Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mosogatógép hiba
 
Témaindító: Redsaw, idő: Dec 13, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   212 / 259
(#) old hozzászólása Jún 27, 2019 / 1
 
Sziasztok!
Az AEG Favorit Silence mosogatógép kijelzőjén a 30-as hibakód villog. A könyvében az van írva, hogy működésbe lépett a vízvédelmi rendszer. Ez tulajdonképpen mit takar? A vizet kiszivattyúzza, de már nem engedi be vizet. Mi lehet a baja?
(#) Janibacsi23 válasza Flashrider hozzászólására (») Jún 27, 2019 /
 
Kösz én is ara tippelek, de jó lenne lecsekkolni, hogy valóban az-e a hiba. A aquastop sima 230 váltóról megy? Szal, ha direktben megkapja, akkor meg tudom nézni, hogy működik-e?
(#) Flashrider válasza Janibacsi23 hozzászólására (») Jún 27, 2019 / 1
 
Pontosan így ahogy írod. Ha jön a víz jó,ha nem akkor rossz
(#) Jamboo529 hozzászólása Jún 28, 2019 /
 
Sziasztok!

Új vagyok a klubban, tanácsot kérnék. Adott egy Candy CDP4609 mosogató. 2 napja nem fut végig a program. Amikor elkezd szivattyuzni, pittyegni kezd és s 24' valamint az öblítés ledek villognak. Kinyitas után jön a pára tehát a fűtőszál megy gondolom. Víz nincs az aljában, de mintha kicsit lassabban szivattyúzna ki. Az csatornát a gegecsotol kezdve tegnap kitakaritottam de nincs változás. Mit csináljak? Hol lehet a hiba? Hibakodos linkek nem jók ehhez a tipushoz.
(#) decision hozzászólása Jún 29, 2019 /
 
Sziasztok,

Electrolux ESI66010 mosogatógéppel kapcsolatban lenne problémám.
Sajnos teljesen laikus vagyok.
A mosogatógép AUTO és ECO programokban nem melegíti a vizet és nem szárítja meg az edényeket.
Mivel a többi programban (gyors mosogatás, szennyezett edények) fűt és szárít, ezért feltételezem, hogy valami kis vezérlési baja van.

Kivettem a panelt, laikus szemmel annyit látok, hogy mintha a hátoldalon az egyik kis forrasztásnál kormos/égett lenne, de a műanyagon maximum halvány korom van lerakódva.

Kérlek nézzetek már rá, hogy valóban ez okozhatja-e a gondot?

Keresem a megoldást, javítható-e, forrasztható-e ez vagy új panelt kell venni helyette?
Ha nem konkrétan a lefotózott helyen van a baj, akkor, ha veszek egy ilyen panelt, akkor megoldja-e a gondot 100%ig biztosan?

(A szerviz csak a kiszállásért egy "minimális" 12.000Ft-os díjat kér és elmondásuk szerint a panel ennél többe kerül...)

Köszönöm a válaszotokat!

d.
(#) Jamboo529 válasza Jamboo529 hozzászólására (») Jún 30, 2019 /
 
Annyi fejlemény péntek óta, hogy újra szétszedtem. Kitakarítottam a labirintus tartályt is.
Ha csak egy öblítő programot indítok, úgy lefut hiba nélkül.
Bármelyik másik mosogató program indítása után eltelik kb 1 óra, majd elkezd sípolni, a korábban írt két led villog, és leürít.
A fura az, hogy a 24'-es program is elmegy kb egy órát szerintem.
Panelhiba lenne akkor? Orvosolható?
Egyéb ötlet?
(#) akovacs15 válasza decision hozzászólására (») Júl 1, 2019 /
 
Üdvözlet.
Forraszd meg a lábat. Amúgy milyen alkatrész lába olvadt ki?
(#) decision válasza akovacs15 hozzászólására (») Júl 1, 2019 /
 
Szia,

Köszi, hogy segítesz.
Sajnos fogalmam sincs, hogy milyen alkatrész van a túloldalon, lefotóztam, de reseteltem időközben a telefonomat. Szétkapni ismét nem lenne nagy ügy és kénytelen is leszek, de a csatlakozókat lehúzni a panelről nem volt egyszerű, nem mondom, hogy nem viselte meg őket, szóval minimalizálni akarom a szétszedés számát.
Nem értek az elektronikához, forrasztani nem tudok és nincs is mivel.
Opcióim:
1. hívok egy szerelőt (valószínűleg nem fog forrasztgatni, rendel egy új panelt és fizetek)
2. veszek egy új panelt
3. kiveszem a panelt, keresek egy elektroműszerészt, aki megforrasztja, átnézi nekem.

Melyiket javasolnád nekem?
Gondolom a hibát csak ez a panel okozhatja, ugye?

Köszi.

d.
(#) akovacs15 válasza decision hozzászólására (») Júl 2, 2019 /
 
Valószínű ez a panel a hibás.
3 as lenne a legolcsóbb megoldás.
Néztem a modellt amit írtál,úgy látom,hogy 10 év körüli. ha nagyon drága a javítás, több mint 30 000 ft akkor nem igazán gazdaságos.
(#) decision válasza akovacs15 hozzászólására (») Júl 2, 2019 /
 
Nagyon köszönöm!
Igen, kb 9 éves.
A "szakszerviz" azt mondta, hogy maga a panel drágább, mint a 12.000Ftos kiszállási díj, nyilván nem velük fogom megcsináltatni, hanem egy helyi szakival, de akkor előbb megpróbálok elektroműszerészt találni.

Köszi szépen.
(#) zsbalogh76 hozzászólása Júl 10, 2019 /
 
Sziasztok!
A tanácsotokat szeretném kérni.
Van egy Zanussi ZDI 100 típusú mosogatógépem.
Mostanában észrevettem, hogy a szűrő nagyon koszos, olyan zsíros, rózsaszínes, vastag lerakódás van rajta és gyakrabban kell tisztítani. Meleg víz szépen oldja, nem kell kapargatni. Mint ha paprikás zsír lenne.
Még nem jöttem rá az okára. Nem változtattam semmin, évek óta ugyanaz a mosogatószer, van lágyító só, öblítő és mindent ugyanúgy csinálok.
Mégis régen nem volt szinte semmi, most meg egyre gyakrabban látom, hogy a szűrő tisztitásra szorul.
Első körben arra gondoltam, hogy a fűtő tönkre ment és hideg vízzel mosogat, de semmi hibakód és amikor kinyitom az ajtót meleg jön ki...
Nem nagy gond, csak nyugtalanít, hogy nem jövök rá az okára.
Ötlet? Tapasztalat?
Köszi.
(#) Epu2 válasza zsbalogh76 hozzászólására (») Júl 11, 2019 /
 
Költséghatékonyabb lett a mosogatószer. Valami megváltozott. Víz minőség, (keményebb), hidegebb víz, vagy tényleg a mosogatószer. Próbálj egy másik szert. Mi a Lindl-s 3 az egyben tablettát használjuk, közepesen kemény sóadagolással, 50 C°-os vízzel. Soha nem volt zsíros semmije. A szivattyú belseje is tiszta. Ha más szert veszel, előtte használj mosogatógép tisztítót, hogy lásd a különbséget.
(#) zsbalogh76 válasza Epu2 hozzászólására (») Júl 12, 2019 /
 
Köszönöm. Változtatok és figyelem.
(#) obszidian hozzászólása Júl 14, 2019 /
 
Üdvözlet a jelenlévőknek !

Indesit DSG 051 mosogatógéppel kapcsolatban írok (6 éves ). Tegnap óta a mosogató program után a szárítás előtt csak megy folyamatosan a leürítő szivattyú . Villog a mosogató és az END (2 db zöld ledek) , nem megy tovább a szárításra. Ilyenkor pause-val sem áll le , sőt ha kinyitom az ajtaját akkor is jár a leürítő szivattyú , csak az on-off-fal áll meg .

Milyen kórság senyveszti szerintetek ?
(#) Lucifer hozzászólása Júl 14, 2019 /
 
Üdv mindenki,

Egy Hanseatic WQP6-3203 típusú mosogatógéppel van a következő problémám:
A készülék egy ideje nehezebben vett bizonyos gombokat, majd a gombokból a powert leszámítva már egy sem működik. A gombok fizikailag adnak kontaktot, illetve a kábelezés is jónak tűnik. A helyzet az, hogy a tervezője egy ravasz multiplexelési technikát alkalmazott: a kijelző sorkimenetekre vannak kötve a gombok.

Nem találkozott már valaki ezzel a problémával?
(#) Epu2 válasza obszidian hozzászólására (») Júl 14, 2019 /
 
Hasonló problémám volt. Azt hittem, hogy a szintjelzője a mosogató lének. A hiba akkor szűnt meg amikor fejre állítottam a gépet. Ismeretlen helyekről folyt ki elég sok víz. Előzőleg megtisztogattam a semmit a mosogató lé tartályban, de nem lett jobb.
(#) obszidian válasza Epu2 hozzászólására (») Júl 14, 2019 /
 
(#) Lucifer válasza Lucifer hozzászólására (») Júl 15, 2019 /
 
Az utókor kedvéért: a gombokat kellett kicserélni.
(#) obszidian hozzászólása Júl 16, 2019 /
 
Ez az állapot okozhatja a ledek villogását ?
(#) obszidian hozzászólása Júl 16, 2019 /
 
Az imént feltöltött fotón látható tartályt hogyan tudom leszedni ? Néztem belülről , gondolom menetes , de semelyik irányba nem tudtam tekerni. Rá van "gyógyulva".

Help !
A hozzászólás módosítva: Júl 16, 2019
(#) botesz válasza obszidian hozzászólására (») Júl 19, 2019 /
 
Menetes vagy félfordítós.
(#) botesz válasza botesz hozzászólására (») Júl 19, 2019 /
 
A külső perem környékén feszegesd különben eltörik az anya.
(#) obszidian válasza botesz hozzászólására (») Júl 19, 2019 / 1
 
Köszönöm , de 2 napja összeraktam , úgy ahogy van. Fejre állítottam , kapott makarenkói pofont. Volt ráolvasás forgattam imamalmot .
A tartályt nem sikerült levenni , így nem sèrült.
Jelenleg azóta működik rendesen.
(#) Borisz50 hozzászólása Júl 22, 2019 /
 
7Sziasztok. A tanácsotokat szeretném kérni. Van egy whirlpool 6.érzék mosogatógépünk ami egy hónapon belül a második meghibásodást produkálja. Elromlott a keringető motor, ezt kicseréltem, tökéletesen működött. Tegnap szárítás közben füstölt egyet leállt, és azóta bekapcsolni, tehát ára alá helyezni sem lehet. Kismegszakítót nem nyomta le. Nem nagyon értek hozzá, talán van benne valami biztosíték, vagy hőkioldó ami letiltja. Talán a fűtőazál szakadt el. Tanácstalan vagyok. Hívjak szerelőt, ami ott kezdődik, hogy 7000ft csak, hogy kijön, és még a javítás. Nem mai gyerek kb. 10 éves. Most vettem hozzá keringető motort ami nem olcsó, és ha még ráköltök akkor talán érdemesebb lenne venni egy újat, mert még valami elrolik és ott vagyok, hogy van egy 10 éves ketyerém és ráköltöttem egy új gép árát. Ha valaki tud tanácsot adni, nagyon köszönöm. Szép napot!
(#) 521122 válasza zsbalogh76 hozzászólására (») Júl 23, 2019 /
 
Véleményem szerint a szivattyút kell kivenni, valószínű, hogy a motorral egybe van építve.Nekem 18 éves Zanussi gépem van és különböző tisztító, vízlágyító szereket használtunk, ennek ellenére a szivattyú zsíros,vízköves, koszos volt. Tisztítás után normálisan működött.
(#) JankoNora hozzászólása Júl 23, 2019 /
 
Sziasztok! Van egy Whirlpool mosogatógépem, 3 éves. 2 hónapja csinálja hogy elindítom a programot, beszívja a vizet, de nem indul el a mosás, pár perc múlva leereszti a vizet, majd olyan hibakódot jelez mintha dugulás lenne. Aztán eltelik egy fél nap, vagy pár óra és gond nélkül végig viszi a programot. Egy hétig semmi gond, aztán hiba, fél nap múlva megint minden oké. Volt ilyen gondja esetleg valakinek? Mi lehet a baj. Szerintem nem dugulás!
(#) Karesz 50 válasza JankoNora hozzászólására (») Júl 25, 2019 /
 
A vezérlőpanel a tápellátást 1µF/275V-os soros kondin keresztül kapja, egyutas egyenirányítással, Ez a kondi szokott idejekorán behalni. Megmérni a kapacitását és ha kicsi, akkor csere.
(#) Dino71 válasza Borisz50 hozzászólására (») Júl 28, 2019 / 1
 
Igen, igen. Így lesznek drágák a csináld magad javìtások. Meg kellene nézni meddig megy az áram a gépben. Ha elektronikáig elmegy akkor azt kell átvizsgálni. Valószínű a táp része meghalt.Ha ennyire nem vagy otthon a javításba én szerelőt ajánlom.
(#) Dino71 válasza JankoNora hozzászólására (») Júl 28, 2019 / 1
 
Nem indúl el a keringető szivattyú. Több oka lebet. Belekerűlt valami a szivattyúba és lefogja. Ki van kopva a perselye. Csapágy szorúl. Kondenzator gyengélkedik. Bár ha 3 éves a géped akkor nem valoszínű az utobbi kettő lehetőség. És persze lehet elektronika gond is.
(#) Borisz50 válasza Dino71 hozzászólására (») Júl 29, 2019 /
 
Szia, köszi a segítséget. Elvileg valaha villanyszerelőnek tanultam. Azt meg tudtam állapítani, hogy a keringető elromlott. Azzal nincs is baj tökéletesen működött. Egyébként elektronikáig elmegy az áram, na onnan nem értek hozzá. Van az alaplapon egy tápegység, de sehol nem találok a neten ilyen számú tápegységet. Lehet, hogy csak kompletten az egész elektronikát tudom cserélni? Ezen van a programkapcsoló. Akkor gondolom nem lesz olcsó. Ha azt is veszek hozzá és utána meg valami más megy tönkre lehet jobb ha veszek egy új gépet.
Következő: »»   212 / 259
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem