Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Muzeális készülékek-alkatrészek restaurálása
Témaindító: Kutyuli, idő: Márc 29, 2008
Témakörök:
Igen,köszi nézegettem ezt,de nem birtam olyan infót találni,hogy megy a lemezjátszó üzemmód,
a skálaüvegen sem találtam,lehet,hogy lekopott. Megtennéd,hogy csak a lemezjátszó rádió átkapcsolást elmondot,meg a hullámváltót alapállapotból hány állásig lehet kihúzni? Nekem az eddigi tapasztalatom:ha a mozgató mechanikát nézem,elvileg csak kétállású. Teljesen benyomva lehet állomást keresni,egy fokozatot kifele húzva megy a csatornaváltás. Helyesen gondolom? Köszi Janó Bácsi.
Nagy nehezen a sorok között eldugva meg lett a megoldás:
A hullámváltás a kihúzott állomáskereső-gombbal történik. Az aktuális hullámsávot pirosan világító nyíl jelzi a skála jobb szélén. A lemezjátszó csatlakoztatott helyzetét a skálavilágítás hiánya jelzi. Köszi és üdv! A hozzászólás módosítva: Jan 20, 2019
Köszönöm a segitséget,a hullámváltó mechanikája szorult ezért nem kapcsolt,tökéletesen üzemel a gép,nagyon érzékeny,minden sáv megy eredeti alkatrészekkel.
![]()
Sziasztok,
Létezik hogy ez a műszer Bővebben: Link egyen és váltóáramot is mér? A leírása szerint igen, de nekem sántít a dolog. Köszönöm A hozzászólás módosítva: Jan 22, 2019
A lágyvasas műszerbe akár egyenáramot, akár váltakozó áramot vezetünk, a lágyvas darabok végei mindig azonos mágnességűek lesznek - taszítják egymást, a mutató egy irányban mozdul el. - A lágyvasas műszer tehát egyaránt alkalmas egyen és váltakozó áram mérésére.
Onnan is felismerhető, hogy a skála eleje sűrűbb.
A váltakozó áram mérését igazolja a ~ jel.
Vajon mekkora lehet ennek az alapérzékenysége?
Az a 0,5 a bal alsó sarokban nem 0,5A? köszönöm
0.5 % pontosságú. Amennyiben a dobozban nincs előtét, vagy sönt, a szokásos módon mérhető az alapműszer érzékenysége.
A hozzászólás módosítva: Jan 23, 2019
Rádiók hibakereséséhez két könyvet ajánlok. Ezeket IDE töltöttem fel.
A Gyurkovics könyv az alapokról is elég sokat ír, és ez a 3.kiadás már a tranzisztoros áramköröket is tárgyalja.
Köszönöm ez nekem is kapóra jön!
Üdvözlet mindenkinek!
Jó pár évvel ezelőtt sikerült megjavítani egy Munkácsi tv-t, szerencsére akkor még tudtam alkatrészt szerezni hozzá, azóta nem nagyon foglalkoztam hasonló korú tévével. Vettem ma egy ritka szép AT505-622 Duna készüléket, amit szeretnék megjavítani. Gondoltam hátha, reménykedtem, de ahogy szinte mind ezt is elérte a végzet. Kezdetnek sorkimenőt keresek hozzá ha esetleg lenne valakinek? Köszönöm!
Én sok reményt nem fűznék a sorkimenő kereséséhez. Ugyan is ÚJ kellene, vagy felújított újra tekercselt, és impregnált. Ha régi, akkor már megrepedezett rajta a műanyag, jól meg is szívta magát párával, vagyis beépítés után pár órával, úgy is tönkre megy. Sajnos ez a gyakorlat.
Köszönöm! Újat biztos nem találok, a használtról sejtettem hogy ki kellene fogni.
![]()
Persze tudom hogy még ezer baja lehet, ha a képcső nem kuka a többit összehoznám valahogy. A kislányomnak nagyon tetszett, megígértem neki hogy ha sikerül megjavítani nézünk rajta mesét.
![]() ![]()
Újabb FF tv sorkimenő malomkerekét ami már műgyantával kiönött azt nem lehet rátenni?
Üdv ! Nem egyszerű , mivel a Duna vas szögletes . Egy köszörű segíthet.
Így már lehet használni az újabb tekercset is. Úgysem napi használatra kell. Ha nem égett a régi tekercs , akkor a viaszt eltávolítani, majd egy sütőben jól kiszárítani. Formát készíteni és kiönteni műgyantával. Egy esélyt megér. A hozzászólás módosítva: Jan 27, 2019
Köszönöm a tanácsokat! Este megpróbálom szétszedni a és pontosabban felmérni a helyzetet.
Lehet csak a külső burok tört szét! Elektromos szempontból kell megnézni. El ne cseszd..
![]()
S egy kis video..
A hozzászólás módosítva: Jan 27, 2019
Vajon mi van már megint az oldallal, egyre többször akad össze. De csak ez, minden más hasít, ez meg gyakorta vacakol, fagy, vagy be se tölt..
![]()
Na végre, sikerült idetenni. A kékes napi üzemben, felkondizva. Az összes kátránypapír kondi rossz volt, átvezetett, szivárgott. A hang kétnormásítva, VHF modulátor rágerjesztve (OIRT7). Nem azt mondom hogy minden nap megy, de hébe hóba használva van. Érdekesség.. nagyszüleim első tévéje volt ez 1962.-ben vették Nyírbátorban, és 1984 óta a padláson volt, mikor is én 2012.-ben lehoztam onnan és kipofoztam.
![]() A hozzászólás módosítva: Jan 27, 2019
Nekem van csöves tévéből való sorkimenőm de ha agyon ütnek se tudom milyen tévéből vettem ki.
Ez az.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |