Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Vitatkozzunk! / Beszéljük meg!
Moderátorok által fokozottan megfigyelt, és moderált topik! Kulturáltan, egymást észérvekkel meggyőzni vágyók témája!
Lapozás: OK   71 / 109
(#) otvenkilenc válasza Triger hozzászólására (») Jún 1, 2018 /
 
Nyilván ha ilyen közel van akkor nem látja a lámpáim, De nem ez a jellemző Kicsit sarkított, hogy világos legyen a helyzet, de volt olyan nem egy hogy túl közel volt. Na akkor jeleztem látta a féklámpáimat mert rögtön satuzott, és tartotta a követési távolságot. Én az ilyet nem kezelem úgy ahogy te. Ha rám jön akkor nyilvánvaló gonosz szándékból mert senki nem akadályozta meg abban, hogy megelőzzön. Csupán szórakozásból teszi. Szoktam segíteni másoknak jelzés stb, de az agresszív vezetőkkel nem tudok másképpen bánni. Ha ok nélkül fenyeget akkor ne várjon mást mint azt amit kap.
A hozzászólás módosítva: Jún 1, 2018
(#) Triger válasza otvenkilenc hozzászólására (») Jún 1, 2018 /
 
Mit értünk pontosan követési távolság alatt? Igen, azt amit megfogalmaztál. De szerintem egy előzés elött, nem igazán tudsz megfelelő követési távolságot tartani, mert a másik megfogalmazás szerint az előzést a legrövidebb idö alatt kell végrehajtanod, ezért a követési távolságon belül meg kell közelítened a másikat.
M0, fénytàbla, követési távolság: 2 sec. Engedélyezett max. sebesség: 110 km/h.
Rövid számolgatás. 2 sec = 61 m. Életszerűtlen.
(Amúgy az is egy agyas ember, aki távolságra időt ad meg. Értem én, de használhatatlan info vezetés közben. Nézzek ki egy pontot és számoljak kettőig?)
(#) lazsi hozzászólása Jún 1, 2018 /
 
Úgy látszik itt senki sem olvassa el mit írt az, akinek az írására reagál éppen...
Triger: Ötvenkilenc éppen az előbb írta, hogy tudott volna csak éppen nem akart a mögötte lévő előzni... Világos, hogy előzés előtt közvetlenül ráhúzódom az előttem lévőre, majd amint lehet meg is előzöm. De itt arról volt szó, hogy tudott volna előzni, de mégsem tette, csak szórakozott vele.

Egyébként én a hátsó ködlámpát szoktam felvillantani a mögöttem túl közeljövőnek, mert az kevésbé veszélyes rám nézve, mint a féklámpa és legalább olyan fényereje van... Ha nem veszi a lapot, akkor felkapcsolva hagyom, amíg le nem marad biztonságos távolságra.
(#) otvenkilenc válasza Triger hozzászólására (») Jún 1, 2018 /
 
Ha előzni akar azt látom. Az irányjelző villog ez már jelzi a másik ki-ki néz azaz a nyomvonalat vált. Ez egyértelműsíti, hogy előzni akar, s hogy ezt gyorsan megtudja tenni közel kell jönnie hozzám. S mivel én előtte vagyok látom, hogy tud előzni vagy nem ha sok a szembejövő vakkor nyilván egy darabig közel lesz. Ebben az esetben nem feltételezem róla, hogy tolni akar.
(#) Triger válasza lazsi hozzászólására (») Jún 1, 2018 /
 
Utólag végigolvasva igen. Csak egyrészt hozzászólásonként jöttek az újabb információk, tisztázódott a helyzet. Másrészt miközben én még az egyik hozzászólására írom a reakcióm, neki közben megjelenik egy újabb hozzászólása, reakciója, amit még nem is látok. Ennyit a ki mit olvasról.
(#) ktamas66 válasza Triger hozzászólására (») Jún 1, 2018 /
 
Igen, a kettőig számolás a klasszikus megoldás.
(#) aroxol hozzászólása Jún 1, 2018 /
 
Követési távolság betartása nem a követett gépkocsi vezetőjének a dolga.
A fék és vagy ködlámpa felvillantása az okozható reakció miatt meggondolandó.
1. Kresz tiltja hogy ködfényt használj ha nincs rá időjárási ok.
2. Féklámpa villogtatása. Indokolatlanul nem lehet senkit hirtelen fékezésre, és irányváltoztatásra kényszeríteni.
3. Amit eddig még nem olvastam: szélvédő mosás ilyen esetekben. Ezt persze könnyen ki lehet magyarázni, de mindenki tudja miért teszi ezt a követett sofőr.
4. A (be)integetés. sűrűn elő szokott fordulni, meggondolandó.

Általában és a tolók közé tartozok, de amint van lehetőségem kielőzőm az előttem haladót.
Ha ilyenkor nem enged, mert pl. gázt ad, vagy az előző 4 lehetőségből valamit elkövet, a következő adandó lehetőségnél személyesen megkérdezem mi a problémája.

Az úton nem ellenfelek vagyunk, vagy kinek mi a nagyobb, erősebb. Mindenki haza szeretne érni épségben. Tudomásul kell venni hogy vannak mazsolák, idősek akik lassabban, és bizonytalanul vezetnek.
Vannak akik sietnek nem érnek rá tötyörögni, tájat nézni. El kell engedni és kész.
Ui. Kedvencem az autópálya. Három sáv, középen 100-al szgk. Külső sáv üres. Mögé érek 130-al és le kell villognom, hogy lehúzzon a külső sávba. Miért? Én kis teherrel közlekedek, ami hivatalosan nem mehet a belső sávban.
(#) ktamas66 válasza otvenkilenc hozzászólására (») Jún 1, 2018 /
 
Igen, el kell engedni. Van a jobbra tartási kötelezettség, tehát ha befejezted az előzési manővert vissza kell térni jobbra (az persze kérdés, hogy ki mikor gondolja befejezettnek). Az is szabály, hogy a gyorsabban közlekedőt el kell engedned. Egyik sincs sebességhez kötve, tehát a 200-al menőnek is le kell menni jobbra, és elengedni a 250-el jövőt.
Mondjuk annak hozzáállásnak van egy kis pikantériája, hogy a szemét előttem haladó nem tartja be a szabályokat, és ezért én nem tudom megszegni őket.
Amikor meg egy egysávos úton megy előtted valaki, akit nem tudsz megelőzni, arra kell gondolni milyen szerencsés vagy, hogy nem lovaskocsival van, vagy egy kombájn megy elől.
(#) otvenkilenc hozzászólása Jún 1, 2018 /
 
"Követési távolság betartása nem a követett gépkocsi vezetőjének a dolga." Viszont tűrni kell, hogy az agresszív sofőr kényszerítse gyorshajtásra vagy a KRESZ megszegésére. Húú apám neked aztán van közlekedési morálod.. veszélyes lehetsz..

"2. Féklámpa villogtatása. Indokolatlanul nem lehet senkit hirtelen fékezésre, és irányváltoztatásra kényszeríteni. " Rámenni és így kikényszeríteni, hogy gyorsabban haladjon? ? Ok és okozat. Miért villantja fel a féklámpát? Nyilván mert korábban valami okot adott rá. Ha nem megy rá nem villogtat. Ennyi.

'3. Amit eddig még nem olvastam: szélvédő mosás ilyen esetekben. Ezt persze könnyen ki lehet magyarázni, de mindenki tudja miért teszi ezt a követett sofőr.'

Ha nincs hátsó szélvédőmosó, akkor külön pénzért felszereltetni, hogy a szándékosan kényszerítő sofőrnek jelezni tudjanak. Mert az felháborító, hogy neki gyárilag nincs. Csak féklámpája..
(#) otvenkilenc válasza ktamas66 hozzászólására (») Jún 1, 2018 /
 
Akkor te önként menj be az árokba, hogy a tulok kamionos eltudjon menni. Én nem fogok. Én betartom a szabályokat. És ne kényszerítsen, mert az már bűncselekmény kategóriába tartozik, hogy én szabályt vagy törvényt szegjek mert a tulok siet. Húú nagy itt a baj a közlekdési morállal..
(#) Petyaa hozzászólása Jún 1, 2018 /
 
A másik ba__ogatásával nem lehet példát mutatni..... hogy mossuk le a hátsó szélvédőt és hasonlók.
Példát mutatni úgy kell hogy oké a fenekemben vagy, akkor nem megyek Direkt csak azért is lassabban, hanem kiteszem jobbra 2x az indexet és hagy menjen........

Semmivel sem vagyunk úgy jobbak ha szándékosan hergeljük. Megnevelni mi nem fogjuk tudni, de példát kell mutatni minél többünknek.
(#) aroxol válasza otvenkilenc hozzászólására (») Jún 1, 2018 /
 
Busz, kamion, teherautó sofört szerinted érdeki hogy ha 1 cm-re valaki rá van tapadva? Nem is látja. Úgy látszik Te a mazsolák közé tartozol. Felvilágosítalak: hátsó szélvédő mosó nem hatásos. Csak az üveget mossa.
Ismered ezt a viccet:
Bemondja a rádió hogy mindenki vigyázzon az autópályán mert egy szerencsétlen a forgalommal szemben megy. Sofőr azt mondja mi az hogy 1, száz megy száz.
Na Te vagy az az egy.
Hidd el nem szerencsés a mögötted jövőt ijesztgetni. Egyszer kielőz vagy utolér és meg kell állnod...
Kis nyuszi leszel aki bezárkózik az utastérbe.
(#) otvenkilenc válasza aroxol hozzászólására (») Jún 1, 2018 /
 
Fordítva ülsz lovon. arról van szó amikor egy kamionos rátapad az előtt haladóra és tolja, kényszeríti, hogy gyorsabban menjen.
(#) aroxol válasza Petyaa hozzászólására (») Jún 1, 2018 /
 
Azért akkor tedd ki az indexet jobbra ha meg is tudnak előzni.
Teherautósok hivatásosok általában rendszeresen alkalmazzák ezt.
Már ha tudja hogy feltartja a forgalmat, és látja hogy nagyon előzni akarsz.
(#) aroxol válasza otvenkilenc hozzászólására (») Jún 1, 2018 /
 
Te ülsz fordítva. Én pont le**rom hogy mi van mögöttem. Ha előzni akar előzzön, segítek neki ebben, de nem akadályozom.
Hozzá kell tennem hogy kamionosok nem szoktak megelőzni, egy kezemen meg tudnám számolni a 30 év alatt.
Egyszer egy kamionos ezért meg fog szorongatni, vagy úgy fog kielőzni hogy betol az árokba.
A lassú csigák miatt vannak balesetek. Felba***ák az ember idegét, és olyan előzésbe is belekezd ami veszélyes.
A hozzászólás módosítva: Jún 1, 2018
(#) otvenkilenc válasza aroxol hozzászólására (») Jún 1, 2018 / 1
 
Pfűű magyarázd már el nekem, ha én szabályosan közlekedek mivel akkor mivel akadályozom a mögöttem jövőt?
(#) otvenkilenc válasza aroxol hozzászólására (») Jún 1, 2018 /
 
Milyen jogon veszélyezteti az életem, hogy bele tol az árokba? Te ezt csináld ha van előtted egy autó amelyik szabályosan megy akkor te jogot formálsz arra, hogy esetleg el vedd az életét? Erről írunk, hogy primitívek a hivatásos sofőrök. Bármilyen agressziv hajlamú szerezhet hivatásost. Na most a te példáddal élve, ha egy ilyen agressziv tuloknak a családtagját bele tolja az árokba egy máik akkor befogja a száját mert ők kamionosok és nekilehet. Mert akkor milyen alapon háborog hogy beletolta a gyerekét vagy a felségét és ott halt meg? Hmm? Jogos hogy a azt mondják neki kusssoljon mert csak az volt amit ő is megtesz mással. Te értelmezed azt amit írtam? Szabályosan közlekedik a megengedett sebességgel halad. .
(#) nedudgi válasza otvenkilenc hozzászólására (») Jún 1, 2018 /
 
Mert valószínűleg nem közlekedsz szabályosan. A beépített sebességmérő nem pontos, nem lehet pontos.
A nyolcvanas években Orfűn nyaraltunk a gyerekkel, és a lányommal. A kislánynak begyulladt a foga, be kellett vinni Pécsre, orvoshoz. Egy hozzád hasonlót fogtam ki, a szerpentinen meg szerettem volna előzni, de nem tudtam, nem engedett. Gyengébb volt az autóm, hiába jeleztem, dudáltam, ahol esélyem lett volna, ott ő is gyorsított. A városban egy piros lámpánál melléálltam, és elmondtam mi a szituáció. "Erre nem gondoltam", volt a válasz.
Nem tudhatod, miért akar menni. Prágából, vesegörccsel kellett hazajönnöm. Mit gondolsz, számított akkor nekem 5-10 kilométer/órás sebességeltérés?
Ha megtudnád, miért sietne, mennyire szégyellnéd magad? Vagy egyáltalán nem, mert szerinted igazad van, a szabály az szabály?
A hozzászólás módosítva: Jún 1, 2018
(#) Triger válasza nedudgi hozzászólására (») Jún 1, 2018 /
 
Gyulladt fog, vesegörcs. Ugyanmár. Szabàlyosan kell közlekedni, óra szerint. Egy hangyányit sem reccenhet feljebb a mutató. Télen pedig nagykabátban, kalapban, párás ablakkal.
Figyelem: irónia volt.
(#) _barby_ hozzászólása Jún 1, 2018 / 3
 
Jó kis topik ez, hajrá HE!
(#) Triger válasza otvenkilenc hozzászólására (») Jún 1, 2018 /
 
Azzal, hogy te szabályosan közlekedsz és ő szabálytalanul, nincs semmiféle jogod, sem miatta szabálytalanságot elkövetned, sem bármilyen módon megleckéztetned.
Most öszintén, az ilyen baromnál, szerinted mit érsz el? Még jobban felhergeled és kész a baj. Jobb lesz az, mintha elengednéd, a már többek által javasolt jelzéssel és nem hirtelen sebességcsökkentéssel?

Egyébként megkérdezhetem mennyit és milyen gyakorisággal vezetsz?
A hozzászólás módosítva: Jún 1, 2018
(#) Triger válasza _barby_ hozzászólására (») Jún 1, 2018 /
 
De végre már nem a gyilokkapu a téma.
(#) Petyaa válasza aroxol hozzászólására (») Jún 1, 2018 /
 
Persze, logikus
(#) Petyaa válasza aroxol hozzászólására (») Jún 1, 2018 1 / 2
 
Aki a lassú csigák miatt felhúzza magát, és emiatt belekezd veszélyes előzésekbe az NEM VALÓ a közúti közlekedésre. Mondjon itt bárki bármit is ez így van.
Nem a lassú csigák miatt vannak a balesetek hanem a sok idegbajos vezetők miatt. Nem lehet várni 10-20 másodpercet amíg szemből nem jön senki? Aki ennyit nem tud várni az induljon el korábban....Ahj....
Aki ezt megérti annak örülök, aki nem az ne vezessen
Részemről téma lezárva
A hozzászólás módosítva: Jún 1, 2018
(#) kameleon2 válasza Ge Lee hozzászólására (») Jún 1, 2018 /
 
Részben igazat adok neked és van is egy pont amire rátapintottál. Önmagában nem feltétlenül az autópályákkal van a baj, hanem azzal, hogy centralizálták erőszakkal, majd dugódíjat emlegetnek... De ez megint más téma. A gyorshajtásról és a no limitről. Németországban gyönyörűen megtapasztaltam, hogy a "Had hulljon a férgese!" elv jól működik. Egyben ha tábla van - arra jobban odafigyelnek. Nem kell mindent hülyére szabályozni, több bizalom kell, és nem ártana a külföldiekkel kezdeni a rostálást. Nagyjából ennyi.
(#) Hp41C válasza Hp41C hozzászólására (») Jún 1, 2018 / 1
 
Kimaradt:
Városmajor utca, Fogaskerekű híd: magasságkorlátozás 3.20m! stb.
(#) Triger válasza Petyaa hozzászólására (») Jún 1, 2018 / 1
 
Azért az élet produkál olyan dogokat, amikor minden akaratod ellenére nagyon sietned kell.
Szívből kívánom, hogy legyen az életedben egy ilyen esemény és akkor már szerintem nem fogsz így nyilatkozni. Természetesen nem az alap normál sietős barmokra értem.
(#) nagym6 hozzászólása Jún 1, 2018 /
 
Merre jártok, hogy ennyi probléma van a közlekedésben. Ha előttem totyog, előbb utóbb megelőzöm, ha rámtapad -ez idegesítő, és butaság- lehúzódok, és elmegy. De én nem a kamionoktól hivatásosoktól félek, sokkal veszélyesebbek a személyautósok (egy kis része).
Legjobban az bosszant amiről már kétszer írtam, ma harmadszor parkolóban a másik oldalról tudok beszállni, olyan közel áll mellém üres parkolóban, mert őnála sorban állás a rend.
(#) aroxol válasza otvenkilenc hozzászólására (») Jún 1, 2018 /
 
Felesleges elmagyarázni, úgy sem fogod megérteni, túl egyszerü vagy.
Közlekedj csak szabályosan, de a köd és a féklámpa használatára vonatkozó szabályokat is tartsd be.
Itt be is fejeztem.
(#) Triger válasza nagym6 hozzászólására (») Jún 1, 2018 /
 
Az ilyen közelállóknak mindig behajtom a tükrét. Bár múltkor már egy kis kerékleeresztésen is gondolkoztam.
Nekem a kedvencem, a gyerekes parkoló. Szélesebb helyeket jelent, hogy jól ki tud nyitni az ajtót, míg bekötöd a gyereket. Van ahol sárgával fel is festik, van ahol kis tábla jelzi. A paraszt, az a mozgássérült hely helyett már inkább ide áll be, persze gyerek az sehol. Szakadó esőben rászólok, normálisan, hogy beállnék a két gyerekkel a hátam mögött, de persze még az áruházban is ordibál, hogy nincs oda felfestve a rendszámom. Na, az ilyennek kívánok valós jogosultságot a mozgássérült helyre.
Következő: »»   71 / 109
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem