Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   2975 / 3546
(#) Action2K válasza tbarath hozzászólására (») Dec 12, 2018 / 1
 
Egy oldalon laminált HDF, aliasz - bútorhátlap. Létezik belőle sokféle famintázatú laminálással, így már Neked nem kell "tapétázni"
(#) tbarath válasza Action2K hozzászólására (») Dec 12, 2018 /
 
Köszönöm, szerintem ezt kerestem
(#) granpa válasza tbarath hozzászólására (») Dec 13, 2018 / 1
 
Kontralemez (furnérból rétegelt) a neve. Most laminált néven van hasonló.
A hozzászólás módosítva: Dec 13, 2018
(#) Gafly válasza granpa hozzászólására (») Dec 13, 2018 / 1
 
(#) Kera_Will hozzászólása Dec 13, 2018 / 2
 
A december közepi esték izgalmasak lehetnek ha felnézel az égre.
A Geminidiák meteorraj tagjai, törik meg a éj sötét egén ragyogó csillagok egyhangúságát.
De ha éppen köd és felhő zavarná meg az észlelés örömét akkor keresd fel ezt a weboldalt:
Ahol rádiómeteoros technikával észleljük a meteorok beérkezését.
Jó szórakozást!
(#) Kera_Will hozzászólása Dec 13, 2018 /
 
Elmúlt 1 nap 18. dec. 12 - 13
Nagyobb meteor visszhangjai:
(#) kameleon2 válasza tbarath hozzászólására (») Dec 13, 2018 / 1
 
Bútorhátlap. Van natúr és vannak különböző színekben is - akár fehérben is.
(#) kameleon2 hozzászólása Dec 13, 2018 /
 
Sziasztok! Lassan az őrület határán vagyok. Pár éve cserélni kellett a telefonom, és simről simre másolni a kártyán tárolt adatokat. Akkor vettem egy kis sim kártya olvasót, amivel 1 gombnyomással txt alapú backupot tudtam készíteni és vissza is tudta állítani az új kártyára a névjegyeket. Most a 3. évezredben két okostelefonnal a kezemben és túl 200 "okos applikáción" ezt a feladatot nem tudom megoldani. Sajnos a jó kis olvasómhoz ezek a kártyák már kicsik (nanoSIM). Azaz 2db régi SIm és microSIM-ről át kellene juttatnom két telefonkönyvet kb 500 névjegyet a két nanoSIM-e. Próbálkoztam már telefonkönyv transferrel, copyval, backup-al, bluetooth és wifi csodákkal, de azok csak a google névjegyzék kb 10 telefonszámát hozzák át. Létezik az, hogy két ilyen nagyon okos eszközzel ott tartok, hogy 500 telefonszámot kézzel kell újra bevigyek? Már a hajam tépem az értetlen, túlbonyolított és haszontalan appok miatt. Tudtok valami megoldást, ami egyszerű és hatékonyan képes ezt megoldani, vagy béreljek helyet a sárga házban? Mert informatikusként sírni tudnék ennyi haszontalan szoftver láttán. Szívem szerint létrehoznék egy haszontalan app fekete listát, mert némelyik mellett ott díszeleg a 4,8-as pontszám, de menet közben kifagy. Több telefonnal is próbáltam, az appok hasznavehetetlenek. A legtöbb ameddig eljutottam, hogy egy backup szoftver készít egy vcf fájt, át is tudom küldeni bluetoothon a másik készülékbe, majd eltűnik a fájl és nem adhatom meg, hová mentse, ahol netán a másik backup netán egy restore-t tudna csinálni belőle. Ez már fáj.
(#) pucuka válasza kameleon2 hozzászólására (») Dec 13, 2018 /
 
Okos emberek szerint valami fiókon keresztül lehet a névjegyeket (kapcsolatok) ide oda tologatni. Én még nem próbáltam, a feleségem nagyon okos telefonjába kézzel írtam a legfontosabb telszámokat, ill ha hívja valaki, akkor mentem.
(#) kameleon2 válasza pucuka hozzászólására (») Dec 13, 2018 /
 
Igaz - a google névjegyekre. de nekem csak a SIM-re mentett text alapú névjegyek kellenek, a sallangok nem. A felhővel sem szívesen osztom meg a privát számaimat.
(#) Pumuckli válasza kameleon2 hozzászólására (») Dec 13, 2018 /
 
Szia, ha a mindkét telefon okos és android van rajta, akkor Névjegyzék -> Egyebek -> Importálás/Exportálás -> Importálás más eszköztől -> (Támogatja a Bluetooth-t bekattintani) -> Tovább ... Ekkor be kell kapcsolni a másik telefonon is a Bluetooth-ot és a Tovább gombbal kiválasztani... a többi már egyértelmű.
Egyébként, ha átkerült az új telefonba a SIM kártya, akkor a telefonszámok is átkerültek nem?
(#) Pumuckli válasza kameleon2 hozzászólására (») Dec 13, 2018 /
 
Másik megoldás, ha bemész egy bármilyen mobiltelefon boltba és veszel egy nanoSIM-microSim adaptert (elvileg 100-150 Ft, de a gyakorlatban 500 Ft-ért szokták árulni sajnos), ezért a pénzért kapsz egy pici műanyag darabot, amibe pontosan beleillik a nanoSIM kártyád, a külső mérete megegyezik a microSIM méretével. De, ha találsz egy normális szolgáltatót (ügyfélszolgálat), akkor lehet ingyen tudnak adni. Egy próbát megér.
(#) granpa válasza Pumuckli hozzászólására (») Dec 13, 2018 /
 
Hát nem! Egy részük (nem tudom, miért?) a telefon memóriájában van csak. Most másolgatom át az új (amúgy "100 éves") telefonomba, a régiből.
(#) Pumuckli válasza granpa hozzászólására (») Dec 13, 2018 /
 
Az eredeti kérdés nem az volt, hogy SIM-ről hogy lehet másolni? Amúgy ha jól tudom, a SIM-eknek van korlátja, hogy hány telefonszám helyezhető el rajtuk. Nem tudom, mert már vagy 7-8 éve nem tárolok egyetlen számot sem SIM kártyán. Ha megsérül a kártya, oda az összes telefonszám. Most akkor okos telefonok között kell pakolni a névjegyeket vagy nem? Meg lehet tudni a két telefon típusát, hátha közelebb visz a megoldáshoz?
(#) kameleon2 válasza Pumuckli hozzászólására (») Dec 13, 2018 /
 
Nem ez a helyzet Van egy nevezzük "A" jelű régebbi androidos telefon 2 nagyobb méretű SIM kártyával, amit ma deaktiváltak, de rajta van az összes számom. Van egy "B" jelű ultramodern Android 8.1-es telefon két új aktivált nanoSIM-mel, amivel tudnék telefonálni de nincs benne egy telefonszám sem. OK. hogy a régi "A" jelűről kérek egy telefonkönyv mentést, de hová teszi? mert ugye azt nem engedi kiválasztani, hogy mondjuk SD-re mentsen, vagy bluetoothon átküldhessem. OK , hogy lementi, de mit és hová? Mert nyoma sincs. Így esélyem sincs se átvinni a másik telefonra, ha nem tudom mit is keressek, a bluetooth-on keresztül meg nem tudom küldeni, mert a 4.3-as Androidban ilyen nincs. Legalábbis ebben a készülékben.
(#) kameleon2 válasza Pumuckli hozzászólására (») Dec 13, 2018 /
 
Szia! 250 szám tárolható rajta, emiatt kellett két SIM, a sok ügyfél miatt. Ugyanis egyszer behalt egy régebbi telefonom, amiben sok névjegy volt, akkor döntöttem a SIM-en tárolás mellett. Amíg el nem kezdték variálni a SIM méreteket - ez jó is volt, mert a SIM readerrel szépen le is menthettem ha akartam a névjegyeket PC-re, így sérülés esetén volt miből helyreállítani az új SIM kártyára. Ennek vége a sok okos applikációval és a mindent elfedő idióta, túlkomplikált semmire se jó vackokkal. 5 órája küzdök egy értelmes megoldást keresve, de egyszerűen megfeneklettem. Látom a számokat, sót egyszer txt-be ki is nyertem (legalább le nem kell írnom mentésként), de azt meg az új telefonnak nem tudom megadni névjegyzékkényt. Matt.
A hozzászólás módosítva: Dec 13, 2018
(#) pucuka válasza kameleon2 hozzászólására (») Dec 13, 2018 /
 
Engem is mérgesít ez a fiókosdi, azt akárki "kihúzhatja." Nyilván azért lett kitalálva. (gondolom)
Pechemre Microsoftos az a nagyonokos telefonom, az nem is kezeli a SIM kártyán levő telefonszámokat. Se oda, se vissza. Viszont van alkalmazás, amivel ki lehet menteni csv formátumba, amit aztán excellel lehet jusztírozni.
Lehet kapni kártya adaptereket, azzal beteszed a nanosim -et a régi telefonosba, és átmásolod a telefonszámokat. A baj csak az, hogy a SIM -en csak név, és telefonszám van, a telefonban pedig elég részletes névjegykártya, több számmal, emil címmel stb.
(#) kameleon2 válasza pucuka hozzászólására (») Dec 13, 2018 /
 
A baj, hogy használnom kellene a telefonom, nem szöszölni vele órák óta. Ha ezek a telefonok ennyire "okosak", akkor visszasírom a tárcsás telefont.
(#) jani1987 hozzászólása Dec 13, 2018 /
 
Lehetséges Magyarországon rövid hullámon távoli országok (jelen pillanatba arabnak tűnik hallásból) rádióadásait hallgatni?
(#) SzervízMacska válasza kameleon2 hozzászólására (») Dec 13, 2018 /
 
Már írták előzőleg, egy SIM adapter lesz a barátod. Néhány százas bármely GSM boltban. Ha megvan, használhatod tovább a régi olvasókat.
(#) kameleon2 válasza SzervízMacska hozzászólására (») Dec 13, 2018 /
 
Köszönöm. Sajna az adapter kevés, mert ezen a chip is kisebb már. Vagy legalábbis az aranyozott kivezetései. Így a meglévő SIM - USB átalakítóm is kuka.
(#) pucuka válasza jani1987 hozzászólására (») Dec 13, 2018 /
 
Lehet, csak magyart nem. Ha az általános antennás topikban kérdezed, bővebben kifejtem.
A hozzászólás módosítva: Dec 13, 2018
(#) bbb válasza kameleon2 hozzászólására (») Dec 13, 2018 /
 
S ha tudnád, hogy nekem a HTC sense gyári rommal (mindenféle piszkálás nélkül!) azt csinálja, hogy az elmentett számok egy részét egyszerűen nem jeleníti meg. Ott van a hívott számok között, de az "emberek" között nem találni. Szűrő sincs bekapcsolva. Egyszerűen szerintem annyira "okos" már ez a rendszer, hogy csak arra nem jó, amire kellene - telefonálni. Droid 4.1
(#) pucuka válasza kameleon2 hozzászólására (») Dec 13, 2018 /
 
A nano SIM -et én is adapterrel használom a kártyaolvasóban. Bele kell pattintani, és kész. Régebben adapterként használtam a másik kitörhető részbe visszaügyeskedve, hátoldalon celluxal.
A hozzászólás módosítva: Dec 13, 2018
(#) SzervízMacska válasza kameleon2 hozzászólására (») Dec 13, 2018 /
 
Nem véletlen írtam. Hidd el, hogy minden megfelelően csatlakozni fog. Én is használom alkalmasint, és még rajtam kívül sok millió ember. Csak gondold át logikusan, miért árulnák évek óta zsákszámra, ha hasznavehetetlen lenne?
(#) granpa válasza Pumuckli hozzászólására (») Dec 13, 2018 /
 
Én az előző h.sz.-od utolsó mondatára reagáltam. Az én ~30 telefonszámom biztos nem haladta meg a SIM képességét.
(#) jani1987 válasza pucuka hozzászólására (») Dec 13, 2018 /
 
Most nem kell csak csodálkoztam amikor kínaiul vagy hogy szólaltak meg. Itt alig van magyar adás.
(#) kameleon2 válasza SzervízMacska hozzászólására (») Dec 13, 2018 /
 
Lementettem a régi telefon memóriájába a SIM-ekről a számokat. Majd kicseréltem adapterrel nano SIM-re -és nem tudtam rá visszaírni a memóriából. Most végeztem, megadtam magam és feltettem a googlira is. Az sem volt egyszerű menet, mert csak online kapcsolatkezelővel ment, amit azóta vissza sem tudok állítani offline-ba. Ha offline a telefon, ugyan megőrzi a telefonkönyvet, de nem érzem magam biztonságban így. Bármikor valaki legyalulja a neten a címjegyzékem, szinkronizál és vége. Ez nekem nem ad túlzott biztonságérzetet. Egy gép dönt helyettem ebben is.
(#) Kovidivi válasza kameleon2 hozzászólására (») Dec 13, 2018 /
 
Ha régen minden sokkal jobb volt, akkor miért nem használsz régi telefont?
(#) kameleon2 válasza Kovidivi hozzászólására (») Dec 13, 2018 /
 
Mert voltam olyan "hülye", hogy szerettem volna 4 év után magamnak egy jó telefont az 1000x leejtett ütésbiztos Land Rover helyett, ami most is működik, de már kipotyogtak az oldalsó gombjai és nehezebb így kezelni. A hardver tetszik is, csak a szoftverek szutykok. Több mint 1 hete megy töltés nélkül, ütés és vízálló, dual kamerával és akkora memóriával, hogy nem is kell SD kártyát használnom. Ő a választott. Cubot King Kong 3. Amúgy félreértesz. Nem azt mondom, hogy minden jobb volt régen, csak azt, hogy ami most készül, azon volna még mit befejezni.
A hozzászólás módosítva: Dec 13, 2018
Következő: »»   2975 / 3546
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem