Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ki mit épített?
 
Témaindító: Dióda, idő: Jan 26, 2006
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma. Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Lapozás: OK   1510 / 1670
(#) mateatek válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Feb 24, 2019 /
 
Van ennél egyszerűbb is. Ha egy akkus fúró motorját, vagy hasonlót kiegyensúlyozatlanítasz, majd fölszereled egy füles műanyag edény aljára. Majd ezt föllógatod valamire.
A dörzsölő szemcsék anyaga függ attól, hogy mit tisztítasz benne. Például a nehéz homok tetejére kiúszik az alu érme, míg a réz bronz benne marad.
(#) gyuszo válasza kameleon2 hozzászólására (») Feb 24, 2019 /
 
Szerintem a zeolitra hasonlít. Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Feb 24, 2019
(#) igor4122 válasza gyuszo hozzászólására (») Feb 24, 2019 /
 
Ahogy a macskaalomra is.
Az is a videón láthatóhoz hasonló szemcsékből áll.
(#) Petyka79 hozzászólása Feb 24, 2019 / 19
 
Üdv.! 10 évvel lemaradva fórumtársaimtól, építettem egy doz-t. Életem első ilyen alkotása.
(#) janigel válasza Petyka79 hozzászólására (») Feb 24, 2019 /
 
Bővebben ???
(#) l48 válasza Petyka79 hozzászólására (») Feb 24, 2019 / 1
 
Nekem tetszik! Ha a fát kihagytad volna mégjobban tetszene. Én nem látok 10 év lemaradást tiszta, áttekinthető.
Igazad van ha ráteszed a tetőt nem látszik, hogy az alapja fából van
(#) Petyka79 válasza l48 hozzászólására (») Feb 24, 2019 /
 
Igen, ha egyben van, nem látszik a fa. Sokkal könnyebb volt így a szerelés, meg az a fadoboz adott volt. A 10 évet úgy értettem, hogy itt a doz topikban kb. 10 éve foglalkoztak ezzel nagyon aktívan, most már inkább csak én.
(#) Moderátor hozzászólása Feb 25, 2019
 
Ez pedig a ki mit épített téma, ha esetleg elkerülte volna a szíves figyelmeteket!
(#) sonajkniz hozzászólása Feb 26, 2019 / 1
 
Idézet a szabályzatból:
Idézet:
„Minden felhasználónkat arra kérünk fogadja el, hogy a Hobbielektronika.hu fórumán - más fórum oldalaktól eltérő módon - a magyar nyelvünkkel szembeni tisztelet jegyében magyarul, helyes mondatokkal és az interneten terjedő "MSN és facebook szleng" nélkül kommunikálunk, és ezt minden esetben elvárjuk és megköveteljük.”


Miért is került törlésre azon megjegyzés, mely egy kifogásolható szóalkotásról szólt, miközben a szó nem lett moderátor által javítva?
(#) szikorapéter válasza sonajkniz hozzászólására (») Feb 26, 2019 /
 
Egyszerű: ez a ki mit épített téma és nem szóalkotós. Arra ott az OFF téma, gondolom a moderátor úr ezért törölte a hozzászólásokat.
(#) Moderátor hozzászólása szikorapéter hozzászólására (») Feb 26, 2019
 
Pontosan ez volt az oka.
És akkor ezzel a téma be is van fejezve, ugye?
(#) kalmi.kalmi válasza Petyka79 hozzászólására (») Feb 26, 2019 /
 
Az, hogy a trafó tetejénél viszed át a bemeneti kábelt nem okoz brummot ? Egyébként szép építés, gratula.
(#) Petyka79 válasza kalmi.kalmi hozzászólására (») Feb 26, 2019 / 1
 
Szia! Szerencsére semmi zaj. Árnyékolt kábel, ezek szerint jóféle. Köszönöm.
(#) Gránátalma válasza Petyka79 hozzászólására (») Feb 27, 2019 /
 
Szia,!_Aazokat a sárga olajpapír axiál kondikat hol vetted? Imádom azt a kondit, de sajnos már nem igen gyártják!?.
A hozzászólás módosítva: Feb 28, 2019
Moderátor által szerkesztve
(#) Petyka79 válasza Gránátalma hozzászólására (») Feb 28, 2019 /
 
Szia! Hq elektronikától rendeltem.
(#) don_peter hozzászólása Márc 11, 2019 / 13
 
Egy kis manuális SEGA kazetta tesztert készítettem, ami gyakorlatilag csak annyit tud, hogy az összes (24) cím bit és (1) OE vezérlő lábat lehet a kapcsolókkal vezérelni, majd ezen címen lévő adatot a 16db LED-re állapottól függően kiteszi.

Nem sok, de szép..
(#) killbill válasza don_peter hozzászólására (») Márc 11, 2019 /
 
És ezzel ellenőrzöd a 32 megabyte adaot?
(#) don_peter válasza killbill hozzászólására (») Márc 11, 2019 /
 
Inkább a 64Mbit egyes wordjét.
Ez amolyan hanvaiba halt ötlet, igazából nem is értem miért vagy milyen felindulásból készítettem ilyenre, de egyes címeket majd lehet ellenőrizni, esetleg a kazettára írt programmal komolyabb tesztelés is lehet eszközölni.
igazából ennyi..
(#) kalmi.kalmi válasza don_peter hozzászólására (») Márc 11, 2019 /
 
Nekem tetszik akármire is készült.
(#) silent15 válasza don_peter hozzászólására (») Márc 12, 2019 /
 
Bocsánat, sok értelmét nem látom, mire jó ha 1-1 szót ki olvasol belőle, nem kötözködés, tényleg kíváncsi vagyok mi volt az ötlet? Mellesleg nálam is áll pár nyák, amit nagyhírtelen megterveztem, majd az első pár darab megépítése után rájöttem, hogy semmi haszna számomra

Ellenben hihetetlenül igényes a nyák, szép darab!

UI: Jól látom, hogy valóságban csak 0-22 bit-ig van a cím és 1 OE? Hova tűnt a felső 1 bit?
A hozzászólás módosítva: Márc 12, 2019
(#) Zsora válasza silent15 hozzászólására (») Márc 12, 2019 /
 
A Motorola M68000-esen nincs A0 bit, ehelyett az alsó és felső byte-hoz külön engedélyező jelet használ. Az címbusz bitjei: A1...A23. Ha 16-bites (vagy 2x8-bites) ROM-ot használunk, akkor ezt a két engedélyező jelet össze lehet gyúrni egy /OE jellé, a proci úgyis csak a szükséges biteket fogja felhasználni olvasáskor. A proci A1-től kezdődő címbitjei tehát a ROM(-ok) A0-tól kezdődő címbitjeihez vannak kötve.
(#) Vacok hozzászólása Márc 12, 2019 / 29
 
Sziasztok!
Elkészült eddigi legkomolyabb munkám. Egy fordulatszám mérő egy 1.3-as Suzuki Swift-be. A fordulatszámot kijelzi 7 szegmenses kijelzőn valamint led soron is. A 7 szegmenses kijelző ezen kívül mutatja még az időt, a külső hőmérsékletet és az akkufeszültséget is. A kütyü csak gyújtás ráadás után kel életre, egyébként a háttérben kijelzés nélkül méri az időt és egy villogó leddel jelzi a stanby állapotot. A számkijelzőt egy TM1637 IC hajtja meg, a led sor pedig ketté van osztva és multiplex üzemmódban közvetlenül az atmega328-ról üzemel. Valamint egy photoellenállás a megvilágítást is érzékeli és ennek függvényében csökkenti vagy növeli a kijelzés fényerejét, hogy verőfényes napsütésben is látható legyen, éjszaka pedig ne süsse ki a szemet.
A hozzászólás módosítva: Márc 12, 2019
(#) szikorapéter válasza Vacok hozzászólására (») Márc 12, 2019 /
 
Csak off: az 1.3-ashoz van használtan olyan óracsoport ami ha a tiédben nem is fordulat mérős , alapból sok modellben az volt. Inkább az 1000-esekre volt jellemző hogy óra volt a fordulatszám mérő helyén. Egyébként kihívásnak sem rossz.
Jár a mancs szép munka. Normálisan néz ki lényegre törő. Milyen sebességgel jelez vissza? Teljes valós idejű, vagy van a kijelzésnek valamennyi csúszása?
(#) Vacok válasza szikorapéter hozzászólására (») Márc 12, 2019 /
 
Köszi! ☺ 200ms, az 1s az nagyon lassú volt, valós idejűnél meg zavaróan ugrált, igaz még az autóban nem sikerült kipróbálni, hanem csak függvény generátorral, de kétlem, hogy járó motor fordulatszáma vagy egy fordulat periódusideje pontosabb lenne, mint a függvénygenerátoré. Amúgy a mérés mechanizmusa, hogy egy fordulat idejét méri és ebből számolja a fordulatszámot.
A hozzászólás módosítva: Márc 12, 2019
(#) szikorapéter válasza Vacok hozzászólására (») Márc 12, 2019 /
 
Szép, az enyémmel anno az volt a baj hogy azonnali kijelzésre írtam meg, emiatt rettentő zavaró volt mert a marutimban volt használva és 900 és 1100 közt folyamatosan cikázott....
Egyébként szép.
(#) don_peter válasza silent15 hozzászólására (») Márc 13, 2019 /
 
Sajna nem gondoltam ezt jól végig, egyszerűen nagy felindulásból elkövetett megvalósulást látunk a képeken.. Sok értelme nincs, de talán annyi, hogy egyes kazetták egyes címein lévő adatokat meg tudjuk nézni, így kisebb hibákat fel lehet deríteni. Illetve a kazettára írt adatokat is lehet ellenőrizni, mivel az képes önmagának a címet léptetni független attól, hogy mi van beállítva manuálisan. Le tudja választani a címvezetékeket.
A nyák tervezését én követtem el, de amióta fillérekért lehet legyártatni, azóta nem kínlódok itthoni marással és egyebekkel, inkább kiküldöm a hozzáértőkhöz a tervet és megkapom a szép és tökéletesen legyártott nyákot.

Igen jól látod a címek számát kicsit elírtam.. A22-ig van csak valóban, ez összesen 23 cím bit.
Ha teljesen őszinte akarok lenne, semmire nem való, de jól mutat, és van belőle 10db...
(#) silent15 válasza don_peter hozzászólására (») Márc 13, 2019 /
 
Köszönöm neked is és Zsora-nak is a magyarázatot. Én is Kínában gyártatok már, a galvánfurattal és az árral a magyar alternatívák nem nagyon tudnak versenyezni. ~5000 Ft és jön 10 db panel, amilyet csak elképzelek

Mindenesetre tényleg nagyon igényes és szép
(#) don_peter hozzászólása Márc 14, 2019 / 42
 
Múlt hétvégén elkészültek az új elektromos bringáink. (sajátok)
84v 28Ah-os Tesla aksikkal, 50A 18FET-es vezérlővel, normál körülmények közt 150-200km-es hatótávval, extrém körülmények közt 80-120km hatótávval rendelkeznek.
Mind kettő egyforma, csak színűkben különböznek.
A kerékpárok nem tartalmaznak elektromosságban egyedi fejlesztéseket, jelenleg minden elektromos berendezés gyári alkotó elemekből lett összerakva, főként a biztonságos töltés és balanszírozás miatt. Később tervezek majd rá egy saját fedélzeti kijelzőt, mert a gyári elég gagyi.
A főbb vezérlési beállításokat telefonon keresztül lehet elintézni, és a cellák balanszírozását is telefonos alkalmazáson keresztül lehet követni.

A kijelző mutatja az aktuális sebességet, megtett távot, a még megtehető távot, össz megtett távot, pillanatnyi áram és teljesítmény felvételt, legalacsonyabb és legmagasabb cella feszültséget és az átlag cella feszültséget. Külön képes mind a 20 cellát megmutatni, és egyéb hőmérsékleti adatokat.

A kerékpárok teljes főváza és burkolata saját gyártás, FOX40 első teleszkópok, FOX 240-es központi teleszkópok, shimano váltók, Magura fékek...stb
A kerékpár össz súlya ~ 36Kg.
Az akkumulátor test 160db 3.7V 3500mAh li-ion 18650-es tesla elemből tevődik össze.
A motor típusa MXUS 3K turbo, utcai használatra is kiváló, de ahhoz inkább egy könnyebb kivitel lenne jobb. A motor legjobb tulajdonsága, hogy nem fog, így kellően könnyedén lehet hajtani a kerékpárt. Így hirtelen ennyi jutott eszembe.
A hozzászólás módosítva: Márc 14, 2019
(#) SALáta válasza don_peter hozzászólására (») Márc 17, 2019 /
 
Szuper. A súly az kicsit aggasztó. Nem vagyok grammániás de ez azért már nehéz. A kijelző is jó lenne , de a sok nulla, olvashatatlanná teszi. .

Profi vagy, le a kalappal!!!
(#) don_peter válasza SALáta hozzászólására (») Márc 17, 2019 /
 
Köszi.. Sajnos a motor és az aku elég nehéz, a súly nagyját ezek teszik ki. Ez van, nincs mit tenni. A kijelzőt cserélni fogom, remélhetőleg jobb és szebb lesz mint ez a mostani.

Profi nem vagyok, de jól esik a pozitív visszajelzés.. Köszi..
Következő: »»   1510 / 1670
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem