Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Elektromos távirányítós kapunyitó
 
Témaindító: wital, idő: Ápr 13, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   53 / 131
(#) Gaborka75 válasza mraulajos hozzászólására (») Feb 7, 2019 /
 
Akkor szerinted le se vegyem a helyéről a motort.Kicsit aggaszt az a pici csavar a belsejébe kb.5 mm hosszú 3mm átmérőjű lehet. kb abban a pozícióba ahol a menet van. De furcsállom mert nem repülőgép ez hogy egy menetes kötést biztosítani keljen.
(#) mraulajos válasza Gaborka75 hozzászólására (») Feb 8, 2019 /
 
Úgy van, ahogy írod. Nem musztály levenni a motort, én nem szoktam.
(#) Inhouse válasza uniman hozzászólására (») Feb 8, 2019 /
 
Ígérte a szerelő, hogy jön, de várjuk már egy ideje. Így, hogy csak egy működő van, nem akaródzik kitörölni a teljes memóriát. Ha nem sikerül visszatanítani, van egy működésképtelen kapunk. Ilyenkor összekutyulódik a memória? Miért van egyenkénti törlés és tanítás, ha csak a teljes törléssel megoldható? Szerencsére ez most egy olyan kapu, ahol az összes távirányító egy városon belül van, de amúgy necces lenne a teljes törlés.
Berakom az angol nyelvűből (a többiben is ilyen rossz) a hibás részt, a szövegben RX-et ír (egyébként máshol receiver), de a távirányítós piktokgram van mellette. Ki tudja mennyi hiba van még benne. Mellékelem a magyarítottat, nézd már meg, hogy jól értettem....
(#) zsoltee0001 válasza Inhouse hozzászólására (») Feb 8, 2019 /
 
mi az a
Idézet:
„Nice900CT”
?
A google 1db találatod ad, a tiedet.
(#) uniman válasza Inhouse hozzászólására (») Feb 8, 2019 /
 
Ha valami gond van egy rf távirányítóval, akkor az egyedileg nem törölhető... Ha meg már benne van a memóriában, akkor azt újra nem taníthatod be a vevőnek. Aztán ez lehet ugrókódos is, meg fixkódos is...neked milyen van? Nem 3 darab távról írtál...?
(#) uniman válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Feb 8, 2019 /
 
Szóközzel beirva meg rengeteg a gugli-találat...
(#) Inhouse válasza uniman hozzászólására (») Feb 8, 2019 /
 
De, 3db van.
Idézet:
„Fel volt rá programozva 3 távirányító, ebből kettőt elfelejtett, már csak egy működteti.”
Nem látom az ugrálását a kódnak , de a
Idézet:
„Sub44WR (fehér)”
távirányítóra azt írja a net, hogy ugrókódos, a fekete lenne a fix kódos.
Az a fura, hogy a háromból kettő nem működteti már. Használva is alig volt, nem is öreg még. Tanítás próbánál meg látja, mert addig villog a vevőn a LED, amíg nyomom a távirányítón a gombot. Csak nem lehet vele dűlőre jutni, ezért gondoltam, hogy rosszul csinálom, mert pl. rosszul értelmeztem, vagy eleve rossz a leírás.
Ha nem sikerül a teljes törlés után a visszatanítás, akkor én leszek a hunyó, akkor várjanak csak a szerelőre.
A hozzászólás módosítva: Feb 8, 2019

SUB-44WR.jpg
    
(#) proba válasza Inhouse hozzászólására (») Feb 8, 2019 /
 
Valamit nem értek, éspedig azt, hogy mit furcsálsz? Szétszeded a kapu dobozát, a panelen van egy gomb ( ez a vevő) azt megnyomod kigyullad a panelen a lámpa. Jön a távirányító. Megnyomod, elengeded. Erre elalszik a lámpa . Majd villog. Utána a kapunál (vevő) megnyomod ismét a gombot. Hol van felcserélve bármi is? Vagy én értelmezem rosszul?
A hozzászólás módosítva: Feb 8, 2019
(#) Inhouse válasza proba hozzászólására (») Feb 8, 2019 /
 
Az eredeti az általam pirossal lehúzott piktogram, ami mellett a szövegben RX áll, pedig az az adó lenne; TX. Mellé raktam zöld pipával, hogy szerintem minek kellene lennie.
(#) proba válasza proba hozzászólására (») Feb 8, 2019 /
 
A tanítás szerintem megnyomod a kapunál a gombot ( azt nem tudom értelmezni hányszor) a ledje villog ennek megfelelően, utána 2s ig megnyomod a távon a gombot és kész.
(#) proba válasza Inhouse hozzászólására (») Feb 8, 2019 /
 
Azt hittem eredeti tartalma az kép bocsánat. Ha azt írja próbáld ki azt is. Furcsamód a tanításnál sem a vevő gombbal fejeződik be a folyamat. Bár a magyar nyelvű meg téged igazol.
A vevőre azt írják fix vagy ugrókódot is tud, de egyszerre tudja mindkettőt, vagy mi alapján választ ? Ilyen szempontból minden táv egyforma?
A hozzászólás módosítva: Feb 8, 2019
(#) Inhouse válasza proba hozzászólására (») Feb 11, 2019 /
 
A magyar biztosan engem igazol, mert én követtem el az angol alapján. Nincs hozzá elérhető magyar leírás, mi sem kaptunk hozzá. Fura, mert sok évvel ezelőtt lett valami törtvény, hogy csak azzal lehet forgalomba hozni eszközöket Mo-on...
Elsőre a piktogram alapján úgy próbáltam, aztán amúgy is, semmi. Hiába nyomom, villog a LED a vevőn, hogy érkezik a jel, de ha 2s, ha kevesebb, ha több, semmi sem történik, csak villog amíg nyomom. 2db SUB-44WR (fehér) van hozzá és egy kis kék házas noname. Beüzemeléskor mindhárom működött. Aztán eltelt egy év kb. és a kis kék már nem vitte, aztán később lett egyszer újra próbálva a harmadik és az sem. Csak egy darabbal működik most. Elemek jók, gombok jók, a jel ki is megy, mert a vevő villog, csak sehogyan sem történik előrelépés.
(#) Gaborka75 válasza mraulajos hozzászólására (») Feb 12, 2019 /
 
Szétszedtem a motort a sorrend a következő volt:A motor állórészét szétszedni a pici csavart ki kell csavarni a motor belsejében mert avval van rögzítve a csőnek a menete majd a csövet ahogy írtad ki lehet tekerni és így már szét lehet szedni az orsót.A látvány viszont nem az volt amire számítottunk.5 éves a szett és teljesen újszerű állapotban van a belseje.Az orsó teljes hosszán grafitos zsír semmi kopás a motor csigakerekes hajtásában pedig fehér teljesen jó állapotú zsír volt. Így még kenegettem rajta és összeraktam.Le reseteltem a vezérlést majd újra programoztam a motor erőt a gyári 40% ról felállítottam 99%ra és így két napig jó volt majd tegnap megint nem tudott elindulni a teljes kinyitás után csak a motor búg meg kell rázni a kaput és csak ezután tud becsukódni gondoltam már olyanra is ,hogy a vezérlés felejthet el dolgokat .De ha van valami ötlet szívesen fogadom.
(#) mraulajos válasza Gaborka75 hozzászólására (») Feb 12, 2019 /
 
Cseréld ki a kondenzátort.
(#) Inhouse válasza Inhouse hozzászólására (») Feb 12, 2019 /
 
Közben kiderült, hogy a harmadik távirányító 900TXB-42R típusú, kétcsatornás, ugrókódos. Találtam kapus oldalakon videókat, kicsit másképpen programoznak, bele is kavarodtam... Illetve reklámoznak egy új mindenevő Why Evo távirányítót, ami a kapuk 99%-nál működik, fix kódosnál és ugrókódosnál is.
A hozzászólás módosítva: Feb 12, 2019
(#) bajuszvas válasza Inhouse hozzászólására (») Feb 12, 2019 /
 
Kompatibilis:
KEY 900TXB-42R, TXB 44R, SUB 44R
(#) Inhouse válasza bajuszvas hozzászólására (») Feb 13, 2019 /
 
Köszi, tudom, hogy kompatibilis, mivel üzemelt mind az elején. Ennyire vacakul írom le a problémát? Hiába, 40 év felett agyunk vérkeringése romlik...
(#) bajuszvas válasza Inhouse hozzászólására (») Feb 13, 2019 /
 
A Why Evo 6.3 távirányító kompatibilis az KEY 900TXB-42R, TXB 44R, SUB 44R távirányítókkal!
(#) Inhouse válasza bajuszvas hozzászólására (») Feb 14, 2019 /
 
Igen, tudom, köszi ezt is...
(#) mraulajos hozzászólása Feb 24, 2019 /
 
Hali!
Ez a motor kishazánkba beszerezhető e? Nice spidler sp6000 garázskapu.
(#) Remci válasza mraulajos hozzászólására (») Feb 24, 2019 /
 
Szerintem érdeklődj náluk.
(#) zsoltee0001 válasza mraulajos hozzászólására (») Feb 24, 2019 /
 
Szia

Kefe van elkopva. Vagy mi a probléma?
(#) mraulajos válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Feb 24, 2019 /
 
Hali!
Igen, totálra. Nem másztam még bele nyomatékosabban, csak szétszedtem. Gyanús, hogy a komutátor is halott. Szerintem már a keferugón keresztűl ment, még bírta szegény.
Ezért érdeklődnék új után, de a kefe beszerezhetősége is érdekel.
(#) mraulajos válasza Remci hozzászólására (») Feb 24, 2019 /
 
Köszi, már írtam is nekik.
(#) zsoltee0001 válasza mraulajos hozzászólására (») Feb 24, 2019 /
 
2 féle ablaktörlő motort használtak.
4x4mm-es kefével könnyen szétszedhető, de gyorsabban kopó
Nagyobb kefével, ez a tartósabb. Viszont csapágyastól mindenestül jön ki a fogórész, sajna a csapágyat le kell húzni ahhoz, hogy a kefét ki lehessen cserélni, nagyon szoros illesztéssel van föltéve, ménykű nehéz szétszedni.
Kommutátor meg szokta úszni, ez nem porszívó motor.
Egy képet lőhetnél róla.
Üdv
(#) mraulajos válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Feb 24, 2019 /
 
Képek a motorról.
(#) uniman válasza mraulajos hozzászólására (») Feb 24, 2019 /
 
Ez hasonló motor, csak éppen "tükörképe" a keresettnek (bár lehet, hogy elférne a helyére...vagy nem?: Bővebben: Link_1
Link_2
(#) Sanyey20 hozzászólása Feb 24, 2019 /
 
Üdv mindenki!

Tavaly július óta küzdök egy proteco q36 vezérlésű kapuval.. a belépésérzékelőket már sok éve kiiktatva használtam egész addig, míg egy nap elkezdett ritkábban reagálni a távirányító gombnyomására.. aztán teljesen abbamaradt a működés (hibakódot nem jelzett, gomb nyomást nem jelezte a kijelzőn sem). A relékkel ellátott belépésérzékelőt buzerálva (gondolom a kezem valamit összezárt, és kattogtak a relék) közbe a nyitógombot nyomkodva néha sikerült működésre bírni. Azóta kiméregettem a főbb pontokon mérhető feszkókat, ahol 230nak kell lenni ott annyi van, ahhol 24 ott annyi.. már megvolt a távirányító újratanítási kisérlet is, de mivel nem érez távirányítót, így ezt nehéz kivitelezni.. azóta már töröltem is az összes adót (sajnos így mostmár nem tudok kisérletezgetni azzal sem h nyomkodom a távirányítót, közbe kontakt hibát keresek..) . Semmi szemmel látható, vagy műszerrel mérhető baját nem látom rajta semminek. minden gyanús elemet kimértem, mindent ami beépítve nem mérhető kiforrasztva megmértem.. semmi. Most a manualja alapján kábellel rövidrezárva sikerült rávenni a vezérlésre, de érdekes módon a motor teljes nyomatékra állítva is csak 100 volt körüli feszkót vezérel a motorra.. igy kb annyit tud, hogy 1cm per másodperccel hörögve nyílik.. na ilyet viszont soha korábban nem csinált kiváncsi lennék aki ismeri ezt a nyákot , milyen tapasztalatokkal tudna segíteni.. hol lehet a hiba?
(#) Remci válasza Sanyey20 hozzászólására (») Feb 24, 2019 /
 
Attól hogy nem érzi a távirányítót,nem biztos hogy a vezérlés rossz. Megnézted a távadóban az elemet,nincs lemerülve? Az hogy csak néha érzi a jelet, az lehet attól is hogy a távadó gombja már szét van nyomva és nem érintkezik.
(#) zsoltee0001 válasza uniman hozzászólására (») Feb 24, 2019 /
 
Ez a másik fajta amibe kisebb Kefe megy. Felfogatas szempontjából egyforma.
Udv
Következő: »»   53 / 131
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem