Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Rossz HDD javítás, mentés
 
Témaindító: deniel, idő: Jún 16, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   57 / 71
(#) istu99 hozzászólása Márc 18, 2018 /
 
Sziasztok!
Adott két vincseszter,egy SATA,meg egy ATA.
Az lenne a gond, hogy a gépem csak IDE-t fogadhat.
A SATA vincseszterre nem lehetne az IDE nyák elektronikáját átpakolni, hogy tudjam beépíteni a gépbe, így legalább működne belőle egy.
Fog működni a SATA egy IDE vezérlővel?
A hozzászólás módosítva: Márc 18, 2018
Moderátor által szerkesztve
(#) ronin75 válasza istu99 hozzászólására (») Márc 18, 2018 /
 
Létezik SATA IDE átalakító. Keress rá.
(#) Relaxing hozzászólása Márc 28, 2018 /
 
Sziasztok,

Keresek a címben szereplő Samsung HDD -hez elektronikát. Minden megoldás érdekelne.
Model : HD154UI (SO)
HDD P/N: HD154UI/JP1

Köszönöm.
A hozzászólás módosítva: Márc 28, 2018
Moderátor által szerkesztve
(#) pittti válasza Relaxing hozzászólására (») Márc 28, 2018 /
 
Hello!
Arra nem gondoltál hogy esetleg megjavítsad az elektronikát? Lehet hogy egyszerűbb, és főleg olcsóbb megoldás lenne, mint esetleg 20 másik panellel kipróbálni (ugyanis nem adják őket ingyen).

Ami adatokat pedig megadtál, még kiindulási alapnak is kevés...
(#) Relaxing hozzászólása Márc 29, 2018 /
 
Nem értek hozzá. Felkértek egy HDD adatmentésére ami nem indul el. Első körben egy elektronika cserére gondoltam s tudom, hogy nincs ingyen de valahol el kell kezdenem.
(#) pittti válasza Relaxing hozzászólására (») Márc 29, 2018 / 2
 
Idézet:
„...Nem értek hozzá”

Az látod elég nagy baj.
Megmondom mi a helyzet - az, hogy a típusát megadtad az egy dolog, de ez semmi utalást nem ad az elektronika tartalmára. Ugyanis a Samsung folyamatosan fejleszt, ezáltal változik a merevlemez belső vezérlőprogramja (firmware). Ráadásul olyan ravaszul van megoldva, hogy az indító része (Loader) az elektronikában van, a tulajdonképpeni firmware pedig a 0 track alatti SA (System Area) területén. Ha a kettő nem egyezik, akkor kisnyúl - vehetsz egy másikat (ha azzal sem jó akkor egy harmadikat, és így tovább...).

Most már érted ugye amit az előbb írtam. Ha ez ilyen könnyen menne mint ahogy gondoltad, akkor minden 5 éves gyerek adatmentésből élne. Én ilyen esetekben akár egy másik panel feláldozásának az árán is, mindenképpen az eredeti elektronikát igyekszem megjavítani. Tudod, a gyártó ezzel adta ki, tehát ha megfelelően meg van javítva akkor tuti biztos hogy működni fog vele.
(#) Relaxing hozzászólása Ápr 3, 2018 /
 
Köszönöm a válaszodat. Így már értem és világos, hogy ez az út nem járható vagy valami szerencsefaktor kell hozzá. Esetleg javításban tudsz segítséget adni ,hol foglalkoznak ezzel?
(#) pittti válasza Relaxing hozzászólására (») Ápr 3, 2018 /
 
Idézet:
„...világos, hogy ez az út nem járható”

Én egyáltalán nem ezt írtam. Előbb, vagy utóbb biztos lehet találni olyan panelt amivel a drive beindul, csak hát ez nem kis idő, sok pénz, - és igen, a szerencsefaktor is belejátszik.

Másodszor - egy elektronika általában nem szokott magától tönkremenni. Vagy túlfeszültség, vagy belső mechanikai meghibásodás következménye. Tehát, cserélgetés előtt mindenképpen ajánlatos lenne először a mechanikát is kimérni, mert ha a hibát például a zárlatos Preamp okozta akkor a rátett, drága pénzen beszerzett cserepanel is abban a pillanatban, véglegesen tönkremegy.

Így elég nehéz volna segíteni - hiszen még a pontos hibajelenséget sem írtad meg (az hogy nem indul, az kb. ugyanannyit jelent mint a típusszáma). Tehát pörög, nem pörög, bios látja, nem látja, melegszik, pörög és kattog, stb. - valami használható infót várnék...
(#) Relaxing hozzászólása Ápr 3, 2018 /
 
Köszönöm a segítőkészségedet és a sok hasznos infót.
A hibajelenség, hogy nem pörög fel a HDD, így nem is melegszik. BIOS sem látja. Jelenleg ez a helyzet. Egy képet csatolok , hátha ezen fontosabb infók is vannak számodra.
(#) pittti válasza Relaxing hozzászólására (») Ápr 3, 2018 /
 
Igen vannak, és meg kell mondjam hogy a helyzet nem túl jó. A vonalkód alapján a Loader Microcode verzió 1AG01118, de mivel egy Refurbished (gyártó által garanciába visszavett és megjavított, felújított) merevlemezről van szó, sajnos ez egyáltalán nem biztos. Erre az (SO) és a /JP1 kiegészítő jelzések utalnak.
A lehetséges hiba - ezeknek a TRINITY elektronikáknak a gyenge pontja a motorvezérlő (SH6125) és a teljesítmény fet (STJ009) - én legalábbis ebben az irányban kezdenék körülnézni. Ha ezek jók, akkor sajnos a Marvell vezérlő is lehet ludas - de ennek a cseréje reménytelen (ebben van eltárolva a Microcode is).
Mindenesetre elsőként az elektronikát kellene teljeskörűen kimérni (a bementnél lévő védő supressorok is okozhatnak hibát, bár ezek zárlata esetén a tápegység be sem kapcsol).
(#) Relaxing hozzászólása Ápr 3, 2018 /
 
Ez egy komplett elemzés amit leírtál. Én magam ezt nem tudom javítani kell keresni rá egy szakembert. Köszönöm szépen a hozzászólásaidat és a ráfordított idődet.
(#) pittti válasza Relaxing hozzászólására (») Ápr 4, 2018 /
 
Nincs mit - Te kérted hogy próbáljak meg segíteni.
(#) BlackForce hozzászólása Ápr 6, 2018 /
 
Üdv mindenkinek!
Volna egy olyan kérdésem,hogy kaptam 10 darab tök egyforma WD1600BEVT laptopba való Hdd-t.
A gép nem lássa,de viszont a Sentinel lát valamit,de mégse.Az összes merevlemez ugyanezt produkálja.Mindegyik lemez felpörög,és nem blokkolja a gépet.
Szerintem a lenti kép többet mond mond minden szónál.
A kérdésem az lenne,hogy van esély akár egy jót is összehozni abból a 10 darabból,vagy ne is kisérletezzek vele.
Minden ötletet,segitséget előre is köszönök.
A hozzászólás módosítva: Ápr 6, 2018

WD160Gb.jpg
    
(#) pittti válasza BlackForce hozzászólására (») Ápr 6, 2018 /
 
Hello!
Valószínűleg mind a 10 merevlemez hibátlan, csak ATA password van rajtuk. Ez megakadályozza, hogy bármivel hozzáférjél az adatokhoz, valamint blokkolja a formázást és a partícionálást.

Keressél valakit akinek van PC3000 kártyája, azzal feloldható a zárlat.
(vagy beírod az eredeti jelszót, ha tudod!)
(#) BlackForce válasza pittti hozzászólására (») Ápr 6, 2018 /
 
Sajna a jelszót se tudom,de PC3000 kártyát se tudok senkinek.Esetleg valamilyen program megoldás létezik?
(#) elektroncso hozzászólása Máj 19, 2018 /
 
Sziasztok!
Bár nem javítás, mentés, de úgy érzem, hogy itt vannak az ügyemben a legtapasztaltabbak.

Megtelt a gépemben a HDD. Kéne vennem egy újat. Melyek azok a márkák amik biztosan megbízhatóak és nem fogok vele mellé ha megveszem? Itt fogom a városban megvenni egy PC-s üzletben, de nem bízok a tanácsaikban (korábbi rossz tapasztalatok a tanácsaikkal, ajánlásaikkal). SATA port van az alaplapon. Mit kellene figyelembe vennem választáskor? Jelenleg egy 2007-es WD800JD van benne (80Gb), kb. 5 éve volt telepítve, ennyi idő alatt telt meg. A sebesség másodlagos szempont, elsősorban a megbízhatóság számít.
Valójában két HDD-t szándékozok venni, egyet üzemszerű használatra, egyet pedig biztonsági mentésre fióklakosnak.
Előre is köszönöm!
A hozzászólás módosítva: Máj 19, 2018
(#) ronin75 válasza elektroncso hozzászólására (») Máj 19, 2018 /
 
Szia. Laikusként a témában, ha nem égető a vásárlás, akkor egy kicsit várnék és az SSD irányában gondolkoznék.
(#) elektroncso válasza elektroncso hozzászólására (») Máj 19, 2018 /
 
Körülnéztem a neten, hogy itt nálunk miket lehet kapni webboltokból. Kingston és WD Blue márkákat láttam amik olcsóak voltak. A Kingstontól idegenkedek egy kicsit, a WD annyiból "vonzóbb", hogy a mostanim is az és nem volt (de most sincs) vele gondom. 45€ környékén árulják a 1TB-osokat. Hasonló áron (most per pillanat akciósan) WD Green 120GB-os SSD-t is tudnák venni. Kérdés, hogy megérné-e biztonsági mentésre SSD-t használni. Mennyi ideig tárolják ezek az adatokat feszültségmentes állapotban?
Illetve mindenhol SATA III portos tárakat látok, de az én alaplapomon SATA II portok vannak. Kompatibilisek egymással (azon kívül, hogy a SATA II lassúbb)?
(#) elektroncso válasza ronin75 hozzászólására (») Máj 19, 2018 /
 
Sajnos égető a vásárlás. Már két hónapja szólt a win, hogy tele a tára, akkor nagy válogatást rendeztem, sikerült 1-2GB szabad helyet csinálnom. Mostanra megint tele lett (az előbb éppen 0MB üres helyet írt), csináltam pár 100MB üres helyet (áttettem USB kulcsra pár adatot), de égetően kéne másik. Viszont úgy kell beruháznom, hogy pár éven belül le kell cserélnem a gépet is.
(#) pittti válasza elektroncso hozzászólására (») Máj 19, 2018 / 1
 
Szervusz!
Nem fogsz rá megfelelő választ kapni, hiszen ahány embert megkérdezel, az mind-mind más márkára esküszik. (a kereskedő pedig pont azt fogja dícsérni amije van, mert el akarja adni)

Tapasztalat - legtöbb meghibásodás a Seagate-ből van, legalábbis ebből hozzák a legtöbbet adatmentésre. Követi a Green WD, ebből is elég sok hullik. Egy fokkal jobb a Hitachi és a Toshiba, valamint a kék cimkéjű WD-k. A Samsung is kb. ugyanitt van. Legkevesebb a RED és a Black WD-ből a meghibásodás, de ezeknek az ára is annyi. Viszont rájuk 3, egyes helyeken 5 év a garancia - Nálad ez is számíthat.
A hozzászólás módosítva: Máj 19, 2018
(#) antikzsolt válasza elektroncso hozzászólására (») Máj 19, 2018 /
 
Vegyél egy 160-500Gb közötti merevlemezt. Nem tudom hogy laptop vagy asztali. De a sebesség igencsak fontos. Anélkül a rendszered lassú lezsz. 2007 óta használok én egy Samsung 80gb merevlemezt. Igaz mellette még ott van 1 terra hely a többi lemezen. Lényegében csak az op rendszer fut rajta éés amit oda lementegetek néha.
(#) elektroncso válasza pittti hozzászólására (») Máj 20, 2018 /
 
Köszönöm szépen a válaszokat mindenkinek!
Őszintén szólva én is a WD Blue sorozatra gondoltam. Konkrétan ezt a típust néztem ki. A héten bemegyek az üzletbe, ha lesz nekik akkor megveszem, ha nem akkor netről rendelem. Őszintén szólva utóbbitól kicsit félek, nem tudhatom, hogy útközben nem dobálták-e a csomagot. Őszintén szólva arra is gondoltam, hogy a két HDD-t máshonnan veszem, ezzel csökkentve annak az esélyét, hogy az adott szállítmány sérült legyen. Mivel mindkét HDD-n ugyan azok az adatok lesznek (dupla mentés), de az egyik a fiók aljában ESD zacskóban fogja ideje nagy részét tölteni (ő lesz a biztonsági mentés) így ha valamelyik elromlik akkor is maradnak az adatok.
(#) elektroncso válasza antikzsolt hozzászólására (») Máj 20, 2018 /
 
Végül 1TB-os lesz (legalábbis az egyik ami a netről fog jönni) mert olcsóbb mint az 500GB-os (mindkettő WD Blue).
(#) ronin75 válasza elektroncso hozzászólására (») Máj 20, 2018 /
 
Szerintem nézd meg rendesen milyet veszel, a linkeden levőn nincs burkolat.
(#) elektroncso válasza ronin75 hozzászólására (») Máj 20, 2018 /
 
Hogy ilyen apróságokon is fel tudtok akadni. Ez speciális tár, áramszünetkor is láthatóak rajta az adatok!
(#) Leraz válasza elektroncso hozzászólására (») Máj 20, 2018 /
 
Meg a DVD olvasóba is könnyebb berakni ha épp nagyon kíváncsi vagy valamire.
(#) cupika97 válasza elektroncso hozzászólására (») Máj 22, 2018 /
 
Csak WD blue hdd-t ne vegyél! Vagy ha veszel akkor csak olyan adatot tárolj rajta ami nembaj ha elveszik. WD márkából csakis a BLACK editiont szabad megvenni. Ez az én tapasztalatom.
(#) antikzsolt hozzászólása Máj 22, 2018 /
 
Sajnos csak olyan tudna rendes tanácsot adni aki rengeteg lemezzel foglakozik. De az meg neked nem tud olyat ajánlani ami a pénztárcádnak megfelelő. Az az igazság hogy eddig egy merevlemez sem dopta el magát. Pedig van 3 Samsung és egy Hitachi.
(#) Gabó válasza cupika97 hozzászólására (») Máj 22, 2018 /
 
Nekem közel 10évet ment a WD blue a gépbe, és idén vettem ki, mert csere volt, és kellett a hely. Ráadásul rendszer HDD is volt vagy 8 évig. Üzem időt nem tudok pontosan, de az is jócskán van benne. Ja, és 100/100%-os volt még mindig. WD vinyók vannak a gépeimbe, de mind jó eddig (kopp-kopp) és nem pár naposak. Amire én sok panaszt hallottam, az a samsung, és seagate.
(#) antikzsolt válasza Gabó hozzászólására (») Máj 22, 2018 /
 
Szerintem a legtöbb halált merevlemez téren a rossz minőségű táp okozza. Meg a hirtelen áramszünetek. Ezért mondom hogy kell a szünetmentes a gép mellé. Igaz én most várom az új aksit. Jelenleg még a kocsiban van de télire úgy is kicserélem mert márt gyengélkedik.
Következő: »»   57 / 71
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem