Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mosogatógép hiba
 
Témaindító: Redsaw, idő: Dec 13, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   201 / 259
(#) Josi777 válasza GreenDoki hozzászólására (») Jún 25, 2018 /
 
Árasztásvédelem bekapcsolhatott. Ellenőrizd, hogy a legaljában van-e víz. Praktikusan úgy, hogy hátrafelé megbillented a gépet és nézed, hogy folyik-e ki a padlóra víz. Innentől kezdve már csak a szivárgást kell megtalálnod
(#) matitutu válasza Dino71 hozzászólására (») Jún 25, 2018 /
 
SMV53L30 Bosch mosogatógép E-09 hiba.Na annak a rozsdafoltnak nem szabad ott lennie a paláston kivül.Így a fűtőszál kuka és sajnos nem javítható.Köszi Bosch 30ropi minusz..(00755078) szívattyú csere
(#) EWT hozzászólása Jún 25, 2018 /
 
Sziasztok!

A mosogatógépünk mosogatás közben is ereszti a vizet a leeresztő csövön. A csap ikon felett is folyamatossan világit a led. Hogyan tudom ezt megszüntetni?
Típusa: Bosch 9000456609 (képet csatoltam az előlapról )

Válaszokat előre is köszönöm.

gép.jpg
    
(#) Josi777 válasza EWT hozzászólására (») Jún 25, 2018 /
 
Kb. milyen mennyiségű víz távozik a csövön? Bekapcsol menet közben az ürítés?
(#) EWT hozzászólása Jún 25, 2018 /
 
Menet közben távozik a csövön a víz. Nem egyenletes sebességgel.
(#) Josi777 válasza EWT hozzászólására (») Jún 25, 2018 /
 
Az nem lehet, hogy túlságosan lent van és átváltott gravitációs ürítésre? Ha felemeled, akkor is folyik?
(#) EWT hozzászólása Jún 26, 2018 /
 
Kb. 10 éve azon az egy helyen áll és jól működött, nem lett elmozdítva. Felemelni nem tudom, polc van felette. Műhelyem nincs ahol ki tudjam próbálni.
(#) stevepapa válasza EWT hozzászólására (») Jún 27, 2018 / 1
 
Ettől függetlenül a cső lejjebb kerülhetett, valamint némelyik gépben van " visszacsapó" szelep . Ami nem engedi le a vizet ha lent van a cső akkor sem, ha ez meghibásodott akkor fennálhat a leírt jelenség. Tehát mindegy mi van felette, ha nem vizsgálod meg így marad, az írásainktól nem fog megjavulni
(#) botesz válasza EWT hozzászólására (») Jún 28, 2018 /
 
Literszámláló reed et cseréld.
(#) fefe64 hozzászólása Jún 28, 2018 / 1
 
Van egy régebbi Zanussi DE 6744 mosogatógépem. Ez idáig jól működött. Most azt csinálja, hogy rendben elindul a program a szivattyúzással. Azután abbahagyja és a beállított program ledje és a szárítás ledje egyszerre villog és nem halad tovább sehova. Ha kikapcsolom és törlöm a programot és egy másik programot indítok ugyan azt csinálja. A leírásában nem találom a hibakódot erre az esetre. Sajna nincs ötletem mit kéne megnéznem.
(#) waterbear válasza EWT hozzászólására (») Jún 29, 2018 /
 
Emlékeim szerint abban egy TO92 tokos triac vezérli az ürítő szivattyút, az is lehet zárlatos, és így folyamatosan pumpálja kifelé a vizet. Vagy a visszacsapó szelep gumilapja gyűrődött fel, ez ott van ahol az vízaknába csatlakozik a kifolyó bordás csöve. Mindenképpen ki kell építened a helyéről, másképpen nem férsz hozzá. Ha nem teljes erővel folyik a víz kifelé, akkor a visszacsapó szeleppel kezdj!
(#) EWT válasza botesz hozzászólására (») Jún 30, 2018 /
 
Szia!
Légyszi írj egy linket, hol tudok ilyent rendelni és hogy lássam hogy néz ki.
(#) EWT válasza stevepapa hozzászólására (») Jún 30, 2018 /
 
persze megnézem, alkatrészt hol tudok rendelni ehhez a típushoz?
(#) stevepapa válasza EWT hozzászólására (») Jún 30, 2018 /
 
Szerintem előbb nézd át, nem hiszem, hogy különösebben alkatrész kellene bele. Az, hogy melyik alkatrész hol kapható? így nem tudom de ezekhez minden van. A kereső "kugli" segít
(#) GreenDoki válasza Josi777 hozzászólására (») Júl 4, 2018 1 /
 
Na ilyet még nem hallottam.
Időhiány miatt még hozzá sem nyúltam.
Remélem hétvégén lesz idöm szétkapni.
Vízfolyás eddig sehol.
Memnyi víz férhet bele?
Megtöltöm azt meglátjuk.
(#) kriro hozzászólása Júl 5, 2018 /
 
Sziasztok!
Egy Whirlpool ADP 5550 F4 hibaüzenettel találkoztam amit elvileg egy belső érzékelő (fekete rácsos kis membrános talán nyomásérzékelő) tisztítás orvosolt, viszont most folyamatos F6 hibát jelez....
Bekapcsoláskor vizzel feltölt de utánna tovább nem megy csak a hibát villogtatja (6 ot)... ki- bekapcsoló hosszan nyomására le is üríti a vizet .
Aquastop szűrő tiszta...átfolyásmérőnél a reed relé olyan 50 Hz körül ad a vezérlésnek... egyéb ötlet esetleg?
Róbert
(#) péter71 hozzászólása Júl 22, 2018 /
 
Sziasztok. Whirlpool ADP 3T mosogatógéppel van problémám. Bekapcsoláskor,de program még nincs kiválasztva, állandóan megy a fűtés. A relét megnéztem nincs beégve. A relét vezérlő smd tranzisztor, műszerrel nem zárlatos, de még nem cseréltem. Ha ez is jó mi lehet a baj?
(#) botesz válasza péter71 hozzászólására (») Júl 22, 2018 /
 
Nem testes a betét?Próbáld ki úgy hogy fordítva dugod be a konnektorba.
(#) botesz válasza kriro hozzászólására (») Júl 22, 2018 /
 
Zárj a csapon.
(#) Balaton válasza péter71 hozzászólására (») Júl 22, 2018 /
 
Üdv, épp minap volt dolgom egy fűtéssel. Folyamatosan fűtött. A relé mérve jó volt, de, ha behúzott beragadt, jóval később engedett el. Cseréltem és így jó lett.
Lehet, hogy hasonló a probléma.
(#) péter71 válasza botesz hozzászólására (») Júl 22, 2018 /
 
Szia. Lehúztam mind két vezetéket, a betétről, és a műszert raktam a vezeték végekre. És állandó 230 v-ot mérek. A betétet is mértem a testhez képest ,és nem sipolt a műszer.
(#) zolika60 válasza péter71 hozzászólására (») Júl 23, 2018 /
 
A sípoló csak zárlat megállapításra jó. Ha nagy átmeneti ellenállás van a test felé az is okozhat hibát. Megaohmos méréshatárban mérj.
(#) péter71 válasza zolika60 hozzászólására (») Júl 23, 2018 /
 
Köszi. Megmérem úgy is, de a 230volt a vezetéken van állandóan, nincs rádugva a betétre.A relé nincs beégve. Nem, lehet valami más a rossz, ami azt adja az elektronikának, hogy fűtsön?
(#) zolika60 válasza péter71 hozzászólására (») Júl 23, 2018 /
 
De lehet. Én csak arra utaltam, hogy a sípoló nem alkalmas a testzárlatos fűtőbetét kiszűrésére.
(#) Balaton válasza péter71 hozzászólására (») Júl 24, 2018 /
 
Esetleg egy ellenőrző mérés. Ha forrasztasz 2 vezetéket a relé tekercs bemenetére, megmérheted a vezetékeken, hogy kap e vezérlést a relé. A feszültség a relére van írva.
Avagy egy nagyítóval nézd át a pici triacokat nincsenek e sérülve, robbanva.
(#) péter71 válasza Balaton hozzászólására (») Júl 25, 2018 /
 
Most ott tartok,hogy az elektronikára csak a bemenő230 v-ot rakom, és a fűtés kimenetén nincs rajt a 230 volt. Egyesével dugom vissza a panelra a különböző csatlakozókat, és amelyiknél bekapcsol a fűtés, talán ott lesz a gond. Ez csak az én véleményem, de megpróbálom.
(#) Balaton válasza péter71 hozzászólására (») Júl 25, 2018 /
 
Jó játékot! Azért írj, ha így sikerül megtudni valamit.
(#) kuriyo hozzászólása Júl 28, 2018 /
 
Sziasztok! Van egy AEG favorit 65007imop mosogatógépük. Gyakran és különböző hibakódokkal áll le... Van hogy két nullát ír ki és csak megy a szivattyúja. Ha utána ki be kapcsolom megy. A szivattyút már szettem ki, nem tűnik hibásnak, egy fordulat után visszarugózik a lapát....Az edények vizesek maradnak. Hibakódok amiket ki írt: i00, i40, f0 Nem szeretnénk lecserélni, szeretjük nagyon, annak ellenére hogy mostanában sok vele a gond.
(#) didyman hozzászólása Aug 3, 2018 /
 
Sziasztok. Egy Fagor 2LF-456X a betegen, E3 a hiba, vagyis a víz nem éri el a kívánt hőmérsékletet. Elég korlátozottan tudtam hozzáférni, de a fűtőszál két bevezetésén mérve, 28 ohm ellenállás van, ez jónak tűnik. A vezérlőn nem nem tudtam mérni ellenállást a fűtőszál két vezetékén, ugyanakkor az egyik pontjával közös, talán bejövő vezetékén van egy sorosan kötött, talán nyomáskapcsoló, ami a fűtés mellett lóg egy csonk végén. Ezen szakadást mérek és mintha barnulàs is lenne rajta. Üzem közben 30-40 V-os feszültséget mértem a fűtőszál két vezetékén. A legnagyobb bajom az, hogy nincs semmilyen kapcsolási rajzom hozzá. Nem tudom, hogy a nyomáskapcsoló eleve hibás, vagy a keringető szivattyú nem indul. Tapasztaltabb kollégák tanácsát szeretném kérni és ha valakinek van, egy kapcsolási rajzot. Így nézem, a 454 és a 458 közeli rokonok.
A hozzászólás módosítva: Aug 3, 2018
(#) fodorzolii hozzászólása Aug 4, 2018 /
 
Szevasztok. Adott egy mosogatógép tipus szerint Electrolux 5541lux és már 2szer volt szerelve valami mennyiség szabályzó hibával. Persze eddig garis volt így nem foglalkoztatott de már nem az. A hiba az hogy nem melegíti a vizet és a hiba javításos dokumentumra ezt írták hogy ezt a szabályzót cserélték. Most van ilyen hogy egy új alkatrész csak 7 hónapot bír? Köszi előre is.
Következő: »»   201 / 259
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem