
 
A csövek elhelyezése nem biztos, hogy elviseli a formatervezést, a huzalozás nagyon kusza lehetne... Viszont középen egy stílusos ipari kivitelű billenőkapcsoló biztosan jobban illeszkedne a steampunk környezetbe. Valami hasonló...
A hozzászólás módosítva: Márc 27, 2018
(#) tdi75 válasza Janó bácsi hozzászólására (») Márc 27, 2018 /
 
Ez már most is meseszép.
(#) fgyj válasza Janó bácsi hozzászólására (») Márc 27, 2018 /
 
Janó bá', találtam egy régi kapcsolót, amely jól illenék ehhez az újabb szerkentyűdhöz (hasonlít az eredetihez). El tudom juttatni Pécsre, csak érte kellene menned. Írj magánüzenetet!
Gyuri bá'

Kapcsoló.jpg
    
Következő: »»   477 / 577
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem