Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Rendelés külföldről (eBay - Paypal)
VÁM és ÁFA jellegű kérdéseket/hozzászólásokat, indoklás nélkül törlik a moderátorok!
Lapozás: OK   169 / 250
(#) zsoltee0001 válasza Doky586 hozzászólására (») Feb 19, 2019 /
 
Amikor valamiből 5-öt kapsz ugyanazért a pénzért, akkor azért elgondolkozik az ember.
(#) Kovidivi válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Feb 19, 2019 /
 
Így van. Ha azonnal, megbízható minőség kell, máshonnan vásárolok (többszörös áron...). Egyébként pedig inkább várok, kockáztatok, hogy "hibás" termék érkezik. Pénzt úgyis visszakapom, ha úgy gondolom, nagyon hamis a termék, viszont van, ahova ezek a termékek is jók. Szóval veszteni valóm nincs. Ha pedig kitisztul a piac ezektől a hamis termékektől, akkor végre nyugodtan lehet rendelni. Valószínűleg drágább lesz, mint most, de a bolti árhoz képest még mindig sokkal olcsóbb.
(#) proba válasza Kovidivi hozzászólására (») Feb 19, 2019 /
 
Kitisztul?? ugyan mitől. Még a múlt héten is láttam egy 5000 eladott zokni után negyedáron árult oszcilloszkópot tömegével vevő embereket. Mindig lesz olyan aki megvesz bármit mert olcsó. Értékelés, minden egyéb ide vagy oda. Ha egyszer az EBAY is bevezetné az önrészt, lehet tudatosabbak lennének a vásárlók. Az esetleg a szelekció irányába hatna. Így megrendeli, ha bejött nyert, ha meg nem, az EBAY fizet, az eladó nyaral, a vevő meg felelőssége teljes tudatában ad egy negatívot.
(#) antikzsolt válasza proba hozzászólására (») Feb 19, 2019 /
 
Nagy értékben nem sűrűn vásárlok sosem az ebayrol. De ha új eladót találok akkor az értékelését és az utolsó eladásait megnézem. Bár szerencsés vagyok e téren. 300.000feletti eladása van. 99-97.7% értékeléssel. De ez sem védi meg az embert hogy pont bele ne fusson a csalóba.
Leírnád mire gondolsz itt a szelekcióra? Sajnos nem értem mit akarsz.
(#) proba válasza antikzsolt hozzászólására (») Feb 19, 2019 /
 
A vásárolt alkatrészek jósága max akkor lenne jobban ellenőrizhető, ha minden alkatrészfajtára egyedi értékelés lenne, és akkor sem járna pozitív, ha rossz árura kérésre azonnal refund lenne. Amire az előbb utaltam, az csak annyi volt, ha egy dolog nyilvánvalóan csalás, akkor valamilyen szinten a vevőnek is fizetnie kellene a veszteségből. ( bár itt azért van némi kérdés, pl mennyire tudható előre hogy csalás....) hogy legalább kicsit odafigyelve vásároljon. Legalább annyira mint a sarki boltban. Gyanítom míg az itthoni ár töredékért megkapok egy alkatrészt, még ha tudom hogy ötből egy jó akkor is meg fog kisérteni a kisördög. De amióta három-négy szerkezetembe egyéb károkat is okozni tudó alkatrészről bizonyosodott be, hogy hamis volt, már óvatosabban bánok ezzel a kérdéssel ( konkrétan a beépítés előtti ellenállásmérős teszten sem mentek át) . Ami zavar, a környékünkön lévő elektronikai boltban egyre több kínainak látszó modul jelenik meg, és van hogy 2-3 hét határidővel vállalnak alkatrész beszerzést....
(#) zsoltee0001 válasza antikzsolt hozzászólására (») Feb 19, 2019 /
 
Nekem volt már ilyen, 10W-os kültéri led, fogyasztása 40W fényteljesítménye szintén 40W (40-es izzó-ra gondolok)
Vélemények között volt magyar (na persze " Nagyon szuper termek, vegyed batran" ékezet nélkül, persze
(#) antikzsolt válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Feb 19, 2019 /
 
Én eddig többnyire faanyagot rendelek a hobbimhoz. Lézer gravírozáshoz. Árban jobban jövök ki mint ha magyarban rendelem meg. A legdrágább amit rendeltem az 27.000Ft lézergép volt. Igaz azóta még annyit költöttem rá. Vettem egy lézerfejet rá ami tényleg jó is. Még működik
Bár lehet hogy a nagyobb lézergép teste is onnan fog származni.
(#) Szárnyas hozzászólása Feb 25, 2019 /
 
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, főleg attól, aki adott már el bármilyen terméket az eBay-en, hogy a vásárlást követően az eladó a vevő összes beállított postacímét megkapja, vagy csak amit elsődlegesként adott meg a vevő. Azért kérdezném, mert van egy termék, amit az eladó, csak Németország területén belül postáz, de ha én megadnám egy németországi ismerősöm postacímét másodlagos címként, akkor nem tudom, hogy azt az eladó meg fogja-e kapni. Persze gondolom, valamilyen módon tudnám jelezni neki, hogy ne a saját, magyarországi címemre küldje a terméket (amit alapból nem is vállal), hanem a németországi ismerősöm címére, de egyszerűbb az lenne számomra, hogy csak annyit jeleznék az eladó felé, hogy a másodlagos címemre küldje a megvásárolt terméket.
Előre is köszönöm!
A hozzászólás módosítva: Feb 25, 2019
(#) antikzsolt válasza Szárnyas hozzászólására (») Feb 25, 2019 /
 
Arra az egy vásárlásra írd át a címet. Nem kell vele problémázni.
(#) Szárnyas válasza antikzsolt hozzászólására (») Feb 25, 2019 / 1
 
Erre nem is gondoltam, valóban ez a legegyszerűbb megoldás! Csak el ne felejtsem visszaállítani.
A hozzászólás módosítva: Feb 25, 2019
(#) proba válasza Szárnyas hozzászólására (») Feb 25, 2019 /
 
Vagy ha tudsz németül, egyszerűen írd meg az eladónak.
(#) Pgeorge80 hozzászólása Feb 25, 2019 /
 
Sziasztok! Valaki kapott már ebay-ről speedpak-kos nyomkövetési számot?
A hozzászólás módosítva: Feb 25, 2019
(#) Kovidivi hozzászólása Márc 1, 2019 /
 
Nálam betelt a pohár. Azt írja a leírásban, hogy hangtalan az egér. Megjött ma, és ugyanúgy kattog, mint bármelyik másik. 13$. Már indítottam is egy ügyet. Ha vezetéknélküli hangos egeret akartam volna, megvettem volna bármelyik másikat, 3-4$ körüli árért... Szimpla átverés. Bővebben: Link
(#) Doky586 hozzászólása Márc 1, 2019 /
 
Sziasztok! Vásároltam 2db ram-ot egy régi gépbe. Megérkezett, de az egyik hibás, a másik jó. A fele pénzt vissza szeretném kapni. A hibát memtest 86 fotókkal bizonyítanám. Melyiket válasszam a menüből? Visszaküldeni nem akarom.

hiba3.png
    
(#) tbarath válasza Doky586 hozzászólására (») Márc 1, 2019 /
 
A "contact seller"-t, aztán beszéld meg az eladóval a problémát. Ha normális, akkor nem akar magának problémát.
(#) nedudgi válasza Doky586 hozzászólására (») Márc 1, 2019 /
 
Contact seller...
Megírod neki, mi a gond, és nála a labda. Ha visszaadja a felét (amiben az is benne lehet, hogy küldj egy videót, amin összetöröd), akkor elintézve. Ha nem megy, akkor lehet gondolkodni.
(#) bbb válasza Kovidivi hozzászólására (») Márc 1, 2019 /
 
Én ilyet vettem: Bővebben: Link
Ez nem mondja magáról, hogy néma, viszont jóval halkabb, mint a normál egereim voltak. Az előző ugyan ilyenem kibírt annyit, mintha itthon vettem volna egy hasonló árkategóriájút...
(#) Ktulu válasza Doky586 hozzászólására (») Márc 1, 2019 /
 
Ha nem BGA RAM-ok vannak rajta, én alaposan átvizsgálnám. Több memóriát is javítottam már meg sikeresen.
A Memtest alapján is volt, hogy sikerült következtetnem a sérült IC-re.
(BGA-t is hőlégfúvóval újra lehet melegíteni)
A hozzászólás módosítva: Márc 1, 2019
(#) Doky586 válasza Ktulu hozzászólására (») Márc 1, 2019 /
 
Ezen 48MB területen van csak hiba. Ezt 1perc alatt megtalálja és utána több százszor is 1+ óra után. Igen 2lábsoros smd ic-k, de nagyítóval se látok semmi forrasztási hibát. Egyedül a régi garicimke leszedett ragacsmaradványa látszik és ráragasztva az új friss, illetve egy 3lábra ráragadt papírdarabka (gondolom az előző garicimke maradványa), azt majd megpróbálom levakarni. Gondolom ez ilyen újrahasznosított újként árult ddr1 ram. Bios és win egyébként nem vette észre a hibát, csak a memteszt.
A hozzászólás módosítva: Márc 1, 2019

hiba2k.jpg
    
(#) zsoltee0001 hozzászólása Márc 2, 2019 /
 
Remélem csak én értettem félre és nem az az új trend, hogy a postman, csak kiértesítőkkel végigrohan és menj a csomagodért ha kőő...
Az utóbbi időbe fura módon pont nála romlik el a csengő.
(#) Gyantáscin hozzászólása Márc 2, 2019 /
 
Legúlabb Aliexpress élményem

PROSTER.jpg
    
(#) Doky586 válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Márc 2, 2019 / 1
 
Sajnos az emberek (postások, futárok) elég nagyon hozzászoktak az érintőképernyőkhöz és nem bírnak megnyomni egy megnyomást igénylő gombot, csak megtapintják.. Nyilván nem fog szólni. Amikor én nyomom meg mindig működik.

A másik: ha meg is sikerül nyomniuk akkoris csak negyed másodpercre 'klikkelnek rá'. Azaz épp csak csippan eggyet a csengő, észre se venni. Erre találták ki a 'dallam-csengőt' ami az ember helyett 'nyomja' a gombot és több másodpercig zenél..

Sajnos idáig jutottunk: érintőgombos kapu dallamcsengő nélkül inkább cetlit kapunk a postások-futárok ügyetlensége miatt..
A hozzászólás módosítva: Márc 2, 2019
(#) nedudgi hozzászólása Márc 2, 2019 /
 
Elfelejtkeztek arról a jelentéktelen változásról, hogy a posta ezentúl csak olyan levelet kézbesít, ami bedobható egy postaládába.
(#) eSDi válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Márc 2, 2019 / 1
 
Nekem, mikor utoljára leveleztem egy csomag ügyében a postával, azt közölték, hogy megpróbálnak minden külföldről érkező és követési számmal ellátott csomagot kézbesíteni. A valóság az, hogy meg sem próbálja. Pedig több esetben is otthon tartózkodtam és mikor délután lemegyek, ott vigyorog az értesítő. Így persze azt aznap nem is vehetem át, pedig próbálkoztam, de a csomag ilyenkor nincs a megjelölt postán, mert a kézbesítőnél van. Vagy mint a fent említett esetben, egy tök másik postára viszi be (ahová már kocsiba is kell ülni, mert nem 5 perc séta távolságban van), amiről senki semmit nem tud és 3 nap levelezésbe és postára járásba kerül kideríteni, hogy hová keverték el.
A hozzászólás módosítva: Márc 2, 2019
(#) Ktulu válasza Doky586 hozzászólására (») Márc 2, 2019 /
 
Memtest86+ ot szoktam használni, pontosan kiírja a hibás címet.
Ha csak 1-2 cím hibázik, IC-n belül van a gond.
Néha néha le fog fagyni a gép, esetleg kékhalál. Az is lehet, hogy teljesen használható lesz.
(#) Doky586 válasza Ktulu hozzászólására (») Márc 2, 2019 /
 
Látod a képet, kiírta. A pirosítós ablakban ez 800 db piros hibasor 1 óra alatt.. A legújabb memteszt86+ al készült.
A hozzászólás módosítva: Márc 2, 2019
(#) zsoltee0001 válasza eSDi hozzászólására (») Márc 2, 2019 /
 
Be fogom kamerázni a csengő környékét (amúgy is kell).
Ha legközelebb is ez történik, megy fül a tyubra.
Nem fogok vitatkozni senkivel.
Tegnap előtt meg egy ki nem töltött kiértesítőt dobott, csak a házszámot írta rá a hátuljára.
Sejtettem, hogy nekem jött csomag.
A postán meg szidták mint a bokrot, mert se azonosító se semmi, 5 percig kellett keresgélni a csomagot. Nem ez volt az első esete.
A hozzászólás módosítva: Márc 2, 2019
(#) Ricsi89 válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Márc 6, 2019 /
 
Nekem eddig szinte minden csomag megérkezett. Most viszont ránéztem ebay-re, hogy mit várok még. Január végén feladott csomag Litvániából csomagszámmal. Na gyorsan megnéztem. És mit ír a rendszer? Sikertelen kézbesítés és úton van visszafelé. Pedig ha bármi jön, ami nem fér be a postaládába a postás becsenget, kb mindig van itthon valaki aki átvenné. Most se csomag, se értesítő, semmi nem jött. Vagy mivel egy kis faluban lakom, így a postás ismer mindenkit a családban, szólnak tesómnak vagy valakinek, hogy ott egy csomag. De szoktunk minden héten postára járni és senki semmit nem mondott. Sőt telefonszám is van a csomagon, fel is hívhatnak( volt már rá példa). Most várhatok, amíg visszaér a csomag, majd az eladó újra elküldi, mert lebeszéltem már vele. Ja és feladástól számított 5 nap múlva itt volt a csomag. Ezzel most kicsit felhúztak.
(#) zsoltee0001 válasza Ricsi89 hozzászólására (») Márc 6, 2019 /
 
A legujjabb eset:
Megint kiertesitő. Most se volt csengetes.
Megint postára... 5 perc keresgélés után a hölgy megkerdi, nem e mégis volt bedobva csomag. Mert itt lennék akkor?
Meg 5 perc keresgélés. Közlik, hogy nincs meg. Kértek telefonszamat. Azóta se hívtak.
Valószínűleg 30 dolcsi tetelrol van szó.
Megy a kamera a csengő elé ha oda julok
(#) Bakman válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Márc 6, 2019 /
 
Idézet:
„Be fogom kamerázni a csengő környékét (amúgy is kell). Ha legközelebb is ez történik, megy fül a tyubra.”
Csak egy apró javaslat, mielőt tnagyon megütöd a bokád. Hazánkban, ha jól tudom, magánszemély nem szerelhet fel olyan kamerát, ami közterületre lát. Ráadásul közterületen felvett személyek videóit csak úgy lehet közzétenni, ha a szereplők hozzájárulnak a dologhoz.

Mint írtam, én így tudom. Könnyen lehet hogy tévedek de az szinte biztos, hogy amit tervezel, nem jogszerű. Nézz utána alaposan.
Következő: »»   169 / 250
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem