Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Forrasztópákák - melyik miért jó
Lapozás: OK   146 / 191
(#) tbarath válasza Ge Lee hozzászólására (») Márc 28, 2019 /
 
Én úgy tapasztaltam, hogy a termisztoros pákáknak DIN dugóra emlékeztető csatlakozója van (Bővebben: Link), a hőelemeseknek pedig GX12 vagy aviation plug néven futó mama csatlakozója van (Bővebben: Link)
(#) morgo válasza tbarath hozzászólására (») Márc 28, 2019 / 1
 
Az enyém hőelemes, és az első linkeden lévő csatlakozó volt rajta. Tehát ez sem mérvadó. Szerintem a klónok gyártói olyan csatlakozót tesznek rá, amihez olcsóbban hozzájutnak, vagy éppen amiről előző éjjel álmodtak.
A hozzászólás módosítva: Márc 28, 2019
(#) erik001 válasza icserny hozzászólására (») Márc 28, 2019 /
 
Pákát keresgélek, de egy tételnél rá van írva több típus a pákára PL: ""Hakko "Soldering station iron handle 24V For HAKKO 907 ESD 936 937 928 926 " Ezek miben változnak mit jelölnek rajta?
(#) tbarath válasza morgo hozzászólására (») Márc 28, 2019 /
 
Köszi, ez hasznos infó!
(#) Ge Lee válasza erik001 hozzászólására (») Márc 28, 2019 /
 
Ha pákát keresel és nem napi szinten forrasztasz nagyüzemben, akkor az apróban lévő teljesen jó, tudom ajánlani, vettem belőle egyet kipróbálásra. Nem kell hozzá állomás, bedugod a konnektorba, beállítod a hőfokot és forrasztasz. Szinte az összes kínai vackot kipróbáltam, de talán még ez a legjobb mint közül, a hegyek minőségét illetően legalábbis biztosan.
Az ára meg szinte nevetséges még így is, kapod a pákát meg 12db hegyet hozzá. Simán a használható kategóriában vannak a hegyek, délben próbáltam ki, és ez most itt nem a reklám helye volt, semmi érdekem nem fűződik hozzá.
(#) icserny válasza erik001 hozzászólására (») Márc 28, 2019 /
 
A 907 azt jelenti, hogy Hakko 907 vagy azzal kompatibilis a páka.
A hosszú litánia pedig elvileg azt sorolja fel, hogy melyik forrasztóállomásba lehet beledugni.

De némelyik kínai viszonteladó felsorol minden "varászszót", amivel - úgy véli - oda lehet csalogatni a vevőket...
(#) djbeeboy hozzászólása Márc 29, 2019 /
 
Sziasztok!

Van egy vákuumos kiforrasztóállomásom, ami a YIHUA 948 névre hallgat!
Sajnos a fűtőbetét része tönkrement, mert a düzni levétele/cseréjekor azzal együtt kijött belőle az a cső is a fűtőbetétből, amin keresztül az ónt szívja fel!
Maga az állomás hibátlanul teszi a dolgát a másik hozzá adott sima forrasztó pákával, ez azonban azóta így nem is fűt, nyilván mivel nincs meg már a szükséges kontakt ehhez.
Természetesen idehaza nem lehet kapni semmilyen pótalkatrészt hozzá (ott sem, ahonnan újonnan vettem), ebay-en meg drasztikusan drága lenne a komplett állomás árához képest, így bátorkodtam venni a TME-től egy hasonló állomás komplett kiforrasztó pisztolyát (Solder Peak SP-1010DR GUN), azonban ennek más a csatlakozója! (Ezzel tisztában is voltam!)
A YIHUA az 8 pines ez a másik pedig 6 pines!
Mivel (eddig) nem találtam egyik páka fűtőbetéteinek bekötéséről sem infót, így ebben kérném a segítségeteket!
Mellékelek néhány fotót az állomásról és mindkét kiforrasztó pisztolyról valamint a fűtőbetétekről is, hogy könnyebb legyen elindulni a kérdés megválaszolásának irányában!
(A további fotók a következő hozzászólásban lesznek, mert valamiért 8-nál többet nem enged a rendszer csatolni!)

Várom a tanácsokat, hogy hogy s mint lehetne kideríteni, hogy az "új" pisztoly 6 pines csatlakozójának vezetékeit mely pontokra kellene bekötnöm a YIHUA állomás 8 pines csatlakozójába, hogy megfelelően működjön!
(Remélem, hogy nem lőttem mellé ezzel a pisztoly vásárlással és össze lehet hozni a kettőt!?)
Előre is köszönöm a segítségeteket!
(#) puritan hozzászólása Márc 30, 2019 /
 
Kedves Fórumtársak!
Erről a pákáról mi a véleményetek? Csak így kép alapján?
Tisztán hobbi célra kellene, egy ideje Arduinóval próbálkozom, és rádöbbentem, hogy a rézhuzal hegyű pisztolypáka nem a legjobb erre a célra. Mivel csak szórakozásra kell, néhány ezer Ft-nál nem szeretnék többet költeni rá.
(#) Ge Lee válasza puritan hozzászólására (») Márc 30, 2019 /
 
Kizárólag azon múlik a dolog, hogy éppen milyen minőségű a hegy amit adnak hozzá, mert maguk a pákák nem rosszak. Ha nem létszükséglet a kijelző akkor ez is ugyanaz, és 4 dollár körül van. Van itt az apróban is ilyen (nyilván drágábban), 12db heggyel, vettem belőle, teljesen jók a hegyek.
Ellenben volt hakko 907 klónom is, az gyakorlatilag ugyanígy néz ki csak ugye nem 230V-os benne a fűtőbetét, és annak használhatatlan hegye volt, nem tapadt meg rajta rendesen az ón.
(#) superuser válasza puritan hozzászólására (») Márc 30, 2019 /
 
Elég vicces ára van. Első gondolatom az volt, hogy veszek egyet én is. Második az, hogy minek

Hozzáértők majd megmondják; nem tudom, hogy érzékenyebb félvezetőknek szabad-e a közelébe menni ilyennel.
(#) puritan hozzászólása Márc 31, 2019 /
 
Egyébként a kérdés feltevésekor már meg volt rendelve a páka, remélem be fog válni. A másik versenyző éppen az a típus volt, amit Ge Lee említ, de végül is a digitális szabályzású mellett döntöttem.

Csak utólag figyeltem meg, de a kijelzős változatnak védőérintkezővel ellátott csatlakozója van, a másiknak meg nem. Ha a földelés be is van kötve - a kínaiaknál erre sosoem kell mérget venni - akkor a hegynek elvileg földpotenciálon kell lennie. Tegyük föl, hogy be van kötve. Nincs tapasztalatom ezen a téren, de milyen problémát okozhat, (nem hiba, hanem üzemszerű működés esetén) hogy a fűtőbetétben, ott a 230V, ha a hegy földön van?
(#) tbarath válasza puritan hozzászólására (») Márc 31, 2019 /
 
Nem válaszoltál semmire, szóval nem tudom egy kattintással megnézni, hogy konkrétan miről is beszélsz, keresgélni pedig nem fogok.

De alapvetően a fűtőbetét egy kerámiadarabon belül van, és erre megy rá a pákahegy. A kettőnek elektromosan nincs kapcsolata.
(#) Ge Lee válasza puritan hozzászólására (») Ápr 1, 2019 /
 
Ha védőérintkezős a csatlakozó azzal kb. alapból velejár a nehéz használhatóság, mivel az a kábel kellően vastag és merev is. Nyákon biztos hogy nem küszködnék vele, vezetékek ónozgatására még elmegy.
A fűtőbetétet közvetlenül a 230V fűti, ha megnézed azt a mit linkeltem, azon a képek között látszik hogy hogyan néz ki a fűtőbetét, két szál drót megy bele, egy kerámia köpeny van rajta, hogy alatta van-e még valami szigetelő azt majd megmondja aki szedett már szét ilyet. Gondolom valami triakos szabályozó kapcsolgatja, még hőfokszabályozás sem biztos hogy van benne, szerintem csak a teljesítményét szabályozzák.
Szóval, hogy a kerámia alól valami hiba esetén rákerülhet-e a fázis a hegyre azt ember meg nem mondja, reméljük hogy nem, ha mégis az megrázó élmény, a védőérintkezősnél (ha az be is van kötve az aljzatban) ez nem probléma, mert lecsapja az automatát.
Viszont erre is rá van írva hogy ESD SAFE, ami ugye eleve vicc, hiszen sehol sincs védővezető a közelében, lévén hogy csak egy lapos villásdugóban végződik. Ez az ESD dolgo egyébként is túl van lihegve, soha senkitől nem hallottam még olyat hogy e nélkül tönkre ment volna alkatrész, pedig sokan forrasztották végig a 80-as éveket közülük, napi 8 órában a Gelkánál és hasonló helyeken.
Annak, hogy a védővezető (vagy ESD, akármi) a hegyen van van előnye, de hátránya is, mert pl. én gyakran szoktam olyat csinálni, hogy működő panelban forrasztok, és olyankor nem éppen szerencsés ha a pákával külső potenciált viszek a nyákra.
(#) djbeeboy válasza djbeeboy hozzászólására (») Ápr 1, 2019 /
 
Na, odáig eljutottam, hogy az SP-1010DR kiforrasztó pisztolyt működésre sikerült bírni a YIHUA 948-as állomással, DE!
A felfűtés megy, viszont a hőmérséklet mérésnél valami nincs rendben!
Bekapcsolás után felfűtéskor szépen mutatja az emelkedő hőmérsékletet, azonban a beállított hőfoknál nem áll meg, hanem fűti tovább!
350°-ra állítottam (ez a legalacsonyabb hőfok rajta), de ezt jócskán meghaladta! Azt hiszem 480-ig számolt folyamatosan (ez a maximum hőfok, amire állítható az állomás), aztán kis szünetekkel, addig fix hőfokot mutatva ugrásszerűen ment fel az általa mért érték 508 majd picivel később 589°-ra, majd hibát jelzett, mint amikor nincs csatlakoztatva az állomáshoz páka!
Kikapcsoltam, vártam vele amíg kihűlt, majd bekapcsoltam újra és próba, hogy egyáltalán működik-e még! Az említett hibajelenséget többször is produkálta, azaz a hőmérséklet érzékelés nem működik megfelelően!

Erre valakinek ötlet esetleg?
(#) vision61 válasza djbeeboy hozzászólására (») Ápr 1, 2019 /
 
Szia!

Ha mindkét fűtőtestben hőelem van, akkor cserélj polaritást az érzékelő kivezetéseinél, ha termisztoros, akkor viszont mérni kellene az ellenállását. Lehet, hogy különböző a két állomásban lévő.
(#) icserny válasza djbeeboy hozzászólására (») Ápr 1, 2019 /
 
Nem értem a logikádat! Ha az állomás mérte és mutatta a hőmérsékletet, akkor miből gondolod, hogy rossz a hőmérsékletmérés? Hiszen többet mutatott az előre beállított értéknél, le kellett volna szabályoznia a fűtést!
(#) sector99 hozzászólása Máj 12, 2019 /
 
Sziasztok !
Szerintetek EZEK a JBC hegyek nagyon hamisak, vagy használhatók ?
(#) Ge Lee válasza sector99 hozzászólására (») Máj 13, 2019 /
 
Nagyon, már ránézésre is. Nem tudom minek akarnál ilyet venni, amikor 2500-3500Ft körül szokták árulni az eredetit, nekem is annyiért van belőle pár darab, nézelődj a hirdetési oldalakon. Éppen most is van, azt a pakkot érdemes megvenni, az eredeti az úgy néz ki.
(#) sector99 válasza Ge Lee hozzászólására (») Máj 13, 2019 /
 
Köszi! Van már 2 eredetim, de még egy 906-os véső alakút akarok venni.
(#) D_Zsolt válasza Ge Lee hozzászólására (») Máj 14, 2019 /
 
Nekem ezektől a szemüvegektől megfájdul a fejem viszont egy linket dobhatnál az LCD-s mikroszkópról.
(#) Tasznka válasza D_Zsolt hozzászólására (») Máj 14, 2019 /
 
Nekem ez van. Bár nem az igazi,sajna a fényvisszaverődést eléggé rosszul kezeli .
(#) Bakman válasza Tasznka hozzászólására (») Máj 14, 2019 /
 
A mikroszkóp és a tárgy közé rakj egy polarizált lencsét.
(#) Tasznka válasza Bakman hozzászólására (») Máj 14, 2019 /
 
Köszi a tippet. Majd nézek akkor valahol,és kipróbálom...bár nagyon ritkán használom,mert már megszoktam az órás nagyítóimat .
(#) RobyBoy hozzászólása Máj 16, 2019 /
 
Sziasztok!
Sajnos egy hibás bekötés miatt tönkre ment egy kínai(907A)pákanyélbe a thermo szenzor.Lehet valamivel helyettesíteni,kiváltani?
A hozzászólás módosítva: Máj 16, 2019
(#) morgo válasza RobyBoy hozzászólására (») Máj 17, 2019 /
 
Nem érdemes gányolni, a fűtőbetét elejében van a szenzor. Ötszáz forintért tudsz venni másikat.Bővebben: Link
Ha keresgélsz, ettől olcsóbbat is találhatsz.
A hozzászólás módosítva: Máj 17, 2019
(#) RobyBoy válasza morgo hozzászólására (») Máj 19, 2019 /
 
Igen tudom,de már szeretném használni,és külföldről mire ideér..Ezért is lett volna jó egy átmeneti megoldás.
(#) klenósanyi hozzászólása Máj 22, 2019 /
 
T.Urak!
Kaptam néhány eredeti Hakko 920 hegyet. Az lenne a kérdésem, hogy a kínai csinál-e olyan klónt, amivel tudnám használni őket, illetve melyik az.
(#) balog hozzászólása Máj 24, 2019 /
 
Üdv!

Szerintetek egy ilyen vezérlő jó lenne jbc pákákhoz?
(#) Ge Lee válasza balog hozzászólására (») Máj 24, 2019 /
 
Elvben igen, mert mindkettő szabályozója ugyanazon az elven működik. Gyakorlatban meg nem biztos, mert a T12 fűtőbetétnek van 8 ohm körüli ellenállása, a JBC-nek pedig 2,5 ohm, azaz könnyen megeshet, hogy a szabályozó a háromszor akkora áramtól meg fog főni.
Következő: »»   146 / 191
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem