Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Gázkazán vezérlő hibák
Lapozás: OK   203 / 292
(#) nandor zsigmond válasza balazs69 hozzászólására (») Máj 20, 2018 /
 
Nézd meg ha rövidre zárod a készüléket úgy indul e.ha igen akkor gondolkozz más vezérlőkről.
(#) cxaba válasza balazs69 hozzászólására (») Máj 21, 2018 /
 
Üdv!
Nem, de azért már azt is megprobáltam forditva is. Arra gondolok hogy a gáz aratura van lezárva amelynek cimkéjén ez áll; B-NR 8 747 003 371
CE-0085 AQ 0803
GRUPPE B,RO 60mbar
a deknibe öntve pedig; BOSCH CE 426
START + -
MAX + - ezek egy müanyag kupakkal levennak zárva.
Hogy ez a hibás, vagy a vezérlése, nemtudom?
A segítséget továbbra is tisztelettel fogadom. Csaba
(#) VIM válasza cxaba hozzászólására (») Máj 21, 2018 /
 
A fúvókákat is ki tudtad takarítani, mert ha nem, az is okozhat láng leszakadást ami ugyancsak ionáram vesztést okozhat. A hibakód az mindenképpen ezt jelzi. Az más kérdés, hogy valóban nincs az elektródánál mérhető érték vagy a mérőáramkör hibásodott meg. Ez utóbbi nem volna szokványos ettől a készüléktől ... bár mostanság semmi sem kizárt.
A hozzászólás módosítva: Máj 21, 2018
(#) cxaba válasza nandor zsigmond hozzászólására (») Máj 21, 2018 /
 
Üdvözletem!
A távvezérlőt és a külső hőmérséklet érzékelőt?
(#) cxaba válasza VIM hozzászólására (») Máj 21, 2018 /
 
Tiszteletem!
Én úgy találom hogy élégé tiszták, a düzniknet nem néztem meg. Ha ionizáció a lángon át jönn létre akkor itt nem is lehet mert egyáltalán láng nics, mivel hogy nem gyul be. Bekapcsolásnál indul a szellőztető ventilátor, egy kis idő, adja a szikrát, nemgyúl be, s utána a kijelzőn megjelenik az ,,EA,, kód.
A hozzászólás módosítva: Máj 21, 2018
(#) VIM válasza cxaba hozzászólására (») Máj 21, 2018 /
 
A szivattyú az kimaradt a sorból ... az is beindul de nem ad gázt a főszelep? Talán a presszosztát nem áll át és az nem engedi kinyitni a főszelepet. Azt ki tudtad tisztítani? A csövecskéket ha kitisztítottad, majd oda dugd vissza amelyik kimenetről lehúztad, mert különben nem lesz jó.
(#) nandor zsigmond válasza cxaba hozzászólására (») Máj 21, 2018 /
 
Igen a készüléken ahol csatlakoznak az érzékelő végei,Az gyárilag is először kis U alakú vez.darabbal van rövidre zárva.Le kötöd ideiglenesen őket és ott zárd rövidre.és indítsd .Ha ezek után is le áll hibára az láng leszakadás.
(#) cxaba válasza VIM hozzászólására (») Máj 21, 2018 /
 
Elnézést, valóban kimaradt a szivatyú de az is indul, a preszzosztátot nem néztem és az égőt sem szedtem szét, de szétszedem s megtisztítom alaposabban.
Tisztelettel Csaba
(#) cxaba válasza nandor zsigmond hozzászólására (») Máj 21, 2018 /
 
Köszonöm,
Memegnéztem, rövidrezárva sem gyújt be. Szeretném itt megjegyezni hogy az érzékelők végei a TA211E kapocs pontjaira jönnek. A TW2 végei a 3-4-re, a külsőhőmérséklet érzékelő végei az A- F-re, ha esetleg ez valamit változtat?
A hozzászólás módosítva: Máj 21, 2018
(#) VIM válasza cxaba hozzászólására (») Máj 21, 2018 /
 
Akkor ha gondolod először a presszosztáttal kezd, mert az nagyon gyanús .... ha tudnál róla feltenni képet vagy ha tudod, hogy melyik oldalon kell belefújni ahhoz, hogy átálljon ha a kapcsolójával lenne probléma.
(#) JZoli válasza cxaba hozzászólására (») Máj 22, 2018 /
 
Én egyszerűbb dolgokkal kezdeném az ellenőrzést, ha be sem gyújt! Van egyáltalán gáz? Nincs elzárva a kazán gázcsapja? Ha ezek rendben akkor jöhet a kazán tüzetesebb átvizsgálása. Viszont, úgy érzed hozzá tudsz nyúli biztonsággal a gázszelepekhez? Ez nem gyerekjáték! Ha érzel magadban ennyit akkor meg kellene mérni, hogy a gázszelep egyáltalán kap-e áramot, ha igen akkor akár le is tapadhatott a membránja. Némi kocogtatás, ha ez nem segít szétszedés segít. Ha nem kap áramot akkor viszont valamelyik érzékelő, vagy mint előttem VIM kolléga írta a presszosztát lehet rossz. Ha ezek rendben vannak akkor sajnos vezérlőpanel hiba valószínűsíthető, de ez a legrosszabb eset.
Szerintem egyszerűbb lenne hívni egy gázkészülékszerelőt, mert neki vannak pótalkatrészei, na meg tapasztalata is, így gyorsabb lehet a kazán javítása is.
(#) cxaba válasza VIM hozzászólására (») Máj 23, 2018 /
 
Tisztelet és elnézést a késésért, az én érdekem hogy minél hamarabb meg legyen, de alig van időm magamra. A kazán gázbemenete előtti nyomásszabályozót megnéztem, átengedi a gázt, de nem mértem, ez olasz nyomásszabályozó, gondolom valahol tovább van gond. Itt mellékelem a képeket, talán közelebb kerűlünk a megoldáshoz. Köszönöm és továbbra is szivesen fogadom a segítséget.
(#) cxaba válasza JZoli hozzászólására (») Máj 23, 2018 /
 
Tisztel Zoli,
Köszönöm a jóakaratot, gáz van, nincs elzárva, sajnos, tüzetesebb vizsgálatra van szükség, a gázszelepen (armatúra) ha ugyan arra gondolok?? megmértem a feszültségeket és az előbb feltett ábrán az eredeti jelzések fölött fel tüntettem. Ha esetleg a nyomás különbség kapcsolóról (228) van szó, ott nincs feszültség és nyitott állapotban van, igaz hogy nyitva volt az égéstér is. Hátha szerelő hívása nélkül, a társaság segítségével sikerülni fog. Szívesen fogadom további segítségüket. Üdvözlettel Csaba
(#) zoszka válasza cxaba hozzászólására (») Jún 3, 2018 /
 
A gázszelep 3 tekercse közül a biztonsági mágnesszelepe szokott meghalni, ha egyébként a 24V megvan rajta induláskor. Ha szikráztat, akkor minden biztonsági teszten átmegy, csak a szelep nem nyit, vagy nincs gáz.
A hozzászólás módosítva: Jún 3, 2018
(#) cxaba válasza zoszka hozzászólására (») Jún 3, 2018 /
 
Hívtam szerelőt és kiderítette, hogy az időszakos vizsgálatot végző szaki a dűzninyomást nagyon a határértékre állította és azért zárt le. Az elektronikai részét nem vizsgálta, holott én mondtam és gyanítottam, mert az egész műszerfalon lévő kijelző villogott mikor meghibásodott és most is csk úgy megy, ha a TA211-E szabályozó dugaszléce levan húzva. Nem tudom, hogy a panelen van a baj, vagy a szabályozók a hibások? Ehhez is szívesen fogadom a további segítséget. Előre is köszönöm.
(#) molnarp hozzászólása Jún 12, 2018 /
 
Sziasztok!
A bal oldali kék potinak mi a szerepe a begyújtáskor és hogy kell helyesen beállítani?
Ha lejjebb veszem lágyabban gyullad be és van hogy a jobb égősor nem mindig gyullad be.
A hozzászólás módosítva: Jún 12, 2018

image.jpeg
    
(#) Sebi válasza molnarp hozzászólására (») Jún 12, 2018 /
 
A lángmodulátor szelep vezérlésének reagálási sebessége (felirat szerint).
A mellette lévő a minimum érték - avagy lángmagasság.
Mivel a mod.szelep mindkét égősorra egyforma hatással bír, gyaníthatóan a nehezebben gyulladó soron némi keresztmetszet-csökkenés lehet (Pl. kosz).
A hozzászólás módosítva: Jún 12, 2018
(#) molnarp válasza Sebi hozzászólására (») Jún 12, 2018 /
 
A piezzo a bal égősornál van, nem lehet hogy azért gyullad be könnyebben?
Ezt a szelepvezézrést miért és hogy kell belőni?
(#) bgeo74 hozzászólása Jún 28, 2018 /
 
Sziasztok !
Segítséget szeretnék kérni tőletek, egy Saunier Duval Themafast f25 e-hmod turbós kombikazán vezérlőpanel hibájával kapcsolatban.
Az eset a következő:
- A kijelző panelen semmi életjel.
- A vezérlőpanel nagyfesz kapcsolóáramköre, túlfeszt kapott.
- Olvadó lomha-biztosíték elment (630mA)
- Biztosíték csere után, villanás TOP243YN tápfesz kapcsoló IC elfüstölt.
- A panelen műszerész kicserélt jó pár alkatrészt.
- Beszerelés után, indítás. F17 hiba (fesz.170V alatt), mindent kapcsolt kivéve a gyújtást nem.
- Az egyik tekercs gyanús volt a 0,3 ohm-os ellenállásával a panelon, csere történt de újra elszállt a panel.
Kérdésem a következő, az új vezérlőpanel beszerelése előtt mit vizsgáljak át legfőképpen a kazán nagyfeszültségű eszközein ?
-Testzárlatot nem mértem azaz nincs zárlat.
-Ventilátor+szivattyú külön megtáplálva jól működik (230V)
-HMV előfűtőszál ellenállása:1.785 Kohm
-Gyújtótekercs primer ellenállása:0.922 Mohm, szekunder:170.8 ohm
Azért kérdezek, hogy az új panelt el ne küldje valamelyik eszköz ha hibás.
Az utóbbi időben magasabb a feszültség a környéken 243-247V között ingadozik, de mértem már 256 V -ot is!
A segítséget jó ötleteket előre is köszönöm !
(#) HunHam hozzászólása Jún 30, 2018 /
 
ZR18 Cerastar Eb hibát jelez. Az egész úgy jelentkezett hogy nyáron elkezdett fűteni és nem a melegvizet fűtötte fel. Most épen csinálja a melegvizet de a hibajelzés nem törölhető. A gyártó kártyát nem javít vajon van szakember vagy rajz az országban aki foglalkozik ezzel?
(#) VIM válasza HunHam hozzászólására (») Jún 30, 2018 /
 
Szia! A hibajelzést azt a főkapcsoló I-II-I vagy a II-I-II állások után a hibatörlőt működtetve sem törölhető? A lángőr elektróda volt már cserélve?
(#) bsd_szerviz válasza bgeo74 hozzászólására (») Júl 5, 2018 /
 
Semmit ted be nyugodtan, men fog.
(#) bgeo74 válasza bsd_szerviz hozzászólására (») Júl 9, 2018 /
 
Köszönöm a választ. Működik ! Egy túlfeszvédőt kapott a konnektor remélem hasznos lesz !
(#) Petya4891 hozzászólása Júl 12, 2018 /
 
Üdv mindenkinek!
Olyan problémám van, hogy nem melegít a cirkónk (saunier duval semia semia c24f). Elindul, a szikrát adja próbálozik de semmi majd jön a villogó piros fény. Szerelő volt kinnt, gáz jött a szelepig majd mondta, hogy valszeg gázszelep hiba ami 70000 és/vagy vezérlés ami még 50 plusz munkadíj, majd jó estét kívánt és távozott mondván keres holnap, ez volt hétfőn. Nem a nagy ő hogy éveket várjak rá, így itt próblozom: szedjem e le a gázszelepet kipucolni hátha valami szennyeződés van benne, vegyek jófogáson talált szelepet és cseréljem ki, vegyek boltba és cseréljem ki ami a szelep árát tekintve sokkal drágább, vegyek e inkább vezérlőpanelt hátha az a rossz bár azt nem nézte meg, hívjak e egy másik szakit amivel annyi a gondom, hogy normális, megbízható nem aranyárban dolgozót nem ismerek?! Válaszokat előre is köszönöm.
(#) Sebi válasza Petya4891 hozzászólására (») Júl 12, 2018 /
 
Az a kérdés, szakmailag mennyire vagy felkészült?
Ki lehet szerelni a szelepet és asztalon vizsgálni, illetve a vezérlő panelen lekövetni, hogy melyik relé kapcsolja. Ez utóbbi - a relé hibája a panelen - valószínűbb.
(#) blasz válasza Petya4891 hozzászólására (») Júl 12, 2018 /
 
Szia én vettem szelepet használtat és azóta minden jó.A vezérlő panelon meg át kell nézni minden kondit,a FÓLIÁKAT is nekem egy fólia csinálta az első galibát,eltünt a kapacitás fele.
A hozzászólás módosítva: Júl 12, 2018
(#) Petya4891 válasza Sebi hozzászólására (») Júl 12, 2018 /
 
Inkább azt írom semennyire. Ezt a relét ki lehet cserélni, illetve hol lehet beszerezni?
(#) Petya4891 válasza blasz hozzászólására (») Júl 12, 2018 /
 
Honnan tudom, hogy hibás a kondi meg a fólia(nyákfólia?)? Ami a leginkább aggaszt, hogy a szerelő ezekkel a lehetőségekkel nem is foglalkozott, vegyek újat aztán kész, közben meg lehetséges, hogy sokkal kissebb a baj, vagy teljesen más irányba kéne elindulni!
(#) Sebi válasza Petya4891 hozzászólására (») Júl 12, 2018 /
 
Előbb meg kellene állapítani a hibát: egy relé elég könnyen kimérhető. Elég széles a típusválaszték, a panelbe ültetni csak ugyanolyan lábkiosztásút lehet.
Egy próbaizzót téve a mágnesszelep kimenetére (párhuzamosan a szeleppel egy varrógéplámpa - 10..15W) látható lenne a relé működése.
Ha egyáltalán nem vagy otthon az elektronikában - ahogy a gázszerelő sem - nem tudod mit nézegess a panelen...
(#) Petya4891 válasza Sebi hozzászólására (») Júl 12, 2018 /
 
Megpróbálom kideríteni mi lehet. Te nem tudnád megnézni (nem ismerlek, lehetséges, hogy szerelő vagy?!)? Digitális multiméterrel meg lehet mérni?
A hozzászólás módosítva: Júl 12, 2018
Következő: »»   203 / 292
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem