Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Hörmann kapuk
 
Témaindító: Maxim Max, idő: Feb 9, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   16 / 27
(#) Mumtaz válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Máj 29, 2019 /
 
Csak az a baj, hogy még mindig tartja magát, hogy a hörmann motorok átlagolnak és a folyamatos működés (tehát nem betanítás) közben is az utolsó két teljes nyitás-zárás ciklust tárolja el, mint referenciautat az erőhatároláshoz, hogy kompenzálja a rugók gyengülését.

A kérdezőnek pedig nem volt kérdés a betanítás, mert betanítás után működött egy kicsit. Ha rátart a kapura, az semmit nem ér, mert nem fogja ezt a beállítást megtartani.

Pont direkt nem mondtam neki a trükköket, előbb lássuk, hogy mennyire szorul a kapu. Én simán el tudom képzelni, hogy a karbantartás óta már terebélyesedett a rugó (ha nem húzórugós) és az feszül szépen össze az alsó véghelyzet előtt. Az meg ugye tud érdekes dolgokat művelni.

WD40 mindenképp de, ha meg egyébként a kapu rendben mozog, akkor promatic burkolata le, potit feltekerni és hajrá.
A hozzászólás módosítva: Máj 29, 2019
(#) zsoltee0001 válasza Mumtaz hozzászólására (») Máj 30, 2019 /
 
Idézet:
„folyamatos működés (tehát nem betanítás) közben is az utolsó két teljes nyitás-zárás ciklust tárolja el”

Na ezt viszont nem tudtam, más nyitóknál bejön ez a dolog, itt úgy néz ki nem.
A módszered jó, hogy ott kell nyomni ahol a motor, mert nem ugyanaz, mint amikor kézzel a kaput mozgatjuk az alsó panelnél fogva.
Találkoztam olyannal, hogy túl volt feszítve a rugó, a motornak tolnia kellett, mivel valamit tolni sokkal szarabb mint húzni, ráadásul a sín ilyenkor meggörbül fölfelé, ez még pluszba nehezíti a motort, mivel lefele csukáskor jön elő a probléma, simán benne van a pakliba, hogy túl van spanolva a rugó.
Az utolsó 40 centiről nyit vissza, ez az a pont amikor az utolsó panelnak rá kell fordulnia, itt a legnehezebb a dolga egy túlfeszített rugó esetén.
Üdv
A hozzászólás módosítva: Máj 30, 2019
(#) JZoli hozzászólása Máj 31, 2019 /
 
Ha itt tartunk nekem is ilyen ProMatc motorral szerelt kapum van-kb 8-9 éves, de nagyon megbízhatatlanul működik, pedig nálam napi szinten kétszer-háromszor van működtetve. Ugyan ezzel a hibával kb nyolcszor volt szerelő, mire eluntam, azóta én csinálgatom. Egyszer véglegesen megadta magát. A hajtóműben van egy forgásjeladó abban egy tápfesz szűrő kondi lett zárlatos, kicserélés után jelezte, hogy elvesztette a tárolt értékeket, ezért kb négyszázadszor is újra tanítottam. Viszont többet nem nyitott vissza, minden zárásnál rendben működik azóta is! Viszont azóta ugyanolyan random módon nyitáskor visszaindul a kapu változó mértékben, de mostanában kb a feléig visszazár. Hiába tanítom újra, a következő nyitásnál is vissza indul, de ha jó kedve van akkor akár egy hétig is jól működik akkor egy-két alkalommal visszazár félig. Már nem is tanítom újra, néhány "rossz" ciklus után megjavul pár napra, akár két hétre attól függően, hogy milyen kedve van. Egy sz.r az egész, ennyi!
Még annyit, hogy kézzel rendesen, könnyen lehet nyitni-zárni. Az egész kapu 240cm széles.
(#) zsoltee0001 válasza JZoli hozzászólására (») Máj 31, 2019 /
 
Saját kapuba mindenhova 220-ast rakok, nekem ne figyelgesse a motor terhelést, mi köze van hozzá? Ha oda csukok valamit, az az én saram, ne akarja már fölülbírálni az akaratomat, különbem is, ha ráengedi a motorháztetőre, tök mindegy, hogy csak kicsit, vagy nagyon, így is úgy is újra kell fényezni.
Bár tudom, ennek nem a vagyoni kár, hanem ha a hülyegyerek alááll, ne nyomja agyon.
Ha meg rugótörés van, akkor is agyonvágja a hajtást, mert az elő 1 másodpercet tutira nem figyeli, a júzer, meg megkinozza, mert nem tűnik fel neki a törés.
Szóval, még erre se jó.
A hörmant, meg azért veszik, mert jól csengő neve van, lehet verni magukat a szomszéd előtt, aki marantecet vett (tökugyanaz)
Mondjuk az is igaz, hogy a garázsnyitókba már teljesen kiszorultak a 220-asok, meg már lassan a többiből is, de azért van 1-2 jó, könnyen szerelhető, kiszámítható rendszer
(#) Etele60 válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Jún 5, 2019 /
 
Szia!

Azt hogy érted, hogy rátartani a betanítás alatt? A betanítás alatt, amikor megy le a kapu akkor én még nyomjam kicsit kézzel és ha felfelé megy akkor is szintén kicsit rásegítsek kézzel emelni?
Nem tudom mi akkor a drága vagy az olcsó...nekem (független szervizben) Fiestában egy pollenszűrő csere, olajcsere - olajat/olajszűrőt és pollenszűrőt én vittem - és klíma ellenőrzés, lefejtéssel/feltöltéssel került összesen 18 ezerbe. Ráfordított idő volt 70 perc.
(#) Mumtaz
Lemérem majd, de egy átlagos méret szerintem.
(#) Etele60 válasza Mumtaz hozzászólására (») Jún 5, 2019 /
 
Húzórugós a kapu.
(#) zsoltee0001 válasza Etele60 hozzászólására (») Jún 5, 2019 /
 
Szia
Ellentartani gondoltam, hogy nagyobb terhelést taroljon el, de közbe ez az elmélet megdőlt.
Nincs túlspanolva a rugó.?

mai mérleg 2:0 a kukának. 2 villámos hormann vezérlés öl egyik se javítható
(#) Etele60 válasza Mumtaz hozzászólására (») Jún 6, 2019 /
 
Idézet:
„Egyébként mekkora ez a kapu?”

Lemértem, a garázs kapu szélessége 238 cm, a kapu magassága 235 cm.
(#) Bobber76 hozzászólása Jún 15, 2019 /
 
Sziasztok!

Felmerült bennem a kérdés, hogy Hörmann Promatic 3 motornál bele lehet-e nyúlni valahol a vezérlésbe, hogy mindenképp "zár" vagy mindenképp "nyit" parancsot adjon a motornak? Rohadt idegesítő, hogy nem teljes nyitásnál össze-vissza kell nyomkodni, hogy megforduljon. Ráadásul külső automatizáló rendszernek ezt lehetetlen leprogramozni... Szóval, aki ebben mélyebben benne van: Létezik erre megoldás, vagy felejtős? (Végtelenségig egyszerűsítve: egy nyitás gomb és egy zárás gomb)

Köszönöm!
(#) zsoltee0001 válasza Bobber76 hozzászólására (») Jún 15, 2019 /
 
Szia
Nekem max ötletem van.8.1.2
Részleges nyitás leprogramozása.
Illetve a 4.2.3 a külső impulzusgomb részleges nyitáshoz hoz tartozó gyógypedagógia jellegű rajz, ami nagyon szép, de pont a lényeget nem írták, hogy a 20-21 micsoda.
amit rohadtul nem bírtam a hörmannál, hogy amit egy db lényegre törő kapcsolási rajzzal le lehetne rendezni, amin a minimális működéshez kellő bekötés van, aztán majd részletezheti a jelentéktelen dolgokat, azt 45 oldalon keresztül úgy kell kimazsolázni, ami még asztalnál ülve egy laptoppal ugy ahogy, de a helyszínen egy teloval, mér nem biztos és ez sajna a Ditecre és a Camera is igaz
(#) Bobber76 válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Jún 15, 2019 /
 
Köszi, ezt próbáltam. Itt is a kulcsos kapcsoló egyik állása úgy működik, mint egy sima, külső impulzuskapcsoló (tehát ugyanazt játssza, mint a távirányító) a másik állás a "szellőztető", de ott meg van valami szarság, hogy minimum x cm-re és max cm-re lehet a zárt állástól. A másik baj ezzel, hogy a részleges nyitás olyan lassú, mintha csigák vonszolnák a kaput... Abban reménykedtem, hogy valahol a vezérlésen van 1-1 pont a két iránynak és egy jól irányzott testre húzással, vagy valami egyszerű módszerrel rávehető, hogy mindenképp az adott irányba akarjon menni.
(#) zsoltee0001 válasza Bobber76 hozzászólására (») Jún 15, 2019 /
 
Csak nyitás-zárás nem jellemző lakossági nyitókra, az már ipari kategória, ott meg az a zavaró, hogy alapból az lehet, hogy neked az kéne
(#) Mumtaz válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Jún 15, 2019 /
 
Supramatic 2 és 3 tudja UAP panellal. De ott a motor is meg a panel is horror ár.

És igazad van, hogy lakosságinál ez nem jellemző, hogy legyen le-fel gomb. És itt nem a hörmann a hülye, mert ez minden gyártó hasonló lakossági meghajtásainál így van.

Bár a hörmann gateway-en most gondolkozom, mert nem emlékszem rá, de a Supramatic 3-at az tudja a mobilos alkalmazásban, hogy nyitás-zárás és kapuállapot visszajelzés. De arra nem emlékszem, hogy promatic 3-nál is van-e az alkalmazásban "nyitás" és "zárás" gomb. A kapu állapotot persze le lehet kérdezni.
(#) explorer68 hozzászólása Jún 30, 2019 /
 
Supramatic motorom van a garázskapun, de a kérdésem nem ezzel kapcsolatos, de tudom, hogy sok hozzáértő van itt, ezért szeretném feltenni nektek a kérdésem.
Van egy RIB kapumozgató motorom (BRA111) ami egy tolókaput működtet és az utóbbi időben megbolondult szegény. Elkezdett csak minden második kapcsolásra reagálni, pedig hallom a kattanást de nem történik semmi. Ez azt eredményezi a legtöbb esetben, hogy csak a kinyitásra reagál, többszöri távirányító nyomkodásra és a végén telejesen kinyílik, de vissza már nem hajlandó menni. Csináltam egy áram elvételes reszetet és 6x ki be nyitottam próba képpen, közben a végállások között olyat is hogy kicsit nyitottam bezártam, jobban kinyitottam, de megállítottam a teljes nyitás előtt és visszazártam. Mindez tökéletesen működött, de a következő éles nyitásnál kinyílt, de vissza már nem akart csukódni. Mi lehet a baj? Alaplap csere vagy van valami más megoldás? Köszönöm a segítségeteket előre is! Képet is csatoltam az alaplapról, de nem vagyok biztos benne, hogy meg fog jelenni, bár biztos láttatok már ilyet
(#) zsoltee0001 válasza explorer68 hozzászólására (») Jún 30, 2019 /
 
Szia
Első körbe
Kiiktatnam a photot.
Udv
(#) explorer68 válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Jún 30, 2019 /
 
Szia
Ezt nem értem!
Töröljem a fényképet?
Üdv
A hozzászólás módosítva: Jún 30, 2019
(#) Lucifer válasza explorer68 hozzászólására (») Jún 30, 2019 /
 
IMHO Photo == photocell == fotocella
A hozzászólás módosítva: Jún 30, 2019
(#) explorer68 hozzászólása Júl 1, 2019 /
 
Ja értem már látom is a panelen, elnézést mindenkitől a lúzerségem miatt de nem vagyok szakmabeli
Amúgy nincs fotocella a kapun, de látom hogy mintha menne oda egy vezeték, bár sose volt rajta Photo
(#) zsoltee0001 válasza explorer68 hozzászólására (») Júl 1, 2019 /
 

Közbe megnezem, és jól látom, hogy egy athidalas photo és a com között, ez oké kérdés hogy a vezérlés felfogja e.
Mert visszajelzese nincs.
Udv
(#) explorer68 válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Júl 2, 2019 /
 
Kikötöttem az áthidalást COM és PHOTO között, de nélküle meg sem mozdult a motor.
Van ott egy reset gomb, az használható valamire? Nem segíthet esetleg?
(#) Bender92 válasza explorer68 hozzászólására (») Júl 3, 2019 /
 
Szia! Kondenzátor cserével kellene próbálkozni. Hajlamosak az elfáradt kondenzátorok ilyen problémákat okozni.
(#) zsoltee0001 válasza explorer68 hozzászólására (») Júl 3, 2019 /
 
Ezek szerint felfogja, kösd vissza természetesen kell bele.
Üdv
(#) explorer68 válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Júl 4, 2019 /
 
Visszakötöttem és azóta (2-3 napja) gond nélkül működik.
Ha elkezd újra rosszalkodni, akkor cserélek egy kondit ahogy Bender92 javasolta.
Köszönöm nektek
(#) sovakzs hozzászólása Júl 7, 2019 /
 
Sziasztok!

Megköszönném, ha valakielmondaná, hogy kell RESET-et végrehajtani ezen a kapunyitó vezérlésen (tr10a263)!
A leírás ugyanis nem tartalmazza...
Amúgy 64 oldal, de nem fért bele nekik....
(#) uniman hozzászólása Júl 7, 2019 /
 
Van Hörmann kapukről fórum !
Az angol nyelvű leírásban talán benne van...

resetting.jpg
    
(#) sovakzs hozzászólása Júl 7, 2019 /
 
Próbáltam az angolt is, de abban sincsen leírva. Ezen már nincsenek dip kapcsolók, ez a legújabb szemetük....
(#) zsoltee0001 hozzászólása Júl 9, 2019 /
 
Sziasztok
Van egy villámos supramaticom, csodák csodájára úgy néz ki, hogy a processzora megúszta.
Kapcsolóüzemű tápos a tápegysége.
Ha valakinek esetleg lenne egy ilyen tápja, akkor kérnék egy kis közreműködést a primer oldali alkatrészek beazonosításába.

Üdv
(#) bajuszvas válasza sovakzs hozzászólására (») Júl 11, 2019 /
 
Írtam privátot!
(#) Mumtaz válasza sovakzs hozzászólására (») Júl 14, 2019 /
 
Húzd le a tápot a vezérlésről (jobbra lent egy 4 eres csati), nyomd be a "PRG" gombot és tartsd nyomva és így dugd vissza a tápcsatit. A gombot viszont ne engedd el még egy darabig. Ha jól csináltad, egy U betü fog megjelenni.
(#) Gríz hozzászólása Aug 29, 2019 /
 
Sziasztok! Rotomatic2 típusú kapunyitó szettem 12 éves. Egyik napról a másikra nem indult el a kapunyitás, panelt megnéztem, 6-os hiba, belső probléma, újraprogramozás kell. Szerelőt hívtam (ő még ilyen régi vezérlést nem látott), 3x futott neki, de a programozás végén nem mentődött el a beállítás. Javaslata: vezérléscsere, hörmann áron kb 100eFt. Kérdésem, hogy van-e ötlet, tapasztalat a fórumozók között a jelenlegi vezérlésem megmentésére, vagy pénztárca kímélőbb cseréjére? Köszi!
Következő: »»   16 / 27
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem