Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Videomagnó problémák
Lapozás: OK   47 / 64
(#) bbb válasza CHZ hozzászólására (») Máj 8, 2018 /
 
Tessék.

A szürke dzsuva rajta a ragasztó, amit rákentem és várom, hogy száradjon.
(#) bbb válasza bbb hozzászólására (») Máj 8, 2018 /
 
Úgy tűnik ez a ragasztó nem vált be, ehhez a műanyaghoz nem akart hozzátapadni normálisan. Következő ötletem, hogy a fogakba egy-egy vékony acéltűt szúrok be a hiányzó részbe és arra építem fel a kétkomponensű epoxy ragasztóból a kitöltést.
Ezt a ragasztót használtam volna hozzá, ez nem tapadt meg.

Esetleg valakinek van tapasztalata abban, hogy ezt az alkatrészt lemásolni hogyan lehetne (szilikon öntőforma és hasonlók)?
(#) attika válasza bbb hozzászólására (») Máj 8, 2018 /
 
3D kinyomtatva?
(#) bbb válasza attika hozzászólására (») Máj 8, 2018 /
 
Pár gondom van csak vele.
1. nincs saját nyomtatóm, így kísérletezgetni nem tudok
2. ahol csinálták nekem a kis fogaskereket, az az anyag porlik, törik
3. le kell modelleznem hozzá (ez a legkevesebb, de pontosnak kell lennie, mert ez a kar egy rendszer része, ahol több alkatrésszel is kapcsolatban van)
4. nem éppen olcsó a nyomtatási szolgáltatás, összemérhető akár a nagyobb kiszerelésben kapható szilikon + műgyanta anyagköltségével

Ezzel együtt nem zárkózom el a dologtól, ha van, aki tud benne segíteni és értelmes áron össze tudjuk hozni megfelelő minőségben.
(#) bbb válasza bbb hozzászólására (») Máj 9, 2018 /
 
Sikerült szervízfüzetet találni a készülékhez, és abban megtaláltam az alkatrész számát is, már csak a beszerzése kérdéses...

Panasonic VXP1339 a cikkszáma, de itthoni beszerzési forrást még nem találtam hozzá. Német forrás lenne, de onnan 20 euro a minimum, s hozzá még 7 euro posta - egy rakás alkatrészt össze kellene még válogatnom hozzá, hogy kijöjjön ez az összeg. A finn forrás pedig 19 euro postáért küldené...
(#) CHZ válasza bbb hozzászólására (») Máj 9, 2018 /
 
Megnéztem bontható mechanikákat, sajnos nincs ilyen...
(#) bbb válasza CHZ hozzászólására (») Máj 9, 2018 /
 
Azért köszönöm!
(#) bbb válasza CHZ hozzászólására (») Máj 26, 2018 /
 
Sikerült vennem két Panasonic VHS videomagnót, amiben szintén K mechanika van. Ezekből kitermeltem a szükséges alkatrészt, s most egy fél napi kínlódás után - ahhoz, hogy jól be tudjam állítani, darabjaira kellett szednem, s mindent úgy összerakni, hogy a helyére kerüljön, nem egyszerű mutatvány még két donorral se, amikről lenézhető pár alkatrész pozíciója. A végén mindig F03-as hibát dobott a készülék, amihez van pár ötlet, hogy mit kell állítgatni, s miután végigjártam a lépéseket, most működik a készülék

A donorok megmaradt részeit (vagyis a komplett videomagnókat mechanika nélkül) ingyen viheti, akinek kell, ezt be is írtam a megfelelő topikba.
(#) CHZ válasza bbb hozzászólására (») Máj 27, 2018 /
 
Ügyes vagy, gratulálok!
Valóban nem egyszerű összepakolni, de ha a jelzéseket megértjük, sokat segíthet.
(#) bbb válasza CHZ hozzászólására (») Máj 27, 2018 /
 
Azért nem teljes az öröm, bedigitalizáltam egy két órás kazettát, majd amikor vissza akartam tekerni vele, akkor kiállt F03, majd F04 hibára. Ez éjjel volt, így hagytam pihenni most reggelig, amikor is bekapcsolás után kiadta a benne lévő kazettát, igaz a szalag egy picit kilógott belőle (éppenhogy, de kilógott, kb. fél tekerést kellett kézzel tennem, hogy kiegyenesedjen). Gondolom felmelegedés után az, hogy hagytam lehűlni, segített neki.
De jó lenne még ezt a hibajelenséget is megoldani valahogy, s akkor teljes lehetne az örömöm
(#) CHZ válasza bbb hozzászólására (») Máj 27, 2018 /
 
Első javaslatom, mechanikán lévő forgókapcsolót tisztítsd ki.
(#) bbb válasza CHZ hozzászólására (») Máj 27, 2018 /
 
Egyszerűbb most szétszedés nélkül az a megoldás, hogy egy másik videoval tekertetem vissza a kazettákat, ezzel meg stop gomb után kiadatom, így nincs galiba
Ezzel együtt, köszönöm a tippet!
(#) pimpoka hozzászólása Máj 27, 2018 /
 
Szervusztok! Egy Philips VR 570 videomagnom sokáig nem volt használva és sajnos egy hőtároloson volt de nem közvetlen rajta. Mindig kidobja a kazettát. Szakász azt mondta, hogy a tengelyen meglazult a fogaskerék de ő megcsinélta. Most igaz, hogy visszaadja a kazit de nem tekercsel végig. A másik ilyen gép pedig igen. (elötte a kazit sem adta vissza csak kézzel tekerve a fogkereket). kétszer háromszor visszatéve a kazit rendessen lejátsza a műsort. Digizni szeretnénk a multunkat ezért kérem a segítséget. Köszi.
(#) CHZ válasza pimpoka hozzászólására (») Máj 27, 2018 /
 
Szia!
Szerintem turbo drive fogaskerék hibásodott meg, ragasztással nem lehet javítani, cserélni kell.
(#) RockFonok válasza Massawa hozzászólására (») Máj 29, 2018 /
 
Még utoljára zavarlak a videomagnómmal.

Ma meg pucoltam a fejeket görgőt stb, gyógyszertári alkohollal, vissza raktam a videomagnó tetejét stb. Be raktam egy olyan kazettát amit szépen lejátszót LP felvételűt, de most ott is futott a kép mint állat, be raktam még egy kazettát meg olyant is csinált mintha már meg lett volna gyűrve a szalag és torz hang volt, úgyhogy megint szedhetem széjjel a magnót, megint meg pucoltam, most kicsivel jobb lett, ugrál a kép kicsit, egyiknél még most is csinálja mintha ha be lenne gyűrve a szalag és torz hang van, de ha nyomok egy stopot és újra lejátszást akkor néha sikerül utána már lejátszania normálisan.

De szerintem igazad van amit mondtál hogy láttad pár szalagomat hogy lazák és a szalag két szélén lehet látni pontokban a szalag hibát. Ez elég sok szalagnál észre vesszem amit le játszok a magnóval, szerinted a magnó csinálja ezeket a szalagokkal mert nem jó a szalag vezetés? Amelyikre szoktam felvenni az a szalag jó, gyönyörűen lejátssza. Ma annyira meg pucoltam a fejeket görgőt stb hogy minden piszok eltűnt róla, most olyan tiszta mintha új lenne.
Fejek most nagyon tiszták lettek, de sajnos nem 100%-k a szerencsém, de mos már azért jobb mint volt az első tisztításnál. Szerinted mint csináljak a szalag hibás kazettákkal amiket láttál amit mutattam még képen? Dobjam ki őket? De valamelyik közülük szépen működik.

Vagy a gyógyszertári alkohollal kell várjak még 1-2 napot hogy jó legyen a lejátszás?
(#) RockFonok válasza Massawa hozzászólására (») Máj 30, 2018 /
 
Szintén nem tudja visszapörgetni a kazettákat, szerencsére van a családban még egy videomagnó amivel visszatudom pörgetni őket. Múlthét előtt digitalizáltam családi AKAI kazettát 1992 felvételt, alig akarta ki adni a kazettát, azt hittem már mindig azt csinálja az egyik vége videomagnó tetejéhez ér a másik meg lent maradt és vissza megy és kezdte előröl. Meg a REW gomb se mindig működik a magnón.

Nem tudom ezeket a sok hibákat amiket le írtam a videomagnómról régebben is, mennyiért lehetne meg csináltatni. Szerinted?

6 db címkét raktak a videomagnómra a szervizekben, mert már 6x volt szervizben.
(#) Massawa válasza RockFonok hozzászólására (») Máj 30, 2018 /
 
Ha már 6x volt szervizben akkor érett a kukára. Vagy eleve vacak a konstrokcio vagy rossz anyagokbol van amik megkoptak. Ezt javitani nem lehet. Ezen minden joindulatu szervizes talán eltölt néhány orát megprobálja a lehetetlent.
Te sem leszel jobb helyzetben. Ha nagyon kell, még kis szerencsével lehet ujat venni, azzal mielöbb digitalizáld be a régi kazettákat, mert azok is leirásod alapján kukaérettek. ( ha a széle hullámos vagy sérült be se tedd a gépbe, mert oda szokott ragadni a kosz és az viszi be a magno kényes részeibe.)
Sajnálom.
(#) bbb válasza RockFonok hozzászólására (») Máj 30, 2018 /
 
Szia!

Egy dolgot nem értek. Ha ennyit küzdesz ezzel a géppel és már megint szervizbe vinnéd sokezer forintért - miért nem veszel jófogáson, vaterán, vagy hasonló helyen egy működő videomagnót gombokért? A sima VHS videomagnókból 2-3000Ft körül csodálatosan működő márkás példányokat találhatsz.

Én most, mint korábban írtam, kettőt is vettem 2-2000Ft-ért, mindkettő Panasonic volt, az egyik tökéletes állapotban, a másikra csak kis tisztítás kellett volna a tökéletes állapothoz, de nekem csak alkatrésznek kellettek. Viszont ilyen gépekből van még fent a jófogáson dögivel.
(#) RockFonok válasza bbb hozzászólására (») Máj 30, 2018 /
 
Tescoba vettem 2005-ben.

Sajnálom ki dobni, de sajnos ez van.
2012-ben a szervizbe cseréltek benne görgőt 24 000 Ft-ért, de ott se tudták meg csinálni az LP hibát, csak annyit mondott kicsit állitott a fejen.
A görgőn látszik két fehér csík ahol a szalag két széle van, lehet már kopásnak indult?
A fej dobon meg van pár folt, ami nem jön le.
(#) bbb válasza RockFonok hozzászólására (») Máj 30, 2018 /
 
Küldtem privát üzenetet egy rakás linkkel. Szerintem bármelyikkel jobban jársz, mintha ezt próbálnád életre verni.
(#) BereczkiJ hozzászólása Aug 1, 2018 /
 
Sziasztok!
LG videomagnóm van. A videodoktor kiírta kijelzőre, hogy a videofej piszkos, tisztítása szükséges. Én meg tudom-e tisztítani, ha igen akkor hogyan kell? Előre is köszönöm a segítséget.
(#) kadarist válasza BereczkiJ hozzászólására (») Aug 1, 2018 /
 
Szia!
Szöszmentes törlővel és valamilyen alkohollal könnyedén megtisztíthatod te magad is. Videók a tisztításról.
(#) RockFonok válasza Massawa hozzászólására (») Szept 18, 2018 /
 
Tévedtem nem 6x volt szervizben, hanem 5x, a videomagnó hátulján meg néztem ma a papírcímkéket.

Ma széjjel szedtem és láttam hogy a vezetőtüske nagyon kicsit görbe és hegyes, eddig észre se vettem. valószínűleg azért nem áll jól benne a kazetta.
Milyen gondokat okoz a vezetőtüske?

Némelyik LP felvételű kazettát tökéletesen lejátssza, és felveszi.
De ha LP móddal nem foglalkozok tovább, csak ezekkel:
Ki adja a kazettát, be vegye a kazettát, szépen álljon benne a kazetta, tudja elejére pörgetni a kazettát még képpel is, letört pörgető gomb visszarakása vagy csere hogy a videomagnón is lehessen visszapörgetni a kazettát az elejére mert nehezen működött a pörgető gombja mer előbb utóbb le akart törni, szalag szélét ne cakkozza rongálja?
Szerinted mennyibe kerülne a szervizben?

Tudom mondtátok hogy vegyek használtan, de én csak az enyémet szeretem, és ebben is bízok mert én vettem újan, ha nem lehet meg csináltatni akkor ennyit videomagnókról.
(#) RockFonok válasza Massawa hozzászólására (») Szept 22, 2018 /
 
Erre gondoltam.
Ez van meggörbülve: VHS
(#) aramis hozzászólása Okt 9, 2018 /
 
lg videó doktor magnó miért nem indul. kazetta ki be de a fő motor nem indul. sos tisztelt szerelők. csak egy kis halvány remény
(#) aramis hozzászólása Okt 10, 2018 /
 
Sziasztok. Majdnem uj video FUNAI. fiokban tartott 4 éve most van másodszor üzemeltetve hang persze nincs már csatlakozva eurocart 3 db is cseréltem mi lehet a baja
(#) baldman81 hozzászólása Nov 10, 2018 /
 
Sziasztok!

Segítségetekre lenne szükségem PHILIPS VR632 tip. videómagnó kijelzőjén "GESICHERT" felirat olvasható, bármely gombra (taszt+táv) megnyomása után is dobja!
Tudja valaki mit jelent ez a hibaüzenet?
Táp átkondizás, repedt forrasztásokon túlvagyok!
Előre is köszi!
A hozzászólás módosítva: Nov 10, 2018
(#) kadarist válasza baldman81 hozzászólására (») Nov 10, 2018 /
 
Szia!
Valami elem vagy akkumulátorproblémát rebesgetnek a lengyelek. Bővebben: Link.
(#) baldman81 válasza kadarist hozzászólására (») Nov 10, 2018 /
 
Szia!

Ezen már sajnos túl vagyok, feszültségek okésak, CR2032 cserélve, se sajnos csak euz dobja bármely gombra!
(#) BereczkiJ hozzászólása Nov 20, 2018 /
 
Sziasztok! GCR-300CX set top box alkalmas-e antennáról történő vételre? (Mindig TV ingyenes adásai) Előre is köszönöm.
Következő: »»   47 / 64
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem