Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mosógép vezérlők és általános problémáik
Lapozás: OK   500 / 580
(#) Hellboy911 hozzászólása Aug 16, 2018 /
 
Model: F12B8NDA7 amik szűrő kondirol mennek vezetékek a relékre azok jók kiszedtem ellenőriztem. Akkor meg nézem amit írtál. Köszii
(#) weresgyufa válasza tibec hozzászólására (») Aug 18, 2018 /
 
Szia.

Ma már ott tartunk, hogy inkább PF hibakód van, mint rendes mosás, dugulás nincs, szerintem a lúgszivattyú lesz a ludas, ma törölközőmosásnál hiába centrifugálta a törölközőket ki, kb még vagy 1-2 liter marad bennük. Kipróbáltam a levegős mágneskapcsoló rendben van a szénkefe hossza 27mm, kicserélem biztos ami biztos, (35mm az új hossza) most már csak a szivattyú marad ami forog, de szerintem gyenge, és ahogy észrevettem kotyog a tengelye egy kicsit.
Ma kiszedem és keresek bele újat, mert a teljes motor műanyog körítéssel 18E:
http://www.szervizdunakeszi.hu/termekek/automata-mosogep-alkatresze...42532/
ami kicsit sok egy 2-3E forintos motorért... biztos van erre is csak motor külön, külföldön találtam, itthon még nem, de keresem.
(#) weresgyufa válasza tibec hozzászólására (») Aug 18, 2018 /
 
Szia, most olvasok visszafelé, eddig még semmi, másik válaszomban leírtam a tapasztaltakat, szerintem a szivattyú lesz a hunyó, de még keresem a hozzávalót.
(#) weresgyufa válasza tibec hozzászólására (») Aug 18, 2018 /
 
Kész vagyok. Kicseréltem a szivattyút is, biztos ami biztos, hát... mikor kiszedtem megértettem a gondot. A tengelye jobbra balta is billegett nem csak ki és be. Az új az feszesen áll a helyén, kicsit ki/be mozog, de oldalra semmit.
Nos ami benne volt a gyári az ezek szerint ennyit bírt, az új lényegesen halkabb is. Megúsztam egy univerzális motorral meg két szénkefével 5000-ből a dolgot, a szerelése kész sz*pás, mármint a szénkeféknek. Kivenni könnyű volt, visszatenni kb 40-60perc közben non-stop szitkozódás, mivel nem igazán kényelmes helyen van és még takarja egy lemez is hely meg csak a csavarhúzónak marad, szóval élveztem.

A hétvégén indul a teszt, de szerintem megoldotta a szivattyúcsere a dolgot.
Ilyet tettem bele, még sikerült pont zárás előtt beérnem egy boltba ahol volt ilyen univerzális szivattyú : https://www.jofogas.hu/budapest/Univerzalis_40w_askoll_mosogep_sziv...01.htm
Ami benne volt az csak 35W-os volt, de ez szerintem nem okoz nagy bajt.

Apropó... csak az egyik szénkefét néztem meg, amit könnyebb volt kivenni annak a mérete rendben volt, viszont a másik az durvábban el volt kopva, láthatóan volt köztük 5-6mm különbség kopottság terén, de még így is csak 21mm-es volt, viszont még a rugó nyomta a forgórészhez, nem volt annyira kikopva, hogy már csak a forrasztott vezeték tartsa a testhez.
A hozzászólás módosítva: Aug 18, 2018
(#) bole hozzászólása Aug 19, 2018 3 /
 
Zolika! Te egy Úr vagy!Mindenki tudja hogy INDESIT de a csávó csak kötekedni akar ill nem ebbe a fórumba való!Egyébként meg oldottam a hibát de nagyon köszönöm hozzászólásod!Legközelebb nem kérek efféle kontároktól választ semmire, ha csak kötekedni tud!Szia Szép napod legyen!









4
A hozzászólás módosítva: Aug 19, 2018
(#) petoisu hozzászólása Aug 19, 2018 /
 
Sziasztok!

Segítséget kérnék. Fagor mosógép 3F-211 típus. Bekapcsolom, majd elkezdi szívni a vizet. Pörgeti egy kicsit a dobot. Ezután F08 hibát ír ki. HA kikapcsolom és várok kicsit ugyan ez az effekt csak hibakód nélkül.

Nincs leterhelve a dob, víznyomás van, szűrő takarítva.

Mi le
(#) weresgyufa válasza tibec hozzászólására (») Aug 19, 2018 /
 
Helyzetjelentés.
A gépet összeraktam, minden megy flottul, eddig semmi hiba, vagyis egy volt, elfelejtettem megnyitni a vízcsapot van ilyen...
A szivattyú eszméletlen, mármint hogy mennyivel halkabb, eddig is fülelni kellet hogy mos a gép vagy sem, most már csak akkor van hangja ha 1600-on centrifugál, amúgy baromi csendes.
Még valami ez "Spül Stop" ez hogyan is működik? ha benyomom, akkor annyi történik, hogy a program vége előtt 9 perccel megáll és semmit nem csinál csak ez a gomb villog, amíg meg nem nyomom, ennek mi az értelme, vagy ebben a formában mi az értelme?
(#) palko0125 válasza weresgyufa hozzászólására (») Aug 19, 2018 /
 
Szia!
Öblítőstop, vasaláskönnyítésnek is nevezik. Arra való, hogy az utolsó öblítést nem üríti le, hanem az öblítős vízben áll a ruha, amíg tovább nem lépteted (vagy éppen haza nem értél a boltból vagy munkából stb)
Szóval nem áll centri után gyűrötten és ne adj isten kivasalni. Van aki azt vallja “szagosabb” lesz a ruha, mivel tovább áll az öblítős vízben.
Üdv, Palkó.
(#) Tityi válasza bole hozzászólására (») Aug 20, 2018 / 1
 
Uniman nem hülye gyerek,nagyon jól tudja,hogy miről beszél és ráadásul igaza is van! Ez a minimum,hogy veszed a fáradtságot és normálisan leírod a típust és a problémát!
(#) weresgyufa válasza palko0125 hozzászólására (») Aug 21, 2018 /
 
Ok értem, akkor legközelebb kivárom a végét, hogy meddig áll ebben a vízben a cucc, mert 5 perc várakozás után inkább rányomtam és akkor ugye tovább lépett. Köszi a magyarázatot, lepróbálom.
Üdv.
Gyuri
(#) botesz válasza weresgyufa hozzászólására (») Aug 21, 2018 /
 
Ha benyomod olyankor addig áll a vízben ameddig te hagyod.A háziasszonyok 90 %-a nem szokta használni.
(#) yulo5310 válasza weresgyufa hozzászólására (») Aug 21, 2018 /
 
Akkor évekig várhatsz!
(#) tibec válasza weresgyufa hozzászólására (») Aug 22, 2018 /
 
Szia! Örülök, hogy megoldódott a probléma! Mivel a szivattyú volt az okozó, és a bemutatott helyettesítő (olcsó) megfelel, így, még a legolcsóbban lett megoldva a dolog! Azért volt kétséges először a szivattyú, mert azt mondtad, a végén nem centrifugál! De, mint kiderült, az a szivattyú már csak a véletlennek köszönhetően tette a dolgát az előző fázisokban is! Viszont, most már tudod, hogy, ha már nem csendesen működik a szivattyú, egyszerűen cseréld ki és sok kellemetlenséget elkerülsz! Egyébként, én ha szétszedem a gépet, mindig ellenőrzöm a keféket, nem tart sokáig, és nem szoktam a 2 cm-es hossztól 1-2 mm-el hosszabb keféket visszatenni, akkor már kicserélem, mert úgy ismét hosszú ideig nem kell bántani! Sőt, ilyenkor a motort is ki szoktam tisztítani (kifújni levegővel) a szénportól! Ez nagyon meg tudja hosszabbítani a motor élettartamát! Ugyancsak ellenőrzöm, szükség esetén cserélem a lengéscsillapítókat, mert a rossz lengéscsillapítók sok más hiba előidézői!
Még egyszer, örülök a sikernek! Hosszú ideig ne kelljen újabb hibák javítását megtanulnod! Köszi, hogy leírtad a megoldást is!
(#) Ambavir válasza yulo5310 hozzászólására (») Aug 22, 2018 /
 
Köszönöm, de az a baj, itt senki nem tudja esztergálni és bontók messze vannak.
(#) yulo5310 válasza Ambavir hozzászólására (») Aug 22, 2018 / 1
 
Márpedig megfelelő szerszám nélkül nem lehet olcsón megúszni!
(#) Hellboy911 hozzászólása Aug 23, 2018 /
 
Sziasztok. Ardo mosógép mosása egyedül annyiból all hogy oda vissza forgatja a dobot és vizet nem enged rá. Szerintetek mi lehet a baja? Vízszint érzékelő jó. Magnes szelep nem kap feszt valamiért.
(#) FAZ1 válasza weresgyufa hozzászólására (») Aug 24, 2018 /
 
Szerintem meg teljesen mindegy, hogy milyen szivattyút teszel bele.
Csak szépen össze kell hozni a szívó és nyomó oldal csöveit, no meg a 220-at a vezérlő elektronikával. (persze - talán lényeges lehet még, hogy az a régi helyére beférjen!)

Én valamikor egy román (olasz licensz) mosógépbe tettem be a Hajdu automata szivattyúját - és lazán elment vele. Jó, jó, akkoriban a "gép-agyak" még csak simán mechanikusak voltak.
(egy lassan körbe forgó "mintázott" szélű programtárcsa, valami kis motor által hajtva.)
(#) FAZ1 válasza tibec hozzászólására (») Aug 24, 2018 /
 
Nálunk/nekem az Electrolux automata rosszalkodott 7 év után. Akkor szénkeféket kellett a motorban cserélnem. Úgy vettem észre - egy jó minőségű szénkefe-pár az átlagosan háztartási használatú (kb. 3 naponta mosás) gépben ennyit bír ki.
Éppen a héten tettem bele új szénkeféket
(a legutóbbi csere ugyanis szükségmegoldás volt, valami kidobott Philips Whirpool régi szénkeféivel ment egy jó darabig - tán 1 évig), viszont azokon az újakon a kefe-testek "végletörése" eléggé más szögben áll. Én valójában lusta voltam csiszolgatni (no meg fekete se igazán akartam lenni a sok szénportól), így aztán azzal raktam össze.
Egy jó darabig - talán 3-4 mosásig - még eléggé sivított a motor (csupán mechanikusan adott olyan hangokat), ámde azóta mintha szépen "bekopott" volna.
Mára már csak simán úgy megy, mint tette volt azt régen.
(#) palko0125 válasza Hellboy911 hozzászólására (») Aug 24, 2018 /
 
Szia!
Mérd meg a mágnesszelep tekercsét, hogy nem szakadt e. Általában az a gond, de azt írod, hogy nem kap feszültséget. Ezt mérted is vagy csak gondolod, hogy ez lehet.
Mérd meg a tekercset, ha az rendben van, kövesd vissza, hogy mi vezérli a szelepet és írj újra.
Üdv, Palkó.
(#) Hellboy911 válasza palko0125 hozzászólására (») Aug 25, 2018 /
 
Szia. Mértem nem szakadt és másik mágnes szelepet is tettem már rá. Ami vezérli a panelon azt is ki cseréltem. Ha le húzom a vezetéket 19v áramot mérek rajta de azt akkor is ha még el sem indítottam gépet. Ellenálások is jók stb. Most ott tarok hogy lehet lesz használtan egy ugyan ilyen gép. Hétfőre kellene készlenni vele egy öregasszonynak. Ha mégsem sikerül a másik panelt megszerezni nem tudom hogy mi legyen. Nem akarom hogy gép nélkül maradjon de azt sem hogy most én vigyek egy másik gépet neki mert arra nem hiszem hogy lenne pénze. 20.000-ért vették két hónapja. Ha minden kötél szakad akkor lehet megpróbálok egy olcsó gépet összedobni neki vagy nemtudom. :/ köszi a választ amugy.
(#) tibec válasza FAZ1 hozzászólására (») Aug 26, 2018 /
 
Hát igen, ma már a gépek élettartama is kb.: 5-7 év, esetleg, még annyi sem. Nagyon sok esetben (függ a motor kommutátorának állapotától) az eredeti gyári kefével is sivít egy ideig a motor, mert az ívnek az adott szeletekhez kell kopni. Én a kefe cserés gépeknél szoktam kérni, hogy ha lehet, akkor addig, amíg nem csendesedik a sivítás, lehetőleg kevesebb ruhával terheljék a gépet. Addig ugyanis kisebb felületen érintkezik és jobban megég a kefe, tönkre teheti a kommutátort is.
(#) tibec válasza Hellboy911 hozzászólására (») Aug 26, 2018 /
 
Szia! Hogyan állapítottad meg, hogy a vízszint érzékelő jó? Az, hogy kattan, még nem biztos jele annak, hogy kapcsol is! Esetleg előfordulhat, hogy úgy érzékeli, hogy megvan a vízszint, ezért nem enged vizet!
(#) tibec válasza petoisu hozzászólására (») Aug 26, 2018 /
 
Szia! Ellenőrizd a motor vezérlést, mert tudtommal az F08 kód a motor vezérlés hibakódja. Az ne tévesszen meg, hogy egy-két fordulatot tesz a motor! A fűtést is ellenőrizd, mert a gépek többsége induláskor tesztel mindent és, ha valami nem érzékelhető az "agy" számára, akkor megáll.
(#) Dino71 válasza Hellboy911 hozzászólására (») Aug 26, 2018 /
 
Nincs benne élárasztás védelem? Ha van mérjed ki az elárasztás védelem mikrokapcsolóját. Mert ha az átvezet valamennyit akkor sem fogja beengedni a vizet. Ne csipogóval ellenőrizzed hanem ellenállás mérésen.
(#) Hellboy911 válasza Dino71 hozzászólására (») Aug 26, 2018 /
 
Köszi a választ. Nincs rajta ilyen védelem.
(#) Hellboy911 válasza Hellboy911 hozzászólására (») Aug 26, 2018 /
 
Mármint az alján nincs ilyen védelem egyedül a vízszint szabályzóban ha jobban megfújom elkezd kiszivanyúzni tultöltés ellen.
(#) Hellboy911 válasza tibec hozzászólására (») Aug 26, 2018 /
 
Szia. Igazabol onnan hogy ha jobban megfújom elkezdnleszivatyúznia tultöltés ellen. De ha haza megyek le cserélem hátha. Egyébként müszerrel hogy tudom ki mérni? 3 vezeték megy rá.
(#) tomszojer hozzászólása Aug 26, 2018 /
 
Sziasztok.
Adott egy Miele Softtronic W3245 mosógép EDPL100-as panellal.
A hiba a következő:
Mosási program indításakor vizet rendesen leveszi.Motor forog egyik irányba,azután másik irányba és megáll.
Centrifuga programnál is ezt csinálja.
Ilyenkor "öblítés" vagyis "spülen" és "ende" villog.
Motor szénkeféket kicseréltem.Ránézésre a tacho rendben.Panelről a két motorvezérlő relét kiszedtem.Mérésre jó mindkettő.Beragadva nincsenek,kapcsol a 12Voltra.Talán terhelésen nem vezet rendesen?
Itt megállt a tudomány.
Ha tud valaki javítási tippet,kérem segítsen.
Üdv:Tom.
(#) tibec válasza Hellboy911 hozzászólására (») Aug 26, 2018 /
 
Ha jól tudom, akkor az egyik vezeték a közös pont, a másik kettő pedig egy záró és egy nyitó érintkező! Ha így van, ez azt jelenti, hogy alap esetben a zárt érintkezőkön keresztül elkezdi beengedni a vizet, amennyiben megkapja a vezérlést. Amikor pedig eléri a megfelelő (beállított) nyomást, akkor az addig zárt érintkezőket nyitja, ezzel megszünteti a víz beeresztést. Ha valami oknál fogva a víz beeresztés nem áll le, akkor a nyomás további növekedésének következtében zár az alapban nyitott érintkező pár, ezért elindítja a szivattyút, megakadályozva a túl eresztést! Tehát, úgy tudod ellenőrizni, hogy megkeresed a közös érintkezőt. A közös és egy másik között alapból zártnak kell lenni (befújáskor megszakad), a közös és a másik érintkező között pedig nyitottnak kell lenni (befújáskor záródni kell) az áramkörnek! Mivel a beeresztő szelep csak akkor kap feszültséget, ha a zárt érintkezőkön keresztül van zárt áramkör, ha az érintkezők nem zárnak, akkor nem nyit a beeresztő szelep, nem engedi a vizet! Remélem, nem bonyolítottam túl?
Következő: »»   500 / 580
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem