Fórum témák
» Több friss téma |
Akinek van benne tapasztalata segíthetne nekem készíteni egy táblázatot kezdők részére . Ami segítene a CAD programban megadni (Nagy általánosságban) előtolási sebességeket különböző anyagok esetében (puha fa, kemény fa. műanyag, alu stb )(Anyagtípus-szerszám átmérő-fogásmélység-előtolás-orsó forgási sebesség -Durva megmunkálás-simítás ) Tudom hogy van ezekhez lehetőség a pontos kiszámoláshoz a neten. De ezek a számitások tudás hiányában ,sokunk számára zavarosak. Azzal is tisztában vagyok hogy minden gép egy kicsit más és ehez kell majd igazítani a beállításokat. De ha itt sokan megadnák az általuk használt és bevált értékeket, amit én egy táblázatba foglalhatnék, ez kiindulási pontnak nagy segítség lehetne másoknak is
A hozzászólás módosítva: Ápr 7, 2019
http://www.sasovits.hu/cnc/irodalom/FORGACSOLASI_ADATOK.pdf?fbclid=...thRPOM Valami ilyen dologra gondoltál ?
A hozzászólás módosítva: Ápr 7, 2019
Igen hasonlóra ,de csak a legfontosabb agyagokra, amit egy hobbista használ egyszerübb kivitelben
Ezt a leírást tervezed valahol közzétenni? Nekem még akár a jelenlegi formàban is nagy segítség lenne.
A korábban említett előtolás táblázatot mindeképp felteszem ide. (ha lesz hozzá segítség! ) A többi anyagra egyenlőre ez nem terjed ki a már említett okok miatt
Valami ilyesmire gondoltam. Mindenki beleírhatná a maga által tapasztalt beállításokat, vagy módosítson rajta ha jobbat tud
Szabad belekotyognom?
A mélyítés inkább fogásmélység, a durvázás pedig nagyolás. Lehetne még egy beikszelhető oszlop, hogy eszterga vagy maró. A hozzászólás módosítva: Ápr 7, 2019
Rakd inkább GitHubra, vagy google táblázatba! Ez a fajta letöltöm, visszatöltöm megoldás amellett, hogy kavarodást okozhat ("biztosan az utolsó verzióba dolgoztam" problémába futhatsz), még a szerveren is több helyet foglal, mint kellene.
Na meg az említett két helyen könnyebben szerkeszthető mások által is.
De jó, a fele elveszett annak, amit írtam... Szóval még egyszer.
Ami hiányzik a táblázatból: - szerszám formája - anyaga - beszerzési forrása (gyártója) Mert lehet nem mindegy, hogy a kínai beszerzésű 1$-os 3.175mm átmérőjű karbid "cornmill" egyenes talpú marószáram 20mm maróéllel MDF-be a 1610-es marógépen 1000/s fordulaton 1mm befogási mélységben 5mm/s körül dolgozik (én ennyit állítottam be a program generálásakor, de mérni még nem mértem) - s ugyan ez itthon 4000Ft körüli beszerzési áron lehet, hogy mehetne gyorsabban/mélyebben is.
Valószínű hogy igazad van, az lenne a legjobb ha mindenki szerkeszthetné aki biztos a dolgában. De én nem igazán ismerem ezt a github vagy google megoldást. ha te tudod ,rakd fel belátásod szerint szerkesztve
Jelenleg itt tartok a szekesztésben .Remélem senki nem sértődik meg ha mások által a netre felrakott anyagokból is szerkesztem. Továbbra is fenntartom a lehetőséget hogy esetleg rosszul fogalmazok vagy hülyeséget írok. Ezért lenne jó ha valaki jobban tudja ,akkor javítsa ki a leírtakat
egész jól importál a google-docs:
Forgácsolási segédlet Bárki által szerkeszthetőre állítottam, akár itt is mehet tovább.
Ez egy nagyon hasznos elgondolás! Nekünk akik kezdők vagyunk ebben a témában ez nagy segítség! Csak biztatni tudom a hozzáértéket, és profikat a minél több gyakorlati leírás közzétételében!
Köszönöm hogy felraktad . Kár hogy a cella formázást nem lehet olyan jól szerkeszteni mint offline. A mentés autómatikusan megtörténik kilépéskor? A táblázaton egy kicsit alakítottam. Irja mellé a nevét ,aki beírt egy javasolt beállítást. Mindenki beszúrhat hozzá fügőlegesen egy sort a bal szélen a saját adataihoz. A moderátort pedig kérem hogy csak belépett tagok férhessenek hozzá a link szerkkesztéséhez, valahogy oldja meg ha lehet. A Munka 2 fülön is vannak adatok ,azt is lehet bővíteni. Viszont az előtolást a Munka 1 fülön szerkessze az aki segíteni akar
A hozzászólás módosítva: Ápr 9, 2019
Szivesen! Csak kipróbáltam, hogy mit tud az import és nem lett nagyon gyergya. Az online szerkesztők egy picit mindig eltérnek a lokálistól kicsit, mindegy melyiket nézem. Ez legalább ingyen van
![]() Automatikusan ment, elvileg vissza is tudod nézni, hogy ki, mit, mikor szerkesztett. A hozzáférést a szerkesztéshez lehet e-maillel korlátozni, ez azt jelenti, hogy be lehet állítani, hogy mindenki láthassa de szerkesztési jog nélkül és a szerkesztést egyenként kell engedélyezni. Utánajárok, hogy lehet még jogokat állítani, addig a változtatott doksiról készíts másolatot a Fájl->Másolat készítése, vagy a Fájl->Letöltés menüponttal. A Moderálást meg tudod úgy is oldani, hogy a másolat készítése után azon állítod be a jogokat és megosztod a linket, felveszel címeket a szerkesztőknek. Én meg törlöm ezt, hogy ne fusson kettő párhuzamosan. Akkor a te kezedben lesz az irányítás, elvégre ez a te ötleted Nekem valószínű elegendő időm (illetve reakcióidőm) nem mindig van.
Hát nem tudom......Elég körülményes ennek a fájlnak így a szerkesztése. Meg igazán nem sok esélyt látok rá hogy ezzel komolyan foglalkozzon itt valaki . Már így is beleirogattak a fájlba hülyeségeket ami kitöröltem .Szerintem töröld le nyugodtan. Majd ha az időm engedi akkor én össze szedem hozzá máshonnan az infókat (egyébként gyűlik hozzá már az anyag) Ha végeztem vele jelzem és ha valaki kéri akkor írjon
Én az itt említett leírásod szeretném elkérni. Természetesen ha nem publikus, azt is megértem.
Egyenlőre még ez a munkám nem publikus ,ha el jön az ideje majd jelezni fogom
Sziasztok. Segítséget kérnék,google nem volt a barátom,vagy csak rossz helyen kerestem .Leválasztó kártya valamint a VFD-t szeretném összekötni,ki-be kapcsolás.valamint sebesség állítása Mach3 al.Mit melyik terminálra kellene kötnöm?
Köszönöm! A hozzászólás módosítva: Ápr 15, 2019
A leválasztón ott van a jobb oldali sorkapcson a Spindle ON-OFF a felső részén, az alsó részén meg a 0-10V. A frekiváltónak biztosan van leírása ahol benne van, hogy melyik sorkapcson megy a 0-10V-os szabályzás és melyik az START-STOP bemenet.
Akinek szüksége van az előtolás és orsófordulat helyes megválasztásához infóra keressen privátban
Frekiváltó része,nem volt világos,de így már tudom mit kell keressek a leírásban.
Kedves CNC-s szakik!
Békéscsaba környékén 1mm vastag alumínium lemez marásához keresek segítőszándékú kollégát. Természetesen nem ingyen kívánom a dolgot. Aki rendelkezik megfelelő géppel és egy kis idővel kérem írjon privátban. Köszönöm!
Van az er11-nél kisebb befogó? A lányom rákapott az artcamra (csinált pár dögcédulát és megtetszett neki) és szeretne egy pici gravírozót ami elfér az íróasztalán. Mivel ki tudja meddig használja, arra gondoltam összerakok neki egy kicsi gépet cd vagy floppy mechanikából valami kisebb motorral, arduinoval és adok neki pár 1/8-os gravírtűt játszani, de ahhoz még talán az er11 is nagynak tűnik. Ha nagyobb dolgot akar, akkor lemegy a pincébe a nagy géphez, de ott azért hideg van telente
Szóval nem kell valami nagyon professzionális, de azért jó lenne ha központban futna.
Van kisebb megmunkálómotorral gyártott gép is. Például a cnc1610-es gépekhez is van egy nagyon egyszerű kis befogószerkezet, ami egy gravírtűt tud csak megfogni. Talán itt jobban látható.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |

Szóval nem kell valami nagyon professzionális, de azért jó lenne ha központban futna.