Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kombikazán működési hiba
 
Témaindító: gpepe79, idő: Nov 29, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   383 / 570
(#) fehersrac válasza VIM hozzászólására (») Júl 5, 2018 /
 
köszönöm az idődet VIM!
(#) zoszka válasza VIM hozzászólására (») Júl 11, 2018 /
 
Hát megint nem.. 2 arányt figyel. A különbség adott időbeni emelkedését, vagy ha a visszatérő ntc melegebbet mutat mint az előre menő (ez fizikailag nem elérhető csak ha nincs áramlás, vagy rossz az ntc) A perlátorra max leszabályoz.. Nem szekunder oldali a hiba, hanem primeroldali. Nyilván szekunder oldalon előbb leszabályoz, mint hogy kiakassza magát hibára..
A hozzászólás módosítva: Júl 11, 2018
(#) ocsua1982 hozzászólása Júl 16, 2018 /
 
Sziasztok!

Biasi m90b24s kazán gyújtásvezérlő panelhez keresek kapcsolási rajzot. Esetleg van valakinek?

email: tothattyla@gmail.com
(#) ocsua1982 válasza ocsua1982 hozzászólására (») Júl 16, 2018 /
 
Egyébként a hibajelenség a következő: Fűtésnél a begyújtás pillanatában időnként letilt, pár másodperc után újra gyújt, 2.-3. gyújtásnál már rendesen begyújt. Használati melegvíznél, kb 40l melegvíz kiengedése után, ha újra kinyitom a melegvizet, a gyújtás pillanatában letilt, 10-15 perc várakozás után ismét rendesen üzemel. A szakszervizes telefonon keresztül kapásból gyújtásvezérlő panelcserét mondott. Esetleg valami más ötlet?
(#) briki válasza ocsua1982 hozzászólására (») Júl 16, 2018 /
 
Ha tudsz merni ionaramot az jo lenne egy multimeterrel
(#) zsoika hozzászólása Júl 17, 2018 /
 
Sziasztok. Ma pont került egy kazánhibára.
A saunier duval combitek f05 differenciál hibára folyton megállt és melegvíznél botrányosan sok vizet elfolyattunk a késői gyújtás miatt és volt hogy beszappanozva nem indult újra.

Szóval a hiba oka az indítóprofilban lévö szűkítő gyűrű volt.
Kazán le a falról és a gyűrűt követtük. ..most jól működik .
(#) zoszka válasza zsoika hozzászólására (») Júl 19, 2018 /
 
Üdv!
Csak a hibamegállapítás végett érdekelne, hogy mióta működött a szűkítőgyűrűvel?
(#) marcell05 hozzászólása Júl 22, 2018 /
 
Sziasztok! Chaffoteaux Maury kombi gázkazán. Eddig tökéletesen üzemelt, sajnos az utóbbi napokban hibát jelez. Nem indul el a fűtése, hibakód: égési hiba. Valaki, valami segítség? Néha, áramtalanítás után elindul, 1,2 napig gond nélkül működik. Köszi a segítséget
(#) JZoli válasza marcell05 hozzászólására (») Júl 22, 2018 /
 
Ezt a jelenséget több dolog is okozhatja. Első körben az ionizációs elektródát kellene megtisztítani. Ez egy "drótnak" kinéző, a lángba belógó elektróda. Ha ráég némi szennyeződés, akkor már nem tud kialakulni a megfelelő áram rajta, és ezt a vezérlőpanel nem érzi megfelelőnek, kiáll hibára.
(#) marcell05 válasza JZoli hozzászólására (») Júl 22, 2018 /
 
Köszi, megnézem
(#) szilaller hozzászólása Júl 23, 2018 /
 
Sziasztok!

Valaki találkozott vagy tudna megoldást a következő problémára?
Ocean Eco 20 kombi gázkazán a következőt produkálja.
Bekapcsolás után 15-20 percig remekül üzemel. Aztán a ventilátor "megakad szorul" nem akar felpörögni csak búg morog. Ha kihúzom áramtalanítom és hagyom pihenni ismét működik ugyan úgy 15-20 percig!
Kondikat kicseréltem, ventilátor kipucolva lezsírozva! Azóta csendesen jár! Kézzel tudom pörgetni a ventilátort nem akad nem szorul ! Csak áram alatt szorul meg, és mivel szorul így nem kapcsolja a gázt nem gyújt a kazán. Remélem érthetően tudtam fogalmazni. Szerelő csak vakarja fejét! Elég tanácstalan! Köszönöm a segítséget! Üdv
(#) ipasztoi válasza szilaller hozzászólására (») Júl 23, 2018 /
 
Csak tipp! A tekercs lehet menetzárlatos a szigetelő műgyanta , lakk öregedése miatt, akár időszakosan is, pl. melegedés hatására. Ezt úgy lehet észrevenni, hogy a készülékről leválasztva külön járatod, ha menetzárlatos jobban melegszik, mint egy nem menetzárlatos. A melegedés mértéke függ a menetzárlatos rész menetszámától. Másik, körülményesbb módszer szerezni egy donor tekercset és azzal megpróbálni. Régen volt erre külön műszer és mérési módszer menetzárlat kimutatására, de ma ilyenről nem tudok. Javítása a tekercs újratekercselése, de manapság ezzel már kevesen, leginkább senki nem foglalkozik, mert időigényes, körülményes, olcsóbb a csere.
(#) szilaller válasza ipasztoi hozzászólására (») Júl 24, 2018 /
 
Valószínű ez fog következni! Csere! Köszönöm a választ!
(#) zsoika válasza zoszka hozzászólására (») Júl 24, 2018 /
 
Szia . Kb 4éve lett felszerelve de nem volt lakott a ház.....csak most fél éve adtuk ki albérletbe. Mindig is dobálta a hibakódot,de kezdetben a kéményben visszafolyó kondenzvíz okozott kellemetlenséget,amit egy golyós hl 21 bojlerszifonnal (mert sajnos nem csináltam külön kiállást) a mosógép 32-es elvezetőjébe dugtam és savmentes csővel az indító idomból elvezettem. Azt gondoltam hogy a víz abaj,de amikor beköltöztek a lakók hamar kiderült hogy nem,illetve nem csak az. Mostanság fűtésnél nem jelentkezett hiszen a láng modulál közben ,de melegvíznél amikor teljes teljesítményen ment azonnal jött a hibakód. Melegvíznél ha maxon megnyitottam kb fél percig próbálkozott és kiállt hibára....ha vékonyan folyattam a vizet akkor ált beindult .
Az igazsághoz hozzá tartozik, hogy a fűtésnél azért nem dobta a hibat mert lett neki adva egy kis levegő . Tudom nem szabályos de kellett a tél miatt.
Ha kell valakinek egy differenciál nyomaskapcsoló akkor szóljon ,mert vettem egyet ....azt hittem az a baj.
A hozzászólás módosítva: Júl 24, 2018
(#) dzsomi hozzászólása Júl 25, 2018 /
 
Egy HERMANN laser 24 E kombi kazánon van . A melegvíz készítés elindítása után erős kvartyogó hang jelentkezik , és a nyomásmérőn nagy ingadozás mutatkozik , mintha levegős lenne valami. ilyenkor a kazán kikapcsol majd újra beindul a víz melegítése .Azt sem értem hogy melegvízkészítés közben miért ingadozik a nyomásmérő ? Azt hittem idáig , hogy a nyomásmérő a radiátor kör nyomását mutatja !? , Kérem ha valakinek van ötlete mi lehet a baj ,segítsen .
Köszönettel : Nagy Zsolt
(#) szilaller válasza szilaller hozzászólására (») Júl 25, 2018 /
 
Üdv mindenki!
Ha valakit érdekel sikerült megoldani a problémát! Csapágycsere úgy fest megoldotta a problémát! Nagyon halkan jár úgy kell fülelni,hogy megy-e a venti! Egy ismerős ismerőse ajánlotta a cserét! Természetesen szakember!
(#) Coriolis hozzászólása Júl 26, 2018 /
 
Sziasztok! Adott egy kazán égőfej, amit az alábbi elektronikával vezérelek. A kazán fő elektronikája ki lett herélve, ezért a bejövő- és kimenő víz hőmérsékleti szondák hiányoznak. Így az égőt beüzemelve a teljes teljesítményéhez képest 50%-on üzemel. Hogyan tudnám megoldani, hogy a teljesítményt tudjam szabályozni?
A bekötési rajzon lévő 1-2 állásokat nincsenek bekötve.
A hozzászólás módosítva: Júl 26, 2018
(#) zsoika válasza zsoika hozzászólására (») Júl 26, 2018 /
 
Szűkítő gyűrű
(#) zsoika válasza zsoika hozzászólására (») Júl 26, 2018 / 1
 
Gyűrű kivéve
(#) balazsgy válasza zsoika hozzászólására (») Júl 26, 2018 /
 
Köszi az információt!
(#) Coriolis válasza Coriolis hozzászólására (») Júl 27, 2018 /
 
Adott akkor ez az automatika, a másik kérdésem annyi lenne, hogy egy 5V-30V-os DC PWM jelgenerátor jó lehet-e ehhez az automatikához?
(#) dugohuzo hozzászólása Júl 31, 2018 /
 
Üdv,
a következő kérdésben kérnék véleményt:
kb 15 éves Junkers Euroline kombi kazán. HMV készítés.
Csap nyitásra az áramlásmérő kapcsol, égés elindul, jön a meleg víz. Majd 15-20 másodperc múltán az égés kikapcsol, víz langyos majd kihűl, aztán égés újra bekapcsol...
Két csap együttes nyitva tartásával sikerülhet folyamatos meleg vizet állítani.
HMV hőcserélő, 3 járatú szelep, áramlásmérő tisztítva, kisavazva.
LED-es hibajelzés nincs.
Úgy tűnik, mintha nem igazán lenne láng moduláció - vagy ég, vagy nem.
Már gyakorlott kazános sem tudott vele eredményt elérni - én épületgépész technikus vagyok, általános kazános ismeretekkel, barátaim a tulajok, miattuk néztem rá a berendezésre.
Van esetleg hasonló tapasztalata valakinek itt?
(#) briki válasza dugohuzo hozzászólására (») Aug 1, 2018 /
 
1 csap kinyitasanal mennyi az atfolyo viz mennyisege? Ha ugy latod nem modulal le a kazan akkor a kazan gázcsapjat tekerd le addig amig alacsony lesz a lang magassaga. Ha ebben az esetben 1 csap folyamatos kinyitasanal nem kapcsok le a kazan es van melegviz akkor igazad van, modulacios hiba. Amennyiben kis langnal is ki be kapcsol a kazan áramlási hiba lehet. Ez az én velemenyem
(#) dugohuzo válasza briki hozzászólására (») Aug 1, 2018 /
 
Igaz, nem mértem meg pontosan- ha jól tudom, 1,5 l/perc átfolyásnál kapcsolna be az áramlásmérő és 1,3-nál pedig ki. Ez akkor egyezne meg a csapon kifolyó víz mennyiségével, ha tisztán a melegvíz csapot nyitjuk. Úgy gondolom, ez a másfél liter bőven megvan - de valóban, meg fogom mérni.
Ha jól tudom, az áramlásmérő csak kapcsolási jelet ad, hőmérséklet beállításban nincs szerepe.
Köszönöm!
(#) brrr hozzászólása Aug 15, 2018 /
 
Jó reggelt!
Radiant RCM 20 cirkó ügyben kérek valakit,aki látott már ilyet közelről, a vezérlő panelen van-e és melyik trimmer lehet az amelyikkel a szivattyú motor működési idejét állítani lehet??
(#) vkond hozzászólása Aug 18, 2018 /
 
Sziasztok!
Másodszor írok ebbe a fórumba(az elsőt a segítségetekkel sikerült megoldani), igen sokat visszaolvastam, és nem találkoztam hasonló esettel az itteniek között.
Van egy renova star f24 e bt jelzésű kazánunk, amin alacsony volt a nyomás, így Anyám a feltöltő csapot megnyitotta, és 1,5 bar-ig sikerült felnyomni vele a nyomást. De amikor kinyitotta a melegvizet (és ahányszor én is megcsinálom, ugyan ez történik) beindul a ventillátor, és a gyújtóelektróda elkezd szikrákat csinálni,majd leáll, és elkezd az üzemzavar lámpa villogni.
Letisztítottam az elektródákat, illetve leengedtem a vizet, és a tágulási tartályt újratöltöttem 0,5bar-ra(aminél érdekes módon amikor fújtam,kb 1 percig nem tartotta a nyomást,utána viszont stabil maradt), de nem segített, ugyan az a helyzet.
Bármilyen segítségért nagyon hálás vagyok, ha kell szétszedem, fotózom, vagy ha tudok,megpróbálok válaszolni a kérdésekre.
Köszönöm szépen!
(#) briki válasza vkond hozzászólására (») Aug 19, 2018 /
 
Gázcsap nincs elzárva? Gázszelep, szürő. Kap áramot a gázszeleped?
(#) gyufasdoboz hozzászólása Aug 19, 2018 /
 
Sziasztok!
A minap rokonlátogatóban voltunk, és kiderült, hogy a Junkers Celsius WT 14 típusú cirkójuk nem működik már egy hete.
Lelkes amatőrként szétszedtem, és találtam egy furcsa diódát (kép). Miután kiderült, hogy hol a reset gombja, sikeresen újraindítottam, és onnantól normálisan funkcionált, nekem viszont nagyon úgy tűnik, hogy túláramot kapott, és a képen lévő dióda épphogy életben maradt.
Van javaslatotok, hogy amennyiben megadja magát, milyen típusúval érdemes cserélni? Illetve hogy valóban megállja-e a helyét ez a teória, vagy valami más lehetett a gondja?
Előre is köszönöm a válaszokat!

IMG_2897.JPG
    
(#) Gafly válasza gyufasdoboz hozzászólására (») Aug 19, 2018 /
 
Attól hogy valakinek hordóhasa van, még lehet normális
Ha reset után működik, szerintem hagy a fenébe...
(#) brrr hozzászólása Aug 19, 2018 /
 
Radiant RCM 20 cirkó ügyben kérek valakit,aki látott már ilyet közelről, a vezérlő panelen van-e és melyik trimmer lehet az amelyikkel a szivattyú motor működési idejét állítani lehet??
Következő: »»   383 / 570
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem