Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ki mit épített?
 
Témaindító: Dióda, idő: Jan 26, 2006
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma. Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Lapozás: OK   1477 / 1672
(#) Attila86 válasza color hozzászólására (») Jún 23, 2018 /
 
Szia! A megrendelésre készülő projekteket nem szoktam publikálni. Bár lehet hogy most kivételt teszek majd mert úgy alakult hogy ez kivételesen egy "becsületkasszás" projekt (nem kérek érte pénzt).
(#) Csupasz válasza Attila86 hozzászólására (») Jún 24, 2018 /
 
Azt hiszem, sokan hálásak lennénk érte, ha publikálod.
(#) Alkotó hozzászólása Jún 24, 2018 1 / 8
 
Reloop korábbi gondolatai alapján, a jól bevált 2.1-es rendszert alkotó TDA7294-es erősítőm meghajtófokozatához rajzoltam egy külön panelt.
Ez az önálló egység képes meghajtani 4 végfokozatot, amikből 1-1 db a frontokat hajthatja, a maradék kettő pedig hídba kapcsolva a SUB szekciót. Az áramkör szabályozza a teljes hangerőt, és külön állítható a SUB rész intenzitása. Természetesen a SUB-szűrő is benne van, és a hídba kötött erősítők meghajtásához szükséges ellenütemű kimenetei vannak.
A panel kicsi, közvetlenül a potméterek kényelmesen megtartják. Szinte bármilyen erősítőbe akár utólag is beépíthető.
Rövid próbaüzem alapján, minden funkció hibátlanul működik, semmilyen működési anomáliára nem figyeltem fel.
+-12 V tápfeszültséget igényel, és ezen a feszültségen +-18 mA az áramfelvétele.
A panel 2 oldalas, furatgalvános, professzionális kínai gyártmány, és van belőle egy csomó fölösleges. Ha valaki vágyik ilyenre, akkor nálam elérhető.
(#) zitzaki hozzászólása Júl 1, 2018 / 14
 
Kb fél éve építettem ez a kis gépet, maró, gravírozó, lézer . Azóta elkészült a nagy testvére is kb1200kg és 4kW-os teljesítményfelvétellel büszkélkedik.
(#) Alkotó válasza zitzaki hozzászólására (») Júl 1, 2018 /
 
Profinak látszik. Ilyet elég nehéz otthon a konyhaasztalon összehozni. Egy vele készült produkció sokat hozzátenne az eszköz megítélhetőséghez.
(#) zitzaki válasza Alkotó hozzászólására (») Júl 1, 2018 1 /
 
Hál isten van itthol egy elég jól felszerelt műhely eszterga, marógép,stb. Igen ezen szerszámok hiányában nehezebb lett volna összehozni.
(#) CIROKL válasza zitzaki hozzászólására (») Júl 1, 2018 /
 
Ami még lényeges a kellő hozzáértés!
(#) yamuga válasza CIROKL hozzászólására (») Júl 1, 2018 /
 
És az az 1 millió forint sem elhanyagolható, amit simán felemészt egy ilyen játék
(#) CIROKL válasza yamuga hozzászólására (») Júl 1, 2018 /
 
Joó, legyen 1 milla._Aannak, akinek. .n_Nekem nem lenne 10.ed resze.semtized része sem.
A hozzászólás módosítva: Júl 2, 2018
Moderátor által szerkesztve
(#) mek-elek válasza zitzaki hozzászólására (») Júl 1, 2018 /
 
Na most az én véleményem: kellene az eszterga, a marógép, a műhely, meg amit csináltál.
Bár szerintem a kisebbik gép elég lenne, arra amire nekem kellene, hát ennyit a dolgaidról.
(#) Bakman hozzászólása Júl 1, 2018 / 9
 
Keringető szivattyúhoz (Kazán) és egy vízszivattyúhoz (Szivattyú) "szünetmentes" tápegység. Azért az idézőjel, mert áramszünet esetén reménykedik egy percig, mielőtt beindítaná az invertert. Perpillanat a hideg teszt fut...
(#) yamuga válasza CIROKL hozzászólására (») Júl 1, 2018 / 2
 
Nekem se volt mert ingyenesen elhozható ipari fénymásoló léptetőmotorokat használtam fel, fióksínt és bakelithulladékot és autóemelők tengelyét, de így is 37600ft-ba volt...
(#) pjg válasza Bakman hozzászólására (») Júl 1, 2018 /
 
Szép!

Kár, hogy nem használtál vezeték csatornát. (Nekem az a heppem. Attól nagyon szép a szerelés)

Ha kiegészítenéd 1-2 napelem táblával, akkor jobb lenne a kihasználása. Nem akkor működne, amikor áramszünet van, hanem akkor menne 230V-ról amikor arra van szüksége.
(#) jocko válasza kameleon2 hozzászólására (») Júl 1, 2018 /
 
Haladok előre! Alap nélkül._De ez a beag BEAG,_ez tényleg szépen szól ha nem torzítom, de nem tudom hogyan lesz ebből torzított gitárhangzás?._Valaki véleményezné?_Elvontnak mondható,_vagy inkább vonatkoztassak el az egész projekt-től?

https://soundcloud.com/user-983123321/aerda
A hozzászólás módosítva: Júl 2, 2018
Moderátor által szerkesztve
(#) Bakman válasza pjg hozzászólására (») Júl 1, 2018 /
 
Nem tudom, én a falra mászok a kábelcsatornától. C sín, hozzá való szorítók, pillanatok műve a szerelés. A bejövő 230 V és a két elmenő még nincs kiépítve, egyelőre így tesztelem.

Napelem max. akkor, ha ingyen kapok, annyit nem ér, a felhasznált anyagok nagy része bontott vagy maradék. A kazánnál lévő keringető szivattyút tartja életben (télen kevés a napsütés) szükség esetén, valamint egy víznyelőben lévő búvárszivattyút (nagy eső esetén szintén nincs napsütés). Egyéb esetben csak figyel, minimális fogyasztással. A kijelző eszi meg ilyenkor a felhasznált energia kb. 95 %-át.
A hozzászólás módosítva: Júl 1, 2018
(#) jocko válasza jocko hozzászólására (») Júl 1, 2018 /
 
Elnézést,_de nagyon torzít a mikrofon,_de ez kb. az akusztikus verziója a szettnek._Előző hsz.-hez_hiánypótlásként.)
A hozzászólás módosítva: Júl 2, 2018
Moderátor által szerkesztve
(#) kameleon2 válasza jocko hozzászólására (») Júl 1, 2018 /
 
Én utoljára kb 27-28 éve csináltam ilyet. Beag erősítő, MÁV műanyag hangszóró. Torzítónak két antiparalel dióda az előerősítő után. Ennyi volt a torzító. Gyakorlatilag csak levágta a színuszok tetejét.
(#) kameleon2 válasza pjg hozzászólására (») Júl 1, 2018 /
 
Gondolom perforált csatornára gondoltál. Szebbé teszi a látványt.
(#) jocko válasza kameleon2 hozzászólására (») Júl 1, 2018 /
 
Értem._Köszönöm a válaszodat._Elszomorító._Akkor ezt feladom, 26e fFt-os processzor,_és ennyi a végeredmény,_mint amit írtál?_Mindent leszedtem róla,_ami felesleges a hangzásban,_ennél már csak művibb hangzást lehetne elérni. Hibrid g. erősítő fej lesz ebből,_meg 1X8-as láda érzésem szerint,_ha majd szánok rá pénzt._Nem tartanám előrelépésnek az IC-s kombót._Szétszedi a fülemet a torzított csatorna._Mega amp fejeket szoktam látni 25e körül.__Talán csöves előfok ,_tranyós végfok lehet benne ennyiért.
A hozzászólás módosítva: Júl 2, 2018
Moderátor által szerkesztve
(#) pjg válasza kameleon2 hozzászólására (») Júl 1, 2018 /
 
iIgen.
A hozzászólás módosítva: Júl 2, 2018
Moderátor által szerkesztve
(#) kameleon2 válasza jocko hozzászólására (») Júl 1, 2018 /
 
Van azért jó sok megoldás. Nem tudom Szalay András munkásságát ismered-e a témában? Ő mindent tud a gitárokról és a hangok matematikájáról, torzítókról. Érdemes lenne beszélned vele. Egy ZX81-el kezdte. Ma már rengeteg lehetőség van a piacon.
(#) jocko válasza kameleon2 hozzászólására (») Júl 1, 2018 /
 
Érdekes,_köszönöm a linket._Én a számítógépet szeretném a lehető legnagyobb ívben elkerülni._Egy speckó keverőn agyalok még._Láttam gsfanatic-on valaki árult egy olyat, amin van egy olyan bemenet,_ami modellezi a gitárerősítők kimenetét,_valami hasonló,_most nem tudom jobban megfogalmazni._Meg már kicsit off-olom a témát.

A magyar nyelvben az írásjelek (pont, vessző, kérőjel, felkiáltójel) után (!) kell egy szóköz. Ez a számítógép billentyűzet alsó részén, középen, az a hosszú gomb. Használd hát bátran!
A hozzászólás módosítva: Júl 2, 2018
Moderátor által szerkesztve
(#) jocko hozzászólása Júl 2, 2018 /
 
Köszönöm a fórumtársak türelmét, de úgy gondolom, hogy a fejlődésemhez szükség van a visszajelzésekre, tehát elnézést kérek ezúton is egyrészt az utólagos moderációm szükségessége miatt a rendszer moderátoroktól , másrészt az anti-zene jellegű hang-anyagokért. Ez nálam tudatos, szándékos, és irányulni akarok valami felé zeneileg. Stílusban amit szeretnék az azért elég jól körvonalazható, talán a Dél-Amerikai jellegű thrash/death metal-t szeretném ötvözni az Európai
Skandináv szintén extrém death-metal-lal, de ez nem a megszokott, rádióbarát, slágerekre, és dallamokra törekvő "mainstream" kategória, ez is tény. Közben átgondoltam a dolgokat, és rendeltem egy Behringer UM300 -analóg- torzító pedált, utolsó kísérlet a részemről, újonnan lesz egy plusz kábellel együtt 11e Ft -os ráfordítás, ez még belefér anyagilag, és bizakodó is vagyok e téren. Bár a szoftveres irányú tovább gondolását a hobbimnak már ketten is ajánlották, viszont tény, hogy nem szeretnék ilyen szinten elmélyülni ebben a témában, ezt nem szeretném különösebben megindokolni. Viszont ma reggel beillesztettem a rendszerbe egy egyszerű equalizer-t, és megcsináltam ugyanazt a hangzást ezzel a beállítással, lásd.: fotó. Akinek ez mond valamit. Azt hiszem nem adom fel ezen a ponton.
A hozzászólás módosítva: Júl 2, 2018
(#) Gránátalma válasza jocko hozzászólására (») Júl 2, 2018 / 2
 
Szia, nem tudom mit csináltál vele, de nagyon rossz a hangja így hallgatva. Ha esetleg megírod pőrivátban, hogy mi történt lehet van ötletem. Én D osztályú lineáris végfokot használok, előfokkal, meg Cab-simmel, és brutál jó a hangja. Egy BEAg-al szerintem elköltöztetném a szomszédokat

Most látom az EQ-d fotóját. Rossz. Ha HiFi végfokkal operálsz alap, hogy minimum -5dB ről indítod a kimenetet a csúnya reccsenések elkerülése végett. Amit ki akarsz emelni azt ott tartod, minden mást lentebb vágsz. pl
A hozzászólás módosítva: Júl 2, 2018
(#) jocko válasza Gránátalma hozzászólására (») Júl 2, 2018 1 /
 
Értem. Egyébként a gitár hangszórót nem fogom tudni megkerülni sehogyan sem, ez lesz a végső probléma. Nemcsak a végfok "hifi", a hangszóró is. Írtam pü.-t.
(#) elektrorudi válasza pjg hozzászólására (») Júl 3, 2018 1 /
 
A kábelcsatornás szereléstől hülyét kapok! Kifejezetten "sz@r ezüstpapírba csomagolva" filingem van tőle. Kívülről gyönyörű, majd amikor leveszed a fedelét, netán hibát akarsz keresni egy kapcsolási rajz nélküli berendezésen, akkor ér a meglepetés. Ha össze akarsz kötni két, egymástól 10 centire lévő pontot, ahhoz 1-2 méter plusz vezeték kell körbe vezetve. Ez is egy németektől átvett Agyrém!
(#) Moderátor hozzászólása Júl 3, 2018
 
Ugye mindenki látta a téma címét?
(#) kameleon2 válasza elektrorudi hozzászólására (») Júl 3, 2018 / 1
 
Lehet, hogy "agyrém" a számodra, de a másik véglet a szépen kifésült elosztó, ahol glédában állnak a vezetékek. Ha módosítani kell - mert az élet ilyen, hogy a megrendelőnek soha nem jó semmi - akkor szedheted - verheted szét az egészet. Nyomkövetés, javítás pont ugyanolyan kínlódós, ha nincs a helyszínen mindenről rajzod. Ennyi erővel a maszkos szekrény és a háztartási kiselosztók is agyrémek, mert kívülről szép, belülről meg kaotikus. Nem mellesleg az összekötegelt és szorosra fogott vezetékek jobban melegszenek, több hibalehetőséget adnak. De... a szabvány mindegyiket engedi. Igen - tényleg ha szomszédos pontokat akarsz összekötni, hosszabb vezeték kell, de ennek van előnye is. Ha módosítanod kell és ügyesen mérted, vágtad a vezetékeket, csak arrébb kell kötnöd, mert a csatornában volt tartalékod is. Legvégül az emberi szem: Ha ránézel egy perforált csatornás megoldásra - sokkal szebbnek és rendezettebbnek tűnik egy kívülállónak is, sőt a feliratokat a csatornatetőkön el tudod helyezni, ami nagyban segíti az üzemeltetést, javítást is. Gondolom pjg is erre gondolt, nem megszólni akartuk a munkád, csak hozzáfűztünk pár gondolatot.
(#) pjg válasza kameleon2 hozzászólására (») Júl 3, 2018 / 1
 
Semmiképpen sem megszólni! Azzal kezdtem, hogy szép, de nekem még jobban tetszene csatornában.
Üzemeltettem és szereltem is ilyen csatornás szekrényeket. Nagyin szerettem. Sokkal jobb mint ami magyar szekrény volt. Összekötegelve, ne adj isten összeragasztva laposra egymás mellé sarkosan a vezetékek. Biztos, hogy a középsőt kellett kibontani, ha baj volt. Olyat is gyártottam nyári gyakorlaton. A sablon egy fatábla volt bele vert szegekkel a sarokpontokon. Amikor kész volt valami nitró szagú híg ragasztóval kellett lekenni az egészet. Így egyben maradt a tábláról leszedés után. Olyasmi, mint az autók kábelkorbácsa, csak lapos.
(#) kameleon2 válasza pjg hozzászólására (») Júl 3, 2018 / 1
 
Nyilván pár év után minden technológián túl van az ember. Kábelkorbács nekem még szakközépben volt - gyakorlaton is. Sőt egyedi kábeleket is kötöttünk lánckötéssel, viaszos madzaggal. Ha nincs kötegelő - az is szép eredményt ad, csak szívás leszedni, kötni gyors. Ma már sokan nem is tudják, hogy létezik ilyen technika. Újdonsült mérnök kollégám csak bámult, hogy ez meg mi, amikor lekötöttem a múltkor pár termoszelep kábelét ilyen módszerrel, hogy esztétikusabb legyen, ne csak lógjon rendezetlenül. Malacfarok is egy köztes megoldás a lengőkábelekre, vezetékekre. A kötegelő gyors, de ha túlhúzod - lehetnek vele szigetelési problémák. Kültéren esélytelen, mert a nap megeszi és lepotyog. Itt beltéren megfelel. Amúgy, mivel a zárt dobozon belül van - amíg ki nem nyitja valaki - addig a kutya sem látja. Úgyhogy ezt alaposan kibeszéltük.
Következő: »»   1477 / 1672
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem