Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » LCD monitor probléma
 
Témaindító: Squall, idő: Aug 14, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   2 / 312
(#) aflmor válasza The Sir hozzászólására (») Jan 28, 2008 /
 
(#) The Sir hozzászólása Feb 1, 2008 /
 
Megoldódott a NEC LCD1810 monitor problémája.
Az itt olvasott hozzászólások nyomán két pillanat alatt meglett az a néhány kondi, amelyik az inverter környékén rossz volt. Egy kedves ismerősöm végezte el a javítást 4000,- forintért.
Örök időkre hálás vagyok neki ezért, és Nektek is a jó ötletekért. Köszönöm.
(#) bbb hozzászólása Máj 10, 2008 /
 
Van egy 17"-os MAG monitorom, ami olyan tüneteket produkál, amit szerintem egy lcd-nek nagyon nem kellene. A jelenség az, hogy össze-vissza csíkok jelennek meg rajta, mint amikor régen a crt monitorok vibráltak, csak itt nem folyamatosan megy a dolog, hanem rendszertelenül. Hasonló gondom volt egy belineával, de ott átdugtam dvi-re (vettem hozzá egy dvi kábelt külön, mert az nem volt szériatartozék hozzá?), és megoldódott a gond. Csakhogy ezt a MAG monitort nem tudom átdugni, mivel NINCS rajta digitális bemenet! 2004-es gyártmány, 780 a típusszáma. Ráadásul, hogy még kacifántosabb legyen a történet, úgy van megoldva a tápellátása (elég hülye gyári megoldás), hogy a videókártyához csatlakozó csatlakozóba kell bedugni a tápot, és onnan megy fel egy vezetékkötegben a monitorig. Ezt a vibrálást nemrég kezdte el csinálni, de már elég zavaró, és szeretném megtudni, hogy mi okozhatja, hogyan lehetne orvosolni a problémát, még mielőtt teljesen tönkremenne? (mert ez nyílvánvaló jele annak, hogy valami alkatrész döglődik) Gyanúm szerint az analóg/digitális átalakítás környékén kell keresni a problémaforrást, az előző monitor tapasztalata után (vagyis ott amint átraktam digitális meghajtásra az analógról, megszűnt a csík futása).
(#) bbb válasza bbb hozzászólására (») Máj 10, 2008 /
 
Találtam a neten egy fórumot, ahol megoldások vannak, ott azt írják a kondikat kell kicserélni, mert elöregedtek. Na majd valamikor nekiugrok, és kiderül
(#) bbalazs_ válasza bbb hozzászólására (») Máj 10, 2008 /
 
Nagyon nem mindegy, hogy vizszintes vagy fuggoleges csikok.
Vizszintes eseten kontakthibara gyanakodnek.
Azonnal megjelennek vagy bemelegedes utan?
Frissitesi frekitol/felbontastol fugg-e a gyakorisaguk?
(#) bbb válasza bbalazs_ hozzászólására (») Máj 11, 2008 /
 
vízszintes. a gyakoriság nem vettem észre, hogy függne a frekvenciától, de majd hétfőn kipróbálom, és pontos válaszokat adok a kérdéseidre.
(#) bbb válasza bbb hozzászólására (») Máj 12, 2008 /
 
na kipróbálgattam a dolgokat.

1. vízszintes csíkok, teljesen rendezetlenül
2. a frekvenciát teljesen mindegy mire állítom, ugyanúgy vibrál
3. a felbontást is próbáltam változtatni, és vele együtt a frekvenciát, akkor is ugyanúgy vibrált
4. ha már bemelegedett, akkor tutira csinálja, az első indítás megint nem velem volt, így nem tudom, hogy hideg állapotban mit csinál. (most egy darabig kikapcsoltam, hogy hűljön, de semmi változás)

és még egy kis adalék:
legjobban a sötétszürke háttéren látszik a vibrálás, a világos felületeken alig észrevehető. persze ha homogén felület van, azon látszik elég rendesen.
a mellékelt videófájlon nem sok látszik, fényképezővel készült, de azért észrevehetően vibrál rajta... (mintaként mellékelem, hátha valaki nem tudta eddig elképzelni, mit jelent nálam a vibrál)

a monitor pontos típusa:
MAG innovision
Product no.: CY765
Model no.: 780

mag.avi
    
(#) bbalazs_ válasza bbb hozzászólására (») Máj 13, 2008 /
 
Meg nem is tudom megnyitni a mozit. Valami normalis kodek nem lenne? Mondjuk divx?

Ha a monitor fenyerejet valtoztatod, mit csinal?
(#) bbb válasza bbalazs_ hozzászólására (») Máj 13, 2008 /
 
ez divx 6.akármennyivel lett kódolva. (ha nem viszi a géped, használj mplayert)
a fényerő és kontraszt változtatásával nem történik semmi. (mármint semmi szokatlan, a probléma szempontjából érdemleges dolog, azaz a fényerő meg kontraszt normálisan állítható) szintén ez a helyzet a többi állítgatási lehetőséget használva (van valami szemüvegikon is, az homályosítja/élesíti a képet, gondolom a gyengébben látók kedvéért van benne, de a vibrálás marad ugyan olyan)
(#) bbalazs_ válasza bbb hozzászólására (») Máj 13, 2008 /
 
Itt bent a cegnel meg tudtam nyitni, de SEMMIT sem latok rajta, egy fikarcnyi roccenest sem. Masnak villog valami?

Szerintem egyebkent a nagyfesz resz zavar be, bar ennek ellentmond, hogy a freki es a felbontas nem valtoztatja meg.

A bemeneti feszultsege rendben van? Volt mar olyan monitor-esetem, ahol a 15V helyett 12V-t kapott es igy reagalt ra. Belso tapos vagy kulso tapos?

Bevizsgalas taktilis modszerrel
Szetszeded, a nagyfeszultsegu reszt pedig letakarod valamivel (ez az, ahol a ket nagyobb trafo van es a fenycsovek madzagjai indulnak).
Ha belso tapos, akkor a nagy trafotol 'delre' vagyis a 230-as oldal szinten tabu, a hutobordaval egyutt.
Itt semmihez se nyulj!

Aztan a kisfesz reszt vegigtapogatod az enyhen benyalazott ujjaddal, kulonos tekintettel a fekete IC-kre. Tuzforro-e valamelyik?
Lathato-e lenyeges valtozas a vibralasban valahol?
Ha nincs segitseged, akkor az asztal szelere fekteted a monitort es tukorrel ellenorzod.
(#) bbb válasza bbalazs_ hozzászólására (») Máj 13, 2008 /
 
külsőtápos. ráadásul valami elmebeteg módon megoldva (legalsó képet kell nézzni) majd amikor megint lesz időme vele foglalkozni, akkor beszámolok az eredményekről. (ugye nem az én monitorom, és nem mindig férek hozzá, mert megy vele a meló)
a segítségedet köszönöm.
(#) bbalazs_ válasza bbb hozzászólására (») Máj 13, 2008 /
 
Ha dolgoznak vele, akkor szerintem ne vallald el, mert barmi baja lesz, teged fognak hibaztatni, hogy nem tud dolgozni. Azon kivul hibat keresni csak nyugodt korulmenyek kozott lehet.
Esetleg szkophoz hozzafersz?
(#) bbb válasza bbalazs_ hozzászólására (») Máj 13, 2008 /
 
a dolgoznak vele azt jelenti, hogy apám használja (és emiatt igazából leginkább este férek hozzá, így ha hulla fáradt vagyok, akkor neki se látok)
szkóp csak a suliban van, oda is engednek elé, de ahhoz nagyon kell könyörögnöm, hogy nyugton dolgozhassak... (a kettő dolog - szabad monitor és szabad szkóp - nagyon csekély valószínűséggel következik be egyszerre)
egyelőre az lesz, hogy megnézem a tápot mekkora feszültséget ad ki magából, majd portalanítom az egész moncsit, és közben a neten kutatok, hátha előfordult másnál is ez a jelenség, és meg tudta oldani.
(#) bokbok hozzászólása Máj 16, 2008 /
 
Sziasztok a segitségeteket szeretném kérni van egy TFT LCD monitorom ami ha megrezeg az asztal illetve kisseb ütés éri kikapcsol a hátérvilágitása elvitük szervízbe ott és ott 12eért akarták megcsinálni és az anyagkölcség 1000fr lett volna de ugye így nem kértem és megkérdeztem hogy mit találtak mi a hiba és azt mondták hogy az invertellel van gond megnéztem én is mivel egy kicsit értek ezekhez a dolgokhoz de ötletem sincs hogy mit kéne kicserélni ebben szeretném segitségeteket kérni felrakom a képét az inverternek hátha segít előre is köszönöm a segitséget

DSC00200.JPG
    
(#) bbalazs_ válasza bokbok hozzászólására (») Máj 16, 2008 /
 
Nagy valoszinuseggel kontakthiba.
Sok helyen lehet, nezd at a cuccot. Esetleg nyitott monitornal is nezheted, bokdosd meg a dolgokat, a nagyfesz reszhez csak muanyaggal erj.
Aztan forrassz at mindent, amit csak tudsz.
(#) PCB válasza bokbok hozzászólására (») Máj 16, 2008 /
 
Szia !

Nagyobb alaktrészeket forraszd át. Középen azt a kettőt, és jobbra az a 3db, meg a radiális alkatrészeket.

Üdv!
(#) bokbok válasza bbalazs_ hozzászólására (») Máj 19, 2008 /
 
köszi a gyors választ sajnos nem vol tmég időmmegnézni arra én is gondoltam csak az a helyzet hogy miutén elmegy bárhogy kocogtatok bármit vagy csak magát a monitort akkor nem jön vissza a fény csak akkor ha kikapcsololm és újra bekapcsolom és még anniy hogyha bemelegszik akkor már nem olyan érzékeny
(#) bbalazs_ válasza bokbok hozzászólására (») Máj 19, 2008 /
 
Azert, mert maga a hattervili vezerlochipje tilt le.
Probalj meg pl. felbontast valtani, mindjart visszajon ujra.
(#) Gál Norbert hozzászólása Máj 23, 2008 /
 
Hi

Van egy Medion MD 30219PH LCD monitorom ami rossz
Bekapcsolom egy pilanatra felvillan rajta a kép aztán hirtelen eltunik.

Meglehet ezt javíttani?
(#) bokbok válasza bbalazs_ hozzászólására (») Máj 23, 2008 /
 
igen vtélleg akkor visszajön aztén megint megütm egy picit akkor újra elmegy. Akkor most a vezérlőchipe kell kicserélni vagy az csak azért tílt le mert zárlatot vagy hasonlót érzékelt?
(#) Gál Norbert hozzászólása Máj 23, 2008 /
 
rakotom a gepre a monitort tapfezs be, bekapcsolom felvillan egy pilantra a kép es aztan eltunik minden de a Led keken vilagitt ami aztjelenti h van jel. Ha iylenkor kihúzom a gépből a monitort csak akkor fgo sárgára változni a Led ami aztjelenti, hjogy nicns jel.

Szétszedtem a feszültségelőállító panelen van 4darab 8 lábú IC amől az egyik fekete. Ebből a panleből 4*2db vezeték megy az LCDbe, gondolom minden IChez tartozik egy pár. a monitornak elég ha egy pár is bevna dugva akor is felvillan egy pillanara.Megmértem és amint bekapcsolom a monitort akkor valamekkroa feszultség jeelnik meg ezeken a vezetékeken, gondolom a nagyfrekvencia miatt bolondul meg ilyenkor az olcsó multiméterem, aztán nemlessz rajtuk feszultség. IC BE582N


hogy tudnám ezt megjavíttani? vagy valahoyg a megmaradt 3C eltudná végezni a munkát?
Pontosan miylen feszültség kell egy ilyen monitornak? inkább egy ilyet építenék mert smd nemnagyon akarnák forrasztani.
Van egy 17es monitorom LCD nelkül abból átlehetne tenni a feszültség panelt?

(#) bbb válasza Gál Norbert hozzászólására (») Máj 24, 2008 /
 
nézd meg nagyon közelről, hátha csak a háttérvilágítás invertere pukkant el. ha van kép, csak sötét, akkor az a gond. (ezt tényleg közelről nézve, meg esetleg lámpával rávilágítva fogod látni)
(#) bbalazs_ válasza bokbok hozzászólására (») Máj 24, 2008 /
 
Szakadast vagy zarlatot (illetoleg tularamot) erzekel.
Nagyon valoszinu, hogy csak egyszeru kontakthiba.
Ha nagyon peched van, akkor az IC tokon belul van, de ez nem igazan gyakori.
(#) bbalazs_ válasza Gál Norbert hozzászólására (») Máj 24, 2008 /
 
Ahogy 3b irta, valoszinuleg csak a hattervili panelje.
Elvileg ki tudod cserelni egy masikra, de csak akkor, ha a cso hossza es szama egyezik, vagyis ha egy masik, mondjuk negycsoves (a 17-esek jellemzoen ilyenek) invertere lenne. Sajnos ezen kivul meg a vezerles tipusanak is egyezni kellene, de ezt mar nem irom le, mert tul bonyolult.
Azok a nyolclabuak valoszinuleg smd FETek, bar azok feketek szoktak lenni mind.
ELVILEG akar egyetlen cso is bevilagithatna tobbe-kevesbe a kepernyot, de sajnos ugy van megoldva a vezerles, hogy mind mukodniuk kell, kulonben letilt.
Uresen ne nagyon probalgasd, atuthet a trafo szekundere.
(#) Gál Norbert válasza bbalazs_ hozzászólására (») Máj 24, 2008 /
 
Szia

Azt, hogy az egyik fekete azt úgy értettem hogy megégett.

Szóval helyettesítteni tudom valamivel, vagy rávenni hogy a maradék 3mal is műkdojön?
(#) bbalazs_ válasza Gál Norbert hozzászólására (») Máj 24, 2008 /
 
Hat, a kepek leginkabb New York ejjel felulrol, szoval latszani semmi sem latszik. De ha megegett, akkor csereld ki egy ugyanolyanra, ami a masik oldalon van. Kizarasos alapon.
(#) Gál Norbert válasza bbalazs_ hozzászólására (») Máj 24, 2008 /
 
Hi

Jó de ez nem egy szabványos alkatrész lehet 4606 BE582N.


Valami ötlet?
(#) Gál Norbert válasza Gál Norbert hozzászólására (») Máj 25, 2008 /
 
semmi?
(#) bbalazs_ válasza Gál Norbert hozzászólására (») Máj 25, 2008 /
 
Semmi...

Merd le az alkatreszt a jo oldalon (ami nem egett meg).
Valoszinueg a felso negy laba ugyanoda van kotve, az alsobol meg harom (feltehetoleg a jobb also a kulonallo).
Akkor az egy sima mosfet, valoszinuleg N-es.
Ha a felsok kozul ket-ket lab van osszekotve, akkor komplementer mosfet, az nehez. A felso es az also osszekotott labak koztt egyik iranyban diodamero allasban merhetsz erteket, forditva nem.

Ha az elso, akkor az aram max 6A ezeknel, szoval keress a legkozelebbi elektronikai boltban egy ugyanilyen kiosztasut es helyettesitsd be.
Ki tudod forrasztani a regit?
(#) Gál Norbert válasza bbalazs_ hozzászólására (») Máj 27, 2008 /
 
Hi

A felső négy lába van összekötve, kiforrasztani még csak kittudom a beforrasztást majd valahogy megoldom.

Az also lábakat hoyg tudom beazonosíttani?

uzletben potnosan mit kérjek?
Következő: »»   2 / 312
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem