Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » A műhely (bemutató topik, ahol az alkotások készülnek)
Témaindító: Müszi, idő: Okt 19, 2006
Témakörök:
Ez a műhelyünkről készült képek, leírások, mi miért oda került, hogy lehetne még jobb hozzászólások témája.
Én már túrni sem tudtam szabad területet, hanem rátettem egy 30 x 50cm funérlemezt, és így az emeleten dolgoztam. Az is betelt, és rendcsinálás lett a vége. Legrosszabb variáció, utána hónapokig nem találni semmit.
Akkor van rend, ha a hely gazdája becsukott szemmel 3 másodperc alatt előtúrja azt, amit keres. Ez esetben teljesen mellékes, hogy más minek nevezi azt az állapotot
Lehet akármilyen szépen elrendezve minden, a káosz ott kezdődik, amikor fél óra múlva sincs meg az, amit keresek.
Ne is mondd.
Két hete épp felszámoltam a káoszt, raktam tárolókba az alkatrészeket, és közben leltárt is csináltam róla. És nem találtam egy dobozt, amire rá volt írva, hogy "FET 2", pedig azelőtt 1-2 héttel kerülgettem, aztán elraktam valahova. Na azóta sincs meg, pedig többször megnéztem minden helyet, ahova logikusan tehettem, de azokat is már legalább egyszer, ahova nem.
Amikor vágtuk a fát, kellett volna kötél.
Tudtam hogy van, kender is, és műanyag is. Nem volt sehol, végül vettem két 30 métereset, jobb híján. Végül egyszer kíváncsiságból felmentem a garázs padlására, és ott vigyorgott egy műanyag ládában a két kötél, egy porszívó társaságában. Ami azt illeti, gyakorlatilag más nem is volt az egész padláson. ![]() - Doktor úr, hogy hívják azt a szakállas öregurat, aki mindent összevissza eldugdos? - Alzheimer, Bözsi néni, Alzheimer... A hozzászólás módosítva: Máj 1, 2019
Szerintem mindenki helyszűkében van az asztalán. Én már jó ideje azt csinálom, hogy sosem dobálom el a farost vagy OSB hulladékot, hanem az olyan A4-es mérethez közelieket megtartom, és ha valami újat kezdek akkor azon csinálom, így bármikor egyetlen mozdulattal el tudom onnan tenni, és oda tudok tenni másikat a helyére.
Csak most már ott tartok, hogy ezekből az OSB meg farost lapos építményekből is sok van, mozdulni sem lehet tőlük. Idézet: De hova tegyem??? Annak is hely kellene. „így bármikor egyetlen mozdulattal el tudom onnan tenni” A hozzászólás módosítva: Máj 1, 2019
A karton dobozra gondolsz amiben szállítják? Mert abba még egy álló elkó vagy egy nyáktrafó sem fér bele, ha le is szeretnéd csukni a tetejét, és rátenni a következőt. Nálam is van hogy 3-4 ilyen deszkamodell van egymáson, nagy élmény amikor épp a legalsó kellene...
Ebben a pillanatban jöttem rá, álló szekrényt kell csinálni a mennyezetig, amibe csak bedugom meg kihúzom az éppen aktuális deszkamodellt.
Én kérek bocsánatot, de ezt nem lehetett kihagyni.
És ha nem férsz tőle, arrébb is lehet gurítani, (már ha van hová). A hozzászólás módosítva: Máj 1, 2019
Sziasztok !
Én itt szoktam lazulni, ami műhely és zene szoba is egyben.
Nálam is szőnyeg van (a kő miatt), és imádom, mikor az alkatrészek eltűnnek a szőnyegminták közt, s csak az ónpacákat látom.
A botra szerelt mágnes igen hasznos. Amiben nincs vas, azt nem is érdemes keresni.
Igen, az hasznos. De a rezet nem fogja, pedig az értékesebb.
Idézet: „pedig az értékesebb.” 3.800 Ft/m3 áron (amit te fizetsz) elviszik "ártalmatlanítani".
Betonon is elveszik az alkatrész, ha elég ritkán takarítunk. Akkor már van miben elvegyülni a leesett alkatrésznek.
Érdekesség, hogy ezek lefelé kanyarban mennek. Látom amikor indul le, de egy méterrel odébb találom meg a függőleges vonalától.
Ezért kell(ene) külön helyen végezni a vasas munkát, és másikon az SMD forrasztást. Szegény ember a reszelés, forgácsolás után inkább takarítson, vagy pásztázzon a mágnessel.
Azt már nem láthatod, amikor a műhelymanó vigyorogva odébbrugdossa.
Szerintem sem elvárás a kupleráj. Nálam is vannak rendezetlen részletek, de én el szoktam pakolni és ki szoktam takarítani. Persze ez csak műhelyes takarítás, amide a söprés bőven belefér. A szemetelő gépeket (fúró, köszörű, fűrészgépek, marógépek) előtte sűrített levegővel lefújom ami nagyon hatékony takarító eszköz.
És mindig valami alá, ahova legnehezebb benyúlni érte. Már ha megvan pozíciója.
Annó suhanc koromban elpattant egy rugó, persze pótólhatatlan forma. Tűvé tettem érte a műhelyt eredmény nélkül. Nagy dérrel-durral félreraktam a magnót, hogy majd kitalálok valamit de előtte alszom rá egyet. Este a hajmosásnál került elő a nevezett alkatrész.
A hozzászólás módosítva: Máj 1, 2019
Majom meg a farka.
A hozzászólás módosítva: Máj 16, 2019
Sziasztok készül a műhelyem és az alacsony belmagasság miatt csak plafon síkban lévő fényforrások jöhetnek szóba. alapterület 3,3x3,5m (11.5m2) de csak 192 cm!! belmagasság. 2 ugyanilyen helységől áll.
Meg is vettem egy helységre 4db 18 W-os slim kör LED panelt amelyelyek 120 fokos szöget és 1500 lumenes fényáramot ígérnek. Ha LED világítás akkor én csakis a melegfehéret favorizáltam mindig is, demost mivel volt 3 féle a webshopba ezért semleges fehéret ( 4000K ) választottam. Sajna még a kartonozás ás a fehérre festés még odébb van, így nem tudom eredeti környezetében tesztelni hogy miként terítenek, de 3 méteres belmagasságú nagy alapterületű műhely plafonjára felakasztva igen ijesztőnek bizonyult a fénye. Ha nekem az tetszik nem gond ha ezeket visszaküldöm és veszek melegfehéreket? Csak azért választottam semleges fehéret mert mégiscsak műhelyről van szó talán a praktikum előrébb van a kellemességnél?! Tanácstalan vagyok még. köszi
Én a meleg fehéret cseréltem semleges fehérre (4000K), először szokatlan volt, de jobban látok ennél a színnél mint a meleg fehérnél. Maradok a 4000K-nél.
1999.- most akciósan van a masszív kerék garnitúra az Aldiban.
Ha valaki még nem inverteres hegesztő trafóban gondolkodik. ![]() Vagy, ha megy valahová... Mellesleg van ottan süllyesztő fúró készlet is... A hozzászólás módosítva: Aug 3, 2019
De ha lidl-ben nézelődik valaki, ott is talál most, s nem is drágán
Bővebben: Link |
Bejelentkezés
Hirdetés |

Lehet akármilyen szépen elrendezve minden, a káosz ott kezdődik, amikor fél óra múlva sincs meg az, amit keresek.