Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Szén-monoxid (CO) jelző, CO2 szenzor
Lapozás: OK   4 / 4
(#) kisninja válasza rockersrac hozzászólására (») Okt 2, 2014 /
 
Éppenséggel nekem is ez a munkám. A kulcsos kapcsoló az a kézi jelzésadó (ezzel lehet manuálisan tűzet jelezni) Az a teleszkópos cucc meg gyári teszter egy sima spray amiben spéci gáz van. Ezzel van imitálva a füst részecske.
A hang tiltást meg a központnál csinálják.
(#) Inhouse válasza kisninja hozzászólására (») Okt 2, 2014 /
 
Akkor ez ilyen füstgáz érzékelő? Amit eddig láttam tűzjelző (inkább füstjelző) az mind optikai volt, egy fénytől elzárt labirintusba jutott be a füst és mivel vezeti a fényt, kapcsolatot teremtett az érzékelő és a dióda között. Az olcsó CO jelzők szintén optikaiak, egy reagens parton van az optokapu közé téve. CO-ra (kombináltnál akár metánra, stb) színeződik a patron. Na meg amikor elhasználódik, akkor is. A teszt ezeknél annyi, hogy szól-e az elektronika...
(#) kisninja válasza Inhouse hozzászólására (») Okt 2, 2014 /
 
Nem füstgáz hanem az aeroszol részecskéire reagál ugyanúgy optikai érzékelő.
Normális CO érzékelőkben egy speciális zselés anyag van amibe egy membránon keresztül jut be a co. Azok idővel telítődnek és új érzékelő kel.
(#) Inhouse válasza kisninja hozzászólására (») Okt 2, 2014 /
 
Ezt a részecskés dolgot még mindig nem tudom elképzelni...
(#) rockersrac válasza kisninja hozzászólására (») Okt 2, 2014 /
 
És milyen rendszerességgel vannak ezek a tesztek? A kulcsos kapcsoló miért kell kulcsos legyen, miért nem jó ha egy fedél alatt van, elkerülve a véletlen megnyomást? Bocs ha hülyén fogalmaztam esetleg...
(#) kisninja válasza rockersrac hozzászólására (») Okt 2, 2014 /
 
Inhouse: bekerül az érzékelő kamrájába a spray majd megtöri a fényt ennyi x % felett tűzjelzés lesz.

rockersrac: Szerződés kérdése a rendszeresség no meg mennyire kiemelt a hely pl suli negyedév. Általában fél/negyedéves van. Kézi jelzésadóból sokféle van, a kulcs a helyreálírása kell. Újabbaknál már van plexi is.
(#) rockersrac válasza kisninja hozzászólására (») Okt 2, 2014 /
 
Most olvasom mit írtam. Szóval nem a piros négyszögletes keretű tűz esetén betörni-re gondolok, hanem egy különálló kapcsolóra, amit csak kulcs használatával lehet ,,működtetni" olyan mint a nappali főkapcsolóhoz használt kulcsos kapcsoló, csak ez a tűzjelző rendszerhez tartozik... Bocs a félreértés miatt. Másik kérdés: ha van a falon ez a nyomógombos tűzjelző(a betörni majd megnyomni) és be van törve az üveg-szilánkosra van törve- kinek a feladata cserélni/ vagy a sérülését jelezni? Nálunk nem tudom milyen rendszerességgel van ilyen, de az biztos hogy jóval több mint 3 hónapja úgy van az az üveg-és ahogy nézem rajtam kívül senkit nem zavar a dolog sajnos...
(#) kisninja válasza rockersrac hozzászólására (») Okt 3, 2014 /
 
Az a kulcsos akkor lehet a vezérléseket tiltja... sprinkler stb...
A csere a helyieké vagy az éppen karbantartó cég cserél és tovább számlázza. Vagy halott az a jelző vagy valaki kiiktatta a mikrókapcsolót. Nagyon sok helyen hiányosságok vannak. Egy két karbantartó sajnos nem tud minden érzékelőt átnézni főleg ott ahol van 500-800db.
Az újabb intelligens tűzjelző központokból kilehet olvasni az érzékelők állapotát és lehetőség van csak az elkoszolódott érzékelőt tisztítani. Hivatalosan minden évben tesztelve kell lennie az összes érzékelőnek (optikai füst, hőseb, kézi, vonali ,aspirációs, láng érzékelőknek valamint a vezérléseknek is).
(#) rockersrac válasza kisninja hozzászólására (») Okt 3, 2014 /
 
A gomb hála égnek nincs benyomva, csak az előtte lévő üveg van szilánkosra törve... Majd csinálok róla képet ha legközelebb arra járok. Mindenesetre köszi a válaszokat!
(#) Inhouse válasza kisninja hozzászólására (») Okt 3, 2014 /
 
Köszi. Van erről a spray-ről valami infó? Gyakorlatilag valami "hideg" műfüst?
(#) Busz hozzászólása Ápr 5, 2015 /
 
Van egy monox 5000-es CO és PB gáz érzékelőm.
A PB szenzora 1 év használat után elromlott, narancssárgát villog (hibás szenzor jelzés) és sípol. A kérdésem az hogy mit tudnék vele csinálni hogy a CO gáz riasztásra még használható legyen?

Tehát a PB részt kellene kiiktatni de hogyan?
Van benne két potméter is, ha azt tekergetem esetleg? De nem tudom melyik melyik szenzorhoz csatlakozik...

Új szintén ilyen gyorsan meghalóra nincs keret ( 10 ezer volt), direkt drágábbat vettünk hogy tovább bírja erre tessék. Így amíg lehet a CO érzékelésre még használni szeretnénk. Egy gányolt eszköz még mindig jobb mint a semmi.
(#) zoszka válasza Busz hozzászólására (») Ápr 6, 2015 /
 
A gányolt eszköz, nem eszköz. Ezek pontosan vannak kalibrálva. Azaz a jobbak. Ennél olcsóbban is már vehettél volna honeywell-t 6 év garival.
A hozzászólás módosítva: Ápr 6, 2015
(#) Wind-Storm hozzászólása Dec 11, 2017 /
 
Sziasztok!

Valaki szedett már szét Honeywell XC70 típusú CO jelzőt?
Azért érdekelne, mert kíváncsi vagyok hogy mi van benne, amit a magyar leírás "akkumulátorként" emleget.
Lehet vele mérni is 10PPM szintet, de azidő alatt a halkabb és hangosabb riasztást is teszteli, és csak azután áll be egy percre alacsony koncentráció mérési üzemmódba. Gondolom ezt egyáltalán nem tanácsos sokszor véghezvinni a beépített áramforrás miatt, mert idő előtt lemerül így.
(#) Inhouse hozzászólása Okt 12, 2018 / 1
 
A legújabb vizsgálatok alapján, a mai piacon kapható megfelelő és kerülendő CO jelzők.
A hozzászólás módosítva: Okt 12, 2018
(#) zolika60 válasza Inhouse hozzászólására (») Okt 12, 2018 /
 
Legújabb? Tavaly szeptember.
(#) zolika60 válasza Wind-Storm hozzászólására (») Okt 12, 2018 /
 
Nem tudom milyen elem van benne, de nekem volt egy ilyen gyártmányú ketyerém. Roncsolás nélkül szétszedni nem lehet. egy nyári napon amikor ajtó ablak nyitva elkezdett riasztani, szétvertem mert kikapcsolni sem lehetett, majd kidobtam.
(#) Bakman válasza zolika60 hozzászólására (») Okt 12, 2018 /
 
Ami múlt évben megfelelt, az nagy valószínűséggel mos is megfelel: Bővebben: Link. A katasztrófavédelem oldalán sincs újabb lista.

Itt: Bővebben: Link, az oldal alján.
(#) Bakman válasza zolika60 hozzászólására (») Okt 12, 2018 /
 
Már rég kitárgyaltuk az eseted, itt: Bővebben: Link.

szerk.:
Akkor is abban egyeztünk meg, hogy egy ilyen ok miatt ódzkodni a CO mérőktől nagy butaság. Ismételgetni pedig még nagyobb.
A hozzászólás módosítva: Okt 12, 2018
(#) zolika60 válasza Bakman hozzászólására (») Okt 12, 2018 /
 
Csak a Honeywell márkával szemben van rossz tapasztalatom. Attól még más hasznos lehet. Bár a hiszti körülötte nagyobb mint a haszna.
(#) Bakman válasza zolika60 hozzászólására (») Okt 12, 2018 /
 
Mi körül?
Következő: »»   4 / 4
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem