Fórum témák
» Több friss téma |
Nem tudom (talán más igen), ennyire nem mélyedtem el a témában. Nézegesd az adatlapokat, hátha abból kiderül. A lehető legalacsonyabb ppm értékűt keresd meg.
Sziasztok. Kaptam egy 4 digit es led kijelzőt.
Egy ebayről rendelt, autókhoz való vonószemmel együtt érkezett, valószínűleg véletlenül mert nem látok összefüggést a két termék között. A kérdésem egyszerű, mire tudnám használni? A hozzászólás módosítva: Jan 9, 2019
Moderátor által szerkesztve
Érdekes módon kijelzőnek .... Egy mikroprocesszorral például órát hőmérőt (vagy órát és hőmérőt) lehet belőle alkotni .
Micsoda kreativitás! Eszembe nem jutott volna, hogy kijelző is lehet... Akkor, majd arra fogom használni ezentúl!
![]() ,de még átgondolom az óra és hőmérő lehetőségét is. Sőt, feszültség mérő kijelzője is lehet! Köszi a tippet! ![]()
Építs időgépet!
![]() ![]() ![]()
Elvileg lehet feszültségmérő is , de az isp bemenet miatt processzorra lesz szükséged és valakire aki megírja a proci programját .
Tisztelt fórumozók!
Lenne itt egy vállalkozó kedvű kolléga aki a digitális órámat (1.oldallal vissza) pontosítaná? Kvarc,kondi csere ??? Jó magam is műszerészként dolgoztam évtizedekig, de sajna a látásom annyira megromlott hogy meg nagyitoval sem igen látom az smd alkatrészeket tisztán. Természetesen nem ingyen kívánnám.
A kijelző panelen a gombok külön áramkörön vannak? Milyen ic-k vannak a kijelzőpanelen? (Egy jobb fotó kéne) Ha leválasztod a kijelző panelt a többi funkció működőképes marad? Ha igen, esetleg be lehetne tenni a két panel közé egy komplet kis órapanelt, ami meghajtja a kijelzőt, ahelyett, hogy az egész elektronika órajelét elhangolnánk.
Szia!
25l6433f: memória MT7601: Wifi Hi3518: kamera vezérlő Ha leválasztom a kijelző panelt akkor a többi funkció sem működik mivel 1 áramkörön van a betápja. Egy panelon van az óra és a kamera vezérlő sajna. Egy kétoldalas nyák smd- kel tele varva.
Ez a két ic, amit kérdeztem. De ugy látom le vannak csiszolva. Körben a ledek is villognak, vagy csak háttérfény? Aliexpressen néztem, nem is olcsó, megértem ha bosszant. Szerintem csak ugy lehetne orvosolni, ha a ledkijelzőt külön meghajtaná az ember. Ha az a két ic, amit bekarikáztam valami shiftregiszter, akkor ott be lehetne avatkozni. Sajnos attól tartok, olyan fajta, ami multiplexeli a kijelzőt és kiolvassa a gombok állapotát is. Még mindig nem látom a szalagkábel hova megy, csak a kamera modulra?
A hozzászólás módosítva: Jan 13, 2019
Ledek villognak,mint háttérfény, ifen a 2 icén semmi felirat, a szalagkabelt lehuztam,de az csak a kamera modulra megy.
Le van csiszolva a két ic. Két helyen be lehetne nyúlni vagy a tranyók előtt, vagy a shiftregiszter oldalon. Van is ilyen 4 digites óraprogramom 16f886 pic és ds3231-el készen. Akár egy próbapanel darabra össze lehetne állítani. A hátlapra lehetne furni két lyukat azon keresztül két gombbal be lehetne állítani. Az eredetit meg hagyni békén.
Mintha a középsőn 74HC595D feliratot sejtenék...
Egy jobb minőségű kép beszédesebb lenne. De az 595 valóban shift regiszter.
Továbbra sem látom, hogy van-e adatkapcsolat a kék és a zöld panel között. Élek a gyanuperrel, hogy a piros, fekete vezetékes csatlakozó, csak táp. Akkor viszont a lecsiszolt ic maga az óra vezérlő icje, aminek a portjait egy shiftregiszterrel kibővítették. A három gombbal mit lehet állítani egyébként?
A 2 panel közt nincs adatkapcsolat, a piros fekete csatin csak a tápot kapja. De a kék panelon van az óra kvarc. Csatolok egy jobb képet hátha. A 3 gomb az up down,és a ledek bekapcsolása.
A hozzászólás módosítva: Jan 14, 2019
Akkor nincs a kék panelon az óra! Még jó, hogy nem lett a 24mhz kvarc módosítva. Valószínű a zöld panelon lévő vezérlő belső órajelről megy azért olyan pontatlan. A málnásból egy hónap után kezdünk kijönni
![]() A hozzászólás módosítva: Jan 14, 2019
Meg, honap,szétszedem, de gyanitom csak a kijelző lesz rajta. De ne legyen igazam.
Ha csak a kijelző van rajta, akkor sincs baj. Ha ott van egy másik felületszerelt ic, akkor megnézzük mi az. Az tuti, hogy nem a 24mhz kvarc az, amit cserélni kell. A zöld panelen valamelyik ic (de nem a középső shiftregiszter) lesz a ludas. Ezt a zöld panelt sokkal egyszerübb cserélni, javítani, mint a másikat.
A jobboldali valami ilyesmi kontroller lesz. Nem is kell megfordítani a panelt. Csak ki kell mérni melyik láb hova megy illetve a kijelzőn melyik láb melyik szegmens, melyik láb melyik digit (ami a tranyókra fog menni) Aztán ki kell cserélni egy másik picre lehetőleg 18 lábúra, hogy legyen hely az i2c busznak egy rtc-hez vagy egy pontosabb kvarcnak. Esetleg ha lemondasz 2 ledről(egyszínű háttérfény) , akkor ahelyett lehetne a kvarc vagy az rtc. Átprogramozni is meg lehet próbálni, de mivel se atípusa, se aprogija nem ismert inkább cserélni kéne ismert kontrollere.
Gondolom a másik oldalon lesz a kvarc meg többi cucca. Esetleg a kondik ertekenek csökkentésével tudom befolyásolni a kvarc rezgését. De majd ma este megnézem mi is van a másik oldalon.
A lábkiosztás szerint a 2. és a 3. lábra kellene kötni a quartz -ot. Mivel ide más elemek kapcsolódnak nagy valószínűséggel belső RC óráról járhat.
A 18 lábúaknak máshol van a táp és a föld kivezetésük, de a 20 lábúaknál pontosan ilyen a kiosztás. Lb. PIC16F690 A hozzászólás módosítva: Jan 15, 2019
Jó napot.Kezdő vagyok a témában.
Az volna a kérdésem tisztelettel,hogy a tms3450nl IC-t lehetne e elemről táplálni? Több kapcsolási rajzot is találtam az interneten,de nem mind ugyan azzal a feszültséggel működik. Vajon meg oldható volna e mondjuk 1,5 voltos elemekkel,vagy neagyisten 3 voltos gombelemekkel a működtetése. Gombnyomásra kapcsolna be a kijelző,tehát a nagy áramfelvétel nem volna állandó.
Megoldható, 7.5V-ot kell összehozni, de ezen kívül kell még az 50-60Hz-es órajel is. Láttál csupán egyenfeszültséggel működő kapcsolást ezzel az IC-vel?
A hozzászólás módosítva: Dec 28, 2019
Kvarcoszcillátorral és osztólánccal. Például . Ám tudnod kell, hogy az órajel a kijelző két "felét" is vezérli.
A hozzászólás módosítva: Dec 28, 2019
Szia!
Pl. a csatolt leírás szerint megy egyenáramról( kvarc pontosan!!!), de 1,5 és 3V így is kevés lesz. Annak idején megépítettem, tökéletesen működött. U.i: annak idején a Wartburgba építettem be így az órát. ![]() A hozzászólás módosítva: Dec 29, 2019
Jó, hogy feltetted ide ezt az átalakítást. Az LM 8560 ugyan az mint a TMS 3450 ?
Szerintem ugyanaz a kettő, csak a gyártó más. Ahogy néztem az adatlapokat, teljesen lábkompatibilis. Ez a leírás 25-30 éve jelent meg, akkoriban a hálózatról működő órák pontosítására készült. Akkor még nem volt ilyen pontos a hálózati frekvencia, képesek voltak napi 1-2 percet is késni/sietni.
A hozzászólás módosítva: Dec 30, 2019
Sziasztok!
Sencor SDC 120 Már két éves elmúlt, így biztosan nem garanciális. A múlt héten az "1"-es jelölésnél szállt el némi pislogás után. Ma a "2"-es jelölés kezdett pislákolni (ekkor fényképeztem) és most már az is fekete. Így már döntetlen a hétszegmanses - hatszegmenses állás. Lehet ezzel valamit kezdeni, hogy újra világítani kezdjenek vagy iktatni kell a hulladékudvarba? A segítséget előre is köszönöm. Üdv. A hozzászólás módosítva: Aug 29, 2020
|
Bejelentkezés
Hirdetés |