Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Rendelés külföldről (eBay - Paypal)
VÁM és ÁFA jellegű kérdéseket/hozzászólásokat, indoklás nélkül törlik a moderátorok!
Lapozás: OK   175 / 250
(#) antikzsolt válasza llax hozzászólására (») Ápr 13, 2019 /
 
A postáról megvan a véleményem. Kaptam csomagot. És számot is. A csomagkövetésük szerint nem is létezett az a szám. Megjött a csomag szétkaptam az egész csomit. Viccből ránéztem a rendszerre és még csak akkor vették fel a csomagot amikor megkaptam Vicc.
Amúgy szerintem az egész postai rendszer megérett a kidobásra. Úgy ahogy van elavult.
1-3 hét már majdnem eltelt. Főleg az zavar hogy már lassan ide kellene érni neki. Nem keveset fizettem hogy itt legyen időben.
(#) Orbán József válasza Kovidivi hozzászólására (») Ápr 15, 2019 /
 
A bankom egy Tak.Szövetkezet, nekik nincs lehetőség közvetlenül a pp számlára küldeni pénzt, ezért van egy közvetítő egyéb bank.
Így aztán senki nem felelős semmiért.
A Takszöv elutalta, a pesti kóklerek megvigasztaltak, bizony a pénz már csak ilyen, igaz, nem kérünk pontos adatot, de szerintünk és általában, majd csak odaér, türelem...
Más megoldást kell keresnem, viszolygok az ilyen intézményektől.
Most legyek tag valami egyéb banknál? Ez az egy is sok, lassan dunsztosüvegben érdemesebb tartani a pénzt.
(#) sany válasza Orbán József hozzászólására (») Ápr 15, 2019 /
 
A virtuális pénz.
(#) Doky586 válasza Orbán József hozzászólására (») Ápr 15, 2019 /
 
A legbiztonságosabb egy papír postai borítékba rakott 10$ os bankjegyköteg, végignyalva és leragasztva a borítékot, megcímezni a HongKongi eladót majd bedobni a falu sarki postaládájába..

Az utalás lassúúú, ezért használnak bankkártyát, mert az szinte azonnali, a világ túlvégére is (paypal refund esetén is csak 1-2 óra késleltetés van).
A hozzászólás módosítva: Ápr 15, 2019
(#) antikzsolt válasza Orbán József hozzászólására (») Ápr 15, 2019 /
 
Takszövös vagy? Ne vicc. Én is az. És én nem utalok rá sosem mégis le tudja venni ha kell. Nem kell oda közvetítő. Csak a kártyát vagy a számlát a paypalal össze kell kötni.
(#) Orbán József válasza antikzsolt hozzászólására (») Ápr 15, 2019 /
 
Köszönöm Mindenkinek!
Valahogy megoldom, utánajárok, ha addig élek is. A közvetítő bankot elátkoztam, majd csak néznek, hogy elapadt a teheneik teje...Akkor már bánkódhatnak.
(#) antikzsolt válasza Orbán József hozzászólására (») Ápr 15, 2019 /
 
Nincs benne ördöngösség az összekötésben.
perc alatt meg lehet csinálni
(#) bbb válasza bbb hozzászólására (») Ápr 16, 2019 /
 
Fejlemény!
Idézet:
„Dear buyer, I am sorry, you have to choose "Other Reasons" to cancel the order, so that the system will return the money to you as soon as possible, I am really sorry.”

Még mindig madárnak néz... Meg is kapta az "eladó árat emelt közben" indoklást, bízom benne ezt a minősítést nem teszi zsebre.
(#) antikzsolt hozzászólása Ápr 16, 2019 /
 
Na még ilyenem még nem volt :O
3 csomagkövetési szám.

ez.png
    
(#) zsoltee0001 hozzászólása Ápr 18, 2019 /
 
Tudtok ajánlani valami nagyon egyszerű wifis kapcsolót?
Mármint, nem úgy, hogy telón vezérlek vmit. hanem pont fordítva, tehát van egy NO bemenet meg mondjuk egy 5V bemenet és ha zárjuk, küldi az üzenetet a telóra.
Rákerestem a "wifi sensor" kulcsszóra, de csak ajtónyitás érzékelők vannak, nekem ennél még alapabb kellene

Üdv
(#) pipi válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Ápr 18, 2019 /
 
Hali!
Ha ESP8266 arduinóban otthon vagy, akkor kis munkával a https://github.com/koenieee/PushBullet-ESP8266 libraryt átalakíthatod.
Push üzenetet küld nálam a lakásriasztó a telefonomra.
Ha jól emlékszem havi 500 üzi ingyenes
(#) Orbán József válasza antikzsolt hozzászólására (») Ápr 18, 2019 /
 
Remélem, működik...A 10 ezremről azóta sincs hír. A közvetítő banktól szerintem a bankom kérhetne felvilágosítást, azok rám és a közvetítő bankra mutogattak, így senki sem gazdája a dolognak.
A forintot érti a paypal? Eddig nem tudom, hogyan történt a konvertálás, sok bába közt...
A hozzászólás módosítva: Ápr 18, 2019
(#) antikzsolt válasza Orbán József hozzászólására (») Ápr 18, 2019 /
 
A konvertálás a bankod csinálja. Jobban jársz. Én manuálisan állítom be a vásárlásoknál már. Volt hogy beállítottam elmentettem vásároltam 2x Harmadik alkalommal már a paypal váltott megint.
(#) zsoltee0001 válasza pipi hozzászólására (») Ápr 18, 2019 /
 
A múltkor rendeltem ilyet, ha majd egyszer nagyon ráérek, akkor esetleg kitanulmányozom, de sajnos, köszi, de ez nem most lesz.
Nekem valami kész, cucc kellene.
Üdv
(#) pipi válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Ápr 18, 2019 /
 
Riasztós boltba nézz szét, szokott lenni gsm modul ami bemeneti jelre sms-t küld.
Nem lesz olcsó.
Amit fenn említettem, az nem sms-t küld, hanem "push" értesítést, amihez meg internet kell.
(#) zsoltee0001 válasza pipi hozzászólására (») Ápr 18, 2019 /
 
Én ezt nem értem. Ha egy wifis kapcsoló tud filléres dolog lenni, akkor egy visszafelé kommunikáló valami, hogy nem?
Meg relé se kell bele.
(#) zsoltee0001 válasza pipi hozzászólására (») Ápr 18, 2019 /
 
Lehet, hogy mégis az esp8266 lesz a megoldas.
Udv
(#) proba válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Ápr 18, 2019 /
 
GSM paggernek hívják. Igaz nem WIFI-s. Gondolom a WIFI-s is filléres lenne, ha lenne rá tömegigény. Esetleg ha kész projektet akarsz, Email ESP8266 címszóval találhatsz többet. Az meg hogy a telefon Emailre csippanjon, már csak beállítás kérdése.
A hozzászólás módosítva: Ápr 18, 2019
(#) antikzsolt hozzászólása Ápr 22, 2019 /
 
Jó reggelt.

Valaki elárulná mire való a bangood pont? 715 pontom van gyűjtögetem de nem tudom elkölteni. Hogy lehet?
(#) Ktulu válasza antikzsolt hozzászólására (») Ápr 22, 2019 /
 
Nekem is gyűlnek.
Megpróbáltad olyansmire költeni, ami nincs kedvezménnyel, (Promo) nincs mellette egy leszállítási százalék?
(#) antikzsolt válasza Ktulu hozzászólására (») Ápr 22, 2019 /
 
Eddig még nem költöttem belőle. Mert nem jöttem hogy miért nem működik a keresője. És random dolgok közül nem hoz be semmi ami érdekelne.
(#) Lacika válasza antikzsolt hozzászólására (») Ápr 23, 2019 /
 
Nézz körül a cupon centerben, ( fiókom >> cupon >> cuponcenter) van ott egy rakás, rá van írva, hogy melyiknek mi az ára, mármint hogy hány pont, és milyen terméknél mennyi kedvezményt adnak ha átváltod a pontjaidat.
De azt is nézd meg, meddig lesznek meg a pontjaid, mert nincs meg örökké... (expired point) Ha nem fogod elkölteni, szép lassan el fog fogyni...
A hozzászólás módosítva: Ápr 23, 2019
(#) antikzsolt válasza Lacika hozzászólására (») Ápr 23, 2019 /
 
A kép alapján még 43 dollár kedvezmény lesz rajta?
A hozzászólás módosítva: Ápr 23, 2019

Névtelen.jpg
    
(#) G3ph4z válasza antikzsolt hozzászólására (») Ápr 24, 2019 /
 
Az egész magyar posta egy vicc, sajnos mást nem tudok mondani. Sokszor kínából az országba érkezik a csomag 4-7 nap alatt, majd a posta ül rajta még 2 hetet. A csomagkövetés is egy vicces állat. 2 napja az országba érkezett egy csomagom, a Kínai posta oldalán lekérve az adatokat jelzi is, hogy megérkezett, míg a magyar posta oldalán lekérdezve csak annyi, hogy még kínában van.
(#) nedudgi válasza G3ph4z hozzászólására (») Ápr 24, 2019 /
 
Ezért regisztráltál, hogy ez leírd?
Ne általánosíts. Lehet, hogy vannak anomáliák, nekem jó tapasztalataim vannak. Az országba érkezés, és a vámkezelés után én általában 2-3 nap alatt megkapom a küldeményeket, pedig egy zsákfaluba kérem. Az internetes követés attól függ, hogy, a feladó mit fizetett ki feladáskor.
Követés nélküli csomagnál felhívnak, hogy nem vettem át, az MPL is rendszeresen felhív, ha nem talál otthon. Rengeteget számít a Te hozzáállásod is.
(#) G3ph4z válasza nedudgi hozzászólására (») Ápr 24, 2019 /
 
Nem, a kettő között nincs összefüggés. Amúgy is regisztráltam volna, s úgy gondoltom, hogy kinyilvánítom a véleményemet. De köszönöm ezt a kedves köszöntőt.

Egyébként ez nem általánosítás, a véleményem az elmúlt évek alatt összegyűlt tapasztalatimra épül. Ahogy említetted, a feladótól függ, a feladó fizette a trackinget, s a kínai posta oldalán részletesen nyomon is tudom követni, így ebből adódóan a magyar posta rendszerében is ugyan olyan részletességgel nyomon kéne tudnom követni. De legyen másik példa, magyarországról küldtem valamit amerikába, a magyar tracking annyit mondott, hogy a nemzetközi csomagkicserélőben van, közben meg kaptam értesítést az amerikai postától, hogy megérkezett hozzájuk, (jó pár lépés),majd nem tudták kézbesíteni ezért visszaküldik. 3 hét múlva kb. megérkezett a visszaküldött levél, s a magyar tracking számon még mindig nem volt semmi változás.

MPL-hez csak annyit szeretnék hozzáfűzni, hogy párszor már előfordult, hogy 17 (talán 18, nem vagyok benne biztos) óraig nem ért oda a futár, és ahelyett, hogy felhívott volna, beírta, hogy ÉN nem voltam elérhető a megjelölt helyszínen. De tény, hogy ott lényegesen kevesebb rossz tapasztalatom volt, mint a postával.

Annyit azért szeretnék megjegyezni, hogy az én hozzáállásom nem befolyásolja a posta által nyújtott szolgáltatás minőségét. Ha rendelek egy pizzát, a pizza sem azért késik, mert nekem rossz a kedvem.
(#) nedudgi válasza G3ph4z hozzászólására (») Ápr 25, 2019 /
 
Több, mint tíz éves tapasztalat alapján válaszoltam. Nem veszett el csomagom, és normális szolgáltatást tapasztaltam, pedig több címre, igen sok eladóval bonyolítottam tranzakciót.
Maradjunk a fórum céljánál, foglalkozzunk az elektronikánál. Ez egy megtűrt téma, elviselik, de nem bővíti senki ismereteit.
(#) antikzsolt válasza nedudgi hozzászólására (») Ápr 25, 2019 /
 
Szerencsés vagy akkor. Nekem most veszett el egy két csomagom is egy eladótól. Gyaníthatóan a helyettesítő postásunk lenyúlta. Az eladótól eddig megközelítőleg 100 sikeres vásárlásom volt az elmúlt 3 évben. Sőt valószínűleg több is csak azoknak még nem járt le a határideje.
(#) zsoltee0001 válasza antikzsolt hozzászólására (») Ápr 25, 2019 / 1
 
Miből gondolod, hogy lenyúlta, honnan tudná, mi volt benne? Ennyi erővel, mindegyik csomagba belekukkanthatna mit kezd egy postás egy csomag érvéghüvelyel, vagy egy rakás hamisított tranzisztorral
Jópár hozzászólással ezelőtt panaszkodtam, hogy nem érnek ide, azóta tisztázódott a helyzet, nem a posta hibája volt az se, a mostani rendelések, meg kifejezetten gyorsan megjönnek.
Úgy, hogy nincs itt gond, lehet rendelni 1000-el
(#) antikzsolt válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Ápr 25, 2019 /
 
Onnan hogy az adott időben új postás volt aki hozta a leveleket. (posta házhoz jön). És abban az időben legalább 3 csomagomnak kellett volna beérkezni abban az időszakban. De valahogy nem értek ide sajnos. A második csomag ideje pont ma járt le. A harmadiknak meg van még pár napja.Szerintem a helyettesítő postás pontosan jól tudta hogy nem lehet követni a kinai szállítmányokat.
Következő: »»   175 / 250
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem