Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Klíma beszerelése, fűtés-hűtés házilag
Lapozás: OK   75 / 104
(#) nagy_david1 válasza kaqkk hozzászólására (») Jún 23, 2019 /
 
Igen, bár frekvencia kétszerezőt készíteni már nem a soros ellenállás kategória. Viszon a motor ami nekem van nem BLDC hanem valami bonyolultabb asszinkron és mint látszik AC-val megy. Ismét kipróbáltam egy maszkoló szalaggal leragasztani a légkiömlő felét és hallani ahogy belassul és lecsendesedik de nem ad hibát és áll meg.
(#) kaqkk válasza nagy_david1 hozzászólására (») Jún 23, 2019 /
 
Ha leragasztod a légkiömlőt arra figyelj hogy kisebb légszállítás mellett ugyanannyi hűtőteljesítménnyel lefagyhat a beltéri hőcserélő .. Ha csöpög folyik a víz a beltéri alól akkor az "azért van"
(#) habazutty válasza nagy_david1 hozzászólására (») Jún 23, 2019 /
 
Ha a PWM-et csökkented az is megoldás. Általában azért PWM mert egyszerűbb megoldaniuk. De ha fogsz egy 10 k potit, meg egy 5 V-os feszültségforrást aminek közös a GND-je a 15 V-al és a 300 V-al, akkor is megy és az nem PWM. Nem tudjuk, hogy mennyire vagy jártas az ilyesmiben. Akár arduinoval is megoldhatod a dolgot. Egyszerűen leveszed az eredeti pwm jelet és készítessz helyett másikat. Egy alvósat meg egy olyat ami csak simán klónozza a bemenetet és minden működik mint eredetileg. Ha beleszólsz a visszacsatolásba is, akkor Te leszel a császár. Hogy megér-e ennyit azt neked kell eldöntened. A 300 V-os oldalt ne piszkáld, mert nem fog segíteni! Meg egyébként is.

Ha olyan motor van benne, mint amit linkeltél, akkor a dolog tárgytalan, mert az egy sima Hall jeladós visszacsatolással felszerelt egyfázisú segédfázisos asszinkron motor... Ezt simán triakkal szabályozzák. Itt működhet az utólagos feszültség csökkentés. Ez esetben is látja a vezérlés a fordulatot. Talán itt is szerencsés lenne a triak vezérlőjelét megszakítani és úgy belenyúlni a fordulatszámba.
(#) habazutty válasza nagy_david1 hozzászólására (») Jún 23, 2019 /
 
Valószínűleg azért esett le a fordulat, mert érezte a vezérés, hogy a leragasztás miatt kisebb lett a légszállítás, nagyobb a fordulat és visszavette, hogy meglegyen a célérték. Viszont az elektronika a hőcserélő közepes hőmérsékletét is észreveszi és be fog avatkozni.

A képen látható motor egy sima kalickás forgórészű, egyfázisú, aszinkron, segédfázisos motor...

A plusz három vezeték a HALL jeladóé, egy táp, egy GND meg egy kivezetés a jelnek.

Ha ellenállással akarod csökkenteni a fordulatszámot, akkor készülj fel, hogy melegedni fog rendesen, meg egyébként sem az ajánlott kategória. Csak van egy ismerősöd, aki megoldja tisztességesen.
(#) nagy_david1 válasza habazutty hozzászólására (») Jún 23, 2019 /
 
Nagyon szépen köszönöm a segítségeteket. Elektronikai ismereteim vannak de a programozást kerülöm mert kezdő is vagyok és időm sincsen. Maradnék a teljesen HW megoldásoknál. Igen még nem tudom milyen teljesítményű ellenállásra lehet szükségem, és az értéket se tudom még. A motor csak 20W teljesítményű ahogy látom szóval remélem egy 5W vagy max 9Wos ellenállás elég lesz. Azért maradnék az ellenállásnál mert így elkerülhetem a teljes panel kibányászását, elég a motor kábelét megszakítanom. Nem igazán van kedvem ha működik ellenállással, hogy kibányásszam a vezérlőpanelt és módosítsam a Triac vezérlését.
Ha dögség fájna akkor sokszor ordítanék. Másnak van türelmem megcsinálni valamit rendesen de magamnak nincs. Suszter cipője lyukas.
(#) apeet hozzászólása Júl 4, 2019 /
 
Sziasztok!
Egy kérdés amire mindenki mást mond.
Padlásra mehet egy 5,3kw kültéri? nekem oda lenne egyszerűbb és praktikusabb felszerelni, mint az oldalfalra. családi ház felső szintje.
A padlás zárt 100m2 gerincnél a belmagasság 3,5m, de nincs forróság, most az elmúlt napok kánikulájában infrás hőmérővel mérve
padlás felszíne 35-36 fok a tető 38-40 fok kint a levegő 33fok volt.
palatető ami deszkázva lett és arra került a lemez. szóval ilyen hőmérsékleti viszonyok között nyugodtan felrakhatom a padlásra? vagy nagyon befűtené?
előre is köszönöm a válaszokat
István
(#) kaqkk válasza apeet hozzászólására (») Júl 4, 2019 /
 
Nyugodtan ! A kültérik ma már "sivatagi" klímára vannak tervezve ez a hőmérséklet meg sem kottyan nekik , lényeg hogy valamennyi szellőzése legyen a padlásnak (ne tudja a kültéri nagyon felfűteni)
A hozzászólás módosítva: Júl 4, 2019
(#) apeet válasza kaqkk hozzászólására (») Júl 4, 2019 /
 
köszi a választ.
A teljesítményt sem fogja befolyásolni, hogy ott melegebb van? arra gondoltam, hogy a padlás ajtó (ami a szabadba nyílik),felső részére rakok valami perforált lemezt, az elég lenne szellőzésnek?
(#) kaqkk válasza apeet hozzászólására (») Júl 4, 2019 /
 
A kültéri 70 fokra van tervezve ha az ajtó "nyitva" lesz és jár a levegő akkor nem lehet probléma.
Maximum annyi hogy jó puha gumilábra kell tenni hogy a plafon ne hozza át a kompresszor rezgését
A hozzászólás módosítva: Júl 4, 2019
(#) apeet válasza kaqkk hozzászólására (») Júl 4, 2019 /
 
köszönöm, még egy csőhajlításos kérdés.
A válaszfal átfúrás kb 15cm után rögtön felfelé a mennyezeten keresztül a padlásra szeretném vinni a csövet.
A beltériből kijövő csövet 90fokban kellene felfelé hajlítanom, a 6-os csővel nincs gond de a 12-es csövet kézzel meglehet hajlítani a fal síkjában vagy ahhoz már kell hajlítógép?
(#) kaqkk válasza apeet hozzászólására (») Júl 4, 2019 /
 
Ha nincs gyakorlatod benne akkor nagyon ajánlott legalább egy karos csőhajlító , nem kell hajlítógépet bérelned , az pénzkidobás .
A hozzászólás módosítva: Júl 4, 2019
(#) Joe_001 válasza kaqkk hozzászólására (») Júl 4, 2019 /
 
Üdv!
Bocs, hogy szólok nem egy olajgyűjtő ívvel kéne indulni? (lefelé) El szoktak feledkezni róla. Ha a beltériben marad az olaj az érdekes jelenséget okozhat. Bevakolt csövezésnél érdekes a javítás. Merhogy a kültéri felé kéne a kalorikus csőnek is lejteni.
(#) kaqkk válasza Joe_001 hozzászólására (») Júl 4, 2019 /
 
Az "olajzsák" csak akkor kell ha 3 m nél nagyobb a szintkülönbség a beltéri és kültéri közt , 1 m szintkülönbségnél még van akkora áramlási sebessége a gáznak hogy nyugodtan visszahordja azt a kevés gázt ami kikerült a rendszerbe (egyébként az új keverék gázok (blend) már jóval kevesebb olajat hordanak el mint a régi R22 .
A hozzászólás módosítva: Júl 4, 2019
(#) Macsek71 hozzászólása Júl 4, 2019 /
 
Sziasztok !

Az itt felmerülthöz hasonló kérdésem lenne.

Családi ház kisszobájából szeretnénk kitelepíteni a klímát a nappaliba (túl lett méretezve valószínű elég lesz). Most a fal két oldalán van a kültéri- és a beltéri egység. A ház eltolt szintes, így tudnánk a nappali "belső" falára tenni a gépet*, de ekkor a kültéri a padlás közepére kerülne. Nem használjuk a padlást, ha maradék gipszkartonból csinálnék egy kb. 1*1,5 m keresztmetszetű légcsatornát** amin keresztül friss levegőt szívhatna a gép, az segítene az optimálisabb működésben ?

* Nem akarnám "szívatni" a klímást új csövezés gyártásával, gáztöltet ellenőrzésével...
** Van az oldalfalon egy ajtónyi nyílás, onnan a gépig...
(#) kaqkk válasza Macsek71 hozzászólására (») Júl 4, 2019 /
 
Lehet légcsatornát csinálni a gépig de ha van természetes légmozgás akkor nem szükséges .Rontani nem fog a helyzeten . De ha úgy döntesz hogy csinálsz , gondolj a karbantartásra (kondenzátor felület tisztítás) , és tegyél rá egy könnyen nyitható szervizajtót
A hozzászólás módosítva: Júl 4, 2019
(#) every hozzászólása Júl 5, 2019 /
 
Sziasztok!
Vortex VAI-A1219FJSVW Wi-Fi légkondiciónálóval kapcsolatban van kérdésem.
A Wi-Fi hálózat beállítás megy, de ha nem vagyok a ház közelében ahol van a légkondicionáló és mobil hálózaton keresztül szeretném vezérelni akkor nem tudom. Hogyan kell beállítani az Androidos telefont vagy az AC Freedom programot, hogy távolról is elérjem a légkondicionálót mobil hálózatról? Vagy ha ezzel a programmal nem megy csak otthoni Wi-Fi hálózatról akkor van más program erre? Vagy a routerba nem álítottam át valamiket, hogy mobilhálózatról is menjen? Köszi előre is!
(#) kaqkk válasza every hozzászólására (») Júl 6, 2019 /
 
Csak neten keresztül dolgozik , tehát onnan tudod vezérelni ahol van net elérésed .Mobilnetet vegyél a telódra akkor bárhonnan működni fog .
(#) Macsek71 válasza kaqkk hozzászólására (») Júl 6, 2019 /
 
Köszi !
(#) every válasza kaqkk hozzászólására (») Júl 6, 2019 /
 
Köszi! De van a telomon mobilnet, és épp ezért kérdezem.
(#) Kovidivi válasza every hozzászólására (») Júl 7, 2019 /
 
Van olyan, amikor a wifi hálózaton belül tudnak csak a dolgok egymással kommunikálni, az az egyszerűbb megoldás.
(#) every válasza Kovidivi hozzászólására (») Júl 7, 2019 /
 
Csak így meg nincsen értelme a wifi-s légkondinak, mert így csak közönséges távirányítónak jó csak a teló.
(#) kaqkk válasza every hozzászólására (») Júl 7, 2019 /
 
Nem tudom mi lehet a probléma , a mi klímánk (MDV) bárhonnan bekapcsolható-szabályozható. Feltette a fiam a telójára az alkalmazást és ....
(#) habazutty válasza every hozzászólására (») Júl 7, 2019 /
 
Szia!

Igaz, hogy az általad megnevezett alkalmazást nem ismerem, de attól még működhet. Sajnos nem vagyok informatikus, így nem tudom értelemesen elmagyarázni és a megoldás pontos nevét sem tudom.
Ahogy kaqkk írta, a MIDEA-nál (MDV, FSIHER, AIRFEL stb.) működik, mert az appon keresztül regisztrálsz egy weboldalra, ami közvetít a klíma és az applikáció között. Úgy tudom, hogy a GREE, a SAMSUNG és a DAIKIN is ilyen.
Ez szerintem segíthet: Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Júl 7, 2019
(#) habazutty hozzászólása Júl 7, 2019 /
 
Úgy nézem, hogy ezt a Vortex masinát az AUX gyártja. Eddig azt hittem, hogy ők sem külön gyár, de azt írják magukról, hogy igen. Innentől kezdve külföldi oldalakon is érdemes rákeresni a problémára csak AUX-ként.
(#) deebo válasza apeet hozzászólására (») Júl 7, 2019 /
 
Gyenge hatásfokkal fog menni, és nagyon fel fogja melegíteni a padlást (tapasztalat korábbi melóhelyről). Amikor már dögmeleg lesz, akkor megeszi a hajadat is, mert nyélen megy benne a kompresszor de így sem fog hűteni rendesen.

Nálam a pincelukban van, ott jó hatásfokkal emgy télen nyáron.
(#) Busz hozzászólása Júl 9, 2019 /
 
Adott egy egycsöves mobilklíma, nagyon zörög benne valami. Szétszedtem, a kompresszor rázkódik benne annyira hogy rezonálnak a csövek is benne, de hiába fogom meg nagyon rázkódik akkor is. Gumibakok jók, valamiért rázza magát.

Akkor gondolom a kompresszor készül megadni magát... ?
(#) synergy hozzászólása Júl 9, 2019 /
 
Sziasztok,

van-e valakinek tapasztalata wifi opciós monosplit klíma BMS (épület automatika) rendszerbe integrálásával kapcsolatban?
(#) habazutty válasza synergy hozzászólására (») Júl 9, 2019 /
 
Szia!

Wifi-n keresztül nem, de értelmes márkának vannak felügyeleti interfészei és onnan akár Modbus, akár Lan.
(#) habazutty válasza Busz hozzászólására (») Júl 9, 2019 /
 
Akkor csinál ilyet, ha már vákuumban megy. Hűteni hűt? Nem koszos nagyon a kondenzátora?
(#) kaqkk válasza Busz hozzászólására (») Júl 9, 2019 /
 
Valószínűleg a kompresszor támasztórugói-törtek vagy akadtak ki , csak kompresszor cserével javítható
Következő: »»   75 / 104
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem