Fórum témák
» Több friss téma |
akkor ez nem az a tipus.
de még mindig az a véleményem, hogy a karburátornál kell a hibát keresni, nincs véletlen nagyon nagy üzemanyag fogyasztása? nem lehet, hogy a tűszelep nem zár rendesen és elárasztja az egészet benzinnel? jó volna 1 fénykép a porlasztóról Ha új a fűnyíró akkor meg garancia
De ha a gyertya fekete akkor lehet nagy hőértékű is a gyertya. Mivel nem tud felmelegedni és kormozódik.
ez egyáltalán 4 ütemű?????
Idézet: „Valaki írta, egy hsz-be,hogy a gyűrűk a hőtágulástól megfogják.” Ezt én írtam és ez saját tapasztalat... gondolj már bele teljesen új gyűtű van benne és a hanger fala és a gyűrű között léehet szorulás és ha megmelegszik nagyon a gyűrű akkor kitágul és megfogja az egészet... Ha meg már nagyon idős a gép n -> nagyon ki van kopva a gyűrű >> felfolyik az olaj = füstöl mint az állat + még elmegy a nyomaték... Érted már? ![]()
majd nézd meg a gyertyádon hogy hány fokos vagy a sorozatszámról megkereshető...
Én nem ezt vontam kétségbe, hogy megfogja... de utánna nem is indul el többet.
így értettem
mi után nem indul el többet?
Arra gondolsz hogy ha kitágul? Ha lehűli X fok alá összehúzódik annyira hogy el tud indulni...
Azért a megszorulás és a leállás között van külömbség!
Ha megszorulna akkor biztos irta volna hogy a behuzot meg sem tudja mozditani.
a beszorulást nem úgy kell érteni hogy ki nem lehet onnan robbantani...
Hanem úgy, hogy nehezebben jár -> leesik a fordulat-> kiesik a motor az ütemből és végül leáll, érthető? ![]()
Az a baj hogy nagyon sok itt a hozzá nem értö okostojás.
Egy motornak 2 dolog kell: üzemanyag, és esetünkben szikra. Feltételezve hogy az üa. megfelelö és folyamatos, kompresszio van, leállás esetén csak annyit kell tenni amikor nem indul, a pipába egy másik 100%-os gyertyát kell tenni és a szikrát ellenörizni. Ha ilyenkor van, akkor a benne levö gyertyával is ellenörizni kell.
táttam...
Nem is olyan rég kb a mult héten vagy előtte,az áldozat egy DUKATTI kapa volt kb 30 éves és ujragyűrűztük + még miegymás szegényke először alig bírt menni de folyamatosan javult a helyzet... ![]()
A motor nem tud kiesni az ütemből mert tisztán mechanikus a vezérlése. Meg kellene nézni, hogy egyáltalán van szikrája? A gyújtás el szokott szállni néha ha felmelegszik és lehűlés után helyrejön.
Én eddig úgy tudtam, ha egy motor túlmelegszik, besül a dugattyú, az a nagy suródás miatt gyakorlatilag összehegged a dugattyú a henger felável, azt kalapáccsal nem lehet szétverni utánna.
te akkor ezek szerint úgy érted, hogy egy bejáratós motornál, mint ez esetben, túlmelegedéskor nem történik meg a besülés, hanem csak lefékeződik? és utánna kihűlés után megint pöccre lehet indítani? kitudja, lehetnek még csodák. De tételezzük fel, hogy nem ég össze hanem csak megfogja a surlódás a dugattyút. annak azért csak lenne valami rendellenes hangja? a topic indítónak csakföltűnt volna.
A bejáratós motoroknál ez így rendben is van nekünk is van hasonló fűnyírónk csak 3.7 LE-s be lett járatva és akár egész nep is elmenne csak kaja kell neki...
![]()
Az nem megszorult hanem szarrá kopott. A kopott motor elsö jele a melegen nehezen indulás és a gyengeség. Persze füstjelekkel társitva.
túl sok itt a kérdés:
- még mindig nem tudom 2 vagy 4 ütemű? - milyen elven működik a motor leállítása (rövidre zárás??) - hogy nézki a porlasztó? hogy történik a leállás? hirtelen? vagy vagy folyamatosan gyengül és úgy áll le?
szerintem 4 ütemű
Ha jól tudom a motor úgy áll le hogy elzárja neki a gázt a karbilátornál legalábbis nekűnk úgy megy de ezt nem tudom hogy milyen fajta tervetzésű... ![]()
Azért kiványcsi lennék egy fix fordulatu motort hogyan tudsz bejáratni? Lejebb veszed a fordulatot? Ezek a motorok üzemi fordulata kb 1500-2000ford/perc ez a teljes fordulatnak kb csak az 1/3-a. Egy fix motort nem kell bejáratni hiszen a teljes fordulatás soha sem fogja elérni.
A bejáratás ezeknél annyit jelent hogy egy bizonyos üzemoráig több kenöolajat kell a benzinbe keverni ha 2ütemü.
Tehát:
4 ütemű Leállítás: elengedem a gáz kart, nem kap benzint, leáll. másik kettőre most nem tudok válaszolni, amikor magától állt le nem hallottam sajnos. 3,7KW max és 3000rpm/min
elsökörben cserélj gyertyát ha igyse müködik akkor vigyétek vissza és némi ráfizetéssel vegyetek egy másik márkáju gépet.
szerintem ennél jobbat nem lehet csinálni. az már régen rossz ha egy 0 km-es gépet szervizelni kell. üdv sergei
Jövő héten veszek / vesz faterom bele gyertyát attól függ, hogyan fog alakulni a hét, ki jár arrafelé
![]() ![]() ui.: Azért rá már nem szeretnénk fizetni mert 53 000Ft volt ![]()
ahhoz az 53000 hez tennél még 33000-et és kapnál érte egy örökéletü gépet.(ez csak az én véleményem)
![]() ![]()
Helló!
Szerintem egyszerübb lenne elvinni szakemberhez, és nem egy elektronikai fórumra írkálni, és találgatni 6 oldalon keresztül hogy mi lehet a baja ![]() u.i.: Ilyenkor hol vannak a moderátorok? Az informatikai jellegű témákat egyből bezárják, ezt miért hagyjátok akkor?
üdv
szerintem azért nem zárták be mert van a dologban némi elektromosság ![]()
Jah a gyújtás, de más nem.
ezekszerint akkor mégis csak van benne
![]()
Vedd ki a gyertyát és próbáld meg beindítani közben pedig figyeld a dugattyút!!Nem törtek leróla a hűtőbordák??
![]() ![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |