Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » PlayStation javítás
 
Témaindító: marha, idő: Jan 4, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   5 / 6
(#) mustang74 hozzászólása Máj 2, 2014 /
 
Sziasztok!
Adott 2 db PS2. Az egyik SCPH-30004.
Ő olvassa az eredeti PS1 játékokat, PS2 játékokat nem. Tehát nem chippelt és csak eredeti CD-ket hajlandó olvasni.
A másik SCPH-50004 -es.
Nem olvas semmilyen lemezt, viszont chippelt gép. A chip eredeti Matrix Infinity, 1.45-ös verzióval. Végülis a legutolsó infó nem számít bele a problémába.
Ez utóbbi gépnek(50004) álltam neki, mivel chippelt és azon kívül hogy vinné a másolt lemezeket még "okosítani" is tudnám a memókiakártyát is. Akárhogy is próbáltam az olvasófejet állítgatni (magasság+trimmerek) nem olvasott be semmit. Tényleg, a lézerfejen nem volt a végén semmi az eredeti beállításokból.
Aztán arra gondoltam, hogy át kéne tenni a 30004-es meghajtóját az 50004-esbe, még ha csak CD-t is olvas akkor már a memóriakártyát meg tudom csinálni, és az USB-n futtathatók a játékok.
Szembesültem vele, hogy bizony a két gépben nem csak az alaplap, tápegység kialakítása más, hanem az 50004-es alaplapján rajta van a optikai olvasó elektronikája, míg a korábbi 30004-re szalagkábelen csatlakozik rá egészben a komplett meghajtó. Tehát csere nem lehetséges. Komplett csere...! De a lézerfej cserélhető! Nosza, kicseréltem. A "csak CD-t olvasó" fej belekerült a chippelt gépbe. Viszont nem sikerült egy árva CD-t sem beolvasni bárhogyan is állítgattam. Napokat rászántam már, elhihetitek.
A 30004-be beletettem az eltekergetett fejet. Mielőtt "ráfűztem" volna a fémrudakra találomra beállítottam mindkét (DVD és CD) trimmereket a középálláshoz képest kicsit balra. (Ha óramutató szerint akarnám ábrázolni akkor 2 órára). A magasságot hagytam eredeti közepes állásba. Most jön a poén: Elsőre olvas mindent. Tehát az 50004-ben nem a fejjel van a gond.
Így lett egy működő PS2. A chippeset viszont azért lenne jó életre kelteni, hogy a memókártyát meg tudjam csinálni. Nem baj ha csak CD-t olvasna, az indítólemez úgyis CD.
Tehát én az elektronikára gyanakszom, hiszen volt benne egy teljesen jó fej és semmit nem volt hajlandó olvasni.
Az SMD biztosítékokat ellenőriztem mutiméterrel. Mind OK.(A mellékelt kép szerint.)
Más ötletem nincs.
(#) marius888 hozzászólása Nov 29, 2014 /
 
Van egy Playstation 2 SCPH-30004 R-em. Amikor elindítom kidobja azt ahova be kell tenni a CD-t és amikor vissza nyomom egy rövidet zug és újra kidobja ha teszek CD-t ha nem.Próbáltam megjavítani de nem sikerült ugyan azt csinálja mint eddig.
A hozzászólás módosítva: Nov 29, 2014

fentrol.jpg
    
(#) qvasz2 válasza marius888 hozzászólására (») Nov 30, 2014 /
 
Idézet:
„Próbáltam megjavítani”

És ez mit is jelent?
Ha úgy érzed, hogy jártas vagy az elektronikai szerelésben, és van egy multimétered, akkor nekifoghatsz. Át kellene nézni alaposan a bekapcsoló gomb környékét, a NYÁKját, magát a gombot (forrasztásokat), a szalagkábelt, és ha nem látszik szemre árulás, akkor kéne egy kicsit méregetni.
(#) kzozo válasza marius888 hozzászólására (») Nov 30, 2014 /
 
Mi a kérdés?
(#) marius888 válasza kzozo hozzászólására (») Nov 30, 2014 /
 
Az hogy valakinek volt-e ilyen és tudnátok-e segíteni!!
(#) szabi1992 hozzászólása Márc 4, 2015 /
 
Sziasztok kaptam egy play station 2-t ami kivan fleselve eddig müködött majd idövel egyre kevésbé olvasta be a lemezt most már egyálltalában nem olvassa be. Most nem tudom hogy az olvasó fejjel van a baj vagy újra ki kell fleselni.
(#) zolek válasza szabi1992 hozzászólására (») Márc 4, 2015 /
 
Üdv. Itt a fórumtársak között. Ha gondolod holnap hozd be melóhelyre.
(#) Tomi111 hozzászólása Márc 17, 2015 /
 
Sziasztok!
Van nálam egy PS2 SPCH 70004. Nem chippelt.
Bekapcsolva jó, mindent lejátszik, filmet, zenét, játék is fut, míg le nem állítom. Ha kb negyed óra múlva kikapcsolom vagy újraindítom már nem olvas be semmit, még a menü sem jön be. kikapcsolva fél óra után ismét jó. Ha nem állítom le, mikor jó, akkor megy órákig is. Mi lehet a hiba? Másik táppal is próbáltam, ugyanaz. Nem fejhibának tűnik.
Üdv! Tomi
(#) marha hozzászólása Márc 28, 2015 /
 
sziasztok nem tudom emlékeztek e még a témanyitásra volt 1 régi SCPH-50004 amibe a fej vezérő IC ment tönkre LA6508 azért nem kapcsolt be egyáltalán akkor azt kiszedtem belőle és már be is kapcsolt mostanáig USB-ről használtam csak mivel tönkrement a USB merevlemez amiről ment gondoltam itt az ideje megjavitani kicseréltem a LA6508 IC-t meg kapott uj olvasó fejet is és itt volt az első probléma hogy a fej nem akart müködni nem tartott sokáig megtalálni a hibát a PS11 biztositék meg volt halva ezt is sikerült megoldani cserével akkor fél siker mivel a fej már elindult de a főmotor meg se mozdult ezért megpróbáltam kézzel megpörgetni a lemezt akkor az uj jelenség az volt hogy bekapcsoláskor azonnal lefékezte és megint meg se mozdult keresgéltem 1 kicsit és megtaláltam a hiba okát meg volt halva a PS13 biztositék is csere és a hiba megoldva de már átnéztem mindet a többi jó mind most már müködik a fej is a motor is pörgeti a lemezt de viszont nem olvas egyáltalán semmit se CD se DVD mind a 2 lemeznél különböző dolgot csinál CD-nél lassan végigmegy a lemez széléig és akkor ki irja disc read error DVD-nél meg kb másfél CM kimozdul a fej és próbál fókuszálni 1 idő után feladja és szintén disc read error próbáltam a magasságot állitani meg a fejet is de sikertelenül ugyanaz a hiba
(#) Sinike hozzászólása Dec 14, 2017 /
 
Üdv.
Adott egy PS2, slim, 70004-es típus. Azt csinálja, hogy megforgatja a lemezt kb 1 fordulattal, majd megáll. Megint pörgeti, megint megáll. Ezt kb 2-3x egy másodperc alatt.
Próbáltam audio cd-vel, úgy pörgeti rendesen; ki is írja, hogy Audio CD.
Fejtisztítás volt 3x is, a fej alján a trimmereket próbáltam állítani, de fikarcnyit sem változott a helyzet.
Merre induljak tovább, hogy megtaláljam a hibát?
Köszönöm előre is a válaszokat!
(#) Ktulu válasza Sinike hozzászólására (») Dec 14, 2017 /
 
Valószínű kinyiffant a DVD része. Ebayen elég olcsón vehető csere fej.
(#) Sinike válasza Ktulu hozzászólására (») Dec 14, 2017 /
 
Köszi a gyors választ!
Azt esetleg, hogy az SPU-3170G helyett jó-e az SPU-3170?
Ha G-vel keresek, alig ad ki találatot, drágább is, és mindenhol ott van, hogy jó mindkettő helyett,
de ha G nélkül keresek, sok találat, olcsóbb is, de nincs ott sehol, hogy a G-st is helyettesíti.
(#) menyus hozzászólása Jan 2, 2018 /
 
Sziasztok!

Please help... Van egy PS2 slim konzolom nem chippelt, és a gond vele hogy a CD ket olvassa a DVD ket nem. A DVD lézer látszólag működik, illetve jobban mondva "pirosan világít" tehát dolgozik. A CD fej lézer az tudtommal infra és nem látszik szabad szemmel, de azzal nincs is baj. Sok tutorialt megnéztem már, próbáltam állítani a fejegységen a DVD trimmerén, 0 eredménnyel. Főként mert ahány tutorial annyi értéket láttam hogy milyen értékre kell a trimmert állítani kb. ) ohmra, "hidegen..." ) Létezik gondolom oszcilloszkópos beállítási mód is, de erről nem találtam semmit. Legalábbis a PS2 Slim esetében nem. A másik, hogy azt se tudom hol / melyik mérőpontokon kéne mérnem, a készülék agyonzsúfolt kialakítása miatt pedig nehézkes is az üzem közbeni mérés. Rövidek a szalagkábelek... stb. Esetleg a mérőpontokat kivezetnám vékony árnyákolt kábellel a szkópnak..stb. Csak tudnám hol vannak ezek a mérőpontok? A jelalak megvan, mert a "sima PS2" ról találtam szkópos beállítási instrukciót ahol a torzításmentes beállítandó jelalalkot mutatják.

Esetleg van valaki aki tud ebben segíteni? (Info szinten..) előre is köszönöm.

(látom más is küzd ezzel a problémával, de az ebayes vásárlást ha lehet megúsznám. Nem az ára hanem az idő, macera miatt. Mivel a DVD fej működni látszik gondolom csak beállítási probléma lehet...)
A hozzászólás módosítva: Jan 2, 2018
(#) Ktulu válasza menyus hozzászólására (») Jan 3, 2018 /
 
70000-ekhez még van rajz. Megpróbálhatod IC7101 1-es lábán.
(#) menyus válasza Ktulu hozzászólására (») Jan 3, 2018 /
 
Nagyon köszönöm! Nem vagyok képben a típusokkal, ez a készülék ami nekem van "SCPH 90004" tipus. Nem szedtem még szét csak a lézer egység lett kifordítva hogy a trimmerekhez hozzáférjek. Ez a 70000 es típus ennyire lehet azonos a 90004 el?
(#) Ktulu válasza menyus hozzászólására (») Jan 3, 2018 /
 
Nézz körül a DVD csatlakozó környékén, talán nem változtatták az RF erősítő IC-t. 70000-ben az említett IC7101, ami egy Texas Instruments SP3751.
(#) menyus válasza Ktulu hozzászólására (») Jan 3, 2018 /
 
Rendben, köszönöm. A hét végén belemászok.
(#) menyus válasza Ktulu hozzászólására (») Feb 11, 2018 /
 
Sziasztok!

Végül rendeltem egy lézerfejet ebayről, a csere után minden ok.

Viszont az egyik kontrollerem "X" gombja nem működik. Szétszedtem, nem kopott a gomb sem, és nem is szakadt az ellenállás fólia sem amit a gomb elvileg rövidre zár. Kábel törés / szakadás lehet? Mert ahogy néztem a gombok nem közvetlenül vannak kivezetve hanem egy mikrokontrollert vezérelnek az meg gondolom a gombnak megfelelő parancsokat küldözget a konzol felé. Ha a kábel lenne szakadt akkor az egész kontroller nem működne, de nekem csak ezzel az egy gombbal van problémám. Valami ötlet esetleg? Köszi
(#) qvasz2 válasza menyus hozzászólására (») Feb 11, 2018 /
 
Vagy kopott a szénpogácsa, vagy koszos. Ha csak koszos tiszta szesz + fülpiszka, óvatosan, megjavíthatja.
(#) Ktulu válasza menyus hozzászólására (») Feb 11, 2018 /
 
S@ny eléggé elkúrta PS2-től felfele a kontrollereket. (spórlás) PS1-ben még rendes nyákot használt, utána fóliát. Szinte biztos, hogy az ezüstözött vezetősáv van megszakadva valahol. Mérd közvetlenül a mikrovezérlő lábától a szén széléig mindkét oldalon.
A hozzászólás módosítva: Feb 11, 2018
(#) menyus válasza Ktulu hozzászólására (») Feb 16, 2018 /
 
Nagyon koszonom a valaszokat, a tisztitason tol vagyok. Merni nem mertem mert szinte original allapotban van a folia is latszolag. Az erintkezo pogacsat pici grafitporral neghekkeltem, ez be szokott jonni ha kopott de semmi etedmeny. Igy marad a meres a latszolag ep folia ellenere is. Koszi meg egyszer! (bocs a helyesirasert, egy zotykolodo buszon potyogok mobilrol.. )
(#) szelda99 hozzászólása Szept 17, 2018 /
 
Sziasztok!

A PS3 FAT típusú készülékemben az alaplapból kiszakadt a tápegység csatlakozó (4 pin), melyet nem lehet újraforrasztani, mivel nincs ónozható felület.

Én arra gondoltam, hogy a tápegység 4 kábelét külön forrasztanám az alaplapra, de kapcsolási rajz hiányában nem tudom hová forrasszam. Az alaplap hibátlanul működött, ezért szeretném megjavítani. Valakinek van ötlete? Elsősorban az segítene sokat, ha valaki tudna segíteni, melyik vezetéket hová forrasszam. Előre is köszönöm!
(#) eyess válasza szelda99 hozzászólására (») Szept 17, 2018 /
 
Pedig egyszerű mint az egyszer egy.
(#) pipi válasza szelda99 hozzászólására (») Szept 17, 2018 /
 
Hali!
1. A kábel egyik végén elég a csatlakozó, a másik végéről levágod a csatit és fixem beforrasztod a csati melleti forrpontokra
2. A leszakadt csatit megtoldod dróttal, beforrasztod...
3. A leszakadt csatit a nyákon a forrpontokhoz forrasztod
4. Megkérsz valakit és megoldja
A hozzászólás módosítva: Szept 17, 2018
(#) szelda99 válasza pipi hozzászólására (») Szept 17, 2018 /
 
Az a gondom, hogy a nyáklapról leszakadt a csatlakozó a forrasztandó felülettel együtt, így nem tudom visszaforrasztani, mivel nem tapad oda az ón.
A hozzászólás módosítva: Szept 17, 2018
(#) szelda99 hozzászólása Szept 17, 2018 /
 
Innen szakadt le a csatlakozó
(#) mustang74 hozzászólása Feb 23, 2019 /
 
Sziasztok! Van egy PSP 3004-es gépem. Nem veszi fel a töltést, viszont akkumulátorról tökéletesen működik. USB kapcsolat esetén tölt, ehhez folyamatos kapcsolat kell nem lehet simán rádugva tölteni. Ennek ez a sajátossága. Valaki javított már ilyet?
(#) krauszkrisztian14 hozzászólása Júl 19, 2019 /
 
Üdv!
Nem tudom, hogy ebbe a témába illik a kérdésem, de ezt a topicot látom a legalkalmasabbnak. Szóval adott egy Playstation 2 90004, a hátulján a kis matricán bekeretezve 0A. Elvileg a Free McBoot nem igazán működik, csak bizonyos BIOS verzióval. Az A és B típusú matricájú gép BIOS verziója még támogatja a szoftvert. Egyik kérdés: Az enyém támogatná?
Másik kérdés: Hol lehet megnézni a bios verzió számot?
Előre is köszönöm!
A hozzászólás módosítva: Júl 19, 2019
(#) don_peter válasza szelda99 hozzászólására (») Júl 21, 2019 /
 
Lehet kissé elkésett a válasz, de ha jól látom a képet, akkor minden egyes lábnak van még ott helye ahová be lehet forrasztani. Kicsit a lötstopot megkapargatod és már is fog rá a cin..
(#) devergo74 hozzászólása Szept 14, 2019 /
 
Sziasztok!
Van egy playstation slim gépem, a problémám hogy nagyon zúg, vagyis nagyon pörög a ventilátor amikor játszunk a ps4-el. Ki lett takarítva, de a hiba továbbra is fennáll nagyon pörgeti a ventit játék közben. Valakinek valami ötlete ezzel kapcsolatban, mi okozhat ilyen problémát?
Következő: »»   5 / 6
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem