Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Gázkazán vezérlő hibák
Lapozás: OK   219 / 292
(#) Tothjozef válasza Inhouse hozzászólására (») Márc 19, 2019 /
 
Igen 400V,a vaillantba is az van,és ez szokott kimeni.Én se kaptam csak 200V-at,mert ez ritka tipusu.
(#) Inhouse válasza Tothjozef hozzászólására (») Márc 19, 2019 /
 
Ez 100V-os kicsi, nem 400V-os. Írtam a következőben, hogy segítséggel megoldódott az azonosítás.
(#) Réger József válasza graham hozzászólására (») Márc 21, 2019 1 /
 
Savio kazánom van éppen felujítás alatt. Érdekelne a kecskeméti bolt,vagy telefonszám
(#) Thorwald válasza Sebi hozzászólására (») Márc 21, 2019 /
 
Van köze a reléknek a gyújtáshoz, két relének be kell húznia, hogy elindítsa a gyújtást. Csak akkor kezdheti a gyújtást, ha a ventilátort vezérlő relé behúz és kapcsolja a gyújtás tápfeszét biztosító relét.
Egyébként odáig jutottunk, hogy a vezérlő chip alacsony jelet ad ki (5V helyett 2.9V) és emiatt a relé kapcsaira 24V helyett csak 11V jut, mivel nem nyit teljesen a relét vezérlő tranzisztor.
Most éppen működik, hajszárítóval megmelegítettük a chipet és azóta megy. Persze kérdés meddig, de már megrendeltük a panelt, csak nem akar érkezni.
(#) Sebi válasza Thorwald hozzászólására (») Márc 22, 2019 / 1
 
Idézet:
„a vezérlő chip alacsony jelet ad ki (5V helyett 2.9V) és emiatt a relé kapcsaira 24V helyett csak 11V jut,”


Egy Si tranzisztor 0,7V környékén nyit,tehát a 2,9V is elég kellene legyen. Persze nem normális,
hogy a proci nem adja ki az 5V-ot, de betámaszthat neki egy félig rossz tranyó is néha.
(#) ButyiBa válasza JZoli hozzászólására (») Márc 23, 2019 /
 
Sziasztok,
Köszönöm a hozzászólásokat. Sajnos nem jutottam előrébb. Kicseréltem a Satronic TFI 812.2-es gyújtó vezérlőt Honneywell DKG 972-re. Figyeltem, hogy a DKG 972 is Mod.10 legyen. A szerelő is kint volt és leellenőrizte a gáznyomást "üres" és teljes üzemben is és ez rendben van. Az eredeti TFI 812-őn látszik, hogy a panel meg van egy kicsit égve. Mivel ez "komoly" elektronikát nem tartalmaz ezért választottam a DKG 972-est mert abban már nincs melegedési probléma ( legalábbis úgy gondolom a felépítésből adódólag ). Kicseréltem a gyújtó trafót is Honeywell ZT870-re. Ez volt 2019.03.08.-án a szerelő 12.-én volt kinnt. Úgy tűnt, hogy minden OK és egészen tegnapig örültem. Sajnos tegnap ismét észrevettem, hogy nem megy a kazán és most már nem "Égőrelé H18" hanem "Fűtés H18" hibával állt le. Ami érdekes, hogy a DKG972 semmilyen hibát nem adott, hanem egyszerűen állt a rendszer a szivattyúk mentek és a Logomatic kijelzőén is aktív volt a láng ikon. El kezdtem gyanakodni az ionizációs lángőrre így elvégeztem egy kísérletet, hogy széthúztam a lángőr csatlakozóját, hogy milyen hibát ad. Próbált begyújtani és begyújtás után le is kapcsolt és a DKG972 is jelezte a hibát. Ugyanezt megcsináltam úgy is, hogy a kazán már begyujtott és ment pár másodpercet és a jelenség ugyanaz lett, vagyis a DKG972 jól jelzi ha az ionozációs lángőrrel lenne hiba. Mind a két esetben a Logano 2107-es "Égőrelé H18" hibaüzenetet kaptam tehát nem "Fűtés H18"-at mint tegnap este.
Itt most elakadtam, mivel már "csak" a szelep jöhet számításba.
Hogyan lehetne még jobban leszűkíteni a hiba forrását ?
A hozzászólás módosítva: Márc 23, 2019
(#) zoszka válasza ButyiBa hozzászólására (») Márc 23, 2019 /
 
A 2107-es ki is adja a begyújtás jelet, vagy csak jelzi?
(#) ButyiBa válasza zoszka hozzászólására (») Márc 23, 2019 /
 
Sajnos nem mértem, mert a család reklamált a meleg miatt. Addig átnézem mit és hol kellene mérni és ha legközelebb is ugyanez a hiba lesz tudjam mit keressek.
(#) JZoli válasza ButyiBa hozzászólására (») Márc 25, 2019 /
 
Ha a kazán, "csak simán áll", és nincs hibajelzés akkor valószínű, hogy vagy a gyújtásvezérlő felé nem adja ki a feszültséget , vagy a gázszelep lehet hibás. De annyit azért hozzátennék, hogy ez csak találgatás. Mivel a gyújtásvezérlőt kicserélted, így a gázszelep szinte biztos, hogy kap áramot, így csak valamilyen tekercskivezetés időleges kontakt hiba (szakadás), vagy mechanikus hiba fordulhat elő, bár ezt meg a lángőr kijelezné hibaként. Lényeg az, hogy mérni kell abból többet meg lehet tudni.
(#) mercike hozzászólása Márc 25, 2019 /
 
Hahó! Buderus G 124... szeretnék szoba termosztátot felszerelni (bekötni) kérdésem mennyire bonyolult beavatkozás? Minden segítséget köszönök! (szakember egy darab sem a környéken)
(#) mercike hozzászólása Márc 26, 2019 /
 
Közben rájöttem,hogy a termosztátot valószínű kidobtam... Keresek ilyen szobatermosztátot!!!
(#) zoszka válasza mercike hozzászólására (») Márc 26, 2019 / 1
 
Olyan 40.000Ft körül már kapható újonnan is.
(#) ButyiBa válasza JZoli hozzászólására (») Márc 26, 2019 /
 
Szia,

Megnéztem és lerajzoltam a bekötést a gyújtás vezérló és a Logomatic 2107 között. Legközelebb leáll tudom méregetni. Volt hibajelzésem csak az a kazán vezérlőjén. Ha a gyújtással lenne gond azt már az új DKG 972 vezérlő is tudja jelezni és kellene adnia egy "égő relé" hibajelet a 2107-nek. Mivel már haladunk a nyár felé egyre kevesebbet megy a kazán, így nem tudom mikor lesz megint leállás.
(#) ButyiBa válasza mercike hozzászólására (») Márc 26, 2019 / 1
 
Szia,

Annak idején én kötöttem be ezt a termosztátot itthon. Ráadásul 2 db-ot --> egyik a radiátoros míg a másik a padlófűtés kört szabályozza. Ha jól emlékszem 2 eres vezeték kell nem egy problémás történet. A kazán vezérlőn aktiválni kell, hogy van termosztát. A kazánvezérlőben a BF-re kell bekötnöd ( barna színű ). Ha van radiátor és padlófűtésed is akkor van a vezérlőben egy FM241 modul is. Erre tudod rákötni a padlófűtés termosztátot, a vezérlő alap panelre pedig a radiátorost. Figyelj oda a BFU-ban lévő "tekerős" kék színű kapcsoló beállítására. Fontos, hogy a szobatermosztát és a kazánvezérlő közötti kábel bekötését nem cserélheted fel mert polaritás érzékeny ! Jófogáson hírdetnek most új BFU-t 20.000-ért.
A hozzászólás módosítva: Márc 26, 2019
(#) Thorwald válasza Sebi hozzászólására (») Márc 29, 2019 /
 
A 2.9 V azért kevés, mert utána van még egy ellenállás ami leviszi az értéket 1 V alá. Normál esetben, de ha a chip csak csökkentett feszültséget ad ki, akkor a vezérlőtranyóra már jóval kevesebb jut, nem nyit teljesen.

Született egy félmegoldás, hajszárítóval megmelegítettük a chipet és utána működött megint rendesen. Közben megjött az új panel, kicseréltük, így a gyári ment tartalékba.

Köszönöm a segítő hozzászólásokat. Nem kísérleteztünk tovább, kollégám örült, hogy végre össze lehetett szerelni a kazánt és nem félig kibelezve kellett használnia. Amikor nem gyújtott be magától, akkor gázgyújtóval kellett segítenie neki.
(#) mercike válasza ButyiBa hozzászólására (») Márc 30, 2019 /
 
én is hasonlóval szívtam!!! csak nagyon halkan kérdezem,ha megfordítod a villásdugót az ajzatnál, mit produkál?
(#) ButyiBa válasza mercike hozzászólására (») Ápr 6, 2019 /
 
Szia, a kazán "fix" bekötéssel van csatlakoztatva. Egyenlőre nem szeretném megbontani. Érdekes, hogy a legutóbbi hiba óta nem volt leállás pedig volt, hogy több napig nem is kellett begyújtania.
Közben átnéztem a kapcsolási rajzokat amit felleltem a neten és az "égőrelé" hiba csak akkor generálódik ha az égőrelén lévő hibajel csatlakozón keresztül jelet ad a 2107-es vezérlőnek. Ezért fura, hogy a "Fűtés H18" miért keletkezett mert eddig amióta be lett üzemelve soha nem volt ilyen hibaüzenet.
Nálad mi volt a megoldás ? Leírnád, hogy mi volt az alaphiba jelenség és mi oldotta meg ?
A hozzászólás módosítva: Ápr 6, 2019
(#) mercike válasza ButyiBa hozzászólására (») Ápr 6, 2019 /
 
nekem ugyanezt írta ki... szaki egy darab sem a környéken, nálam a dugvilla megfordítása volt a megoldás!
(#) bodnarandras hozzászólása Ápr 29, 2019 /
 
Adott egy saunier duval semia F24 kazán(10 éves) égési ciklus(Fűtés/HMV) végén hibával megáll. Pirosan villog. Sajnos nincs hibakód olvasóm. - Ebben tud valaki segíteni? Nem jövök rá, hogy mi a gondja. Újra indítás után megint egy ciklusra jó. HMV közben gyakran már menet közben is produkálja a hibát, úgy, hogy előbb feltünően(!) meleg vizt produkál, majd a hibával letilt. (keringető szivattyú OK, elő és visszatérő hőmérők OK, gyűjtás és láng ellenőrzés OK, háromutu szelep OK, nyomás OK, hőcserélő és a csőrendszer tiszta)

A gyanúm az alábbi három alkatrészre terelődött:
1. elektronika(talán kiszáradt elkók okozhatnak zavart működést)
2. nyomáskapcsoló (füst kivezetés)
3. gáz szelep (talán szorul? nem zár időben?)
Van valakinek tapasztalata ilyen esettel?
Milyen hibát produkál egy nyomáskapcsoló hiba? Vagy egy valós "jelzés" - ezt, hogyan tudom ellenőrizni vagy kizárni? Van donor kazánom az ikerházban.
Mit érdemes még megnézni?
A hozzászólás módosítva: Ápr 29, 2019
(#) toro válasza ButyiBa hozzászólására (») Ápr 29, 2019 /
 
A Satronic TFI 812 utóda a DKG 972.
A mod 10, a 10 másodperces gyújtási időt jelenti.
Egy az egyben csere szabatos, a bekötései ugyanazok.
Ha valamilyen hiba folytán nem tud a kazán begyújtani, a DKG972(most már) zavarra áll ki. A 7-es lábon visszaküld efy fázist a 2107 szabályzónak s akkor írja ki az égőrelé HIB!
A begyújtási probléma lehet:
1. gázhiány,
2. megszakadt BM szelep tekercs,
3. lehúzó gyújtás az elektródán,
4. oxidált gyújtófúvóka,
5. oxidált ion elektróda,
A fűtéshiba jelentése: tönkrement a kazánköri NTC.
5. gyújtótrafó hiba.
(#) toro válasza bodnarandras hozzászólására (») Ápr 29, 2019 /
 
Valamilyen F-es kódot csak kijelez?
(#) bodnarandras válasza toro hozzászólására (») Ápr 29, 2019 /
 
Ennek a verziónak nincs kijelzője .Csupán egy állapotjelző led. (Zöld, piros, narancs)
(#) toro válasza toro hozzászólására (») Ápr 29, 2019 /
 
A Satronic 812 vezérlésben, egy idő után a szellőztetési bimetál fűtése megszakad, s állandóan gyújtó szikrát ad a trafó gáz nélkül!
(#) toro válasza bodnarandras hozzászólására (») Ápr 29, 2019 /
 
10 perc s jövök vissza
(#) toro válasza bodnarandras hozzászólására (») Ápr 29, 2019 /
 
Nézd meg az ionikus elektródát, nem oxidos-e.
Ezek a kazánok elektromotoros gázszeleppel szereltek. Sokszor az állító motor a ludas.
(#) mercike hozzászólása Ápr 30, 2019 /
 
Hello Mindenki!
logamastic 2017 hez szeretnék csatlakoztatni szobatermosztátot... kérdésem hány szál vezetékkel tudom használni?
(#) moele válasza mercike hozzászólására (») Ápr 30, 2019 /
 
Hello !
Bunderus-BFU. Max 50m vezetékhosszig elegendő a 2x0,6 mm2 vezeték-keresztmetszet (pl JY(ST)Y2x2x0.6mm2 típusú telefonkábel). Bekötésnél a berendezést feszültségmentesen ki kell kapcsolni (a fűtési vész-kikapcsolóval vagy biztosítóval). A külön szobahőmérséklet-érzékelőt csak a távszabályzó alsó részére lehet csatlakoztatni.
(#) zoszka válasza mercike hozzászólására (») Ápr 30, 2019 /
 
2107?
Amúgy 2 vezetékes a BFU.
(#) moele válasza zoszka hozzászólására (») Ápr 30, 2019 /
 
2017.
Két bekötés lehetséges.
(#) zoszka válasza moele hozzászólására (») Ápr 30, 2019 /
 
A szabályzó felé 2 vezetékes. Nem a kihelyezett érzékelő volt a kérdés, vagy, hogy a BFU-ba hány vezetéket lehet bekötni és hány féleképp..
Szerintem meg 2107 a szabályzó típusszáma, nem 2017. A 2017 évszámnak beillik de típusnak nemigen.
A hozzászólás módosítva: Ápr 30, 2019
Következő: »»   219 / 292
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem