Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kávéfőzőgép hiba
 
Témaindító: patexati, idő: Nov 3, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   33 / 72
(#) JZoli válasza rammeradrian hozzászólására (») Szept 20, 2018 /
 
Ok, megpróbálom, bár ígéret szerint szombatra lesz másik proci, így csak a hétvégén tudom megpróbálni.
(#) zsa válasza zsa hozzászólására (») Szept 20, 2018 /
 
Szétszedtem a kávéfőzőt darabjaira a kompreszorról lehuztam a tekercset azallat is mindent ami szétjöhet. Belüröl tiszta a kompreszor a csövek is tiszták . Kazánon nem ment át a levegő gondoltam az vizköves , de végül az alján van egy rugós szelep kicsavarva nincs dugulás . Átmosattam újra de csak nem az igazi, duplafalú szűrövel üresen is lassan jön a viz. Ha kávét teszek bele egyre halkabb a kompleszor aztán máf csak bug szinte. Kávén nem megy át a víz. Kevés kávéval lejön de ilyenkor a zac a szűrőben iszapos állagú. Valakinek tanácsa mi lehet a baj? Köszönöm
(#) JZoli válasza zsa hozzászólására (») Szept 21, 2018 /
 
Ezt a tipust konkrétan nem ismerem, így csak általánosságokat tudok írni. A kifolyásnál valami lerakódás is lehet. Azt már próbáltad, hogy sima meleg vizet engedsz a gőzcsövön? Ha ott jön, akkor a kazánnal és közvetlen környezetével nem lehet baj. De én találkoztam olyannal is, hogy a kazán bemeneti csöve volt eldugulva. Vagy ötször szétszedtem a gépet amire erre rájöttem.
A hozzászólás módosítva: Szept 21, 2018
(#) zsa válasza JZoli hozzászólására (») Szept 21, 2018 /
 
Köszi ,ahogy irtam átnéztem mindent tiszta a kazán be és kimenete, a habositó is., kompleszor is.Én már csak a duplafalú kávé szürőre tipelek hogy dugulás van rajta vagy a kető fal között van lerakódás. Belüröl is mikron méretű a lukak vannak rajta az alján pedig csak 1db mm allati lukon folyik ki a kávé.
(#) barizo hozzászólása Szept 23, 2018 /
 
Sziasztok

Delonghi EC9 típusú presszó főző
Vízkőtelenítés közben (ecettel) meggondolta magát
Aztan úgy döntött nem melegíti tovább a vizet
Kikaptam a kazánt, kérdésem h egyértelművé szeretnem tenni a hibát
A képen látható U alakú futoszalon szakadást mérek
Mekkora lenne egy ép futoszal ellenállása?
Feltételezem ez csak komplett egység cserével orvosolható
Nem lehet csak a futőszálat cserelni...
Jol közelítettem meg a hiba keresést a futoszal két végének szakadás vizsgálatával?
( a mérés a két fehér vezetek csatlakozásának történt)
Koszonom
(#) Joe_001 válasza barizo hozzászólására (») Szept 23, 2018 /
 
Üdv!
De van.
Ja, 1-2 Ohm körül lehet hidegen.
A hozzászólás módosítva: Szept 23, 2018
(#) vzoltan válasza Joe_001 hozzászólására (») Szept 25, 2018 /
 
Szia van EC-hez való kazán is náluk:EC kazán
(#) Jules2 válasza zsa hozzászólására (») Szept 25, 2018 /
 
Az elhalkuló pumpa vagy levegős rendszert feltételez szerintem, vagy a pumpa végén lévő visszacsapószelep lehet koszos. Érdemes lenne a pumpát szétszedni és kitisztítani. A vízkőoldó nem szokta mindig megoldani a problémát.
(#) JZoli válasza Jules2 hozzászólására (») Szept 26, 2018 /
 
Igazad van ebben a pumpa dologban, de a saját tapasztalatom az, hogy ha valamilyen dugulás van a rendszerben, és a nyomás nem képes ezt "átnyomni" akkor a rendszerben annyira megnő a nyomás, hogy a pumpa mozgó része egyszerűen megáll. Ilyenkor éppen csak búg a tekercs más hangja nincs is.
(#) mdav88 hozzászólása Szept 27, 2018 /
 
Sziasztok!

Van egy saeco intelia gép nálam, amin elpukkant egy R39MF5-ös relé. Ezt kicseréltem egy AHQ2213-as relére, mert az előbbit nem értem el itthon.(a különbség köztük, hogy az utóbbi nullátmenetnél kapcsol). A gép látszólag meggyógyult, a vízkőtelenítést, amibe beleragadt, gond nélkül lefolytatta.
Az első felállásnál viszont, amikor töltené fel a rendszerét vízzel, vagy átmosná magát, akkor egyet rezzen, majd újra kéri hogy légtelenítsd. Ha stoppolom akkor belép a kávéfőzéshez, és főzi is a kávét...
Ugyanezt csinálja forróvíznél, felfűt, egyet rezzen, és vége. A pumpa jól működik, víz mindenhol áramlik.

Ma reggel rácsekkoltam, akkor tovább jutott a feltöltésben ment egy kicsit a pumpa tovább, de végül megállt.

Minek a hibájára utalhat ez a jelenség?
Köszi!
(#) verbation hozzászólása Szept 27, 2018 /
 
Sziasztok!

Valaki tud segíteni nekem abban, hogy Delonghi magnifica rapid Capuccino 2 kazános gépbe milyen méretű o-gyűrű kell a két kazánfél közé? A gyári szettért sokallom a 3000Ft-ot. De ami benne van az már eléggé megégett, így nem tudom a pontos méretét megmérni. A kazánról csatoltam egy képet.

Köszönöm!

images.jpg
    
(#) Joe_001 válasza verbation hozzászólására (») Szept 27, 2018 /
 
Ezt találtam.
(#) forma3 hozzászólása Szept 30, 2018 /
 
Sziasztok!
Jura impressa 201 kávéfőző hogyha olyan kedvében van (sajnos már egész gyakran), hogy főzés után csattog meg búg és hibára fut 4 piros és 4 zöld lámpa villog. Ilyenkor ha kiveszem a viz es zaccgyujtot, akkor nem is lehet zaccgyujtovel együtt visszatenni, mert elakad valamiben. Service manualt sajnos nem találtam. Érdemes lehet nekiállni szétszedni?
(#) Jules2 hozzászólása Okt 2, 2018 /
 
Sziasztok!
Krups EA8200 típusnál kellene a darálási időt módosítanom. Hogyan lehet bejutni a service menübe? Esetleg van valakinek service manual linkje?
(#) Jules2 hozzászólása Nov 7, 2018 /
 
Sziasztok!
Esetleg tudja valaki, hogy Saeco Intelia típusnál hogyan lehet megnézni a termékszámlálót?
Előre is köszönöm a segítségeteket!
(#) Braien724 hozzászólása Nov 12, 2018 /
 
Sziasztok!

Nekem is egy hasonló tipus van mint forma3-nak. Nekem egy Jura impressa E55.
A hibakód nekem is az hogy felváltva villog a 4 zöld és 4 piros led.
Több helyen azt írták, hogy a központi egységet kell darabokra szedni, kicserélni a tömítéseket, újra szilikonozni és ez megoldja a problémát, vagy a jeladó (encoder) hibás.
Na én szédszedtem, tömítés csere, szilokon, vettem egy jeladót, kicsréltem összeraktam.
NEM működik. A jeladó vezetéket is írták hohy szakadhat. Kimértem a csatlakozót levágtam forrasztottam így sem működik.
A központi egység a tesztelés folyamán lemegy feljön, de a felső holtpontnál nem áll meg hanem erőlködne tovább és hibát jelez.

Van valakinek ötlete mi lehet a gond? Szeretném megjavítani

Köszönöm
(#) Jules2 válasza Braien724 hozzászólására (») Nov 12, 2018 /
 
A felső holtpontot egy mikrokapcsolónak kell érzékelnie és kikapcsolni a mozgatómotort. Ez a kapcsoló a mozgató hajtómű belsejében van, bár a típust nem ismerem.
(#) Braien724 válasza Jules2 hozzászólására (») Nov 12, 2018 /
 
Szétszedtem a hajtóművet, sajnos nincs benne mikrokapcsoló , Állítólag az encoder adja a poziciót a vezérlésnek, de sajnos nem tudom mivel tesztelni a vezérlőt.
(#) Jules2 válasza Braien724 hozzászólására (») Nov 12, 2018 /
 
Nem vagyok Jurás, de az encoder akkor is veszi egy jeladónak a jelét, ami mutatja neki a felső holtpontot. Mi adja a jelet? Adja egyáltalán? Vagy számolja a megtett fordulatok számát? Jól működő encoderre cserélted?
(#) rammeradrian válasza Jules2 hozzászólására (») Nov 13, 2018 /
 
Ugyan nem láttam még encoderes kávéfőzőt, de a két végállást mindenképpen tudnia kell. Milyen encoder van rajta? sima incrementális vagy absolute? Van elem vagy akku a panelen? Hogy jelentkezett a hiba? Bekapcsoláskor? Lehet meg kell "tanítani" vele újra az alsó és felső pozíciót. (persze csak akkor igaz ez az egész, ha nincs más "jeladó")
(#) user1914 válasza Braien724 hozzászólására (») Nov 14, 2018 /
 
Hi!
Akkor nézd meg a kv összepréselőnek a tetejét, nem-e ott van, amikor összepréseli a szorító rugót és megemeli a szerkezete.
Üdv. M.
(#) Turcy086 hozzászólása Nov 14, 2018 /
 
Sziasztok!
Krups EA8000 tipusú kávéfőzönk van. Hibás volt, folyt a víz, szétszedtem, a dugattyú tömítést kellett cserélni, de végül kompletten vettem dugattyút. Hiba megoldva, nem folyik.
Viszont mióta összeraktam, a kávédaráló közel duppla annyi ideig őröl, mint előtte és benne marad a frissen darált kávé (vagyis a rugós rész nem tud annyi lehúzni és mindenhova pluszba szóródik). Panelen állítót, vagy bármit amivel csökkenteni lehetne a darálási időt, nem találtam sajnos.
Van valakinek ötlete? Vagy szerviz menün belül lehet állítani?
Üdv
Matthew
(#) Joe_001 válasza user1914 hozzászólására (») Nov 14, 2018 /
 
Jól mondjátok egy alaphelyzet érzékelőnek kell lenni benne. Ez mikrokapcsoló is lehet. de a jeladón belül is lehet, pl nem felváltva ad jelet, hanem egyszerre a kettőt ez lenne az alaphelyzet. Ilyen olyan jeladókban van amit csak egyféleképp lehet rárakni, Előfordulhatott hogy mégis sikerült esetleg megfordítva belerakni. Ilyenkor bekapcsoláskor a szoft keresi a nulla helyzetet, számlálót rezetelne, de mivel még nem jött meg és hajt ameddig nem tör valamit.
A hozzászólás módosítva: Nov 14, 2018
(#) kovax1 válasza Joe_001 hozzászólására (») Nov 18, 2018 /
 
Sziasztok! Nekem egy régi AEG Caffamosa kávégépem van, (amit Jura belsősnek neveznek). Mivel valószínűleg Noé bárkáján is ezen főzték a kávét, ezért javítanom kellet már jónéhányszor. A szegényes műszaki ismereteim alapján, úgy sejtem a működését, hogy a főzőegységen van egy nagy fogaskerék, ami belülről menetes, ezt forgatja egy hosszú fogaskerék, amit egy hajtóműves villanymotoral hajtott fogaskerék hajt. A hajtómű a kisfogaskerék tengelyével forgat egy fordulatszám jeladót is. A végállásokat a motor megnövekedő áramfelvételét figyelve állítja be a vezérlő áramkör. A 2 végállás között a pozicionálást, a fordulatszám jeladó végzi.
(#) Mosomasa01 hozzászólása Nov 19, 2018 /
 
Sziasztok!
Van egy Delonghi DELONGHI ECAM 23.210.W kávégépem, ami híg és gyenge kávét főz! A daráló is nagyon rövid ideig megy kb 1-2 mp. Mi sabályozza a darálási időt, ha valaki találkozott már hasonló esettel hogyan javította? Siemensnél már volt ilyen esetem, ott a daráló csere megoédotta, de ez mégse siemens. Köszi!
(#) Mosomasa01 válasza Braien724 hozzászólására (») Nov 19, 2018 /
 
Szia! Ez nálam is előfordult és a hiba, hogy az alsó dugattyú tevált a tengelyről, vagy fogaslécről ami miatt nem húzódik vissza! Egy kis ragasztó megoldtta a hibát! Pár Jurát megcsináltam már de pozíció jeladót még egyben sem láttam! Kényszerpályán mozog és ha megnő a motor áramfelvétele irányt vált! Ez az eset az mikor többszöri irányváltás ellenére is magas az áramfelvétele a motornak.
(#) Joe_001 válasza kovax1 hozzászólására (») Nov 20, 2018 /
 
Lehet ez is megoldás.
(#) Joe_001 válasza kovax1 hozzászólására (») Nov 21, 2018 /
 
Vagy időre dolgozik a motor.
(#) elpé hozzászólása Nov 25, 2018 /
 
Sziasztok mesterek,hibajelenség a darálós kávéfőzőn,hogy kávé helyett egy átlátszó vizes dolgot produkál.Kávé ami lett használva alap anyagnak jó minőségű.köszönöm a segítséget
(#) Jules2 válasza elpé hozzászólására (») Nov 25, 2018 /
 
Sokféle probléma lehet. Pl alacsony a vízhőfok. Vagy a darálás szemcsenagysága túl nagy, vagy a mennyiség kevés. Akár a darálóban is lehet dugulás.
Következő: »»   33 / 72
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem