Fórum témák
» Több friss téma |
Sajnos ezek a feszültségek nincsenek meg, szinte csak az akkumulátor feszültsége van.
![]()
Akkor nincs mese, le kell szedni megnézni. Kefék, csúszógyűrűk, leszáradt forrasztás, esetleg elszállt egy dióda. Akkor meg már megér egy teljes felújítást, csapágycserével, mert még mindíg töredéke, mint az új.
Helló! Leveszed a negatív sarut az akkuról,ha jó a generátor akkor a motor forog tovább. Ha nem jó meg áll a motor. Az egyik motorszerelőtől hallottam.
Ha a fogyasztás több, mint amennyit a generátor szolgáltatni tud, akkor is leáll az autó, hiába jó a generátor.
Hú olvasom itt ezt a sok okosságot. Ha a motor jár és a generátor működik le ne vedd az akut róla ha nem akarod a generátort tönkretenni.
Szia! Nem írtad meg, hogy milyen kocsi akkujáról van szó. Talán kiderült volna vagy kiderül, hogy a feszültség szabályzóval vannak gondok, azért nincs töltés avagy gerjesztése a generátornak.
![]()
Nézz körül a neten, vannak DCA képességű lakatfogók is, kicsit drágábbak, mint a csak ACA-val rendelkezők. Nem tökéletes, mindig nullázni kell, de sokszor hasznos. Ahogy Proli írta, másképp működik.
Bocsánat.
![]() ![]()
Ma volt szerelőnél az autó szerencsére nem generátor gondja volt, hanem ékszíj. Most tökéletes a töltés. Köszönöm mindenkinek az ötleteket!
![]()
Egy gondolat az ékszíj témához. Éltalában, ha nagy áramra van szüksége az akksinak, azt kéri a generátortól, ez annyira be tudja terhelni a motort, hogy visítással válaszol az ékszíj, ha nem elég feszes. Ebben az esetben, csak 1 gond van, habár a fém a keményebb, a gumi képes elkoptatni még a legkeményebb acélt is, erre példa pld a Zsigulik kanyar stabilizátor rúdja, ami a gumi támasztás körül, veszít a kerületéből. Jelen esetben a sok, vagy folyamatos megcsúszás, elkoptatja a gen ékszíjtárcsáját is, amiért egyre feszesebb ékszíjjal lehet csak "csúszásmentessé" tenni, ami viszont a csapágynak nem tesz jót.
Valamint az ékszíj is meg tud "kövülni"...
Ebben lehet vitatkozni. Dieselnél számtalanszor alkalmaztam azt a módszert, hogy idegen jó akksival indítom és járó motornál, bekapcsolt helyzetfénynél kicserélem az akkumulátort. Benzinesnél is működött, de ott ritkábban kell ezt a módszert használni.
Még annyit hogy az ékszíj képes annyira elkoptatni az ékszíj tárcsát, hogy az ékszíj már nem a tárcsa oldalain fekszik fel, hanem a horony alján. Na ilyenkor már szinte lehetetlen csúszásmentessé tenni. Cserélni kell a tárcsát.
Sajnos igazad van , mondta a szerelő is, hogy a tárcsák elég rossz állapotban vannak.
![]() ![]()
Ilyenkor az ember aki szereti az elektronikát, persze azonnal arra gondol , hogy elektromos hiba van.
![]()
Ne csüggedj, az enyém 21, s ragaszkodok hozzá! Olcsóbb egy tárcsa!
![]() A hozzászólás módosítva: Ápr 19, 2018
Pontosan! Ilyenkor már nyikorogni sem tud, olyan kicsi a felületen, a felfekvés, hogy meg tudna nyikkanni.
Sziasztok! Tudja valaki mi az oldószere ennek a fajta műanyagnak, ami az akummulátorház??? Forrasztani ragyogóan lehet nem túl forró pákával, ragasztani viszont nem birom.
Nem tudom mi a célod a ragasztással de nem fog sikerűlni, hiába fogsz itt bármi féle tanácsot kapni. Ha repedt vagy törött forró levegővel és pálcával javítható.
Igen, mint írtam egy cellát, aminek véletlen elszállt a teteje, 200W-os pákával sikerült javítanom. Epsom Salt -al próbálok regenerálni munka akkumulátort, aminek nem levehető a teteje, már rájöttem egyszerűbb lett volna megfúrni a tetőt, de az egészet lekapta, s most szeretném vissza rakni.
Ragasztani főleg ha már savas nem fog sikerülni. Hegeszteni (összeolvasztani) sikerülhet, de forró levegővel és müanyag pálcával lehet eredményes.
Mitől megy tönkre?
Na most ezt a kérdést nem értem. Ha az akkura gondol, hát az sokmindentől tönkre mehet. Öregedés, kiszáradás, lemerítés, túltöltés, megfagyás stb.
A hozzászólás módosítva: Ápr 27, 2018
Szerintem erre a mondásodra reagált:
Idézet: „Ha a motor jár és a generátor működik le ne vedd az akut róla ha nem akarod a generátort tönkretenni.”
Járó motornál ugyanis az akkumulátor egyszerű fogyasztóként viselkedik. Ha ezt eltávolítják üzem közben akkor egy rövid időre a feszültség a normális 14V-ról 20 fölé is ugorhat, ez pedig gyakorlatilag bármilyen elektromos alkatrészt tönkretehet pillanatok alatt is, de leginkább a diódahídnak szokott odabaxni. Ha nem is tette rögtön tönkre, nem tett jót neki...
A generátorra gondoltam, hogy az mitől megy tönkre ha járómotornál leveszem az akkumulátort?
A feszültség szabályozónak nem az a dolga, hogy ne lépje túl a 14 V-t? Nem egyszer cseréltem akkumulátort üzemelő motornál, amikor bikázni kellett mert a saját akkumulátor tönkrement. Semmi nem ment tönkre.,
Sziasztok.Mi a magyarázata annak, hogy ha egy 12v-os 7 Ah akkura egy dc motort kötök, a feszültség leesik 11 v-ra, míg , ha ugyanezt a motort egy 12v,50Ah-os akkura kötöm, akkor a feszültség kb 12,5 volt,tehát nem esik le, a motor is gyorsabban pörög mint az előző esetben.Jelzem , hogy a kisebb amperos akku feszültsége terhelés nélkül annyi mint a nagyobb akkué.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |