Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Vitatkozzunk! / Beszéljük meg!
Moderátorok által fokozottan megfigyelt, és moderált topik! Kulturáltan, egymást észérvekkel meggyőzni vágyók témája!
Lapozás: OK   72 / 109
(#) gyuszo hozzászólása Jún 1, 2018 /
 
Egy kis számolgatás, autó tuning (?) és a KRESZ.
Adott egy gyári kerék méret, felni : 5,5 x 14 ET 49 gyári gumi: 175/70 R14.
A felszerelni kívánt felni : 6,5 x 15 ET 35 gumi: 185/60 R15.
Belefér, vagy nem, a futóművet károsítja ? Megváltozik-e az autó menet tulajdonsága ? Előnyére, vagy hátrányára ?
(#) zolika60 válasza gyuszo hozzászólására (») Jún 1, 2018 /
 
A gumi méret rendben van. A felnit nem tudom, azt az adott autón kell megnézni.
(#) gyuszo válasza zolika60 hozzászólására (») Jún 1, 2018 / 1
 
A gumi, ha rendben van, akkor elfér, hiszen a felni kisebb, nem érhet bele semmibe, de itt van az ET szám is, ami megváltoztatja a nyomtáv szélességet. Nem is kicsit, ha jól számoltam 26,7 mm. ( 14 + 12,7 )
A hozzászólás módosítva: Jún 1, 2018
(#) zolika60 válasza gyuszo hozzászólására (») Jún 1, 2018 /
 
Ezért mondtam, hogy az adott autón kell megnézni.
(#) gyuszo válasza zolika60 hozzászólására (») Jún 1, 2018 /
 
Az első kerekeknél a csökkentett ET- vel , mivel jelentősen szélesebb lesz a nyomtáv, nő a kormányzáshoz szükséges erő. A kerékcsapágyaknak lehetséges ez nem tesz jót.
Ez szerintem autó típustól független.
(#) Petyaa válasza Triger hozzászólására (») Jún 1, 2018 /
 
Sajnos az ilyen emberek úgy vannak beállítva hogy pszihikailag az ilyen eseteknek örül, és a 60-as átlag IQ majd 0 EQ val rendelkező haverjainak számol be menőség címen. Ha az összes kereket levennéd sem esne le neki hogy ugyan miért is tették. Rossz ellen rosszal nehéz győzni ilyen esetekben mert nem érti hogy miért kapta. Egyszerűbb előre megírt de nem obszcén kifejezésekkel megírt szöveget eljehelyezni a szélvédő lapát alá. Hidd el, előbb utóbb hatni fog. De a kiba__ások miatt csak azért is ferdén fog beállni stb stb.
A hozzászólás módosítva: Jún 1, 2018
(#) otvenkilenc válasza nedudgi hozzászólására (») Jún 1, 2018 /
 
Nem semmi vagy. Nem tűröm el, hogy az életemre törjön egy primitív sofőr és azt hozod és hozzák ki belőle, hogy nem vezetek szabályosan. No igen a sok agymosás eredménye ez.. Nem sakkozom lovakkal. e nagy sötétség ellen tehetetlen vagyok. Részemről befejezve.
(#) kowi hozzászólása Aug 10, 2018 /
 
Az mitől lehet hogy full esélytelen topic-ok életben maradnak de értelmes és ami fontos nem létező pedig nem? Itt is felütötte fejét a korrupció? De ok belefért volna a 17 ezerbe... Reális magyarázat rá? Seeememmi? Töröljük 'oszt kész 10 év... ááá dobjuk kukába...
(#) Kovidivi válasza kowi hozzászólására (») Aug 10, 2018 /
 
Milyen témáról van szó?
(#) Ge Lee válasza kowi hozzászólására (») Aug 11, 2018 /
 
Nem tudni kinek melyik az értelmes és fontos, lehet hogy mindenkinek más és más. De talán attól lehet, hogy a pl. számomra értelmes topikokból elüldöztek szinte mindenkit akik azokat a topikokat a hátukon vitték.
És természetesen ezek az elüldözők is aztán ugyanúgy eltűntek, beleértve a moderátorokat és a kezdőket egyaránt.
Meg mintha az is érződne, hogy semmiféle igény nincs a fejlődésre. Ha lett volna, akkor ezek a topikok a mai napig pörögnének, mert azelőtt álltak le mielőtt még igazán belendültek volna.
Az normális, hogy ha 2018-ban leírom hogy nem 2N3055-tel kell építkezni mert az már egy elavult őskori vacak, akkor egyből öten nekem esnek? Mondjuk lehet akár normális is, ha vannak akiknek az ismeretük csak addig terjed. Nem csoda hát, ha szép lassan elmegy az emberek kedve az írogatástól.
Pár éve még mindenki kapcsolóüzemű tápot akart építeni, kicsit, nagyot, még nagyobbat, még azok is akik egyáltalán nem értettek hozzá. Most meg teljesen halott a topik...
(#) Janszi válasza Ge Lee hozzászólására (») Aug 11, 2018 /
 
Ge Lee
jól látod,nincs igény a fejlődésre,mert egy egyszerű szöveges feladat is magas,értelmezhetetlen sok esetben(félreérthető-de miért?),így az arra adott-küldött válaszban már nem célirányos pontosító kérdés jelenik meg esetleg,hanem egy vagy több új szál az előzmény felkoncolására,természetesen értelmetlenül.
Ez az az eset,amikor a megszerzett információ bázis(suliban tanult "valamilyen" információ) szeretné bekebelezni az újdonságot,persze nem fog menni.
Egyébként a suliknak is elég pontatlan az információ bázisuk,mert minden esetben azt tanítják,hogy a nem ismert referencia helyett változót használnak,képletet gyártanak adott témára,de az sajnos nem a helyes út.
(#) SALáta válasza Petyaa hozzászólására (») Aug 11, 2018 /
 
Ismerős a kereszteződésnél balra kanyarodás? Simán telefonálva a szabályosan közlekedő gyalogosra/biciklisre ráhúzza a kormányt. Tilos telefonálni vezetés közben, se kihangosítóval se kézben tartva nem lehet, mert elvonja a figyelmet. Ez a kerékpárosokra is igaz. Büntetési tétele második alkalommal jogosítvány bevonás lenne. Szigorított vizsgával, plusz gyakorlati órákkal, kötelező 40 órás közmunkával. Ez talán hatna. Ha nem tölti le megjelölt - és nem megegyezett igőpontban a közmunkát akkor jó nagy pénzbüntetést neki. Jövedelmétől,vagyonától függően.
(#) Triger válasza Ge Lee hozzászólására (») Aug 11, 2018 / 1
 
Itt szerintem az a baj, hogy magyarok vagyunk. Ami tudjuk mit jelent.
A szakmai tudás pedig sajnos nem mindig párosul jó emberi tulajdonságokkal.
Ahogy kowi sem tudja elengedni a PID témát, te se a 3055-öt. Se a hamis tranzisztorokat.
Ami persze nem baj, csak kérdezném, mi értelme van jelen esetben, ebben a közegben?
A hozzászólás módosítva: Aug 11, 2018
(#) nagym6 válasza Ge Lee hozzászólására (») Aug 11, 2018 / 1
 
Idézet:
„Az normális, hogy ha 2018-ban leírom hogy nem 2N3055-tel kell építkezni mert az már egy elavult őskori vacak, akkor egyből öten nekem esnek?”
Szerintem ez nem baj, ha nincs igazuk, hát nincs igazuk, attól még írhatod a magadét. Sok olvasó lehet, hogy neked az igazat, mondjuk százan, öten pedig nem. Ennyi ember között még abban sem lesz teljes egyetértés, hogy 2+2=4.
(#) Ge Lee válasza nagym6 hozzászólására (») Aug 11, 2018 /
 
Nincs nekem arra igényem hogy mindenki nekem adjon igazat, ezt soha nem is vártam el. Egyetértés sem kell, hisz a vitákra szükség van. De azt sosem értettem, hogy tényekkel, meg alapvető szakmai igazságokkal miért jó csak azért is szembemenni. Ja, azért, mert a korszerűbb félvezető az nem 150Ft hanem 350. Utána meg a 150Ft-osról is kiderül hogy mégsem annyi, mert rögtön tönkremegy mivel hamis.
És akkor csodálkoznak hogy sorban halnak ki a topikok, mert már mindenkinek elmegy attól a kedve hogy hülyeségről vitatkozzon.
(#) Ge Lee válasza Triger hozzászólására (») Aug 11, 2018 /
 
Idézet:
„Ahogy kowi sem tudja elengedni a PID témát, te se a 3055-öt. Se a hamis tranzisztorokat.
Ami persze nem baj, csak kérdezném, mi értelme van jelen esetben, ebben a közegben?”
Ezeket én meg sem fogtam, így elengedni sem tudom. A mi értelme dolgot meg nem tudom értelmezni, mert ha próbálom akkor a hozzászólásodnak az égvilágon semmi értelme sincs.
A dolog ugyanúgy relatív mint bármi más, ha úgy nézem annak is van értelme, ha meg úgy, akkor az egész fórumnak sincs semmi, hiszen azok is remekül megvannak nélküle akik korábban aktív tagok voltak, napi szinten is több hozzászólással.
Ha a második mondatoddal arra próbáltál célozni, hogy a komolyabb tudású egyének hozzáállása hagyott számodra némi kivetnivalót, akkor miért nem célzol arra is, hogy a tudatlanoké ugyanúgy. A kettő valahol együtt jár, ha eltűnik az egyik, el fog tűnni a másik is. És megint ott vagyunk, hogy állnak a topikok, és a töredékére csökkent a látogatók száma. Ami nem baj, ha ez a cél.
(#) nagym6 válasza Ge Lee hozzászólására (») Aug 11, 2018 /
 
Idézet:
„állnak a topikok,”
Nem tudom, de lehet oka az is, hogy sok topic a végletekig ki van tárgyalva, elég visszaolvasni, minden megtalálható, nincs már mit külön kérdezni. Lehet, hogy hozzászólás nélkül sokan olvassák, ezt mi nem látjuk, de lehet, hogy nincs igazam.
(#) Gafly válasza Ge Lee hozzászólására (») Aug 11, 2018 /
 
Ennyire azért talán nem vészes a dolog.

Az igazat megvallva, sok olyan ember van itt, akinek én például szinte gondolkozás nélkül hiszek.
Az olyanokon meg nem tudunk segíteni, akinek megírják a tutit, és nem fogadja el.

Mellesleg tényleg kevésbé pörög a fórum, de emiatt ne az én fejem fájjon.

Röviden (nem direkt számodra címezve, még ha neked is válaszoltam).
Tudni kell helyén kezelni a dolgokat:
- Ha az az élet értelme, hogy a HE fórumon menő srác legyél, tedd azt. Seperd be a lájkokat, oszt' jónapot...
- Ha van más terület az életedben, amiben jó vagy, tedd azt.
- Ha akarsz segíteni, tedd azt.
A hozzászólás módosítva: Aug 11, 2018
(#) Kovidivi válasza nagym6 hozzászólására (») Aug 11, 2018 /
 
Folyamatosan fejlődik minden, pl. E-cigi 2 éve még nem is létezett, ma meg állandóan a nagy füstfelhőt látom. Nagy áramú lithium-ion cellák, különböző mikrokontrollerek, új fejlesztések, új szoftverek.
(#) Bakman válasza Ge Lee hozzászólására (») Aug 11, 2018 /
 
Nyári uborkaszezon?
(#) Triger válasza Ge Lee hozzászólására (») Aug 11, 2018 /
 
Idézet:
„De azt sosem értettem, hogy tényekkel, meg alapvető szakmai igazságokkal miért jó csak azért is szembemenni. Ja, azért, mert a korszerűbb félvezető az nem 150Ft hanem 350. Utána meg a 150Ft-osról is kiderül hogy mégsem annyi, mert rögtön tönkremegy mivel hamis.”


Aztán rá nyolc percre:

Idézet:
„Ahogy kowi sem tudja elengedni a PID témát, te se a 3055-öt. Se a hamis tranzisztorokat."

Idézet:
„Ezeket én meg sem fogtam, így elengedni sem tudom.”


Érdekes, hogy mégis a hamis tranzisztorokkal példálozol, meg a 3055-tel folyamatosan. Tényleg nem fogtad meg. Vagy szerinted a két egymás utáni hozzászólásod nem üti egymást? Ennyire nem lehet meleg.

Egyébként ha ennyire érdekel az oldal sorsa, pörgesd a topikokat. Mások szerintem inkább nyaralnak, hűsölnek vagy kikapcsolódnak. Jól is teszik.

2N3055 forever
(#) Ge Lee válasza Triger hozzászólására (») Aug 12, 2018 /
 
Nálad ez valami fétis lehet, de nem baj.
Idézet:
„meg a 3055-tel folyamatosan.”
A folyamatosan szó jelentésének értelmezésével úgy látom bajok vannak, ez sem baj. Most éppen az jutott eszembe példának, mert abba elég sokan futottak bele, meg még fognak is, de hozhattam volna más példát is mondjuk a kapcsolóüzemből, az erősítőkből, nyákgyártásból, akármiből.
A folyamatoshoz elég sok példát kellene tőlem hoznod, nem fog menni. De ezúton kérek elnézést mindazoktól akiknek pl. a hamis alkatrészekre (is) próbáltam felhívni a figyelmét, eztán majd ezt (sem) fogom. Vegyétek és egyétek.
(#) Triger válasza Ge Lee hozzászólására (») Aug 12, 2018 /
 
Nagy mókamester vagy az biztos. Első hozzászólásod:
Idézet:
„Az normális, hogy ha 2018-ban leírom hogy nem 2N3055-tel kell építkezni mert az már egy elavult őskori vacak...?”

Biztos nekem fétisem. Lovagolhatsz a folyamatos szó használatán, de nem keresgélem ki a Hestore, Labortáp topikokból az idevágó hozzászólásaid. Aki olvasta ezeket, tudja miről beszélek. Neked meg felesleges, mert úgyse ismered be.

Kowi is csak a harmadik helyen süti el a sirámait a PID topikjáról, persze utána ide se szagol. Miért nem ír Topinak, vagy bárki "felelősnek" az oldalon? Válasz úgyse lesz. Akkor meg minek ez a k@ki esztergálás?
De csodálkozz csak, hogy csökken a színvonal, meg az olvasottság.

Egyébként félreértésben vagy. Kifejezetten utálom a TO-3 tokozást és tudom, hogy van a "helyi" boltban is hamis tranzisztor. De szerintem kicsit unalmas már ez a folyamatos mantrázás, főleg úgy, hogy be sem ismered. Magyarázhatod nekik, az értelmesebbje felfogja, a többi megveszi, mert olcsó és siránkozik, hogy tönkremegy. Tanulópénz, boltimázs. A nép tudja mi kell neki.

Részemről befejeztem, mert ez sem értelmes beszélgetés vagy megbeszélés.
(#) Petyaa válasza SALáta hozzászólására (») Aug 12, 2018 / 4
 
Mint autósként mint bicikliskét stb a végtelenig oda kell figyelni mindig a forgalomra.
Mindig az autós szemét kell nézni.
Sajnos a biciklisek azt hiszik hogy ha a kerékpár útnak van elsőbbsége akkor már ő a Jani. Nagy teletubbis fülessel megy mint az állat, persze szét sem néz. Aztán csodálkozik ha van valami.
Az ilyenek barlangban nőttek fel, vagy azt hiszik amit hisznek. Átzúznak a piroson mert miért ne.
Átmennek a zebrán mert miért ne. De legalább gyalogos tempóban menne át hogy észrevegye az autós. Kuka mellől kijönnek 20-al...Aztán néz mint a borjú ha rádudálok.
Gyalogosok pedig szintén ostobák sajnos sokan. Nézik az okostelót nyomják a like-ot és persze így lehajtott fejjel mennek át a zebrán. Ha meg szól neki az ember, akkor persze hogy neki áll feljebb, mert hát ő a Jani és különben is a zebrán mindenkinek elsőbbsége van. Még a robogónak is ami átmegy rajta....

Persze baj van autósok fejében is, mert több mint minden 2. autós telefonál...vagy úgy tesz hogy menőnek tűnjön.

De azért a biciklisek-gyalogosok fejében is rendet kellene már tenni. Hogy a zebrára nem lépünk le akkor ha féktávolságon belül halad egy jármű. Plána nem ha egy nyerges vontató, mert még újra felgyorsul bevág vagy 5 decit, úgy hogy inkább várjunk 5 secet amíg elmegy.
Na az ilyeneket kellene a fejekbe ültetni. Punktum.
(#) nagym6 válasza Petyaa hozzászólására (») Aug 12, 2018 /
 
Sajnos a biciklis gyalogos kressz tudás nélkül közlekedhet bárhol a forgalomban, ahol másoknak -autósoknak- kressz tudás kell.
(#) elektroncso válasza nagym6 hozzászólására (») Aug 12, 2018 / 1
 
Azért egy gyalogos kressz vizsga elég érdekes volna.
- Uram, ön megbukott a gyalogos kressz vizsgán, adja át cipőjét és lúdtalpbetétjét a vizsgabiztosnak és teleportáljon haza.
A hozzászólás módosítva: Aug 12, 2018
(#) Bakman válasza elektroncso hozzászólására (») Aug 12, 2018 / 2
 
Ha nem is vizsga, legalább oktatás lenne minden általános iskolában.
(#) elektroncso válasza Bakman hozzászólására (») Aug 12, 2018 /
 
Nekünk annó volt. Elvittek minket egy tanpályára és biciklivel tanultunk "vezetni". Persze nem olyan tanpályára ahol szlalomozni kell a bóják között meg ilyenek, hanem rendes utak voltak, táblákkal, fénysorompóval, zebrával és minden hasonlóval. Volt akik gyalogosok voltak és voltak akik biciklivel mentek. De még olyanok is akadtak akik rollerrel. Aztán cserélkeztünk. Három négy felnőtt figyelt minket, aki hibázott az "fejmosást" kapott. Sőt, a tanultakból vizsgázni is kellett. Harmadikos, negyedikes voltam akkor. Két, talán három évben is voltunk 3-4 napot. Még arra is emlékszem, hogy Galántán voltunk, autóbusszal vittek minket.
(#) nagym6 válasza Bakman hozzászólására (») Aug 12, 2018 /
 
Egyetértek, szerintem hatalmas ostobaság ezt nem tanítani.
(#) nagym6 válasza elektroncso hozzászólására (») Aug 12, 2018 /
 
Tudnak a gyalogosok is meleg helyzeteket okozni tudatlanságuk miatt.
Következő: »»   72 / 109
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem