Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TECHNICS erősítők, javításuk
Lapozás: OK   25 / 33
(#) reloop válasza szeta86 hozzászólására (») Ápr 22, 2017 /
 
Szia! Tedd át a laptopot másik bemenetre DC/Tape In/VRC In!
(#) szeta86 válasza reloop hozzászólására (») Ápr 23, 2017 /
 
Szia!

Köszönöm a segítséget! Megoldotta a problémát!

üdv,

szeta86
(#) ortnerjozsef hozzászólása Máj 10, 2017 /
 
Szia.

Kéréssel fordulnék hozzád.

Technics SA-DX 1050.-es készülékem Overload kijelzéssel leállt. Jelenleg szervizben van, ahol pontosabban megállapították a végfok ic hibát. És arra gyanakodnak, hogy a hőtágulás miatt keletkezhetett ez a hiba az ic-ben.
Abban volna szükségem segítségre, hogy milyen típus-számú a végfog ic a készülékben. Mivel régi a készülék, honnan lehetne beszerezni vagy eredetei, vagy után gyártott ic-t.?
Szerviztől azt az infót kaptam hogy eredetit már nem gyárt a Panasonic és, hogy kissé kérdőjeles az után gyártottal a készülék normális működése. Ez valós?
A végfok ic azonos a két készülékben? SA-DX 950 és SA_DX 1050
Szeretem ezt a készüléket, megválni nem szeretnék tőle. Mikor megjelent akkor vettem és ettől független tökéletes állapotban van külsőleg is.
Köszönöm szépen a segítséget.
A hozzászólás módosítva: Máj 10, 2017
(#) pika75 válasza ortnerjozsef hozzászólására (») Máj 11, 2017 /
 
Szia. Mivel az erositod 5.0-as, 2 vegfok ic van benne. Az egyik RSN310R37 -3 csatornas erosito ic, a masik RSN313H25 2 csatornas ic. Az SA-DX 950-ben is ezek vannak. Eredetit nem tudom honnan lehet beszerezni, az utangyartott kinai nem biztos hogy sokaig fog mukodni. Turelemjatek, de nekem bejott: Volt egy vegfokhibas SU-V650-esem, es lestem az interneten a hibaskent arult erositoket, amelyekben szinten az az ic volt. Tobb mint 1 evre ra talaltam egy procihibasat, megoldottam a problemat, es egy rakas alkatreszem is megmaradt, amiket eladogattam, igy meg penzt is hozott a konyhara. Csak turelem kell hozza. Sok sikert.
(#) ortnerjozsef válasza pika75 hozzászólására (») Máj 13, 2017 /
 
Szia. Köszi szépen.
Igen türelemjáték. Ha nincs más marad az után gyártott.

Az erősítő 5.1-es. Technics SA-DX 1050.. Végfok Ic száma: RSN 310R37-P
Ha valaki találkozna ilyennel kérem jelezze felém. Köszi.
(#) sp_balint hozzászólása Máj 25, 2017 /
 
Sziasztok!
segítségetek kérem az alábbiakban:
kaptam egy TECHNICS SA-AX530 erősítőt ami az alábbi tüneteket mutatja:
3 bekapcsolásból 2 szer teljesen rendben működik, viszont átlagban harmadszorra csak durva búgást produkál, hang semmi!!! nem is merem csak a hobbihangfalamra rákötni
kontakthiba? kondenzátorok? vagy vmi durvább hiba? Javaslatokat előre is köszönöm!
(#) pika75 válasza sp_balint hozzászólására (») Máj 25, 2017 /
 
Szia. Kontakthiba lesz, de nem tudom megmondani melyik reszeben. A technicsek egyik betegsege a repedezett forrpont, ezek utan nezelodj. Udv.
(#) sp_balint válasza pika75 hozzászólására (») Máj 25, 2017 /
 
Köszi! akkor nekilátok
(#) sp_balint válasza sp_balint hozzászólására (») Máj 25, 2017 /
 
Hát leszedtem a tetejét, de úgy néz ki nekem ez sok lesz.
anno 20 éve még forrasztgattunk magunknak kezdő erősítőt kínai piacos walkmanhoz, de az régen volt...
Érdekel esetleg valakit? Óbudán van
(#) latyakosa válasza sp_balint hozzászólására (») Máj 25, 2017 /
 
Keress meg privátban kérlek ha aktuális még. Ez itt off.
A hozzászólás módosítva: Máj 25, 2017
(#) sp_balint válasza latyakosa hozzászólására (») Máj 30, 2017 /
 
ja igen, persze. ítrtam.
(#) tolnai1981 hozzászólása Szept 30, 2017 /
 
Sziasztok,

Adott egy Technics SU-C800U előerősítő.
Sajnos, a bemenet választás nem jól működik, ha váltok, utána jó ideig ide-oda váltogat a bemenetek között, hallom, hogy kattog a relé.
Találkozott már valaki ilyesmivel?
A relé, vagy a bemenet választó lehet a hiba forrása?
Hogyan lehet javítani?

Előre is köszi a válaszokat:
Tolnai Péter
(#) Jáger László válasza tolnai1981 hozzászólására (») Szept 30, 2017 /
 
Üdv! Az elektrotanyán megtalálod a Service Manual -t. Abbol el tudsz indulni.
(#) pika75 hozzászólása Okt 1, 2017 /
 
Szia. A neten talaltam nehany forumot, ahol ugyanezzel a hibaval kuzdenek. Valami csatlakozorol irnak, valoszinu ennek is megrepedezett a forrasztasa. Nezd at, es forraszd ujra oket. Udv.
(#) ritchie02 hozzászólása Jan 1, 2018 /
 
Sziasztok!
Szükségem lenne egy kis segítségre:
Van egy Technics Sa Da8 erősítőm. Gyönyörűen működött pár évig, de az utóbbi időben alkalomszerűen a jobb csatorna durván búg. Nem hallgat el a zene csak jól hallhatóan búg. Kikapcsoláskor jó nagy pattanó hang hallható. Kihúztam az összes RCA-t csak optikai kábellel ment, de mostanában így is búg. A hiba teljesen random módon jelentkezik, van amikor napokig jó.
Budapest közeli városban élek, megbízható szerelő kellene, mert szeretném megtartani. Előre is köszönök minden javaslatot. BUÉK mindenkinek!
(#) Kispapci hozzászólása Feb 8, 2018 /
 
Üdvözlök mindenkit!
Szeretnék segítséget kérni! Adott egy Technics SU-V4X. Bekapcsolás után nem sokkal, de van, hogy csak soká el kezd pattogó, csattogó hangot hallatni a hangfal. Ezt mind 4ohm-os és 8ohm-os hangfallal is produkálja, aztán egyszer csak elhallgat. Jó ideig nem volt használva, úgy vettem meg mint végfok hibás készülék. A végfokot cseréltem benne, ez után be kapcsolt és működött is egy kis ideig és utána kezdte el produkálni ezt a jelenséget. Előre is köszönöm a segítséget.
(#) pika75 hozzászólása Ápr 1, 2018 /
 
Sziasztok. Bar ez a topik nem nagyon latogatott, megis feldobom a kerdest: talalt mar valaki megoldast az SVI3205 hibrid helyettesitesere? Merthogy ez ujonnan nagyon borsos aron van. Egyes svi tipusok helyettesithetoek RSN tipusokkal, de ez a csucsmodell es nincs RSN valtozatban. Az egyik kimeneten ott van az egyik tapfesz, valoszinuleg zarlatos az egyik vegtranyo. Egy megoldas lenne kivaltani az integralt vegtranyokat es kivul a hutobordara felfogni az ujakat, de ez csak vegso esetben, mert a jo csatornaval is meg kene tenni ugyanezt a dolgot, de ez mar a ganyolas hatarat surolja. Szoval ha van otlet / megoldas, szivesen fogadom. Udv.
(#) doktor válasza pika75 hozzászólására (») Ápr 2, 2018 /
 
Idézet:
„Egy megoldas lenne kivaltani az integralt vegtranyokat es kivul a hutobordara felfogni az ujakat, de ez csak vegso esetben, mert a jo csatornaval is meg kene tenni ugyanezt a dolgot, de ez mar a ganyolas hatarat surolja”

Az eredeti, de az beszerezhetelen.
Az általad leírt, a legcélravezetőbb megoldás.
(#) pika75 válasza doktor hozzászólására (») Ápr 2, 2018 /
 
Szia. Es szerinted milyen parost tegyek bele?
(#) doktor válasza pika75 hozzászólására (») Ápr 3, 2018 /
 
Szia!

Itt látod az eredeti felépitését:

A benne lévőket, már nem tudod beszerezni, bármelyik, jóminőségü hasonló paraméterú tranzisztorral helyreéllitható a műkődképessége, ellenben ha több ellen sérült, érdemesebb kiváltani.
(#) DRAWS hozzászólása Ápr 7, 2018 /
 
Sziasztok! Volna egy Technics SA-GX100L Erősítőm. Az a gondom vele, hogy a bal oldala halkabban szól mint a jobb és enyhén torz hangja is van. A vége SVI 3102. Lehetséges hogy ez hibásodott meg? Kikerestem a bemenet lábait és össze kötöttem MONO-ba ( arra gondolva, hogy előerősítő részében lehet a hiba ), de sajnos ugyan az a helyzet, semmi változás. A kimeneten mértem a feszültséget:
bal oldal= 1,43 volt ha fogom a tetejét= 0,749
jobb oldal=1,13 volt ha fogom a tetejét =0,432

Segítségeket előre is köszönöm.
(#) doktor válasza DRAWS hozzászólására (») Ápr 9, 2018 / 1
 
Szia!
Nézd át a forrasztási pontokat, kapcsolókat, és ha nem szűnt meg a probléma, a javítási leírása szerint ellenőrizd, a megadott értékeket, a tápegységtől kiindulva.
/ a jól működő oldalt is hasoníthatód, a hibáshoz/
(#) hszuzz hozzászólása Máj 4, 2018 /
 
Segítséget kérnék egy Technics su-a600-as erősítőm miért negyed hangerőt ad a jobb oldali hangfalakhoz?válaszokat köszönöm
(#) pika75 válasza hszuzz hozzászólására (») Máj 5, 2018 /
 
Szia. Tobb sebbol is verezhet, innen kitalalni nem lehet, neked kell meregetned. Idealis lenne ha lenne szkopod, azzal hamarabb meglenne a hiba. Ha nincs, akkor az ujjaddal erintsd meg a hangeropotmeter csuszkajat mindket kanalison. Ez az elso lepes, nem kivan muszerezettseget. Ha ugyanugy megmarad a hiba, a kovetkezo fokozatok bemenetet kell izgatnod az ujjadal. A RSN bemeneteit es utana a SVI bemeneteit. Ha meg mindig megmarad a hiba, kosd at a rele erintkezoit- ezek is szoktak galibat okozni. Vigyazz nehogy a ket csatornat zard rovidre. Sok sikert. Udv.
(#) hszuzz válasza pika75 hozzászólására (») Máj 5, 2018 /
 
Köszi,megpróbálom persze sose csináltam ilyet.Nő vagyok és teljesen amatőr.
(#) doktor válasza hszuzz hozzászólására (») Máj 6, 2018 /
 
Szia!
Szerintem, ezt a hibát inkább bízd hozzáértő szakemberre.
Nincs meg hozzá a felkészültséged, gyakorlatod.
(#) patkany hozzászólása Jún 10, 2018 /
 
Sziasztok!

Van egy SE-A900S Reference végerősítő és egy SU-C800U kontroll egység készülék együttesem.
Olyan bajom van, hogy nincs meg a kontroll egység és a végfok összekötő kábel, így a kontroll egységet nem tudom használni. Ugyan beszerezhető ebay-ről, uszkva 10 00HUF ellenében. Kapható hazai forgalmazásban is mint audio - videó átjátszó kábel, 8000HUF. A helyzet nem sokkal jobb. Bár egy igen exkluzív erősítő, egy kábelre nem szívesen költenék ennyit!
Ellenben kb. tizedéért lehet kapni 6 pólusú mini din kábelt.
Kérdésem a következő: az eredeti kábel két dugóját ha egymás mellé teszem (szemben állva velük) a lábkiosztás egyforma, vagy "fordul" valahol a kábel, illetve kiváltható egy mezei 6 pólusú mini din kábellel?
A hozzászólás módosítva: Jún 10, 2018
(#) kolko hozzászólása Jún 13, 2018 /
 
Hello! Nagyon előnytelen helyre tudok csak tenni egy Panasonic HE-90 erősítőt (nem marad felette hely, csak alig 1 cm), ezért szeretném állandóra bekötni a ventit benne. A kérdésem, hogy honnan érdemes ehhez feszültséget lopni a ventinek a készülékházon belülről? Gondoltam valami relé húzza meg adott őmérséklet érzékelése felett, de a relét nem találtam meg. Vagy vaksi vagyok, vagy máshogy van megoldva. Van multim, nyilván nem ügy rámérni ide-oda csak ha mód van rá extra audio zajt vagy egyéb gondod nem szeretnék generálni. Ez egy toroidos táppal szerelet MOSFET-es végfok és fűt tisztességesen. A venti viszont elég halk típus, szóval úgy saccolom 5-12V között bármekkora fesz megtenné neki, az áramfelvétele nem számottevő, tán 300mA ha 12V-on forog, úgy emlékszem, mindegy, ha ügydöntő lenne az áramfelvétel akkor majd rámérek, hogy a vonatkozó feszen elért fordulatszám mellett mennyi. Van ötlet, hogy hol lehet stabilan olyan 6-8V közötti fesz, amit meg lehet vámolni egy kis áramocskával?
(#) kolko válasza kolko hozzászólására (») Jún 14, 2018 /
 
Találtam itthon egy régi telefontöltőt, amiről pont jó fordulaton megy a venti. Bőven elfér házon belül. Lehet inkább egy relét pöttyözök oda valahová, hogy standby alatt ne kapjon 230V-ot ez a töltő amit benne hagyok egy kábelkötözővel a erősítőben azt ennyi, majd megy arról. Nem vakarózom rajta. Amúgy jól elbeszélgettem magammal
(#) vipviform hozzászólása Júl 28, 2018 /
 
Sziasztok, kaptam egy Technics SA R-40-es Casette Receivert. Minden működik és szépen is szól, de a kazettás deck mechanikusan /gondolom szíjak/ elfáradt, alig mozdítja meg a szalagot. Valaki szedett már szét ilyen cuccot, lehet még cserélni a szíjakat?

Előre is köszi...
Következő: »»   25 / 33
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem