Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Szárítógép problémák
 
Témaindító: csatalo, idő: Máj 26, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   9 / 22
(#) Dino71 válasza roberhun hozzászólására (») Feb 19, 2019 /
 
Szia!
Leg először mérjed ki az fűtést(0206) nem e szakadt és a motornak van egy kondenzátorja(0508) azt is mérjed ki. NTC(0216) is mérd ki
Ha ezek rendben, utána kersgélj ahogy "botesz" mondt az elektronika táp részében rossz kondenzátorokat, beégett relét stb.
Vezérlő elektronikáról ne keress rajzot nem találsz, nem publikusak még szerelőknek sem.
(#) roberhun válasza Dino71 hozzászólására (») Feb 19, 2019 /
 
Szia Dino!
Köszönöm a tanácsot!
A fűtésnél talán a szabályzó mehetett el, mert fűtés van rendesen, talán túl sok is. Szóval azt megnézem.
A motor kondenzátorhoz nem biztos,hogy hozzáférek nagyobb bontás nélkül. Eddig még csak a szivattyú oldali borítást vettem le.
Igen NTC-ből van néhány. Azokon is szakadást nézzek amikor elér egy bizonyos hőm-et, hajszárító elég neki?
A hozzászólás módosítva: Feb 19, 2019
(#) Tumby84 hozzászólása Feb 21, 2019 /
 
Sziasztok! Segítségeteket kérném! Van egy AEG Protex TC09H6DHP 916 097 551 00 típusú szárítógépem! A hiba az lenne, hogy elindítás után egy fél fordulatot megy és leáll!! Az összes programon ezt csinálja!Semmi hibát nem jelez ki, a kijelzőn is mindent úgy mutat mintha minden rendben lenne! Ha valakinek lenne valami ötlete azt meghalgatnám! Előre is köszönöm!
(#) tamas01 hozzászólása Márc 26, 2019 /
 
Sziasztok segítséget szeretnék kérni.
miele pwt 6089 kombi szárítógép a program elindul végigmegy de nem fűt a ruha vizes marad.A motorok mennek, hiba kijelzőn nincs.
A hozzászólás módosítva: Márc 26, 2019
(#) Dino71 válasza tamas01 hozzászólására (») Márc 28, 2019 /
 
Szia! Talán a fűtést meg a biztonsági klixont kellene elsősorban kimérni Ha ez jó akkor elektronika fűtésrelét ellenőrizni át ad e, és a forrasztásokat a lábainál. Ha hőszivattyús akkor a kompresszor indító kondenzátort ellenőrizni.....de lehet NTC hiba vagy sok minden más is. Végig kell menni rajta.
De ha még garanciális akkor márka service.
A hozzászólás módosítva: Márc 28, 2019
(#) tamas01 válasza Dino71 hozzászólására (») Márc 29, 2019 /
 
Szia
3f fűtése mindegyik külön relé külön minden.Mindenből 3db a relék nem kapnak vezérlést a dobon levő érzékelőre gondoltam de az stabil 10k ohm és nincs hiba
(#) botesz válasza tamas01 hozzászólására (») Ápr 4, 2019 /
 
Elvileg hátul és elöl is van egy ntc benne.Biztos hogy nem húznak meg relék?
Egy éve szereltem utoljára ezt de csak szárító kivitelben már nem emlékszek pontosan hogy volt benne...
A hozzászólás módosítva: Ápr 4, 2019
(#) Simon József hozzászólása Ápr 15, 2019 /
 
Sziasztok szakik! aAzzal a problémával küzdök,_hogy van egy AEG T6528AC száriítógép, ami 25-30 percig megy, majd nem fűt, és ki írjakiírja az E 60 hiba kódot. Túlmelegítésre utal,_de nem az. aAz összes érzékelőjét kimértem,_illetve kicseréltem, de ugyan úgy viselkedik. Már csak a motorra gyanakszom,_mert elégé forró. Szerintetek mi jöhet még szóba?
A hozzászólás módosítva: Ápr 16, 2019
Moderátor által szerkesztve
(#) nogjut hozzászólása Máj 9, 2019 /
 
Üdv mindenkinek!
Segítséget szeretnék kérni, hátha valakinek van ötlete.
Fél éve használom a Bosch WTG86400 típusú szárítógépemet. Pár napja a kb. egy órás programot negyedóra alatt lezavarja (le is nullázódik), majd úgy áll le, hogy kivillan a hibaüzenet, hogy tele a víztartály. A tartály még negyedéig sincs, a ruhák vizesek. Az ajtó kinyitásakor párás levegő áramlik ki, majd néhány másodperc után (miután a pára "kijön" belőle) a hibajelzés eltűnik, a programot újra lehet indítani, de ugyanaz történik, mint elsőre. Egy adag ruhát kb. 4-5 újraindítással szárít meg.
Esetleg valami érzékelő romolhatott el benne? Valakinek volt már hasonló problémája?
Előre is köszönöm a válaszokat!
(#) kkf hozzászólása Júl 7, 2019 /
 
sziasztok,
AEG szárítógépünk akkor is kijelzi, hogy a tank teli van, amikor valójában semmi sincs benne. ilyenkor természetesen szünetelteti a programot. a tovább gombra tovább engedi, de egy 5 perces ciklust követően a jelenség ismétlődik.
van amit házilag megpróbálhatnék, vagy ez tuti szerviz?
köszönöm a tippeket előre is.
(#) Dino71 válasza kkf hozzászólására (») Júl 7, 2019 /
 
Szia! A gép hátuljában, alul van egy szivattyú ami felnyomja a vizet a tartályba. van ott egy úszókapcsoló is. Azt nézzed meg és pucold ki.
(#) Ambavir hozzászólása Júl 30, 2019 /
 
Jó reggelt!
Adott alábbi típusú szárítógép. Kondenzációs, fűtőbetétes.
Nem fűtött, a két fűtésrelét kicseréltük.
Már szépen dolgozik, viszont túl meleg.
Teszten akár 85°-ra is felviszi, használatkor ( normál, szekrényszáraz) is érezhetően túl forró a ruha benne.
Két NTC hővel, teszten működik.
Klixon jó.
Szárít, programot rend szerint befejezi.
Mit hagytunk ki, tévesztettünk? Mit kellene még átnézni, esetleg cserélni panelon?
Köszönöm
A hozzászólás módosítva: Júl 30, 2019
(#) Dino71 válasza Ambavir hozzászólására (») Aug 1, 2019 /
 
Ngyon nem melegedhet túl. Mert akkor a biztonsági hőkioldó kioldana.
(#) Ambavir válasza Dino71 hozzászólására (») Aug 2, 2019 /
 
Megoldódott. Műhiba.
A külsö fém borítást fedi még egy szigetelt műanyag is. Ezt visszatéve szinkronba került a két NTC és azóta is hiba nélkül fut.
Teszten és használat közben is.
A hozzászólás módosítva: Aug 2, 2019
(#) kkf válasza Dino71 hozzászólására (») Aug 6, 2019 /
 
nagyon köszönöm a tippet, tényleg csak ki kellett pucolni. rengeteg fáradságot és pénzt spóroltál nekem, szuper vagy
(#) Tomika890 hozzászólása Aug 15, 2019 /
 
Sziasztok! Van egy Whirlpool AWZ220 szárítógépem, amiben most cseréltem az ékszíjat. Működik is viszont az elején van 2 led amiből az egyik folyamatosan világít(bár ez emlékeim szerint eddig is így volt) a másik pedig menet közben időnként kivillan pár másodpercre majd eltűnik. Ha jól néztem ez az ajtószűrő tisztítását jelző led lenne!? Viszont a szűrő tiszta, ki kellene szerelnem az egész házat? Vagy mennyire gond hogy ez így néha kivillan? Köszönöm
(#) Joe_001 válasza Ambavir hozzászólására (») Aug 17, 2019 /
 
A fűtőszálas szárítógépnél ez normális. Ezzel a hőfokkal már a ruhában lévő ágyi poloskát is megölöd, míg a kondenzációs szárítóval nem. Ez egy + szolgáltatása a fűtőszálasnak. Szerintem a hőfok a fűtőszál klixon kapcsolási hőfokának lejjebb vitelével megoldható. Csak ez egyéb problémákat is hozhat.
(#) Paler hozzászólása Aug 30, 2019 /
 
Háló!

Készülék a videón látható hibát produkálja.
A videó alapján meglehet alapítani a hiba okát? Ha igen, akkor szerintetek helyszínen tudják javítani? Kb. mekkora javítási költségére számíthatunk?
A hozzászólás módosítva: Aug 30, 2019
(#) Mosomasa01 válasza Paler hozzászólására (») Aug 31, 2019 / 1
 
Szia! Szerintem a panelon a forgásirány váltás probléma van! A helyszínen panelcserével fogják orvosolni 40-50e Ft. De persze javítható is a panel 15e körül.
(#) Paler válasza Mosomasa01 hozzászólására (») Aug 31, 2019 /
 
Szia!

Valószínűleg jól diagnosztizáltad a hibát, mivel ma elindítottam egy 10 perces programot, és a program végig ment, de a teljes program alatt 3/4x indult el a dob, és akkor is csak mindig az egyik irányba forgott (jobbra az óramutató irányával megegyezően).
Egyébként mi okozhatja ezt a hibát? Tervezett elavulás? Típus hiba? Alultervezett alkatrész? Esetleg felhasználói hibából fakad? Ez a fajta hiba adódhat abból, hogy kb.1,8x1,5m-es fürdőszobában van, és mikor a szárító üzemmel elégé meleg van bent?? Vagy a szárítások közt kellene 0,5-1 órát pihentetni a gépet??

A hiba egyébként egy előző szárítás program után jelentkezett, mikor a következő adag ruha szárítását akartuk indítani (ez kb.30 perccel az előző szárítás után történt)

Maga a készülék 3év 8 hónapos...elég bosszantó, és elég drága hiba. Egyébként szerintetek a hivatalos szerviz hajlandó a panelt is javítani, vagy csak a panelcserét vállalják be???
A hozzászólás módosítva: Aug 31, 2019
(#) Mosomasa01 válasza Paler hozzászólására (») Szept 1, 2019 /
 
Nos a szervíz nem nyúl belel a panelbe, csak cseréli! Jobban belegondolva, lehet a panel táp hibája is. Elsőként cserélnék benne egy LNK-t és megnézném a forrasztásokat, de lehet TNY táp ic-é van benne. Majd az ELKO-kat is megnézném. AEG, Electrolux, Zanussi gépeknél általában a tápegység adja meg magát. Szerintem keress egy műszerészt a környéken és kérd meg cserélje ki. Még egy kérdés! Ha nem nyomod meg többször az indító gombot, nem kezd el villogni?
(#) Dino71 válasza Paler hozzászólására (») Szept 1, 2019 /
 
Szia! Én kicserélném a kondenzatorát a forgató mocinak. Kb ennyi.
(#) Paler válasza Mosomasa01 hozzászólására (») Szept 2, 2019 /
 
Szia!

Nem teljesen értem a kérdést. Mire érted azt hogy nem kezd el villogni? Ahogy korábban is írtam, elindítottam a legrövidebb programot, ami végig is ment, de a 10perces program alatt csak kb.4x forgatta meg a dobot a gép, de csak az óramutató járásával megegyező iranyba.
(#) Paler válasza Dino71 hozzászólására (») Szept 2, 2019 /
 
Szia!
Gondolod csak ennyi lehet a hiba?? Nem érték hozzá, de mind a két forgási iránynak külön kondija van?? Csak azért kérdezem, mert az egyik irányba forgatja a dobot a gép. Ebből gondolnám én is hogy inkább valami vezérlés probléma állhat a hiba háttérben.
Bár nekem jobban tetszene ha tényleg egy kondicsere megoldaná a hibát.
(#) Mosomasa01 válasza Paler hozzászólására (») Szept 2, 2019 /
 
Ha kondi hiba lenne akkor csökkenne a fordulatszám ezáltal a ventilátor teljesítménye is csökken és a klixon kioldana. A napokban volt pont egy ilyen hibával ugyanilyen gépem!
(#) Mosomasa01 válasza Paler hozzászólására (») Szept 2, 2019 /
 
Ha táphiba akkor előfordul, hogy a vezérlés pillanatnyi áramszünetet generál a vezérlésben és ezeknél a gépeknél újra kell startot nyomni hogy elinduljon ha áramszünet van. A táp egy kapcsolóüzemi tápegység vagyis ha túlterheled lekapcsol, majd visszaáll.
(#) Atti128 hozzászólása Szept 4, 2019 /
 
Sziasztok!

Gépvásárlás előtt vagyok. Bekót néztem ki, hőszivattyúsat. Régebben a Beko mosógépben eléggé egyszerű volt- talán túl egyszerű is. Most milyen a márka? 5 év garanciát vállal, ez tetszik benne. Persze nem lát bele senki a gépbe, ( lehet hogy félrészeg volt aki összerakta egy szombat éjszakás műszakban) tehát csak általánosságban kérdezek a márkáról.
(#) Dino71 válasza Mosomasa01 hozzászólására (») Szept 7, 2019 /
 
Igen. Nekem is pont a múlt héten volt egy ilyen hibám, hogy csak az egyik iranyba tekert. És nem óldott ki a hőkioldó. A kondicsere megoldotta.
(#) Paler válasza Dino71 hozzászólására (») Szept 17, 2019 /
 
Sziasztok!

Hiba
Tegnap volt kint a szervizes, és a helyszínen megjavította a gépet. Végül csak Dino71-nek lett igaza, mivel az egyik kondi volt meghalva.


Ő volt a leggyengébb láncszem, amiért 14200FT kellett kifizetnem
A hozzászólás módosítva: Szept 17, 2019
(#) Dino71 válasza Paler hozzászólására (») Szept 21, 2019 /
 
Uh olcsón dolgozok . Ez nálam kb 8-9 ezer lett volna.Na de ha leírtam miért nem cserélted ki???
Következő: »»   9 / 22
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem