Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Muzeális készülékek-alkatrészek restaurálása
Lapozás: OK   478 / 577
(#) Janó bácsi hozzászólása Márc 27, 2018 /
 
Köszönöm szépen a hozzászólásokat, meg a felajánlást, reagálnék rá. A csövek elhelyezése technikailag adott, a végcsöveknek a kitrafó mellett kell lennie, az előerősítő meg nem lehet ott, mert összegerjed, akkor túl sok árnyékolást kellene beépíteni, (a csövet is árnyékolni kellene) a hosszú vezetékekről nem is beszélve. De egyébként sem vagyok nagy barátja a túlzott szimmetriának. A kapcsolóban igazatok van, nekem is van régi tömbler kapcsolóm, csak az a probléma, hogy túl vastag az előrész falapja, nem ér át rajta a menet. Ez lesz a gond a pot méterekkel, meg a varázsszemmel is. Mivel a doboz össze van rakva, már nem tudok úgy alányúlni, hogy ki tudjam vésni, mélyíteni az alkatrészek helyét. Lehet hogy az lesz a megoldás, hogy a gondosan összeragasztott doboznak, valahogy még is csak le kell választani az alját, hogy helyet tudjak csinálni a dolgoknak. Hát ez a szép a készülék gyártásban. Egyébként öreg barátom nem vállal több doboz készítést, ezt is csak nagy unszolásra csinálta meg, másik asztalost kell keresni.
(#) Stewe válasza Janó bácsi hozzászólására (») Márc 27, 2018 /
 
Áthidaló megoldás: egy szép kontúrral vágott sárgaréz előlapi borítólemezbe mindent bele lehet fúrni, a fa előlapon pedig csak ablakok kellenek... a lemezre pedig korrektül fel lehet vasalni a feliratokat is, ami a lakkozott fa esetében lehetetlen..
(#) Janó bácsi válasza Janó bácsi hozzászólására (») Márc 27, 2018 / 2
 
Többször írtam már az elkó gyártásról, íme megint 3 kép.
(#) Tibibacsi123 hozzászólása Márc 28, 2018 / 1
 
Sziasztok,
Remélem jó helyen járok. EMG és HIKI műszerekkel hobby szinten foglalkozom. Jelenleg egy EMG-1462/2-es 1974-ben készült integráló feszültség mérőhöz keresek gépkönyvet, kapcsolási rajzot, bármilyen doksit a katalóguson kívül. A műszer már feléledt, azonban van pár gond az automata nullázás és az órajel hálózati frekvenciához történő szinkronizálásánál. Tápfeszültségek már rendben vannak. A műszer különlegessége, a chopperes bemeneti fokozata, ami miatt jó lenne talpra állítani. Ha valaki ismeri ezt a típust, rendelkezik gépkönyvvel kérem jelezze. Előre is köszönöm. Üdv. Tibibacsi123

IMG_5415.JPG
    
(#) Janó bácsi válasza Janó bácsi hozzászólására (») Márc 28, 2018 / 5
 
Lassan haladok. Ma elkészültem a forrlécek egy részével, meg kifúrtam a panelt. Az asztalomon csak akkor van ekkora kupi, ha "alkotok".
(#) granpa válasza Janó bácsi hozzászólására (») Márc 28, 2018 / 1
 
Nálunk is csak akkor van, de mivel mindig alkotunk...: nem kell mentegetőzni.
(#) hobbyjani válasza Janó bácsi hozzászólására (») Márc 29, 2018 /
 
Ez egy gyönyörű szép munka,minden elismerésen,de sajnos nem ebbe a topicba tartózik hanem egy másikba
Bővebben: Link
(#) feketek válasza hobbyjani hozzászólására (») Márc 30, 2018 / 3
 
Hogy neked mindig bele kell kötnöd valamibe.... Legalább helyesen tudnál írni, de sajnos az sem megy! Szóval azt javasolnám, hogy elsőnek gondolkozz, picit szállj magadba, aztán utána írj! Ha meg kötekedni tudsz csak, akkor azt inkább hagyd meg máshova, vagy keress magadnak valami kellemes fizikai elfoglaltságot, ami segít megszabadulni a negatív gondolatoktól
(#) Gafly válasza feketek hozzászólására (») Márc 30, 2018 /
 
Engem nem zavar itt.
(#) Janó bácsi válasza Janó bácsi hozzászólására (») Márc 30, 2018 / 6
 
Folytatom az erősítőt. Azért itt, mert valójában ezt is múzeálisnak szánom, igaz újonan építem, de 40-60 éves alkatrészekből. illetve ilyenek felújításával. A kivitel is az 50-es éveket idézi, és a kapcsolás is abból az időből van. (EV56, HK56 ) Felraktam az alkatrészeket bekötöttem a végfokot, az már működik. Az elő részt még meg kell építeni. Sajnos nem minden alkatrész volt itthon, ma meg nincs nyitva semmi, holnap megyek vásárolni, például diódákat. Első bekapcsolásra szólt, jelenleg kb 10 W jön le róla 8 ohmon, színuszosan. De még nincs beállítva semmi, be kell lőni a katódellenállásokat, visszacsatolást, együttfutást, stb.
(#) MikulaSan válasza Janó bácsi hozzászólására (») Márc 30, 2018 /
 
Ez a technika oly egyszerűnek tűnik de, oly bonyolult is számomra! Egy vágyálom...... Minden tiszteletem önnek!!
(#) hobbyjani válasza feketek hozzászólására (») Márc 31, 2018 / 1
 
Köszönöm a figyelmeztetést,persze nem akartam megsérteni senkit,de ha megtörtént ,akkor bocsánat mindenkinek,elhatároztam ,hogy majd önkritikát fogok végezni és a helyesirást gyakorolni fogom.
(#) Janó bácsi válasza Janó bácsi hozzászólására (») Ápr 2, 2018 / 11
 
Folyt. Készen van ez erősítő elektronikai része. Szépen szól, a katód, rács ellenállásokkal. meg a visszacsatolással sikerült 12W szinuszos teljesítményt kipréselni belőle. Vissza van még a ferde előlap kialakítása, pot, méterek, kapcsolók beépítése, csatlakozók készítése, stb. Átkapcsolhatóan két fokozatú bemenete lesz. 250, és 50 mV, az utóbbi egy triódával több erősítés. Vagyis sok mindenre használható.
A hozzászólás módosítva: Ápr 2, 2018
(#) Janó bácsi válasza Janó bácsi hozzászólására (») Ápr 5, 2018 / 11
 
Folyt. Végre kész az erősítő, bent van a dobozba, szól is rendesen. Megszenvedtem a keményfa előlap kivésésével, az alu lemez viszont ápol, és eltakar. Végül is nem került bele hál. kapcsoló, hanem kapcsolós pot méter lett helyette. Csináltam egy kis videót is, nem túl jó, de csak magamnak akartam eltenni. A többi a képeken.
Bővebben: Link
(#) CT-3 válasza Janó bácsi hozzászólására (») Ápr 5, 2018 /
 
Nagyon szép munka!Jól mutat az alu lemez.
A kimenötrafókat is Te készitetted Janó bácsi?
Üdv!
(#) Janó bácsi válasza CT-3 hozzászólására (») Ápr 5, 2018 /
 
Köszönöm az elismerést. Az előlap számítógépen lett tervezve, ezüst kartonra kinyomtatva, és öntapadós fóliával bevonva. Alatta persze van egy vékony alu lemez is, hogy tartson. Anti barátom munkája, ezúton is köszönet érte.

Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Ápr 5, 2018
(#) CT-3 válasza Janó bácsi hozzászólására (») Ápr 5, 2018 /
 
Köszönöm a linket Janó bácsi.
(#) exha3nw válasza tommeeka hozzászólására (») Ápr 10, 2018 /
 
Ha nincs más, én vastag bőr varró cérnát használok.
(#) Stewe válasza tommeeka hozzászólására (») Ápr 11, 2018 /
 
(#) tommeeka válasza exha3nw hozzászólására (») Ápr 13, 2018 /
 
Köszönöm, közben sikerült beszereznem vastag bőr cérnát, azon is van valamilyen bevonat
(#) tommeeka hozzászólása Ápr 13, 2018 /
 
Sziasztok!
Szeretnék kapcsolási rajzot PHILIPS PREMIERE61 típusú rádióhoz, ha esetleg lenne valakinek, azt nagyon megköszönném.
Lenne még egy kérdésem is az említett rádióval kapcsolatban, hogy külső hangfalat úgy látom kétféleképpen lehet rákötni, de ezt hogyan kell értelmezni?
köszönöm
(#) hobbyjani válasza tommeeka hozzászólására (») Ápr 14, 2018 /
 
itt van
(#) gkari válasza tommeeka hozzászólására (») Ápr 14, 2018 /
 
Ha balra dugod, akkor csak a külső(-k) szól(-nak), ha jobbra, akkor a belső(-k) is, persze illik figyelni az impedanciákra.
(#) Tomi94 hozzászólása Ápr 14, 2018 /
 
Üdv mindenkinek!

Volt itt korábban egy fórumtag, aki többször is felajánlott 70-es évek BRG, Unitra, Tesla készülékeihez alkatrészeket. Ha még lenne neki - vagy persze bárki másnak is -, szükségem lenne egy Europa Star rádióhoz való teleszkópantennára. (De elvileg Star, Star de Luxe készüléké is megfelel.)

Természetesen ha alkatrészkeresést csak a hirdetésnél lehet, törölhető nyugodtan a beírásom. Csak talán itt egy fokkal célzottabban jut el olyanhoz, akinek van ilyesmije.
(#) kristikoma válasza Tomi94 hozzászólására (») Ápr 14, 2018 /
 
Nekem vannak ilyen gyártmányú magnókhoz alkatrészeim. De Videoton rádiósmagnóhoz semmi. Valami más típusét nem lehet rátenni?
(#) hobbyjani válasza Tomi94 hozzászólására (») Ápr 14, 2018 /
 
Add meg az antenna méreteit,nekem sok teleszkópanntennám van különféle roncsokból.
(#) Tomi94 válasza hobbyjani hozzászólására (») Ápr 15, 2018 /
 
Ilyen az antenna, a legnagyobb átmérőjű része 9 mm-es, és 135mm hosszú. Külön bosszantó, hogy tulajdonképpen teljesen sértetlen a szabadon levő része, csak a forgó, és bent maradó része lett eltüntetve róla valamikor..

IMG_2983.jpg
    
(#) lacusska válasza Tomi94 hozzászólására (») Ápr 15, 2018 /
 
Kedves Tomi94! kérlek mérd meg, vagy add meg a teleszkóp antenna külső átmérőjét és hosszuságát, van antennám "egy kalappal" de mivel kb 20 éve nem nyultunk hozzá a fene sem tudja hogy melyik antennám milyen készülékhez való. Mellesleg: ha az átmérő jó akkor az esetleg hosszu antennát azért kis bütyköléssel le lehet röviditeni. Üdb Dorner László lacusska
(#) lacusska válasza sz_balint hozzászólására (») Ápr 15, 2018 /
 
A kaputelefonok rendkivül kényesek arra hogy a rendszerhez illeszkedő tipus legyen, a kettőt lehet párhuzamosan kötni. de a hallgató és a mikrofon legyen azonos tipus a két készülkékben. Előfordulhat hogy a csengetési hangerő kicsit kisebb lesz. a sokosári uton van egy kaputelefonos cég a codefon ott kapsz analóg készüléket mert ha régi a kaputelefon akkor nem biztos hogy digitális rendszer ( ha szétbontod a jelenlegi m készüléket és abban jumperelhető beállítást találsz akkor digitális a rendszer, akkor pedig csak azonos készüléket kapcsolhatsz rá 2 db ot. ha még mindig gondod van akkor irjál. üdv lacusska
(#) tdi75 válasza Janó bácsi hozzászólására (») Ápr 16, 2018 /
 
Nem találok szavakat. Nagyon szép lett!! Minden elismerésem Janó bácsié.
Következő: »»   478 / 577
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem