Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ki mit épített?

Témaindító: Dióda, idő: Jan 26, 2006
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma. Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Lapozás: OK   1508 / 1714
(#) Gafly válasza voodoo hozzászólására (») Feb 19, 2019 / 5

Ha gonosz lennék, azt mondanám, hogy hozd el a 2019-es találkozóra a "Ki mit épített kiállításra"
(#) lóri válasza Gafly hozzászólására (») Feb 19, 2019 / 1

Na de Gafly-bácsi....
(#) sonajkniz válasza voodoo hozzászólására (») Feb 19, 2019 /

Gratulálok.
Ügyes vagy.
De lenne egy kérdésem.
Ennek mi értelme van?
Idézet:
„valamint visszanézhető az üzemi statisztika. Mikor hogy kapcsolt be, hány fokon ki, és minden egyéb finomság.”
(#) KissAttila válasza voodoo hozzászólására (») Feb 19, 2019 /

Szia,
Fogyasztasrol tudnal irni?
(#) kalmi.kalmi válasza voodoo hozzászólására (») Feb 19, 2019 /

Én megnézném a kazánrészt szigetelés nélkül. Horganyoztattad ?
(#) voodoo válasza sonajkniz hozzászólására (») Feb 19, 2019 /

Szia. Köszi!

Mi értelme van?
Például egy összehasonlítási alapnak. Szigetelés előtt-után, melyik hónapban (vagy napokban) mennyit ment, előre lehet kalkulálni, nincs váratlan meglepetés.

Ez pozitívum mindenképp.
(#) Attila86 hozzászólása Feb 19, 2019 / 5

Befejeztem végre a bemenetválasztós-hangerőszabályozós távirányítós kütyümet:
Bővebben: Youtube
(#) voodoo válasza kalmi.kalmi hozzászólására (») Feb 19, 2019 /

Szia. Van még régebbi képem, amikor nem volt rajta kabát. Nincs horganyoztatva. Sima mezei udvaron lelt kerítéscsőből van.
(#) voodoo válasza KissAttila hozzászólására (») Feb 19, 2019 / 1

Szia.

Én a fogyasztást saccra csináltam, és a 60-as radiátort vettem alapul. Nyílván figyelembe kell venni, hogy jóval mérsékeltebb lenne a működése, ha volna a házon normális szigetelés, és új nyilászárók, amik nem szelelnek. Tehát az én saccolásom ami helyel-közel jó kindulási alapnak vehető 22K/60/100/1kW -tal számolni. Persze, ez függ a kifűtendő szoba méreteiből, a ház szerkezeti, szigetelési és az ablakok jósági tényezőjétől.
Például 22K, 60x120 = 1.2kW/50°C víz.
vagy 22K, 60x80 = 0,8kW/50°C víz.
így lesz 22°C a házban 1 óra alatt a 17°C-ról, kinti 0°C fokon. Ha, kint -5°C van akkor kb 70 perc kell ugyan ennyi előremenővel, ahhoz hogy elérje a 22°C-t. Utána tartja a meleget egy darabig, lemegy 20°C-ra 2 óra alatt mondjuk (amennyire be van állítva az alsó hiszterézis) de még nem hűltek ki a radiátorok szóval elindítja magát már nem 17 hanem kb 35°C előremenővel (ezt rövidebb idő alatt eléri szóval az újbóli felfűtéshez már csak kb 45 perc kell.
Vagyis 1 óra működés (felfűtés) kb:270 Ft-ba kerül. Utána a szinten tartás 200Ft-ba /óra (mert nem megy egy órát)
1 órát megy, aztán 2 órát nem, aztán megint megy 30percet, és így tovább. Viszont, ha nem vagyunk itthon, és éjszaka, hagyjuk kihűlni 17°C-ra.
Összegezve éjjszaka és délelőtt pihen 10 órát (kb 4x bekapcsol 20 percre) a maradék 14 óra a napból pedig 2/1 óra arányban megy. Vagyis egy teljes nap alatt 5-7 óra működést kell számolni ez 1300...1800Ft-ba kerül/nap, hogy megválaszoljam a kérdésed.

Az első ábrán látható, hogy kikapcsolt állapotban van, 21°C és majd csak legközelebb 3:15 kor bekapcsol 20percre, mert elérte a 18°C -t, felfűti 19-re és kikapcsol. Ez azt jelenti, hogy 18,5 C° volt állítva.
A hozzászólás módosítva: Feb 19, 2019

Szerintem jól átgondolt a vezérlésed, mármint ahogyan a hővel gazdálkodsz. A soha ki nem hűlő radiátor jobb összkomfort érzetet ad.
(#) CHZ válasza Attila86 hozzászólására (») Feb 19, 2019 /

Beépíted valahová, vagy külön külön dobozt kap?
(#) Attila86 válasza CHZ hozzászólására (») Feb 19, 2019 /

Nem csinálok vele innentől semmit, csak odaadom a gazdájának. Ez az elektronika megrendelésre készült.
(#) sargarigo válasza Attila86 hozzászólására (») Feb 19, 2019 /

Az a távirányító.. ez gyári? Vagy az is saját cucc?
(#) SALáta válasza voodoo hozzászólására (») Feb 19, 2019 / 1

Az állam a földön! Erre nincsennek szavak! Gratulálok!!!!!!!
(#) Kovabe válasza voodoo hozzászólására (») Feb 19, 2019 /

Szia

Lenne néhány kérdés, van erre topik?
(#) KissAttila válasza voodoo hozzászólására (») Feb 20, 2019 /

Koszonom a kimerito valaszodat.
(#) Attila86 válasza sargarigo hozzászólására (») Feb 20, 2019 /

A kínaiaktól lett rendelve.
(#) voodoo válasza Kovabe hozzászólására (») Feb 20, 2019 / 1

Szia!

Persze menjünk át.
A hozzászólás módosítva: Feb 21, 2019
Moderátor által szerkesztve
(#) Bakman válasza Kovabe hozzászólására (») Feb 20, 2019 / 1

Gondolom itt: Elektromos fűtés.
(#) voodoo válasza SALáta hozzászólására (») Feb 20, 2019 /

Köszönöm szépen!
(#) voodoo válasza Bakman hozzászólására (») Feb 20, 2019 /

Na, egyszerre írtuk le. Itt, is ott is megtalálható vagyok azonnal kapok értesítést, ha mocorgás van a topicban.
(#) igor4122 hozzászólása Feb 21, 2019 / 2

Üdv mindenkinek.

Nem nagy szám, biztos mások is csináltak már ilyet, de gondoltam megosztom.
Igazából csak átdobozolás, de nekem minden pénzt megér.
A történet ott kezdődött, hogy elegem lett a Laptop előtt görnyedésből, mikor a számomra kedvenc, vagy csak érdekes sorozatok legújabb, még csak feliratos részeit nézem.
Régebben ilyenkor előre hajoltam, és amilyen gyorsan csak tudtam "püföltem" a szóköz billentyűt, hogy a gyorsan változó feliratokat el tudjam olvasni.

Mit tehettem, vettem egy vezetékes billentyűzetet, visszarajzoltam a fóliákat a nyákig, majd beépítettem egy VR-Box távirányítójának a dobozába.
A távirányítót nem használtam mert elemes, amit ki nem állhatok, ráadásul így, egy jobb célt szolgál szerintem.

A lyukba a tetején majd belefaragok egy Szelenit golyót, amit alulról megvilágítok egy színváltós leddel.
(#) igor4122 hozzászólása Feb 21, 2019 / 2

Majd elfelejtettem.

Nem elektronika, de bizonyos módon kapcsolódik hozzá.
Nálam véget vetett az idegtépő gubancoknak.

Anyaga Afrikai fekete fa (Blackwood).
(#) Alkotó válasza igor4122 hozzászólására (») Feb 21, 2019 / 1

A nélkül, hogy csorbítani akarnám az ötletedet kérdezem: Milyen előnyt ígér a mellékleten lévő "famentes" változathoz képest?

vezeték.jpg

(#) igor4122 válasza Alkotó hozzászólására (») Feb 21, 2019 /

Nem csúszik szét.
Az a hossz marad végig amit beállítottam.
(#) mek-elek válasza igor4122 hozzászólására (») Feb 21, 2019 /

Nincs tévétek, hogy azzal rontod szemed, derekad?
(#) igor4122 válasza mek-elek hozzászólására (») Feb 21, 2019 / 6

Már nincs.
Régen néztem tévét, de mióta azt a sok jó hasmenés reklámot folyton megszakítják, egy-egy unalmas filmmel, inkább eladtam.
(#) gernerakos hozzászólása Feb 21, 2019 / 21

Bár még nincs teljesen kész (amatőr készüléknél egyáltalán van "kész" állapot?), de mivel már teljesen funkcionál, megosztom.
Megépítettem én is a Proli007/Alkotó féle LPSU50V3A-t.

Amit tud:
+/-12V és +/-5V 1A szimmetrikus kimenet
0-50V és 0-1.8A közt szabályozható kimenet, ez volna az LPSU. Azért csak 1.8A, mert ennyit tud a trafó...
Be van továbbá építve az NTC-fan6 is, ez szintén innen a cikkekből van.

Amit még nem tud:
Akartam bele automata méréshatárváltást, ezt egyelőre elnapolom nyárig, mert közben beindult a 2. félév az egyetemen.
Nincs benne továbbá kultúrált kábelezés, illetve az egyik kék banándugó ugyanott van, ahol a finomszabályzó potik. (a boltban...)

Az előlapról: életem első maticázós megoldással készült előlapja, úgyhogy erősen hasonlít a reggeli termésre a mellékhelységben... Több helyen felszakadt a matrica, valahol a "festék" repedezett fel, apró foltokban, nem is lett pontos sok helyen, meg oldalt hiányzik 5-5mm. Nem vagyok vele elégedett.

Igen angol feliratos, és analóg műszeres, ezért lefogadom, hogy meg fogtok kövezni.
Próbáltam az unalmas ledes visszajelzőket valahogy feldobni, ez lett a 2 műszer közt látható nyák lapból készült visszajelzős panel. Hátulról nagy fényerejű ledekkel van megvilágítva, így nappal is jól látható, de nem vakít, mint a képeken, csak a fotógép nem tud mit kezdeni a fényviszonyokkal.
A műszerek skálázására se figyeljünk még: a uA mérő által mutatott értéket jelenleg 2-vel osztva megkapjuk a kimeneti feszültséget, a kimeneti árammérő meg csak viszonyítási alapnak jó, teljesen helytelen még a skálázása.

Hogy miért osztom meg, ha félkész?
Mert őszintén nem tudom, lesz-e készebb valaha.

Remélem, azért felvállalható.
(#) Alkotó válasza gernerakos hozzászólására (») Feb 21, 2019 /

Jó lesz ez. Van néhány szokatlan megoldás, de ez viszi a dolgokat előrébb. Hasonló műszert láttam már működni, aminél feltűnően lassan mozgott a mutató. Mintha lassított felvétel lett volna, el is gondolkoztam mivel tudták ennyire csillapítani.
Az E-Fuse és a DC-OFF funkciók működési jellege egymást kizáró, ezért kínálja az egyetlen középállásos kapcsolóval való kiváltást. Mellékeltem én hogyan ajánlom az utánépítőknek.
Következő: »»   1508 / 1714
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem