Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   2976 / 3546
(#) tbarath válasza kameleon2 hozzászólására (») Dec 13, 2018 / 4
 
"Bármikor valaki legyalulja a neten a címjegyzékem" - erre kb. akkora esély van, minthogy éjjel betör a házadba, kiveszi a SIM kártyát a telefonodból és egy kalapáccsal szétveri. Kizárni persze nem lehet, de pénzt azért nem tennék rá.
Ha fontos az a címjegyzék, akkor készíts róla mentést. Kicsit arcos szöveg, de nagyon igaz, hogy a fontos adatot arról lehet megismerni, hogy rendszeresen mentés készül róla.
(#) SzervízMacska válasza kameleon2 hozzászólására (») Dec 14, 2018 /
 
Azt írtad előzőleg, hogy van számítógéphez kártyaolvasód. Akkor mért nem a rég megszokott módon másolod a régi kártyáid tartalmát? Akkor nem kéne online fiók, és az összes aggodalmad értelmét vesztené. Más kérdés, hogy folyamatos internet elérés nélkül mire jó egy tepsi-telefon? Mert amíg google fiók nélkül bohóckodsz vele, még egy programot sem tölthetsz le a play áruházból - gondolom én.
(#) jani1987 hozzászólása Dec 14, 2018 /
 
Anyámnak készítettem nemrég hajlított lemezből bicikli világítást. A mérete miatt szükségem lenne egy maximum 15x15centis átlátszó műanyag lapra ha van valakinek. Megköszönném. Úgy néz ki mint egy vizszintesen elvágott piramis.
(#) BarnaPili válasza jani1987 hozzászólására (») Dec 14, 2018 /
 
5mm-es plexit tudok adni(küldeni).
(#) Pumuckli válasza kameleon2 hozzászólására (») Dec 14, 2018 /
 
Szerintem teljesen túlreagáljuk már ezt a "félek a felhőtől" témát. Hidd el így is mindent tudnak rólad, ugyanúgy látják mikor kit hívtál illetve téged mikor ki hívott. Egyszerűen csinálj egy google fiókot (akár újat), szinkronizáld fel a névjegyeket a régi telefonról, utána az új telefonról szinkronizáld vissza, aztán a fiókbeállításoknál töröld az új telefonon a kapcsolatot, majd egyszerűen töröld a felhőből az adatokat. Másik megoldás, megvárod amíg hívnak (kijelzi szépen mindenki számát), felveszed a telefont, hogy: "Halló, ki vagy?" Ezt követően a számok megvannak, csak a neveket kell beírni. Aki nem hív egy évig, annak úgyis hiába van meg a száma, mert minek... ezt lehet lomtalanításnak is tekinteni. Ahhoz már semmi közöm ugyan, de minek okos telefon, ha alapvető funkcióját sem használod ki?
(#) jani1987 válasza BarnaPili hozzászólására (») Dec 14, 2018 /
 
Elfogadom.
(#) Ge Lee válasza kameleon2 hozzászólására (») Dec 14, 2018 /
 
Pedig annak működni kellene, én is úgy szoktam átvinni egyikről a másikra. Igaz hogy nekem csak félokos (Symbian OS) telefonom van, de működik rajta oda-vissza a másolás a telefon és a SIM kártya között, mondjuk nem egyértelműen, mert turkáltam vagy fél órát a menüben mire sikerült.
Én sem szeretem a telefon memóriájában tárolni a számokat, mert onnan nagyobb eséllyel tűnhet el bármikor. Illetve az utóbbi időben már szeretek biztosra menni, benne vannak a számok mindkét memóriában, plusz még van róluk egy mentés a PC-n.
(#) granpa válasza jani1987 hozzászólására (») Dec 14, 2018 / 4
 
"Köszönöm" a helyes válasz.
(#) kameleon2 válasza SzervízMacska hozzászólására (») Dec 14, 2018 /
 
Lehet, hogy megnyekkent, mert az egyik SIM kártyát nem tudta olvasni - csak nem volt időm leírni. Igaz W10-el is lehet a gond, mert utoljára XP-n használtam.
Idézet:
„Más kérdés, hogy folyamatos internet elérés nélkül mire jó egy tepsi-telefon?”
Mindenre - és mindenre is. Nekem sokszor kell helyszíni fotókat készítenem és mindig utólag derül ki melyik részletnek van jelentősége - emiatt kell hogy jó kamerája legyen. Az építőiparban a rongálásbiztos kivitel hatalmas előny. Ez net nélkül is kell. Mivel van saját applikációnk, sajnos kell hozzá az okosság, mert bármikor be kell tudnom mutatni működés közben.
(#) kameleon2 válasza Pumuckli hozzászólására (») Dec 14, 2018 /
 
Részemről nem érzem túlreagálásnak, ha gépek hoznak döntést helyettem. Sokkal inkább aggasztónak, ha ezt mások nem veszik észre. Én a fejlesztéseinknél minden alkalommal külön felhívom a fejlesztőtársam figyelmét arra, hogy mindig az ember legyen az első - ne a gép. Ez elvi kérdés, nem túlreagálás. Ismered az Asimovi robotika törvényeket? Egyre aktuálisabbak. Akkor is, ha "csak" egy író fogalmazta meg.
(#) Pumuckli válasza kameleon2 hozzászólására (») Dec 14, 2018 /
 
Igen, ismerem. De nem akarok a témába mélyebben belemenni, hiszen csak egy egyszerű névjegy lista másolásáról van szó. Annál már kezd kicsit túlmutatni a gondolatmenet. De, ha már itt tartunk: mindig is nehéz volt és nehéz lesz meghatározni, hogy hol van a "határ", amin túl már túlzás a telefonok okossága és hol van az, ami már nem elégséges. Mindenkinek másra van szüksége, mások az igények. Egy biztos: olyan telefon még nem született és soha nem is fog, ami akár csak egy embernek az összes igényét kielégítené. Vagy nagyobb üzemidő kéne, vagy jobb kamera, jobb képstabilizátor, nagyobb kijelző, erősebb processzor, gyorsabb wifi, pontosabb gps, jobb ütésállóság, még nagyobb tárhely, legalább 1 óra a víz alatt stb stb.
(#) SzervízMacska válasza kameleon2 hozzászólására (») Dec 15, 2018 / 1
 
Sajnos, az könnyen meglehet. Nekem is van olyan perifériám, ami csak win98-cal, maximum pentium 1-es géppel működik. (Urbán féle eprom író)
(#) jani1987 hozzászólása Dec 15, 2018 /
 
Van még olyan ember aki trafós hegesztő gépet vesz? Vagy mindenki az újabb fajtát keresi? Most szeretnék majd az enyémtől megválni és átállni inverteresre.
(#) granpa válasza jani1987 hozzászólására (») Dec 15, 2018 / 1
 
Rakj össze mellé egy inverterest, és a trafóst is becsüld meg (főleg, ha régi HETRA, vagy hasonló).
(#) Directors hozzászólása Dec 15, 2018 /
 
Sziasztok!

Van egy nagy kapunk ami látható a képen és sajna el is tört a pánt.
Gondoltam megcsinálom.
Ilyet szeretnék hozzá. Bővebben: Link M24-est.
A kérdésem az lenne hogy szerintetek az téglába vagy a betonba rögzítsem majd a csavarokat ?
(#) (Felhasználó 116638) válasza Directors hozzászólására (») Dec 15, 2018 /
 
Ahová az osztás kiadja.
A Fisher-nek vannak profi tiplijei téglára (is), a hozzá való csavarokkal.
(#) Ge Lee válasza Directors hozzászólására (») Dec 15, 2018 /
 
Nem lesz az egy cseppet gyengusz oda? Egy ilyen kapuhoz vagy átmenő csavart szoktak tenni ami a tégla oszlop túloldalán tart, vagy valami vas szerelvényt rögzítenek rá teljes hosszában és ahhoz van hegesztve a pánt. Illetve amiket mostanában látok, nyitóval, távirányítóval azoknak a belső felén ott van egy zártszelvény bebetonozva, az tartja a kaput nem a téglák. Amit linkeltél azt én maximum valami néhány kilós kis fa ajtóhoz merném feltenni.
De csak hangosan gondolkodtam, nálunk az egész kapu oszlop vasból van.
(#) CIROKL válasza jani1987 hozzászólására (») Dec 15, 2018 /
 
Amennyiben rendes invertert szerzel be akkor a trafót félre teheted.
Mondanám a rendes inverter az nem 10-20ezres.kategóri mert azok csak vicc kategóriát képviselnek.
Netán ha.van egy régi gyári vagy maszek trafód ami jó azt nem cserélném le a piacon kapható vackokra.
Hozzá teszem hogy a trafó is lehet vacak ,olyan einchel meg hasonlók de.maszek tekerésü is lehet akár jó .
(#) granpa válasza Directors hozzászólására (») Dec 15, 2018 /
 
Nem rossz az a forgáspánt, de egy ~10(6)×40(60) mm-es laposvasat rögzítenék 10×150(200) mm-es csavarokkal az oszlopba 5-6 helyen (felül duplán), és ahhoz hegeszteném őket. Úgy már elbírna egy ekkora kaput.
(#) jani1987 válasza CIROKL hozzászólására (») Dec 15, 2018 /
 
Az enyém Einhell amit havertól vettem 20-ért pajzzsal együtt. Viszont avi és más típus itthoni gyakorlására alkalmatlan. Én meg a vizsgára kevésnek találom eddig a gyakorlatot a túl létszám miatt.
(#) CIROKL válasza jani1987 hozzászólására (») Dec 15, 2018 /
 
Nem csak gyakorlásra alkalmatlan .
(#) zolika60 válasza Directors hozzászólására (») Dec 15, 2018 /
 
Az én kapum egy Trabant kormányösszekötő csuklón forog már húsz éve. Ilyen. Ez nem rozsdásodik, nem nyikorog. Elhasználódni is csak aztán fog vagy tíz évvel amikor a gumiharang lerohadt róla. Persze bármilyen más autóé is jó, ami van a házkörül. Akkor épp az volt kéznél.
(#) Remci válasza CIROKL hozzászólására (») Dec 15, 2018 /
 
Nekem is az van, van vagy 20 éves és semmi bajom vele. Pedig elég sokat heggesztek. Max annyi hogy nehezebb mint az inverteres.
(#) kameleon2 válasza jani1987 hozzászólására (») Dec 15, 2018 /
 
Én a porbelesre szavaztam és eddig nem bántam meg. Kisebb kismegszakítóról elmegy, vékony anyagtól a vastagig mindent visz , súlyban is könnyebb és sokkal kevesebb a nyűg vele ívfogásnál, mint a kopogtatós pálcás verziókkal. Ráadásul árban a huzaltekercs sem olyan vészes és elég kiadós. Az egyetlen nyűgje, hogy jobban fröcsög, kicsit több az utómunkálat, de a hegesztés mindig jó és stabil.
(#) kameleon2 válasza Directors hozzászólására (») Dec 15, 2018 /
 
Menetes szár ragasztva - eddig az volt a legbiztosabb - olyan mélyre amennyire csak tudod.A tipliket - még a fémdübelt is kihúzta nálam a falból a kapumozgató motor . De egy 150kg-os kapuszárny is szépen feszít. Arról nem is beszélve, hogy a pillér sem mindegy. Egy ismerős kért meg, hogy erősítsem meg a kapuját. 40x40-es szárt szelvény az oszlop. Először azt hittem viccel. Mondtam neki, hogy elhúzza a kapu súlya - azt mondta nem gond, majd megemeli nyitás közben. Szerintem azóta is bánja, mert ekkora kapukhoz komoly oszlopok kellenek már. Ha beton az már eleve jobban indul. De gondolj bele, hogy ha csak egy 1,5m-hosszú szárnyat is kell tartani, egy 6cm -es dübel ehhez képest eléggé vicces. Az általad linkelt forgópánt könnyebb kapukhoz jó lehet, de kétszárnyas kapuhoz nem. Én a képen látható változatot használtam több helyen, de volt acélfogadó oldal, emiatt lehetett hegeszteni, Nálam is a betonoszloba be lett ágyazva egy zártszelvény hosszára, amit le sem lehet robbantani úgy be van horgonyozva v alakban. Ahhoz rögzítettem a pántokat hegesztéssel.
(#) jani1987 válasza kameleon2 hozzászólására (») Dec 15, 2018 /
 
Majd elválik milyet sikerül. Inverterest itt ha nem a tacskós verziót nézzük akkor oyan 50 ezer körül indul. Ma viszont szükségből vettünk egy villanyos láncfűrészt. Megpróbálom nem hazavágni.
A hozzászólás módosítva: Dec 15, 2018
(#) zolika60 válasza jani1987 hozzászólására (») Dec 15, 2018 /
 
Idézet:
„Megpróbálom nem hazavágni.”
Ez csak úgy sikerülhet, ha nemigen vágsz vele fát.
(#) lóri válasza zolika60 hozzászólására (») Dec 15, 2018 /
 
Ha eredeti, akkor lehet még jó is. Én fűnyírót vettem, öt év garival ebben a márkában.
A hozzászólás módosítva: Dec 15, 2018
(#) (Felhasználó 116638) válasza zolika60 hozzászólására (») Dec 15, 2018 /
 
Ezen hangosan felröhögtem.
Egyébként egyetértek.
Ha kicsit még tesz hozzá, vehetett volna egy normális Stihl-t.
(#) sany válasza zolika60 hozzászólására (») Dec 15, 2018 /
 
Ha tacskós, akkor lehet, hogy még nem is jó. De persze ezt nem kívánom!
Én is vettem már korábban elektromos fűrészt, de sajnos nem volt olajozása vissza is vittem. Minél előbb ki kellene próbálnod.
A hozzászólás módosítva: Dec 15, 2018
Következő: »»   2976 / 3546
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem